Okej, tänker Dag Finn, och inser att han är en ordvits på spåret

Hej igen!


Dagen har fördrivits i något av bloggskrivkrampens tecken. Som författare och journalist är det just sådana tillfällen som det gäller att stå stark och kunna prestera. Ungefär som en ishockeyspelare som har tunga ben på uppvärmningen, men likväl måste gå in, plocka sin gubbe, åtminstone spela 0-0-hockey, och eventuellt guida sin yngre backkollega genom att peka med en vit Titan. Jag är ju trots allt, för att citera Abedi Pelé, det största geniet som ghanansk fotboll har sett. Då gäller det att producera även när förutsättningarna är undermåliga.

Idag var dock uppförsbacken osedvanligt brant. Zadie Smith hade jag tänkt skriva om. Nästa tanke var Barcelona-Arsenal. Även busschaufförsduden på 25:an som ser ut som Steve Zissou var på tapeten. Allt detta verkade dock struligt, så jag orkade inte. Inte ens Seinfeld tände cylindrarna.

Men så kom räddningen. Och som så ofta var det Offside som stod för helbrädgeriet. 

Ofta här i livet kan man så smått undra vad det ska bli av en. Vad man önskar ska hända. Vad man egentligen ska hoppas på. Jag behöver inte fundera längre. I en stor artikel, i det snart utkommande Offside-numret, om ett gäng av Sveriges kommande VM-spelare intervjuas bland annat förre anfallstalangen Bosko Orovic och dennes ungdomskamrat, landslagsbacken Teddy Lucic. Orovic väljer då att beskriva svensk fotbolls svar på Nestor Sensini på följande sätt: ”Du var en fucking jävla grym kille”. Så vill jag att människor ska säga om mig. Så ska det stå på min gravsten.


PUSS!

/Mister Gesundheit 





Fotnoter about hard facts



Peka med en vit Titan  -  Hommage à Tomas Jonsson - världens genom tiderna bäste hockeyback.

Abedi Pelé  -  Yeah, and I'm Jerry Cougar Mellencamp.

Zadie Smith  -  Citatet jag desperat ville få in kommer från White Teeth och lyder som följer: "I’m as liberal as the next person, but why do they always have to be laughing and making a song-and-dance about everything? I cannot believe homosexuality is that much fun. Heterosexuality certainly is not." "It's a can of soda!!" som Jerry Seinfeld en gång uttryckte det.

Barcelona-Arsenal  -  Den Goda Sidan (Barca) vann med 2-1. Henrik Larsson slog två målpass. Fredrik Ljungberg var Arsenals bäste spelare. Allt annat än VM-final är en besvikelse.

Busschaufförsduden på 25:an som ser ut som Steve Zissou  -  Han har inte bara identisk frisyr, skäggväxt och kroppsbyggnad, han ser dessutom precis lika uttråkad ut, vilket always cracks me up.

Steve Zissou  -  Kallas ibland Papa Steve. Eller Stevsie.

Det verkade struligt, så jag orkade inte  -  Hommage à Filip, Fredrik och ett par orangea solglasögon.

Seinfeld  -  No, it's about NOTHING!

Offside  -  Tar fotbollsnörderiet så högt ingen annan vågat flyga förut.

Bosko Orovic  -  Hisingens egen Daniel Christiansson.

Teddy Lucic  -  Svenska fotbollslagets svar på Stan - the Caddy.

Nestor Sensini  -  Argentinsk superhjälte med världshistoriens, oberoende av kategori, snyggaste, och dessutom mest passande, namn. Är det något som skulle ta med sig en vit Titan in på en fotbollsplan, så är det this guy.

Mister Gesundheit  -  Storspöar Monstret med 1-0 med förblinda ögon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0