The country music station plays soft, but it's nothing, really nothing, to turn off

Ah, världens bästa Fanny bjuder tillbaka:


"här har du din blogg, mister! jag vet inte hur kass den är, eller hur ointressant för den svenska allmänheten, men iallafall. yup.

puss!


The Sun, tidningen som fördömts av Ulf Dantanus som billig, trångsynt och material som vi inte fick använda för att lära oss engelska har de senaste dagarna handlat väldigt mycket om Big Brother, eller snarare om Jade Goody.

Jag har sett att även i Sverige har Celebrity Big Brother uppmärksammats. Jade och några andra b-kändisar Bollywoodstjärnan Shilpa, kallade henne Poppadum och pratade med indisk brytning, och sen var det det däår berömda grälet över en oxo-kub…
För et lyckliga få som inte känner till Jade Goody kan jag kort säga att hon är känd via BB, har desperat klamrat sig fast vid kändislivet genom att ha reality serier som följer henne när hon skapar sig egen parfym och när hon ska hitta en personlig assistent. Hon har alltid varit klumpig, korkad och sagt dumma saker. Veckan när hon gick in i huset var tidningarna fyllda av en annan Jade-skandal; hennes nya träningsvideo var en bluff, hennes nya kroppsform var ett resultat av fettsugning och inte aerobics. Hon sattes in I BB för att skapa skandal, kort sagt.

Det intressanta är Strbritanniens reaktion på rasismen i BB. Det som verkade vara en dum bruds uttråkade gliringar blev snabbt en hel politisk fråga där Gordon Brown fick svara för Jades yttranden på sitt stadsbesök i Indien och allmänheten  uppmanades att rösta för tolerans. Nu när Shilpa vann hela tävlingen råder det en slags självgratularande stämning över hela UK. The Sun tycker sig ha rensat ut rasismen ur de mörka hörnen av samhället, och stackars Jade är en symbol för rasism och fördomar.

Men vänta nu, var det inte The Sun som vi använde som exempel i World Wide English förra terminen som tyckte att alla borde prata engelska och community languages var ett slöseri med skattepengar? Och skriver dom inte i artikeln som ska symbolisera deras hjältestatus att dom tycker om invandrare så länge dom gör rätt för sig, att asiatiska tokabsaffärsägare och polska (“amazingly cheap”) rörmokare gör livet lättare? Ja, visst är det trevligt med invandrare när dom har lågbetalda arbeten och inte tror att dom är någonting. I samma veva som de polska rörmokarna nämner dom Aussie doctors. Ja, det är praktiskt när de enda invandrarna med statusjobb redan pratar engelska, eller hur?

Vad Jade Goody sa och gjorde var dumt och korkat, och jag håller inte med det minsta. Men ska hon verkligen ha så mycket skit för det, när det är precis vad de allra flesta engelsmän tycker i sitt stilla sinne? Jag hör åsikter som hennes varje dag på jobbet, på stan, i tidningar. Att hon ska offras så att allmänheten känner att dom inte är rasister tycker jag verkar både orättvist och dumt. Can you say ‘scapegoat’?"


Tack, Fanny! Allt som mixar Gordon Brown med Big Brother är per automatik roligt.


För övrigt anser jag att Zlatan Ibrahimovic borde spela i landslaget.


PUSS!

/Sean Dundee

Kommentarer
Postat av: fanny

ja, gud vad uprörd jag var igår över det dära. haha. förlåt, nästa gång skirver jag om galna tanter i mataffären och.. någonting annat lustigt5. clowner! chocolate&cows! (don't ask)

puss

2007-01-31 @ 18:23:50
URL: http://fanny.blogsome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0