Christian Charity? What does a porn star have to do with this?

Hej igen!

Så det är dags. Vår tid är kommen nu. Det är vår tur att vara nostalgiska.

Det var min huvudsakliga känsla när jag i går läste Ronnie Sandahls "Vi som aldrig sa hora". Nostalgi i romanform har fram tills nu antingen varit något för andra, betydligt äldre människor eller något som man bara upplever retroaktivt. Ett exempel på det är när jag för några månader sedan läste Tony Parsons "Stories We Could Tell" (som den alltid briljante Halvar var emblematisk nog att påminna mig om i kommentarsfältet till understående inlägg) som utspelar sig i London under sommaren 1977 när punken was young, with God on it's side, och det var Clash, Pistols, Jam och Buzzcocks all over the place. Musik som jag så djupt älskar att det alltid är en fröjd att placeras i en tid när det var det nya och det enda.

Men med Sandahl behöver man inte ha på sig några retroaktiva slipade glasögon. Här är det "Dr Quinn" på barndomens tv. Här är det hångelförsök till Ed Harcourt på högstadiet. Här är det ledmotivet till "Amelie från Montmartre" man visslar på. Här det subtila referenser till Håkan Hellström, kent, Jakob Hellman och Tomas Andersson Wij. Här är det "Marie Antoinette" som går på bio. Här är det flickvänner med Lars Winnerbäck-citat på kylskåpen.

Det som blir är kvar är en olustig känsla av att vi börjar bli gamla. Å andra sidan kan jag inte tänka mig någon som jag hellre ser tjänar pengar på det än den stoiskt sympatiske Ronnie Sandahl.


PUSS!

/Patrick Helmes





Fotnoter about hard facts


Tomas Andersson Wij  -  Hommage à Andres Lokkos version av SVT:s nyårslöften för 2004: "8. SVT lovar att modernisera alla programledarnas efternamn. Som en aningen missriktad hyllning till trubaduren Tomas Andersson Wij lovar vi att under 2004 addera ett Wij till alla SVT:s programledare. Först ut blir nyhetsankaret Claes Elfsberg som från och med den 1 februari blir Claes Elfsberg Wij. Innan året är till ända kommer SVT:s samtliga profilers efternamn att följas av ett tidsenligt Wij."

Kommentarer
Postat av: elly

åhherregud oskar! vad mycket du skrivit sen sist. jag har inte tid att läsa allt nu, men då har jag något att se fram emot efter träningen sen. ps. jag har blågat. pk.

2007-11-05 @ 17:48:49
URL: http://helhet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0