The stupidest guy in my fraternity became an architect after he flunked out of dental school

Hej igen!

Det är inte så lätt att vara folkhögskola. De flesta studenter väljer i första hand vanliga högskolor och universitet. Men folkhögskolor ger inte upp för det. Om inte Muhammed kommer till berget får berget komma till Muhammed, tycks de resonera. De gör nämligen sitt bästa för att plocka upp de som sökt till populärare skolor som de kanske inte kommer in på. Ungefär på samma sätt som att tandläkare är de som relegerats från läkarlinjen alltså. Detta gör att en sådan som jag ofta utsätts för headhunting den här tiden på året.

Jag fick exempelvis ett erbjudande den här veckan. Så här står det på framsidan av broschyren de skickade till mig (jag tog mig friheten att fetstila mina favoritpartier):


"Så du vill bli journalist...

Det finns ju knappt några jobb?
Å andra sidan: Du kanske går din egen väg redan nu. Du bara måste ta reda på, söka svaren, uttrycka dig och andra [???, Tugs anm.]. Via egen tidning, hemsida, blogg, webbradio.

Vad vet vi? Överraska oss!
Hur som helst - **** folkhögskola har utbildat reportrar sedan 1986."


Okej. Så ni konstaterar att det är dåligt med jobb, men att jag kanske, på egen hand, kan komma på något sätt att komma runt det, eftersom ni i alla fall inte vet? Och säger den språkliga skärpan något om hur man själv utvecklas på er utbildning? Kommer jag också börja uttrycka mig med hjälp av logiska luckor, grammatiskt ofullständiga satser och felaktigt utplacerade frågetecken?

Well, **** folkhögskola, jag vill inte säga för mycket innan jag pratat med min agent, men rent spontant förstår jag inte hur jag rimligtvis ska kunna tacka nej till denna unika möjlighet!


PUSS!

/Thorben Marx





Fotnoter about hard facts


Muhammed  -  "Durka durka, Muhammed, Jihad!", som man säger i Durkadurkastan.

Berget  -  Hommage à Jeppe.

1986  -  Hommage à Maradona.

Kommentarer
Postat av: elly örn

jag hade faktiskt först tänkt citera joanna newsoms "flying a kite" i rubriken, men det handlar ju inte om drakar utan om vackra örnar som flyger. jag får låna spegeln ibland. men jag har en egen också. jenny glömde en fickspegel här igår. det räcker med en liten för mig, för jag har inte ett lika stort ego att spegla.

2008-05-12 @ 00:24:44
URL: http://helhet.blogg.se
Postat av: Our Kite Lines Crossed

Haha. Sök direkt för fan! Törs man fråga vilken underbar folkhögskola det var? (folkhögskolor låter som socialism. äckligt)

2008-05-12 @ 18:51:52
URL: http://audereestfacere.blogg.se
Postat av: CJ

Är alla **** rätt till antalet på namnet? I sådana fall gissar jag på Hola.

2008-05-13 @ 03:18:42
Postat av: Oskar

CJ: Mina läppar är, enligt mina jurister, förseglade.

2008-05-13 @ 09:42:05
URL: http://tug.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0