Han är en jävla sexpräst

Hej igen!

Att sätta rubriker till tidningsartiklar kan ibland vara något av ett helvete. Den ska vara kort och innehållsrik samtidigt. Det må väl kunna vara hänt, men helst ska man heller inte använda samma ord som i ingressen eller i början av brödtexten. Då ringer alla världens journalistlärare och vrålar "STAMNING!" tills tandköttet trillar ut. Detta är problematiskt eftersom det är med just de nyckelorden som man kan konstruera just en sådan slagfärdig rubrik som man eftersträvar.

Ja, och förutom det återstår ju dessutom den lilla obetydliga detaljen att den helst ska ha en viss snärt och locka till läsning.

Om man då dessutom jobbar på en tidning där man skriver separata versioner för webben med andra rubriker (och dessutom ingresser)... ja, då vill man då och då gripa efter macheten.


Men.


När man, som jag gjorde i dag, skriver artiklar om en person på Arbetsförmedlingen som har hamnat i trubbel efter att ha skickat mail med sexklipp i till sina arbetskamrater, då är det inga som helst problem att komma på en hel uppsjö med bra rubriker.


Vad det eventuellt säger om mig tycker jag att vi kan lämna därhän.


PUSS!

/Old Big Bear


Kommentarer
Postat av: Jonna

ja vad säger det om oskar? fast vi är väl alla lite skadade.

2009-03-31 @ 22:10:27
URL: http://fartfylld.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0