När Tug hade skägg

Alla har vi (förutom möjligen hockeybacken Eric Desjardins) ett förflutet. Så även jag.

Det fanns en tid, för inte så länge sedan, då Magnus Kihlstedt fortfarande var reservmålvakt i fotbollslandslaget, då Phil Neville fortfarande satt på Manchester Uniteds bänk och då Studio Pop fortfarande sändes. Det var en tid då jag fortfarande lyssnade på Lars Winnerbäck och det var också en tid då det i svaga stunder kunde hända att jag skrattade åt Parlamentet.

Det var också en tid då samtliga människor i Sverige födda mellan 1983 och 1986 planerade sina liv efter internetcommunityn Lunarstorm (2000-talets Heta Linjen). 

På denna lilla subblogg har jag valt att publicera texter som ursprungligen fanns att läsa i min dagbok på Lunarstorm, en dagbok som kan ses som ett första stapplande steg mot det arbete som jag numera delar med mig av på
http://tug.blogg.se Det kan, om jämförelsen tillåts, ses som mitt svar på Bruce Springsteens tidiga skivor, "när han hade skägg".

En del texter är helt okej, några kan till och med förväxlas med någonting bra, medan det mesta i ärlighetens namn är rätt dåligt. Precis som min vän Marcus Hultin förmodligen hade gjort så skyller jag dock bort allting med orden "jag var ju så ung!". Allt, som inte fått mig att av en eller annan anledning skämmas så mycket att jag, likt George Costanza, försökt stoppa in mitt huvud i en påslagen varmluftsugn, har jag på ett generöst och självutlämnande sätt valt dela med mig av här.

Det allra äldsta inlägget är ganska precis fem år gammalt och från en tid när jag var 16 år gammal (vilket märks på kvaliteten), det nyaste inlägget skrevs för nästan exakt ett år sedan, med andra ord ungefär fyra år efter det första.

Det är hel del listor, många citeringar, en viss dos kärlek och dessutom en utförlig redogörelse för vad som faktiskt hände den tionde juli 2003.

Denna sida kommer inte uppdateras, det kommer däremot den här.


Håll till godo!

060213 - the proof that love's not only blind, but deaf

"However, things have never really changed since the first time we got drunk together; this has never become a conventional relationship. In fact, one could argue that this hasn't been a relationship at all: I can count the number of times we've slept together on one hand. She has never been my girlfriend, and I have never been her boyfriend. Everyone thinks we're a couple because we go to films together, and we have coffee every afternoon, and I once walked over to her apartment during a raging blizzard to help her hang a clock. I make no attempt to hide that I am in love with her, and I don't think there's anyone who knows either of us who isn't totally aware of that fact.
So - clearly - there are problems here."

- Chuck Klosterman, från "Killing Yourself to Live".

060205 - istället för erotik, förvirring

both listening to my ipod
with one headphone each
both eating a lollipop
shaped like a heart
a cute girl checks me out
I realize that she thinks I’m taken
well, I’m not

051201 - måla fan på era egna väggar

såg häromdagen svts "debatt" med den där killen från fyrans morgonsoffa som programledare. bland annat talades det om att åke green samma dag friats i högsta domstolen från anklagelser om hets mot folkgrepp. i panelen satt bland annat en representant från kristdemokraterna. på frågan vad hon själv tyckte om homosexualitet svarade hon att hon "inte tycker om den homosexuella livsstilen, den är inte naturlig". hur ofta har man inte hört det argumentet? men för tusan, vad betyder det egentligen? "inte naturligt"? det är verkligen ett typexempel på hur man rättfärdigar sin inskränkthet med ett argument som tillsynes "alla förstår" men som egentligen är fullständigt odefinerat. för vad menar man egentligen? tror man att htb-människor EGENTLIGEN tänder på och trivs med samma saker som man själv, men att de påstår något annat "bara för att sticka ut"? eller vill man att de ska trycka undan alla sina egentliga känslor? på vilket sätt är det "naturligt"? på vilket sätt följer det kärlekens budskap?

när jag tidigare i höstas intervjuade robert karlsson-svärd från rfsl stockholm så ställde jag frågan om vilken som är den vanligaste allvarliga fördomen som han brukar stöta på angående hbt(homo-, bi- och transsexuella)-personer. robert sade "när människor tänker på homosexualla så tänker de 'sovrum'" och jag tror att det är just det som får så många kristdemokrater att slå bak-ut. sexualitet är något ting man helst vill ska skötas om inom hemmets vägger eller, ännu bättre, förtryckas helt och hållet.

sitta gärna kvar i era mörkerrum, om det nu är vad ni föredrar, men tro inte att ni får min respekt eller min röst.

vad jag tycker om att åke green friats? tja, det får väl i alla fall den följden att jag, utan att riskera fängelse, kan fastslå att åke green är en stor cancersvulst på samhällskroppen.live and love!

/justin georcelin

051116 - sleepless in sundsvall


jag trampade på min stora, fina vita ballong igår. den gav upp med en smäll. en symbolik omöjlig att blunda för. jag gick ut i den mörka kvällen. trots att jag hade mössa, vantar och halsduk så frös jag så att jag skakade. en symbolik omöjlig att blunda för. jag kommer nog frysa en hel del framöver.orden "närgånget" och "intelligent" får mig att slå knytnäven i kudden av frustration. varför talar jag om "för din skull" när det är "för min skull" det handlar om? du får mig att frysa så att jag skakar, men nu är det någon annan du värmer.
"där går flickan jag inte var värd
och där går lyckan
som aldrig kunde bli
där går någon annan, istället för mig
där går någon annan bredvid

skjut ingen imorgon
du kan skjuta idag
kyss ingen imorgon
du kan kyssa idag"

- håkan hellström
/tamla motown

051107 - you can't win with a losing hand

"I hurt easy
I just don't show it
you can hurt someone
and not even know it
the next sixty seconds
could be like an eternity
gonna get low down
gonna fly high
all the truth in the world
adds up to one big lie
I'm in love with a woman
who don't even appeal to me
I'm locked in tight
I'm out of range
I used to care
but things have changed"

- bob dylan


"man kan inte hålla på och tjata om al green hela tiden. men det är förbannat svårt att låta bli" konstaterade lennart persson på feber.se en gång i tiden. det är ju såklart likadant med bob dylan. så jävla uttjatad och sönderpetad. hans musik har ju på ett helt ofrivilligt sätt blivit en symbol för "revolutionära" "rockers" som så fullständigt kört fast i sin musikkonsumtion (finns det en enda medarbetare på uncut eller mojo som äger en enda skiva med en artist under fyrtio? att deras största idol sjunger att "the times they are a-changin'" på en skiva som de alla äger, nej, det är inget som har bekommit dem). men, precis som lennart persson tycker om fallet al green, så är det sannerligen inte enkelt att låta bli att inta en what-would-bobby-dylan-do-pose för resten av livet när man hört att hans samlade utgivning från 60-talet, när man hört "blood on the tracks, när man hört "oh mercy".av okänd anledning har leksand inte heller idag värvat lars jonsson.the curse of sarcasm:

my sarcasm
is tearing my world apart
my sarcasm
is my guarantee
for not having to say anything
that I really mean

my sarcasm
has become a wall to the world
it makes me able
to speak to people for hours
without saying anything
about how I really feel

my sarcasm
is really more of cowardness
I know everything
about what my friends do
and how they feel
my friends know everything
that bart said to homer

my sarcasm
is what brings me up
and brings me down
I can make anyone laugh
but I cannot make anybody cry
I can make you smile
but I cannot make you care

my sarcasm
is stopping me
from getting close to you
would you please help me
and tear down my wall


live and love!

/dr filth

051105 - magi till vardag och fest

"she said let's put a plastic bag over our heads
and then kiss and stuff 'til we get dizzy and fall on the bed
we were in heaven for five or six minutes, then we passed out
and I was so in love I thought I knew what love was all about

in church on sunday making out in front of the preacher
you had a black shirt on with a big picture of nietzsche
when we had done our thing for a full christian hour
I had made up my mind that there must be a higher power"


så sjunger jens lekman. så skulle jag också vilja kunna sjunga.jag undrar om det inte kan vara dags att äta fem kilo lösgodis. bara för att se vad som händer.come as close as you want
I won't back away
come as close as you want
I will make you warm

come as close as you want
maybe just for today
come as close as you want
let me protect you from the storm

come as close as you want
I know the way
come as close as you want
reach the greatest life formlive and love!

/paul breitner

051030 - kakor så att det räcker åt alla

"when problems overwhelm us and sadness smothers us, where do we find the will and courage to continue? well, the answer may come in the caring voice of a friend, a chance encounter with a book or from a personal faith. for janet, help came from her faith, but it also came from a squirrel. shortly after her divorce, janet lost her father, then she lost her job, she had mounting money problems, but janet not only survived, she worked herself out of despondency and now she says life is good again.

how could this happen? she told me that late one autumn day, when she was at her lowest, she watched a squirrel storing up nuts for the winter. one at a time, he took them to the nest and she thought that "if that squirrel could take care of himself, with a harsh winter coming on, so can I!" "once I broke my problems into small pieces, I was able to carry them, one at a time. just like those acorns. one at a time.""
nåväl.she cannot be reached
I stretch and stretch and stretch my arm
but I cannot stop her teardrops from falling down

she's been crying for too long now
I want to hug her pain away
but I cannot stop her teardrops from falling down

she's not crying because of me
and when she stops crying
it problably won't be because of me
I cannot stop her teardrops from falling down

but I promise to keep stretching
even though that I know
my arm isn't long enough
I cannot stop her teardrops from falling down
she cannot be reached


live and love!

/GangstaMilou

051024 - vimmelkantigtoj oj. ja, se människor! idag har jag hört så mycket, från så många olika personer, om vad som kan hända när en pojke och en flicka tycker väldigt mycket om varandra, eller åtminstone låtsas att de tycker väldigt mycket om varandra, att jag blir halvt vimmelkantig. vågar man öppna ytterdörren längre?
eller för att citera varan-tvs briljanta version av stig "slas" claesson: "...idag spelar ungdomarna fotboll...hånglar...och går på tjurfäktning!"
jag har nog faktiskt mer i vimmelkantighet att trycka in i mitt huvud just nu än vad som är hälsosamt. ge mig en permission, är du snäll, gud.vimmelkantigt.live and love!


/vecchiarelli

051015 - resolution (resolution)vi ligger på den gröna soffan. ditt huvud vilar mot min bröstkorg och jag antar att du kan känna mina andetag. läpparna är fortfarande lite fuktiga. nick drake sjunger från högtalarna om vad tiden lärt honom. det känns som att jag snart kan somna, men jag har aldrig varit så vaken. jag är fylld av energi, men jag har aldrig varit så avslappnad. nu är det enda som finns. jag pillar litegrann på din rygg med mina fingrar. du tittar upp med glada ögon och leker lite med min lugg. du frågar varför jag ler och jag svarar att det vet du nog redan. du skrattar till och kniper dina ben runt mitt lår. du nyper mig retsamt i näsan. från högtalarna sjunger nick drake om en ros utan taggar. jag trycker din hand och önskar att det här ögonblicket aldrig tar slut.


051002 - so what the hell are we so scared of?

hejjj igennnn!två, för mig helt okända, bloggar som jag hört goda vitsord om:

http://tug.blogg.se

http://carstenjancker.blogg.se
andres lokko var på tv igår. han är bra. shirley clamp var också på tv igår. hon är sämre.


jag är i full färd med att läsa erlend loes "doppler". erlend loe är så sjukt bra att han egentligen borde utsättas för en så kallad pålning (tack, wiking). en älgkalv har en xentral roll i boken. ett rytmägg också.

för övrigt anser jag att karthago och patrik hucko bör förstöras


live unt love!


//wilson

050920 - röd dag

Skickat: Idag 00:24

Avsändare
GangstaTintin P20, från Leksand i Dalarnas län

chandler


många är vi som undrar över vad livet egentligen är för något. jag tror mig eventuellt vara något på spåren. jag misstänker att livet handlar om att inbilla varandra att vad vi en gör så kommer det bli jobbigare än det vi gjort tidigare. när man insett det bedrägliga i detta som har man, enligt mina ringa beräkningar, nåt en sorts själens rening. låt mig konkretisera. när man går på lågstadiet får man höra "vänta bara till mellanstadiet, då blir det tuffare". likväl ägnar man hela mellanstadiet åt att kasta sudd på varandra och lägga patiens på klassrummets dator. sedan får man höra "vänta bara till högstadiet. då blir det minsann till att ta i med hårdhandskarna!". den huvudsakliga skillnaden mellan mellanstadiet och högstadiet är att man på högstadiet nu även kan köpa godis på rasterna, vilket är bra eftersom man behöver ny energi efter allt suddkastande. när gymnasiet får man dock höra att leken är över. på gymnasiet accepteras inte vad som helst. sägs det. i verklighetens värld innebär det att man nu får fler sovmornar än tidigare. och dricka alkohol. den huvudsakliga motivationsfaktorn till att ändå anstränga sig en aning under åldern 16-18 är ju såklart att man måste vara förberedd för att klara av att studera på universitetsnivå. men, kära systrar och bröder, så här ligger det till. på universitetet börjar man per definition aldrig innan klockan 10 på morgonen. ens huvudsakliga concern är vilka skivor man ska lägga det fyrsiffriga belopp som man tjänar varje månad for doing nothing. så. lyssna inte på människorna. trots allt de säger, livet blir bara bättre och bättre. men...hm...å andra sidan brukar ju uppfattningen bland dessa människor vara att det är väldigt skönt och avslappnande att gå i pension...och om de har fel om allt annat så....jäklar...måste ringa pippi och se om hon har några krummelurpiller över!


häj bå

050920 - purple is a fruit

och så var det dags igen. ytterligare ett samarbete över lunardagboksgränserna har genomförts. vill du vad läsa vad jag har att säga så ska du titta in hos zheldon och läsa hennes dagbok "röd dag", är du däremot normalbegåvad och hellre vill läsa vad humlan anna har att säga så just stay tuned.

it's all yours, anna


"ikväll går oskars ersättare anna a.k.a. humlan a.k.a. zheldon under tema:musik.

musik mysik müsik

med musik går allting lättare. vilken jävla klyscha. vilken jävla sann klyscha. det är fult att svära. det är synd, som dr. alban skulle ha sagt. jag går dock emot dig ikväll, alban. musik måste beskrivas effektfullt. och för folk som en annan, med ett otroligt dåligt ordförråd, finns det inte speciellt många andra utvägar att ta till än ett och annat "inihelsike" och "jävlaranacka". effektfullt är vad det blir, sa bull. musik är effektfullt. effektfullt är musik.

det är ganska obegripligt faktiskt, hur man kan återvända till ett ögonblick med hjälp av en låt, en trudelutt, en melodi, en sång. det är läskigt hur man kan bli knäsvag av ett par toner som ju faktiskt spelades då du och din käresta för första gången laid eyes on each other. det är obehagligt och ruggigt hur en låt kan få din mage att göra vilda vurpor av obehagliga tankar, hur du kan sjunka ned i ett så fasansfullt djupt och mörkt hål av saknad efter det som var. det är konstigt, hur du kan associera både det ena och det andra med en speciell bit. det är faktiskt konstigt. lite jobbigt. kanske underbart. hänförande.

musik är nog mest hänförande. för mig är det hänförande. jag är glad att jag har minnen, både jobbiga och underbara, till musik. jag är glad att jag känner något, att jag reagerar. jag är glad att det finns låtar som är så vackra att det faktiskt värker i magen. att jag saknar, längtar. jag är ännu gladare över att det finns låtar som är så vackra att jag mår as. och saknar, längtar. för fanns inte de förbannade jävla fuckingjävlaskitlåtarna som jag aldrig mer kan lyssna på för att jag saknar d i g så mycket, så skulle inte heller minnena, känslorna, den underbara kärleksvärken i magen, ha varit lika starkt, nu nu nu nu nu.

musik är motsatser. hänförande motsatser.

godnatt."


tusen tack, a. där satt den!god jul

050919 - lou had surely met hernej, ingen artikel skriven idag. såklart. ingressen är dock klar. bara resten kvar. förresten så hade jag, som jag skrev igår, inte bara glömt ta med mina anteckningar, jag glömde även ta med mitt användarnamn och lösenord till min kukmail och därpå följande kukmailbox där det står var jag ska den så kallade kukartikeln. glenn hysén ringde och hälsade att det hela, och nu citerar, "är kuken". jag höll med honom. nåväl antar jag får ringa min vapendragare och våningsgranne ulf och be honom göra lite grävande journalistik på ämnet imorgon. åh, så onödigt det känns

det finns en gräns för hur mycket man kan reffa till l. winnerb. utan att fullständigt tappa all sin integritet, men i alla fall så skriver på sin hemsida såhär om en av sina låtar: "det gamla vanliga: jag kärar ner mig och hon flyttar utomlands innan jag ens hunnit berätta det. det händer mig hela tiden. dom säger att dom ska försöka hitta sig själva och allt det där och kommer alltid hem med en ny pojkvän". igenkänning anyone? kanske. ganska roligt kan man in any case tyckajag vet faktiskt inte när jag senast skrev i denna inte så dagliga dagbok två dagar i rad. kanske är det ett tecken på att jag har en artikel att skriva. kanske är det ett tecken på att min dvd står kvar i sundsvall
live and love!


//åke nordin


050918 - love in the middle of a fire fight

back with a vengeance från sundsvall i fredags. har sedan dess hunnit läsa en bertbok, se big fish, läsa en femtedel av det jag borde läst i boken "att skriva i tidning", dricka te, notera att jag glömde att ta med mig blocket med de anteckningar som jag behöver ha till den artikel jag ska skriva om göran persson idag, få mina gardiner uppsydda, få två nya kuddar, äta popcorn, prata i telefon och knyta en slips.

"at a christmas-party, I'd hold your hair when you vomit
I'd help you up to brush your teeth, and then I'd kiss your stomach
we lie still on your bed, the room is lit only by the tele
and it's a perfect night for feeling melancholy"

- jens lekmanidag? jag misstänker att jag kommer ägna mer tid åt att titta på fotboll än att skriva artikel om göran persson och göran högg (och lite om adolf hitler och nalle puh). eller så drömmer jag bara lite om tom och huck och floden, flotten, dagdriveri.såg som jag tidigare nämnt big fish igår. fin film. många sagan om ringen referenser tidigt i filmen, om man råkar vara konspiratoriskt lagd.
äh, what the hell, mera jens lekman!

"she said it was all make-belief
but I thought she said maple leaves
and when she talked about a fall
I thought she talked about a season
I never understood at all

I thought she said maple leaves
and when she talked about about the fall
I thought she talked about mark e smith
I never understood at all
I never understood at all"eller för att citera mats sundin: "jag är ingen person som går och tänker på saker"


häj bå

050906 - jag ville säga nåt till tröst


...men du skulle ha tagit det helt fel


för er som eventuellt skulle undra så trivs jag hittills helt okej här i sundsvall, trots att det finns ett och annat och annan att sakna här. skolan är hur som helst intressant. idag taldes det bland annat om fredrik wikingsson och båttutor på föreläsningen. se där!"idag bröt solen fram. efter veckor av regn kan jag byta mitt liv mot en enkel refräng av kärlek" - tomas andersson wij. ja, du, tomas. den som hade det så bra ändå. jag vill så gärna våga. våga ta ett steg till. men jag är rädd. rädd för att bryta isär det vi har. att allt vårat vackra vänder mig i ryggen om jag tittar för noga. att drömmen ska ta slut och jag vaknar. jag vet inte vad jag betyder för dig. jag vet inte vad du vill betyda för mig. men jag vet att du kan ta hand om mina händer. det här är kanske inte rätt forum att prata om det här, men det är inte alltid så lätt att se någon i ögonen och säga som det är. det är svårt när det är något elakt man vill säga. det är ännu svårare när det är något snällt. with your heart on your sleeve.

mina dagböcker måste bli roligare snart.live and love

//tom och huck

050830 - for the sake of the song

"just say yes" sjunger tim burgess. kanske det, tim, men jag vill nog lära känna dig lite bättre först. jag vill inte rusa in i något.

jag vet inte hur mycket du egentligen bryr dig
men jag vet å andra sidan heller inte om det spelar någon roll
för som det känns nu så har jag slutat bry mig
om svaret är ja eller nej
jag vet att det finns två andra som är viktigare för dig
men jag vet å andra sidan inte om det spelar någon roll
du betyder i alla fall mycket för mig
så fråga vad du vill för jag kommer inte säga nej
och jag bara hoppas att vi inte behöver skiljas
trots att vi åker åt olika håll
one can only hope


live and love!

/largeman


050821 - vi är värda så mycket mer

det är kvällar som denna som man på allvar börjar överväga att:

- aldrig mer bo i leksand
- bli nykterist
- bli alkoholist
- gå i celibat
- skaffa ett jobb
- kräva guds avsättning
- skaffa flickvän


jaja, mail från min syster och faktumet att patrik hucko tycks vara nye kjell samuelsson piggar i alla fall upp. och för eller senare kommer väl Du hem igen också, antar jag

live and love!


/ett tivoli

050814 - gästskribenten i kväll,

a.k.a. oskar a.k.a. alf a.k.a. alfie a.k.a. pruzelius a.k.a. perhammar, får denna gång en helt egen elektronisk dagbokssida. jag vet, att under tidigare samarbeten över "lunardagböckernas gränser" (som alfie så fint uttrycker det), så har även ägaren/ägarinnan till dagboken fått sin beskärda del av dagens nedpräntning. men i c k e ! jag ska alldeles strax sluta skriva. för alfie klarar det här alldeles själv. vill bara säga ett ord: synd. hihi,

varsågod, herr gäst:

"allt gott har något ont med sig och så vidare och så vidare. häromdagen gav den godhjärtade gudinnan anna min dagbok en rejäl boost genom ge mig lite av sin litterära färdighet i ett samarbete över lunardagboksgränserna. nu är det tydligen dags för mig att betala tillbaka lite av detta.

imorgon är det tänkt att jag ska fika med en av mina favoritpersoner. det ska bli lustfyllt och härligt. jag tycker om att fika. exempelvis är det ju väldigt gott att dricka kaffe, men inte nog med det, det finns massvis av degbaserade godbitar att tugga på medan man dricker den energigivande, koffeinfyllda drycken och det gör i sin tur fikastunden nästan dubbelt så njutningsfull. några exempel på bröd som passar bra till kaffe är kanelbullar, sju sorters småkakor, ostmackor, kladdkaka och jordgubbstårta. en gång åt jag faktiskt mandelkubb. det gick bra det med.
harald treutiger, killen som var programledare för fredagsunderhållningen "rena rama sanningen" under 1990-talet, sa under en radiointervju en gång en rolig sak. såhär sa han: "jag är skitsur". citatet blir mycket roligare satt i sitt sammanhang, men det (sammanhanget alltså) får ni ta reda på själva. dessutom är det ju ganska roligt så där också.ett annat roligt citat ska jag också bjuda på. denna gång bjuder jag dessutom på sammanhanget. det var allas vår doktor alban som en gång medverkade i enkäten "vi 5" (som man kan läsa på baksidan av aftonbladet). frågan löd "vad är synd?". tandläkarens svar? "det är när man vill att något ska hända och så händer det inte. då är det synd att det inte händer." frågor på det?


slutligen fick jag ett sms för ett par dagar sedan från en person. i meddelandet stod det "jag kommer inge längre. när idag blir igår, kommer du att minnas mig då?". om författaren till meddelandet läser detta, och det tror jag att hon gör, så skulle jag vilja hälsa att you can bet your sweet ass that I will!


nåväl. nu får det vara bra. och glöm nu för guds skull inte att man bara får ta TRE steg med bollen! mitt namn är bengt johansson och ni tittar på sveriges television! HEJ DÅ!"

050812 - don't let the devil ruin it all


denna sommar har både white stripes och lars winnerbäck gjort något som för oss simpla lekmän tycks mycket märkligt. de har i vardera fallet valt ut den absolut sämsta låten från deras nya alster som singel. ja, faktum är att det i båda fallen är de absolut sämsta låtarna som dessa artister satt sina namn under deras hela karriär. första singeln till white stripes makabert makalöst efterlängtade album "get behind me satan" var av någon gudsförgäten anledning "blue orchid", en låt som på sin höjd kan beskrivas som något som inte ens ac/dc skulle varit speciellt nöjda med. lars winnerbäck släppte innan sin sommarturné en ep där första spåret (som spelats varje gång jag slagit på radion den här sommaren) heter "stort liv" och den fick mig första gångerna jag hörde den undra vad i hela friden det var för raggarmusiker som skrivit den här låten. när jag sedan förstod vem denne "raggarmusiker" var så jag något i stil med "men kom igen!" vilket är ungefär är vad jag brukar säga när jag ser per lundell spela ishockey. det vore en sak om dessa artister helt enkelt hade gått och blivit dåliga, men det märkliga med det hela är att dessa två låtar på inget sätt är representabelt för hur resten av albumen låter. resten av "get behind me satan" må inte vara lika bra som "elephant", som mycket väl kan vara det bästa albumet som kommit från andra sidan atlanten på den här sidan av millenieskiftet, men är ett mycket trevligt album med en hel del spännande musikaliska idéer. resten av winnerbäcks ep "stort liv" tillhör kanske inte den rödhårige jeanstrooperns bästa, men exempelvis wiehe-covern "kom hem till mig" är mycket trevlig lyssning, och då är wiehe verkligen ingen artist som jag lyssnar på i onödan till vardags. nog för att det beundransvärt att inte sälja sig och bli för folklig, men visst är det ett litet märkligt sätt att marknadsföra sin musik på?
lite opium för lunarfolket:

seinfeld säsong fyra på dvd
no direction home - kommande scorsese-film om mister dylan
jack kerouac
filip unt fredrik
tug wilson - busterhjälte
till sist har jag det stora nöjet att publicera ett förträffligt alster av en gästskribent. det är allas vår humla, bumble bee, gudinna anna:

"med bara några dagar kvar av det som yngre kallar "sommarlovet" (jag är inte ung), så skiner solen. den stora solen. det är jobbigt att gå tillbaka till mörka skolan då. men vissa kommer att ta detta steg mot mörkret. stackars er. stackars, stackars, stackars små er. stackars oskar som ska bort från leksand, falukorvar och mörka skogar. stackars oskar som ska ännu längre bort än någonsin. stackars alla mina vänner som flyttar till, ja, överallt. bollnäs, spanien, göteborg, kalmar, kina. stackars er som ska bort från falurödfärg, ishockey och skvaller. s t a c k a r s !

för alla andra (och jag) som är kvar så tänkte jag göra en lista, en lista som handlar om saker som är bra. och så. med att vara hemma.

1. leksand
2. falukorv
3. mörka skogar
4. falurödfärg
5. ishockey
6. skvaller

eller inte. jag försöker igen.

1. oleksand
2. ofalukorv
3. omörka skogar
4. ofalurödfärg
5. oishockey
6. oskvaller
7. telefonen
8. internet
9. bilen
10. bussen
11. tåget
12. båten
13. flyget (ja, jag erkänner, det är ett bra transportmedel, det kan även en livrädd flyghatare erkänna för att behålla stoltheten. dessutom har jag fått veta, av en hemlig källa, att man tydligen måste flyga en gång varje dag i 8 300 år för att chansen ska vara en på trettio miljoner att störta. konstigt nog är jag ändå inte lugn som en filbunke.)
14 - 1000. övriga transportmedel (där även inräknat framtida tidsmaskiner och andra genidrag)

jag kommer att sakna er. nu ska jag äta glass."

tusen tack, anna! borde vi inte alla äta lite glass?

050729 - andres lokko

http://www.svd.se/dynamiskt/noje/did_10216649.asp

050725 - kräv din cred


för det kan ingen annan göra åt dig!mycket nu.

har jobbat klart för sommaren nu. min sista arbetsdag var visserligen för mer än en vecka sedan men jag var inne på jobbet idag och kastade in den berömda handduken. jag tömde mitt skåp och gick sedan upp till min chef och sa några väl valda ord ("tack för den här tiden! jag trivdes jättebra!"). jaja, man kan ju alltid hoppas att de råkade lägga till någon nolla när de betalade ut min lön.


inte nog med jag har semester. efter en helg med betoningen på tv-spel, alkohol och förlustelse (nåja) så har jag ägnat dagen åt kontrekt framtidsbeslutsfattande. det gick till så att jag surfade in mig på
http://www.antagning.sunet.se och bockade i en ruta som signalerade att min önskan är att tacka ja till min plats på mittunivsersitets journalistprogram i sundsvall. så nu kan jag med bestämdhet säga till den som frågar mig att jag ska flytta till leiffoppaforsberganhängarnas mecka för att så småningom förhoppningsvis bli kollega med olsson, palmlöf, niccokick_s kusin, kappelin, härenstam, tintin, lokko, raymond barone, bernstein, gradvall, woodward, wikingsson, nyström, s thompson, rubini, anders wahl och kompani. vi får väl se om jag blir en ledande stilist eller något annat eftersträvansvärt. om jag välter några diktaturer eller marianne records, månne. "we all want to change the world, but when you talk about destruction, don't you know that you can count me out? don't you know it's gonna be all right?" som john lennon en gång diktade.

när kommer det mer poesi då, anita?

vi kan lika gärna avsluta med lite revolutionslusta från 70-talets chicago:

"the revolution will not be brought to you by the
schaefer award theatre and will not star natalie
woods and steve McQueen or bullwinkle and julia.
the revolution will not give your mouth sex appeal.
the revolution will not get rid of the nubs.
the revolution will not make you look five pounds
thinner, because the revolution will not be televised, brother"
- gil scott-heron

live and love, all of you//greenspan

050707 - elegi för människan

nej. inte igen. nej!


för en månad sedan var jag i london. jag åkte buss. nu läser jag om hur terrorister har sprängt en rad kollektivtrafiksfordon i just london, huvudstaden i det land jag nyligen bodde i fyra och en halv månad. jag bryr mig inte det minsta om vad som var orsaken till dåden, vem som gjorde det eller vad som kommer hända. oavsett vilket blir jag illamående, rädd, ilsken, uppgiven och fylls av sorg över hur vi människor behandlar varandra.ge all er kärlek till alla som behöver den! det behövs mer än någonsin

050705 - ingenting känns längre särskilt anrikt


here you come again
looking better than a body has a right toVÅRA HÄNDER

det verkar som att du tar din hand ifrån mig
jag antar att det är det enda rätta
om det är det som känns bäst för dig
och jag förstår att det mesta vänder
men var ska jag göra av mina händer?

det fanns så mycket som jag var beredd att lova
nu finns det bara avstånd
nu vill bara ta mig till drömmarnas länder
men jag kan inte längre sova
för var ska jag göra av mina händer?

live and love, den som känner för det

//huck

050621 - she never lost her head...
...even when she was giving head


ibland kan det kännas lite dödfött att hålla på och lyssna på lou reeds texter, lou har ju knarkat så otroligt mycket mer än vad jag har (i synnerhet så har jag knarkat så otroligt mycket mindre än vad lou har). det huvudsakliga problemet är dock att låtarna är så överjäkligt bra, lou reed var nämligen en gång i tiden sångare i tidernas bästa rockband, velvet underground. velvet underground är huvudanledningen till all sorts drogromantik. världens ledare har nu upptäckt detta och det sägs att de planerar aktioner för att bränna alla deras skivor i en modernare version av de tidigare så populära bokbålen (se: kinesisk historia) (dock blir detta inte alls lika effektivt med cd-skivor, den där plasten brinner inte alls lika bra som pappersmassa, den smälter mest). så, innan världens ledare med team america i spetsen hunnit skrida till verket, ta så snart du kan chansen att köpa följande plattor så fort som du bara kan, medan du fortfarande har chansen (de säljs parodiskt billigt på cdon.com)!:

"velvet underground & nico"
"white light/white heat"
"velvet underground"
"loaded"
"VU"

och så lou reeds andra soloplatta från 1972; "transformer"

sådärja, då var jag klar med mitt musikmissonerande för den här gången. jag lyckas till och med klämma in lite krystade ironier angående bokbåler och dylikt. den här dagboken behåller minsann sin låga, men jämna, formkurva.

imorgon är det dags att stämpla in till jobbet igen. vad hände med de lediga onsdagarna som vi alltid hade i brighton. jag får nog kliva in till min chef imorgon och säga "marita! vi måste minsann göra lite förändringar i mitt schema! och varför inte höja min lön när vi ändå är i förbättrartagen?". men vad vet jag? man brukar ju säga att man inte ska klaga. man kan ju ha det betydligt värre (har jag hört). "jag är glad att jag finns till, det breddar upp min horisont!" som en vis man från skåne en gång sjöng.nej, det blir ingen poesi den här gången!


nu är det slut! nu får det räcka!

/klaus kinski

050617 - ibland är en dröm det finaste man har


jaha, minsann. här sitter man igen. har gått en introduktionsvecka på jobbet nu. det kändes lagom jobbigt. jag bävar för hur det ska bli när jag börjar på riktigt. eventuellt kommer jag dö. det vore ju misslyckat.

idag såg jag kort på mig själv från 2001. tänk så ung och naiv man var. pappa hävdade när vi tittade på korten att jag alltid varit fotogenique. jag förnekade.
jag läste nyss igenom en hemtenta jag skrev i julas. tänk så ung och naiv man var.


leksand känns bara mindre och mindre och mer och mer klaustrofobiskt för var dag som går;

"Du växte upp i det lilla landet
Du känner doften av skrapsår och grus
Av skogens nässlor och bäcken därigenom
mellan rader av symmetriska hyreshys

Där hade nån slagit i spadan och drömt en dröm
med det är ingenting som märks där idag
Där gror nu bara drömmen om en väg därifrån
Ett annat liv, ett annat jag

Den stan hade inga visioner
Inga öppna hav, ingen kust
Inga salta historier i väggarna
Inga svindlande höjder, ingen lust

Att komma hem är som att resa i tiden
Du känner samma känslor igen
Den där kvalmiga, väntande friden
och samma kärlek och vemod igen

Vart ska du gå, vad ska du göra med tiden
Men alla tusentals nätter och dar
Ska du schemalägga hela livet
eller ha din rastlösa frihet kvar

Jag bara undrar, jag bara tänker
Det finns en pusselbit som inte vill in
Här skiner solen och ljuset blänker
i alla fönster, i alla krypin"
- lars winnerbäck

djuralistan:

1. anita
2. kissekott
3. anitahed_16@hotmail.com


hoves strandpromenad fredagen 27/5 -05 (skriven på en buss på väg mot southwick):

karlavagnen rullar
och vi får följa med
vi behöver inte tänka
för karlavagnen kan sin led

karlavagnen får oss
att luta oss tillbaka
vi behöver bara hålla om varandra
för med karlavagnen kan vi sluta skaka

karlavagnens lanternor lyser
och vi kan äntligen se klart
trots att vi passerat midnatt
för karlavagnen vet var vi hamnar snart

karlavagnen rullar
och jag kan inte kontrollera mina händer
åh jösses, tack gode gud
för karlavagnen som oss mot himlen sänder
live and love!

/ nat chase

050609 - well, I might look like robert ford......but I feel just like jesse james!
efter att ha åkt till brighton för att få träffa lite göteborgare är jag nu tillbaka från microvågsugnens mecka till staden (nåja) utan trafik, sju kilo lättare och med en kraftigt utvecklad avsmak för bussåkande. jag packade mina väskor och satte mig på bussen mot luton airport glad över att få komma hem och, nog för att det också har varit skönt att komma hem, här hemma fylls jag mest av en märklig tomhet och rastlöshet. this is what salvation must be like after a while. allt är sig på sätt och viss sig så parodiskt likt här vilket gör att de saker som faktiskt förändrats de senaste fyra och en halv månaderna märkliga att ta in. ”tiden går så fort i ett land där inget händer. det blir så platt, det blir som förgjort. men oj, oj, oj
så mycket att göra!” som vi säger i bob hund-branschen. Now I just act like I don’t remember, Mary acts like she don’t care.
maybe you want to give me kisses sweet
but only for one night with no repeat
maybe you’d go away and never call
and a taste of honey is worse than none at all

oh little girl, in that case I don’t want no part
I do believe that that would only break my heart
oh, but if you feel like loving me
if you got the notion
I second that emotion

- smokey robinsonjag glömmer aldrig karlavagnen//brother bill

050402 - I'm afraid expulsion is the only answer


nu följer en grundkurs i allmän kriminologimacon dead är inte macon dead. macon dead är egentligen milkman. men också milkmans pappa är macon dead. milkmans mamma vill att milkman ska bli läkare, men milkman vet inte vilket patienter som vill bli behandlade av doktor dead.veckans powerplay: pauldokendo
veckans boxplay: leksands if
veckans sexsvekssammanbrott: lee-britt
veckans bantardrottning: linda r
veckans beckenbauer: platini
veckans pajen: niklas persson
veckans karl, i fängelset: martha
veckans bowling: biljard
veckans vax: pastrami
veckans korean: koreanen
veckans mest saknade: dokendo. kommentarer överflödiga
veckans crazy glue: guitar, som har många strängar på sin lyra
veckan mockfjärd: lewes
veckans flygande holländare: leif strömberg
veckans citat: ”let’s win the championship” - björn arrias


det här var mina krullar/dexter

050323 - may contain nutshi there!


vindarna viskar att det är dags för en biblioteksbjörnsdagbok igen, denna gång brighton style:

lika rätt som cissi är liten:

1. wes anderson - ”he’s a journalist so I assume he has checked his sources”
2. 5-1-2-2 - det världsrevolutionerande spelsystemet skakar pro evolution soccer-världen
3. hristo stoichkov - mannen, myten, kroppspråket
4. team america - ”unfortunately he had some blueberries in his back pockets”
5. genvägen (enköping)
6. andres lokko - ”skurt - tätt följt av dubbad film - är den främsta orsaken att jag aldrig ens har övervägt att skaffa barn”
7. bart simpson - ”I won’t denim new orleans”
8. simon bank - ”Celtic B-Juve A 0-1”
9. bob dylan - ”don’t let that scare you. it’s just halloween. I have my bob dylan mask on”
10. prosit - utklassar alltid monstret

lika fel som grav accent:

1. peter nordström - håll ner klubban
2. bandy-sm
3. sting
4. anita, som är oartig nog att inte respektera att jag sitter inne med sveriges sämsta msn och bara överger mig HELT utan anledning
5. pajen i tredjekedjan - dude! that is not okay!


lika oberäkneligt som öppettiderna i bamban:

1. kvalserien i ishockey - hjälp, hur ska detta sluta?
2. bottle rocket
3. vad ska koreanen hitta på härnäst?
citatet: ”let’s win the championship!” - francis bouillonMATT DAMON!

050215 - no, it's not FinlandEfter fem dagar av intensivt psykkrig och nervös väntan gick på tisdagen slutligen matchen alla väntat på av stapeln; derbyt, prestigematchen, klasskampen, religionskonflikten och kriget mellan två olika kulturer; Wales-Finland.

Stämningen på arenan, Vrigin Megastores, Brighton, Sussex, England, var minst sagt tät. Wales mittfältsstjärna Ryan Gills såg övertänd ut och var nära att bli utvisad redan tidigit i matchen. Det stenhårda närkampsspelet ledde till ett flertal gula kort åt båda håll och Finlands storstjärna Jari Litmanen drabbades av en elakartad vrickning i första halvlek och fick genomföra resten av matchen haltandes.

Finland hade övertag i bollinnehavet matchen igenom, men ett mittfältsspel som gick ALLDELES för långsamt och en skrämmande svag insats av Mikael Forssell på topp gjorde att det var Wales som skapade målchanserna. Ett konstant missriktat sikte hos britternas centertank, John Harston, ledde dock till att resultatet efter 90 minuter var 0-0.

I Silver Goal föll slutligen det oundvikliga avgörandet. Wales mittbacksklippa och lagkapten, Robert Pase, som under hela matchen på ett obarmhärtigt sätt utraderat Mikael Forssell, bröt in i straffområdet och slog in matchen enda mål.

Wales förbundskapten Oskar Klingborn var inte förvånad efter segern:
- Vi sa redan innan matchen att Finland anatagligen skulle vara i MYCKET dålig form.

Finlands förbundskapten och andlige ledare Björn Arrias kommentar till förlusten var kort och konsis:
- Fuck off, Denise! Fuck off!

/Per-Erik

050128 - young davidsedan i sondags har jag:

borjat saga ”cheers!” alldeles for ofta

atit flingor

duschat utan vatten

frusit

akt buss

atit cheeseburgare

talat tyska


ja och sa lite till

OBS! ett av ovanstaende faktana ar falskt. gissa vilket. skicka ditt svar till maano pa lunarstorm

I beg your pardon


NEJ! NEJ!

/ peterfoppaforsberg

050122 - maybe it's because I'm a brightoner

shoplifters of the world unite! this is a public service announcement...with guitars!


ja...såhär sista natten i leksand och nästsista natten i sverige på mer än fyra månader så kan man ju lätt förväntas bli lite fundersam och filosofisk. det är dock inte aktuellt. jag kan i huvudsak konstatera att the office är en i överkant rolig serie (om än lite väl distanserande för maria bloms smak).


undrar om jag kan någon engelska allsjag har fått mail från en läsare. det är fredrik wikingsson som har en fråga; ”tillverkar man löpande band på löpande band?”

såg på ett musikprogram med andres lokko och lars beckung som programledare på svt idag. det handlade om khonnor. det var spännande

15+10 kg


ha det bra, sverige, var ni än är//white goodman

041031 - and a pitcher to go

martha stewart: det har blivit någon jävla häxjakt

olle palmlöf: tänk på det nästa gång du snickrar list!

martin timell: jag ska slå ner palmlöf

masken carlsson: nej, erbjud honom ett jävla bra hockeykontrakt istället

martin timell: vadå? han spelar väl inte hockey?! är du en jubelidiot?

masken carlsson: men vad skulle du annars göra av honom under tiden? jag ser något i honom

micke sundlöv: det här är ju ren och skär djävla parodi

idoljuryn: så säger du bara för att du har en skiva att lansera. det är såhär det går till på en RIKTIG audition

lasse berghagen: ja, men inget slår den svenska sommaren!
//andrew shue

041028 - för att du sitter bredvid förstås


nu har löven fallit till marken här i uppsala. det ligger drivor med gula löv på vägarna (två personer uppges ha avlidit i lövmassorna) och känslan av höst är uppenbar. luften är rå och man måste knäppa jackan hela vägen upp till halsen. men whatever, i brighton skiner väl solen hela vintern?!

lust for life - iggy pop
changing of the guards - bob dylan
last word - marit bergman feat. moneybrother
portland oregon - loretta lynn feat. jack white
I miss you - marit bergman
come back to camden - morrissey
benen i kors - lisa ekdahl
not fade away - rolling stones
bewley brothers - david bowie
du kan ge så att jag tar åt mig


erlend loe
”Kramer goes to a fantasy camp? His whole life is a fantasy camp.
People should plunk down two-thousand dollars to live like him for a week. Do
nothing, fall ass-backwards into money, mooch food off your neighbors and have
sex without dating; THAT’s a fantasy camp!”


du har dina moln
och jag kan inte skingra dom
kan inte låta dom va
jag har mina ord
som du saYou! Take off your socks, your pants, your underwear. We’re doing the wash. C’mon! Take it off! take it off!

//Joe Mayo

041010 - sweet smell of pingis

oh, I’m looking right at you, big daddy!såg första scenen av filmen ”desperado” på ztv. jag har inte sett den förut och jag såg inte mer än just denna scen idag men steve buscemi var hur som helst fullständigt lysande. det är på tiden att han är med i sopranosnågra skivor sen senaste uppradningen:
rolling thunder revue - bob dylan
singles - the smiths
white light/white heat - velvet underground
VU - velvet underground
vatten under broarna - lars winnerbäck

bra springsteen-stoff:
state trooper
no surrender
jackson cage
the e-street shuffle
cadillac ranch
blinded by the light
bobbie jean
growin’ up
night

att glenn hysén kallas för expert är ett hån mot att alla fotbollsintresserade

lyssna på the clash! NU!

FÖR tacksam att skämta om 1: george w bush

lyssa på the velvet underground! NU!

FÖR tacksam att skämta om 2: martha stewart

vad hände sedan 1: vad gör killen som spelade sune numera?

lyssna på blood on the tracks! innan clash och velvet underground!

vad hände sedan 2: vad gör killen som spelade bert numera?

jag kommer aldrig sluta älska the royal tenenbaums

vad hände sedan 3: vad gör killen som spelade skilda världar-matti ”jag tog några öl med grabbarna” toivonen numera?

vad hände sedan 4: vad gör alla andra som var med i skilda världar numera?

FÖR tacksam att skämta om 3: ian ziering

perhammar
davidsilver
dicklast
noahhunter
andersingers
vincentvega
hansmoleman
ivandrago


giddy-up!

//clark kent

041009 - javisst, men passar det med blått?
”she told me she loved me, which means she most be insane” är ju så mycket morrissey att det bara är parodiskt att inleda en dagbok med de orden
lägg undan
glöm bort
lägg ner
nu ska vi fan slå runt

vi kan vara sammanbitna
vi borde vara ilskna
men skit i det
nu ska vi bjuda till kalas

nu får det räcka
ta av bitterhetens boja
och ta på dig din bästa klänning
ikväll ska vi dansa
och gud sade: varde thunder road
”har zlatan lärt dig några tricks?”
”ja, massvis av nya tricks”
”verkligen?”
”nej”everybody is in despair
every girl and boy
but when quinn the eskimo gets in
everybody jumps in joy
...men vi får anta att micke sundlöv tycker att det är ren och skär djävla parodi

för övrigt anser jag att karthago och jysk bäddlager bör utplånas


//ivan drago - hotet från öst

041007 - var månde hon gå


goafton


JAA!!:
1. Simpsons - mmmm...beer nuts
2. the label maker - oh, I’m looking right at you, big daddy
3. två veckors ledigt om en vecka
4. Örjan Lindmark - snart saknas bara Tomas Jonsson
5. Perhammar - det är ju tjejskor
6. Peter Forsberg - borde ge Börje en jävla smäll
7. Tintin - för mig, som flyger så ofta, så kan det vara skönt med en tågresa som omväxling
8. Brage - 8-5
9. Simon Bank
10. Flickor såklart =)

NEEJ!!:
1. Glenn Hysén
2. Roger Rosén
3. Hard Dance Mania 2
4. Jysk bäddlager
5. DIF

hey, wait minute:
1. Rushmore
2. Michael Ryder
3. Uppsats och tenta


Fråga: när kommer Tsatsiki 3 - Perhammar tar över?

Spinoff-förslag: en film om Ivan Drago

hej dååå!!1

/Martha Stewart

040910 - Dexter is criminally insane
makadam!


sitter i uppsala med nyinstallerat bredband och hör både elton john (från stereon här i rummet) och the smiths (utifrån vardagsrumsstereon) i bakgrunden. det är mestadels bara bra här även om jag ibland längtar efter min katt och många av mina vänner och ibland tvekar om jag verkligen pallar att plugga på universitet. men mycket är bra: har hunnit bli kompis med många i nya klassen, börjar aldrig skolan innan 12.15, birgitta (som är kanon) tvättar åt mig, jag är ganska så rik, jag försörjer faktiskt mig själv även om jag gör det med hjälp av lån från staten, här finns stora bokhandlar om många skivaffärer att slösa pengar hos, affären och pizzerian ligger nära, det är knappt några backar i uppsala och så är det gott med öl.


några låtar från senaste blandskivan:

frontier psychiatrist - avalanches
cracked actor (live) - bowie
himmel blå himmel blå - håkan h
a town called malice - the jam
dead quote olympics - hives
I can’t stand it - velvet underground
let’s just fall in love - marit bergman
vinternolltvå - kent
rain - beatles
if you gotta go, go now (or else stay all night) - dylan
det måste vara radion - thåström & co
lust for life - iggy pop
the deer hunter theme


det som givetvis är värt att uppmärksamma med idol 2004 är i sedvanlig ordning inte den elaka juryn utan faktumet att någon bryr sig om programmet


jag tycker simpsons och letterman är roligare


”jag ä både snygg å bra i en fantastisk älskare!!!” skriver nu kirre_kuling P14 på LAJV...ja, där ser manI’d just be curious to know if you can see yourself as clear as someone who has had you on his mindläser/nyligen läst:
fröken julie - strindberg
31 låtar - nick hornby
i huvudet på tony parsons
de ensamma pojkarna - mats olsson
offsideskivtips:
the wild, the innocent and the e-street shuffle - springsteen
oh mercy - dylan
heartbraker - ryan adams
de stijl - white stripes
welcome to the instant freebase - the soundtrack of our lives
singel - winnerbäck
poem, ballader och lite blues - cornelis


maracas!

040809 - see the white and watch the black


mänskliga inspiriationskällor:
erlend loe
simon bank
jerry seinfeld
james dean
rami shaaban
hergé
robert zimmerman
tommy söderberg
mats olsson
staffan andersson
andres lokko
nick hornby
stefan schwarz

aktiviteter som tyder på att man håller på att förvandlas till erlend loe:
spela in en entimmes dokumentär om sneakers
bli förkrossad över att inte lyckas kasta spjut sjuttio meter på aftonbladets os-spel
uppmana anna att göra listor på msn till ens dagbok
ha jeans på sig i tjugoåttagradig värme

bästa ballad of a thin man-verserna:
1. Now you see this one-eyed midget
Shouting the word ”NOW”
And you say, ”For what reason?”
And he says, ”How?”
And you say, ”What does this mean?”
And he screams back, ”You’re a cow
Give me some milk
Or else go home”

2. Well, the sword swallower, he comes up to you
And then he kneels
He crosses himself
And then he clicks his high heels
And without further notice
He asks you how it feels
And he says, ”Here is your throat back
Thanks for the loan”

3. You hand in your ticket
And you go watch the geek
Who immediately walks up to you
When he hears you speak
And says, ”How does it feel
To be such a freak?”
And you say, ”Impossible”
As he hands you a bone

4. You walk into the room
With your pencil in your hand
You see somebody naked
And you say, ”Who is that man?”
You try so hard
But you don’t understand
Just what you’ll say
When you get home

5. Well, you walk into the room
Like a camel and then you frown
You put your eyes in your pocket
And your nose on the ground
There ought to be a law
Against you comin’ around
You should be made
To wear earphones


the world according to anna (zheldon)

världens sötaste ord:
1. humla
2. kudde
3. brumma
4. nunna
5. sussa
6. sudda
7. tutte
8. nynna
9. ecklesiastikminister
10. linjal
11. bi

tack, anna


be shibby and speak with the agent!

040706 - as time goes by
trött på låtarna på din playlist? här är några tips på nytillskott:

tracks of my tears - smokey robinson
I had too much to dream (last night) - the electric prunes
the e-street shuffle - bruce springsteen
first of the gang to die - morrissey
you’re gonna miss me - thirteenth floor elevators
you’re with me - marit bergman
my my, hey hey - neil young
astro - white stripes
are you ready for love - elton john
under control - strokes
my winding wheel - ryan adams


louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship

040628 - and of course, henry the horse dances the waltz

Lika rätt som ett distansskott från Pavel Nedved:
1. Sveriges fotbollslandslag. Den miserabla och tragiska strafförlusten är bara att glömma. Vilket lag vi kommer ha många år framöver!
2. Kapten Haddock - anfäkta och regera
3. Lost in translation - Bill Murray och Scarlett Johansson...JÖSSES!
4. Tommy Söderberg - Måste få cred för sitt storartade arbete och sin storartade personlighet. Tack för dessa sju år!
5. Tintin - ”men Milou, du har ju bitit av lejonet svansen!”
6. Kristina Kappelin - ”Giovanni Trappatoni är för gammal för att ha sin mor i livet. Honom älskar ingen”
7. Daniel Widing - siktar mot landslaget
8. Ursäkta röran (vi bygger om) - faktiskt en väldigt rolig serie
9. Jack White - geni
10. Italiens fotbollslandslag

Lika fel som en straff av Cocu:
1. Italien missade EM-kvarten pga...
2. Danmark - Helveg, Laursen, Gronkjaer, Poulsen, Tomasson...lika sportsliga som en katt (katter är inte alls speciellt sportsliga, reds.anm.)
3. Bob Nyström, Vitblå, Micke66
4. Kjell Erikssons musiksmak - sommarprogrammet i sig var trevligt, men musiken lämnade, snällt sagt, en del övrigt att önska
5. Engelsk press - ”Domarskandal!” ”Schweiz är inte längre neutralt”..nåja, nog för att det var en tveksam frispark men om sanningen ska sägas blir det alltid frisparkar i sådana lägen

Lika obestämt som en presskonferens med Tommy Söderberg:
1. VM 2006 - VM-guld eller VM-guld?
2. Tjeckiskt EM-guld?
3. Henrik Larsson (eller ”Henke” som polarna brukar kalla honom. För övrigt kallas Jens Nielsen ”Preben” av sina närmaste) - Katalansk hjälte?

EM-betyg:
Tobias Linderoth 5
Andreas Isaksson 5
Zlatan Ibrahimovic 5
Henrik Larsson 5
Fredrik Ljungberg 5
Andreas Jakobsson 5
Olof Mellberg 4
Erik Edman 4
Mattias Jonson 4
Christian Wilhelmsson 3
Anders Svensson 3
Kim Källström 3
Alexander Östlund 3
Marcus Allbäck 3
Mikael Nilsson 3
Anders Andersson 2
Teddy Lucic 1
Pontus Kåmark 1

Det kanske tål att tänkas på!

040622 - det sönderslagna örat


den kalla kalla världen håller i oss och den släpper oss inte. den tänker aldrig släppa. dess händer gör att vi måste vända oss bort från varandra. det var väldigt längesedan en fjäril tog sig fram mellan oss och du är på väg bort. världen har stulit vår glädje och kärlek för varandra och gett oss osäkerhet. det är skandalöst och korrupt. jag har inte bett dem att göra världen till detta ondsinta vidunder. de har förstört gud. de har stampat på gud. gud är själva tillvaron och världen. de har smutsat ner världen och de har smutsat ner gud. jag hatar dem för det. nu har de fått oss att vända oss ifrån varandra. jag vill bara kunna se dig i ögonen igen. det kommer inte hända. jag vill ta din hand i min och rymma till ett bättre ställe. men det finns ingenstans att fly och vi är fast. fast i världens mest gigantiska återvändsgränd. ni har förvandlat gud till en återvändsgränd. bra jobbat!

040530 - she is singing just for me


i fredags ville det sig faktiskt inte sämre än att jag tog den så kallade studenten. jag är egentligen inte personen som gillar att skriva om uppenbarheter i stil med ankedoter om den obeskrivlig stämningen i ett omklädningsrummet eller diskussioner angående att ”sverige är vidrigt under vinterhalvåret” men jag känner likväl att det är dags att tacka litegrann. studenten var föga oväntat fantastiskt rolig...jag trivdes, som johan a uttryckte det, som ”anders med måns”. i synnerhet själva studentdagen var fanatiskt rolig. jag fick massvis av fina presenter, blommor och kort och förvånades över hur många som tycks tycka om mig. JÄTTEJÄTTETACK! det stora tacket ska dock naturligtvis riktas mot klassen. jag har haft två väldigt roliga år, ni är fantastiska och jag bär med mig er för alltid. tusen tack tusen tack tusen tack!martina, i uppsala blir vi grymmast!
live and love every single one

040430 - fasaden

att sitta hemma febersjuk på en valborgsmässoafton är bland det minst eftersträvansvärda man kan göra. jag har alltid gillat valborg. jag älskade smällarna när jag var liten (för övrigt har jag ingen aning om vad jag tyckte var roligt med smällarna, nuförtiden anser jag det som en ungefär lika meningslös syssla som slagsmål), jag minns de första tonåren när valborg var en högtidsdagarna då man fann en glädje i att festa på noret (ett av mina finaste kärleksminnen härstammar för övrigt från en av dessa valborgsmässoaftnar...det händelseförlopp som fick sitt klimax den kvällen är nog det närmaste slutet på en romantisk kärlekskomedi mitt liv hittills har kommit och jag kände mig som lars winnerbäck i ”lycklig och förvånad” innan den ens skrivits). nu sitter jag istället hemma med 38,4 graders feber och svär för mig själv och får nöja mig med att lyssna på låtar istället för att uppleva dem.

henrik larsson har nu tackat ja till fotbolls-em och jag kan inte förneka att det gör mig upprymd och mycket mycket glad. fotbolls-em kommer bli en sån fest och det är vi som ska ha festen, som tommy svensson brukar uttrycka det. vilket lag sverige har. en centrallinje med andreas isaksson, micke svensson, olof mellberg, tobias linderoth, kim källström, henke larsson och zlatan ibrahimovic. sanslöst. det här ska bli en sån fest och det är vi som ska ha festen.

utvikshistorien med josefine öqvist nådde för någon vecka sen en oanad botten. josefin öqvist sade att man ”som damfotbollsspelare minsann inte alls behöver ha stora lår eller se maskulin ut som alla tyska spelare” så svarade en av tysklands landslagsspelare INTE 1. jag har inte något att säga eftersom det är under min stolthet att kommentera ett så korkat uttalande 2. jag tycker att det uttalandet visar att utseendefixeringen är oroande. eller 3. det är fult att dra alla över en kant. vad hon istället sa var ”kom och titta på någon av våra matcher så får ni minsann se att vi har massvis av vackra flickor i vårat lag”. ridå. herregud. vakna upp!

jag ska bli författare när jag blir stor.

040426 - touch, feel & lose

Lika inne som en frispark av Koeman:
1. Niklas Persson - verkar bli kvar i LIF
2. Simon Bank - mannen, myten, sidbenan
3. Deer Hunter - rysk roulette har aldrig varit bättre
4. Simpsons - ”simpson ey?...I’ll remember THAT name”
5. Kill Bill vol 1 - nu när tvåan kommer är det på sin plats att påminna om ettan
6. Anita - Pajens bästa kompis
7. FC Corleone - på frammarsch i Onion Massive
8. That 70’s Show - ”androgyna män är SÅ manliga”
9. Bob Dylan - ska naturligtvis vara med
10. Ingemar Bergman - ”han var mycket ironisk”

Lika ute som en frispark av Gary Sundgren:
1. Liston Söderberg - tar det slut nån gång?
2. Lucky House
3. Magnus Hedman - ”det känns bra att visa tvivlarna” nåja...
4. Jörgen Pettersson - man brukar bli skadad om man inte tränar
5. George W Bush - ta och landa nån gång

Lika bubblande som en frispark av Roberto Carlos
1. Kill Bill vol 2 - gör Tarantino det igen?
2. Sondre Lerche - lika bra som han verkar?
3. Infinite Mass - har de månne något stort på gång?

Veckans saknad: Studio Pop - Per Sinding-Larsen, den fantastiska signaturmelodin och den minst lika fantastiska Natalia Kazmierska...kom snart tillbaka!

Veckans brorsor: Lars Jonsson - Jon-Inge Höiland

Veckans andra brorsor: Moneybrother - Robinson-Pål

Veckans Sodom och Gomorra: Kitty Forman: ”New York - Sodom och Gomorra med tunnelbana”

Veckans Tarras: Magnus Hedmanlove

/Butch Cassidy

040412 - me and julio down by the schoolyard


jag tänkte skriva en (biblioteks)björndagbok

Lika inne som som killen som liknar Tomas Jonsson:
1. Påsklov - nu kan man andas igen
2. Niklas Persson - alltid rätt
3. Royal Tenenbaums - ”I find it a little strange that you’re in love with your sister...she’s married you know”
4. Erik Edman - bärgar EM-guldet till Sverige i sommar
5. Homer Simpson - ”what do I need English for? I’m never going to England”
6. Eric Forman - ”Red’s like a big strong bear but I’m like....a duck”
7. Charlie Chaplin - kul kille
8. Niklas Eriksson - en kille med den musiksmaken är alltid aktuell för en sådan här lsita
9. Paul Simon - en kille som faktiskt döpt en av sina låtar till ”you can call me al” är alltid aktuell för en sådan här lista
10. Bob Dylan - en kille som faktiskt döpt en av sina låtar till ”open the door homer” är alltid aktuell för en sådan här lista

Lika ute som när Holm får nytt kontrakt:
1. Anders Carlsson - kanske uttjatat, men är det inte dags att lägga av nu?
2. Big Brother - kanske uttjatat, men är det inte dags att lägga av nu?
3. Bert Karlsson - kanske uttjatat, men är det inte dags att lägga av nu?
4. Bengt Höglund - you know, for a fat guy he’s not very jolly
5. TV4-sporten - Robert Perlskog, Max Grinndahl....herregud


Bubblare:
1. Eva Braun - maybe there is more to Hitler than reaches the eye
2. Anita - vem var det hon träffade i lördags?
3. Göran Hermansson - vinner han poängligan i allsvenskan?

Uppspanat: Mika Niskanen i HV71 är väldigt lik Gareth i the office

Saknade program på SVT/TV4:
1. Seinfeld
2. Simpsons
3. Varan-TV

Veckans Rolling Stones-intro: Infinite Mass

Veckans tönt: Lasse Anrell

Veckans Seinfeld-citat: ”People don’t turn down money...that’s what seperates us from the animals”


//Kel Varnsen


040411 - director's cut

30 av mina favoritlåtar med bob dylan:

hurricane
desolation row
ballad of a thin man
love minus zero/no limit
when the ship comes in
stuck inside of mobile with the memphis blues again
all along the watchtower
don’t think twice it’s allright
visions of johanna
most likely you go your way and I’ll go mine
tangled up in blue
idiot wind
if you see her say hello
dirge
tell me mama
I want you
she belongs to me
is your love in vain
changing of the guards
forever young
jokerman
most of the time
not dark yet
positively 4th street
I don’t believe you (she acts like we never met)
one more cup of coffee
just like a woman
things have changed
subterranean homesick blues
you’re gonna make me lonesome when you go


30 av mina andra favoritlåtar

gimmie shelter - rolling stones
hurt - jonny cash version
london calling - the clash
firecracker - ryan adams
life on mars? - david bowie
so why so sad - manic street preachers
queen bitch - david bowie
around the world - red hot chili peppers
sweet jane - velvet underground
på gyldene freden - cornelis vreeswijk
märk hur vår skugga - cornelis vreeswijks version
I can’t forget - pixies version
no surrender - bruce springsteen
(ohlala) jag vill ha dig - ulf lundell
hon har ett sätt - jakob hellman
kom igen lena - håkan hellström
smells like teen spirit - nirvana
girl you have no faith in medicin - white stripes
where is my mind? - pixies
the bends - radiohead
modern age - strokes
burned - neil yougn
brown-eyed girl - van morrison
there is light that never goes out - the smiths
ramlar - håkan hellström
nu kan du få mig så lätt - håkan hellström
already gone - powderfinger
över gränsen - lars winnerbäck
suspicious minds - elvis presley
dansa efter min pipa - bob hund


20 saknade ex-leksingar:

johan eneqvist
örjan lindmark
torbjörn johansson
johan hedberg
lars-erik lord
greg brown
robert burakovsky
greg parks
tomas jonsson
andreas karlsson
tore vikingstad
chris govedaris
sami ahlberg
jörgen sundqvist
olow sundström
mikael karlberg
daniel larsson
per-erik eklund
ulf samuelsson
kjell samuelsson


10 populära bibelreferenser:

sodom och gomorra
lazarus
simson och delailah
golgata
moses flykt genom vattnet
kain och abel
judas
david och goliat
sju svåra år
den förlorade sonen


040403 - disconnect the cables

vissa dagar ger livet mig en enorm svindel. idag är en sådan dag. jag vill inte ha vår. jag vill inte ha sommar. jag vill inte ha höst. jag vill inte ha vinter. jag vill inte ta studenten. jag vill inte gå på gymnasiet. jag vill inte gå på högskola. jag vill inte ha dåligt med pengar. jag vill inte ha mycket pengar. jag vill inte ha några cd-skivor. jag vill inte ha en dator att fixa med. jag vill inte skriva högskoleprov. jag vill inte somna. jag vill inte vakna. jag vill inte gå på lucky. jag vill inte stanna hemma från lucky. jag vill inte höra mina föräldrar prata om var i köksskåpet de nya jucieglasen ska stå. jag vill inte höra mina föräldrar prata om den nya datorn. jag vill inte att leksand ska varken åka ur eller spela i elitserien. jag vill inte ha ett hockeylag att heja på. jag vill inte att det ska vara fotbolls-em i sommar. jag vill inte leva livet. jag är rädd. det absolut enda jag vill göra nu är att bara krama en speciell flicka (en som jag egentligen inte riktigt lagt märke till tidigare, inte på det sättet i alla fall, men som jag nu håller på och faller mer och mer för) och aldrig aldrig behöva släppa taget.

för jag orkar inte leva livet idag. ”min lust är fri men min frihet är bakom galler” (lars winnerbäck)

tack för skjutsen, a.

love

040318 - oh, oh, everybody form a lineI broke all the rules, strafed my old high school, never once gave thought to landing,
I hid in the clouded wrath of the crowd but when they said ”Come down” I threw up
Ooh-ooh growin’ up
/ bruce springsteenjag vet inte vart jag vill komma riktigt, men det ska bli skönt med helg. skolan känns för tillfället lika attraktiv som ”med vidöppna fönster” (ledins ”nya, fräscha” platta).

några artister som jag lyssnat mycket på den här veckan:
white stripes
bruce springsteen
neil young
moneybrother
white stripes
bruce springsteen
white stripes
till sist skulle jag vilja citera curre lundmark: ”ut med karln!”

live and love

040313 - from the queen of england to the hounds of hellseven nation army måste vara den mest nynningstacksamma låten genom tiderna


jag tror att jag flyttar till uppsala i höst. i såna fall kommer jag läsa antingen 40-poängskursen journalistik eller litteraturvetenskapjag såg studio pop precis. varje program är ett litet mästerverk. per sinding-larsen är killen hela dagen. en popens svar på simon bank. dj sleepy var med istället för lennart persson idag vilket var trevligt, dj sleepy är en cool kille. suzanne ljung var som vanligt usel dock, idag hade hon med sig ett nummer av playgirl och visade nakenbilder av rockstjärnor...flöt ju inte in så där jättebra i sändningen. ingen vet varför suzanne ”jagvillprataomhprdrockthedarknessironmaidenozz yosbourneochminasvarta stövlarsajagförrestenattjagnyssvarinewyorkfucki ng” ljung inte fått sparken än, speciellt som vi alla minns och saknar gamla pärlor som ika johannesson och dennis lyxhén. en hjältinna och en hjälte. det finns en hjältinna i årets panel. natalia. med på topptrelistan över sveriges coolaste tjejer (hon spöar till och med sin kompanjon och paralellslalomkompis linda skugge). natalia är cool, har integritet och sparkar hårt mot all gammal gubbväldesvana. DET är sexigt, linda rosing!
dont follow leaders, watch your pawking metaws

040222 - bättre, snyggare och lite mer av allt

jag tycker att:

porren måste stoppas
idrottsklyschan ”en tabell ljuger aldrig” är lögn
det finns viktigare saker att irritera sig på än särskrivningar
alla som anser att dr phil är ett bra program är lurade
big brother är en skam för mänskligheten
niklas persson är lifs bästa spelare
göran fritzon är bäst i gyllene tider
det är bra att kd valde en tråkig gubbe som partiledare, förhoppningsvis slipper vi dem i riksdagen snart
lif har en inkompetent sportchef
det är otroligt det fortfarande finns finns hat mot människor som är homosexuella eller har en annan hudfärg
människor måste bli mycket snällare mot varandra
det är oroande att människorna som vi träffade i uganda strävade efter att leva som vi
love minus zero/no limit är en underbar liten kärlekssång
sexualisering och föråldrade könsroller omedelbart måste stoppas
det är helt otroligt att det finns överhuvudtaget någon som är beredd att rösta på w bush
det är parodiskt att det finns folk som anser att south park är dåligt för samhället
jan o karlsson har slarvats bort
det är förlamande tråkigt på ikea

lite nya topp-tre:

springsteen:
1. bruce springsteen
2. lars winnerbäck
3. ulf lundell

bubblare: neil young

underskattade saker att äta/dricka:
1. kräm
2. äppeljuice
3. rå falukorv

bubblare: flingor

titelspår, winnerbäck:
1. solen i ögonen
2. singel
3. för dig

bubblare: kom

tarantinofilmer:
1. pulp fiction
2. kill bill vol.1
3. reservoir dogs

bubblare: jackie brown

pixies:
1. I can’t forget
2. where is my mind?
3. monkey’s gone to heaven

bubblare: here comes your man

ardis:
1. ardis
2. -
3. jarl alfredius

bubblare: lars adaktusson

revoltörer:
1. elvis presley
2. bob dylan
3. david bowie

bubblare: the clash

040216 - they say you gotta stay hungry...


...hey baby I’m just about starving tonightdet har från flera håll höjts ett frågeteckens finger för det listtema som genomsyrat min dagbok på sistone...så därför tänkte jag bjuda på lite mer!


några dåliga artister:

tomas ledin
orup
phil collins
patrik isaksson
sting
LOK
queen
genesis
e-type
brandsta city släckers

några bra artister:

clash
springsteen
dylan
winnerbäck
neil young
strokes
bowie
hellström
the band
ryan adams
radiohead
smiths
ed harcourt
white stripes
cornelis
rolling stones
lundell
pixies
moneybrother
libertines
elvis
ed harcourt
bob hund
bob marley
matthew jay
joni mitchell

några beundransvärda fotbollsspelare:

eric cantona
tomas brolin
paul scholes
raul
alessandro del piero
edgar davids
gianluigi buffon
josé luis chilavert
ronald koeman
stefan ishizaki
roger ljung
tobias linderoth
francesco totti
roberto carlos
phil neville
maradona
george best
gunnar gren
gunnar nordahl
nils liedholm
marco van basten
roberto baggio
jonas thern
stefan schwarz
chris de kök
lilian thuram

bra seriefigurer:

tintin
super-mac
zeke varg
schassen
dogbert
kattbert (ond personalchef)
fänrik flip
kapten haddock
stål-långben
spindelmannen
stålmannen
benny grainger
tug wilson
pontus fox
robotman
långben

bra böcker:

naiv.super.
jack
high fidelity
mannen och pojken
sagan om ringen-trilogin
gudfadern
american psycho
åshöjdens bk (fyra böcker)
juryn
det får räcka så... live and live and walk in shibbyness!


040208 - fuck buck

25 filmer som du faktiskt får sätta dig ner och titta på - varken du redan har sett dem eller inte:

royal tenenbaums
bigger longer uncut
deer hunter
taxi driver
pulp fiction
high fidelity
a clockwork orange
the shining
boogie nights
the last waltz
fight club
donnie brasco
maffiabröder
reservoir dogs
kill bil vol.1
timmarna
seven
nyckeln till frihet
sagan om ringen
sagan om de två tornen
sagan om konungens återkomst
de misstänkta
apornas planet (första versionen)
bowling for columbine
sjunde inseglet

040207 - energi


vitaliteter (i slumpvald ordning):

seinfeld (tv-serie)
bob dylan (konstnär)
queen bitch (låt)
royal tenenbaums (film)
niklas persson (hjälte)
stålmannen (superhjälte)
tintin (journalist)
stefan ishizaki (fotbollsspelare)
fotboll (idrott)
per sinding-larsen (programledare)
jerry seinfeld (komiker)
lars winnerbäck (konstnär)
high fidelity (bok)
sportmagasinet (tidning)
simon bank (journalist)
tomas jonsson (fd ishockeyspelare
ishockey (idrott)
gymma med hans lodin (aktivitet)
mats olsson (journalist)
carlsberg (öl)
tomas brolin (fotbollsspelare)
burned (låt)
rött vin (dryck)
vänner familj flickor (obviously)
coca-cola (dryck)
säng (möbel)
video (apparat)
vitt vin (dryck)
kristina kappelin (gudinna)
steven hyde (that 70’s show-karaktär)
simpsons (tv-serie)
musik (konstart)
ben & gunnar (film)
johnny depp (skådespelare)
maria wetterstrand (miljöpartist)
sagan om ringen (trilogi)
jack (bok)
deer hunter (film)
ronald koeman (skarpskytt)
south park (tv-serie)
pulp fiction (film)
blood on the tracks (skiva)
bigger longer uncut (film
chips (mat)
robert de niro (”han är kult”)
hurt (låt)
film (konstart)
fotbolls-vm (händelse)
fika (aktivitet)
championship manager (dataspel)
jim carrey (skådespelare)
mats hedberg (lärare)
killinggänget (gäng)
monk’s coffeshop (café)
sverige (fotbollslandslag)
leksand (ishockeylag)
italien (fotbollslandslag)
miljöpartiet (parti)
pizza (mat)
bengt ryss (lärare)
new york (plats)
drama (gymnasiekurs)
fredrik lindström (kille)
gunga (aktivitet)
jeans (plagg)

040126 - topp-treBob:

1. Dylan
2. Hund
3. Marley

Grönsaker:

1. Paprika
2. Gurka
3. Slajm

Svenska fotbollsspelare:

1. Stefan Ishizaki
2. Kim Källström
3. Tobias Línderoth

Losers:

1. Buzz Aldrin
2. Robinson-Lars
3. Björn Ranelid

Kroppsdelar:

1. Ögon
2. Rumpa
3. Händer

Förkortningar:

1. CD
2. JRR Tolkien
3. Fotbolls-VM

Hatade sportchefer:

1. Anders Carlsson
2. Håkan Loob
3. Leif Boork

Skäl att inte bli elitserietränare:

1. Man måste ha Trygg Hansa-polo på sig
2. Man måste ha avdankade landslagsstjärnor utan kompetens ovanför sig
3. Man blir kollega med Leif Boork

Fotbollslag:

1. Sverige
2. Italien
3. Manchester United

Ishockeylag:

1. Leksand
2. Tre Kronor
3. Buffalo Sabres

Sportjournalister:

1. Mats Olsson
2. Simon Bank
3. Kristina Kappelin

Dylan-skivor:

1. Blood on the Tracks
2. Live 66
3. Highway 61 Revisited

Biblar:

1. High Fidelity
2. Jack
3. Naiv.Super.

Skitdåligt:

1. Tomas Ledin
2. Agneta Sjödin
3. Stefan & Krister

Skurkar:

1. Jan Scherman
2. Jan Guillou
3. George W Bush
(4. Robinson-Pål)

Usla fenomen:

1. IKEA
2. Religiös fundamentalism
3. Reklamavbrott

That 70’s Show:

1. Hyde
2. Eric
3. Fez

Seinfeld:

1. Jerry
2. Kramer
3. George

040119 - inferno
jag har en desperat ångest inför framtiden. vad i hela friden ska hända med mitt liv? ingen vet. som jag känner finns det några (mycket klichéartade reds.anm.) alternativ som är troliga.

1. som ulf lundell uttrycker det: ”bygg ditt hus på säker grund / kvinna man och barn och hund / gör det enkelt / ta det lugnt / hjälp din granne att bära tungt”. vovvevillavolvo alltså. föga troligt. då måste man ju jobba. skulle antagligen lacka ur under ett bostadsrättsföreningsmöte, klippa av mig håret, rida iväg 45 mil på en häst och bosätta mig i skogen.

2. jag tar tillvara på min faktiska litterära talang och blir författare alternativt poet. flyttar till italien och gifter mig med en italienska med exoktiskt namn (eller kristina kappeilin) och dricker rödvin och har grillparty med grannarna varje dag vilket leder till en grav alkoholisering. då ägnar jag dagarna åt att röka pipa och spela schack med mina barnbarn. det som redan från början kommer stoppa denna plan är min galoppernde prestationsångest.

3. se första meningen ovan. jag kan sedan inte hantera kändisskapet och konstärslivet och super ned mig fullständigt och skriver mycket surrealistiska dikter innan jag dör som den dylan thomas jag faktiskt är.

4. jag lär mig spela gitarr och sjunga hjälpligt, köper ännu fler par jeans och t-shirts och klippkort på en bar på söder och blir sedemera singer-songwriter. jag tar livet av mig när jag märker att det inte finns någon mening med livet.

5. jag blir sportjournalist och sedemera sportkrönikör. talar för: mitt faktiska sportintresse och min faktiska sportkunskap tillsammans med min hyfsade förmåga att uttrycka mig i skrift när jag lägger manken till. talar emot: min lathet. jag lägger inte manken till.

6. jag blir filmregissör och gör i min debut i en film som är vackrare än deer hunter, coolare än pulp fiction och roligare än ben & gunnar och där soundtracket enbart består av bob dylan-material. jag vinner 10 oscars. sedan gör jag inga fler filmer utan flyttar till new york och gör en sit com som är bättre och populärare än seinfeld. hoppar dock av efter fem år och ägnar resten av mitt liv åt att göra dålig reklam-film som en ironisk grimas till jan scherman.

7. jag träffar mitt livs kärlek i sommar. vi gifter oss och skaffar två underbara barn. jag skriver lyriska kärleksdikter som blir mitt levebröd och vi lever lyckliga i alla våra dagar.

den här dagboken blev inte alls som jag hade tänkt mig. tänkte efter att ha läst jack komma fram till lite dagen efter-betonade slutsatser om livet. men en sak vet jag. det får fan vara slut med one night stands, strul osv.osv. nu börjar jakten på den sanna kärleken! önska mig lycka till!

040117 - 31 persons15 exempel på personer som gör mig glad (vänner ej inkluderade): Jerry Seinfeld, Niklas Persson, Simon Bank, min bror, min syster, Ritchie ”Baumer” Tenenbaum, Johnny Depp, Ronald Koeman, Mats Olsson, Chris Härenstam, Jim Carrey, That 70’s Show-Hyde, Anders, Måns, Homer Simpson

16 exempel på personer som gör mig arg/sur/irriterad (ovänner ej inkluderade): Jan Scherman, Alf Svensson, Sinuhe Wallinheimo, Derian Hatcher, Ralf Edström, Anders Norin, Bert Karlsson, Stefan, Krister, Peter Popovic, Naken-Janne, Big Brother-Linda, Pelle Prestberg, Håkan Steen, Agneta Sjödin, Suzanne Ljung

031220 - open the door, homer
idag är det 175 dagar kvar till fotbolls-em. ”det här ska bli en sån fest och det är vi som ska ha festen” som tommy svensson uttryckte det. det bästa han har sagt

I hate myself for lovin’ you and the weakness that it showed
You were just a painted face on a trip down Suicide Road

bob dylan är så onödigt stor

The stage was set, the lights went out all around the old hotel,
I hate myself for lovin’ you and I’m glad the curtain fell

I hate that foolish game we played and the need that was expressed
And the mercy that you showed to me, who ever would have guessed?
I went out on Lower Broadway and I felt that place within,
That hollow place where martyrs weep and angels play with sin.

tidernas största poet!031206 - #11 Tomas Brolin
When you think that you lost everything
You find out you can always lose a little more

-Bob Dylan


031203 - 12 52fem exempel på onödigt bra låtar:

queen bitch - david bowie
firecracker - ryan adams
på gyldene freden - cornelis vreeswijk
johnny cash - hurt
kom igen lena - håkan hellström


fem exempel på onödigt bra dylan-låtar:

desolation row
hurricane
tell me momma
tangled up in blue
ballad of a thin man


fem exempel på onödigt bra filmer:

deer hunter
pulp fiction
royal tenenbaums
a clockwork orange
south park the movie - bigger longer uncut


fem exempel på onödigt bra böcker:

high fidelity - nick hornby
naiv. super. - erlend loe
sagan om ringen-trilogin - jrr tolkien
seinologi - jerry seinfeld
jack - ulf lundell

031029 - rannsakan
den 7:e september upprättade jag ett manifest här i dagboken där jag lovade och bedyrade både ett och annat....hur det har gått? ja...”sådär” skulle man väl kunna säga. jag kan gå igenom punkt för punkt:


jag lovade och bedyrade:

att aldrig bli mer än måttligt full ......ja det har spruckit

att sluta röka .....har ju aldrig varit någon storrökare, men den har ändå spruckit med råge

att lägga elakheten på hyllan. ingen mer ironi, jag ska istället bli en såndär kille som får folk att utbrista ”åh vilken trevlig pojke. tänk om alla vore som honom. då skulle det inte finnas krig”. visst innebär detta att jag inte kommer vara rolig men då min nuvarande humor är så 90-tal kan jag inte anses som speciellt rolig nu heller .....ja det har ju gått JÄVLIGT bra...jag kan visserligen vidhålla att jag knappast startat några krig...men lik väl...inte ens nära att hålla

att aldrig mer komma försent ....ja *host*....nåja...I’m only human, Harry!

att alltid tala i fullständiga meningar ...jag kan inte tänka mig att jag varit särskilt nöra att hålla det

att alltid säga ”bättre än jag” före det inkorrekta ”bättre än mig” ...ja egentligen tycker jag ju att det senare ska gälla som det rätta, så därför ser jag mina civila olydnad som en insats för samhällets bästa

att lära sig spela gitarr ...har faktiskt inte ens försökt

att aldrig mer vara pank ....den har jag hållit! makalöst!ja vad säger man? 1 av 8 är inte så tokigt. jag är nöjd med min personlighetsutveckling sedan den 7:e september!

031019 - You're Always Going Too Soon


R.I.P. Matthew Jay 1978-24:e september 2003


kände att jag var tvungen att skriva detUganda var verkligen speciellt; mer om det en annan gång

031004 - dazed and confused
”how is your heart doing?” viskar Spohie Zelmani frågande ur mina högtalare....herregud, det har jag ingen aning om!....det har varit så jävla mycket skit de senaste veckorna att jag inte hunnit med att fundera på en normalt sett så vital sak som kärleken...

ja inte vet jag....finns det nån?....det gör det alltid...men ja....kanske ändå inte...eller vad säger du?...


sjung en psalm för hjärter kung!

030907 - stjärnfall

Oskar lovar och bedyrar:

att aldrig bli mer än måttligt full

att sluta röka

att lägga elakheten på hyllan. ingen mer ironi, jag ska istället bli en såndär kille som får folk att utbrista ”åh vilken trevlig pojke. tänk om alla vore som honom. då skulle det inte finnas krig”. visst innebär detta att jag inte kommer vara rolig men då min nuvarande humor är så 90-tal kan jag inte anses som speciellt rolig nu heller

att aldrig mer komma försent

att alltid tala i fullständiga meningar

att alltid säga ”bättre än jag” före det inkorrekta ”bättre än mig”

att lära sig spela gitarr

att aldrig mer vara pank

030824 - I had too much to dream last night


jag trampar tamigfan i taket av frustration. jag är TRÖTT på att ha ont i käften. jag är trött på att ha en kind som är så svullen att det ser ut som att jag är en påssjuk hamster. jag har dragit ut sju tänder förut, fått en tandställning insatt och densamma åtdragen två ggr. det är inget emot den här jävla operationen. jag gör nästan hellre om hela blindtarmsinflammationsgrejen än genomgår det här. går inte svullnaden ner snart så har något gått fel och då måste jag till tandläkaren igen och i såna fall SKRIKER jag rakt ut! fanfanfan! det är bäst att jag får mitt stimorolleende snart så att jag inte styckmördar hela tandläkarkåren.SKÖNT! nu har jag fått avreagera mig lite. nu kanske det kommer kännas bättre att hålla sig vid lev med ibumetin....
tittade på ”Ung Rebell” nyss. grym. james dean är det coolaste som hänt sedan istiden. hur stor hade han egentligen blivit om han inte kört ihjäl sig?
lyssna på ”gimmie shelter”!
titta på ”last waltz”!


förresten ska jag kanske vara glad att jag inte råkat för det som hände viljo nousiainen när han var ung. under ett bänkpress tappade han skivstången över munnen....D’OH!!


live and love and kill all dentists

030710 - nån annan


oskars onsdag:

sov uselt på natten. vaknade till hela tiden kändes det som. gick upp klockan 10, flera timmar för tidigt. hade huvudvärk. den har suttit i hela dagen. tittade på sunset beach för första gången på länge. åt frukost medan jag tittade på skilda världar (tråkigt avsnitt). frukosten bestod av en påse (6 stycken) hembakade kanelbullar och ett glas o’boy. jag duschade och ringde björn. han skulle spela golf och troligtvis skjuta en eller flera bollar i munnen på anders wahl. björn ringde dock tillbaka med ändrade planer. ingen golf (nåd för anders w alltså). han kom istället hit och vi tittade på seinfeld. det var roligt. sedan spelade vi real soccer. jag vann enkelt efter förlängning. det var roligt. efter den stora vinsten slöt vi upp med anders ingers och mange och åt pizza på kebaben (nåja anders åt kebab, han är vekling och gillar inte gluten...typ). det var gott. sedan skulle vi gå på bio men det var lite för lång tid kvar till filmen skulle börja så vi gick till sparbanksparken och gungade. det var roligt. jag är grym på att gunga. i slutskedet av gungningen överraskades vi av att anders wahl kom åkande med sommarlandståget. vi åkte med en liten bit. det var bland största jag upplevt. fortfarande för långt till filmen så vi åkte till skolan och åt socker (det ligger alltid sockerbitar framme ovanpå kaffeautomaten) och spelade lite dator. efter det var det dags för bio. heléne och hanna slöt upp. jag träffade elias. det var roligt. sedan såg vi filmen. ”hulk”. den var precis sådär halvbra som man kunnat vänta sig. klart tristare än ”spiderman”. men bion var rolig ändå. jag åt popcorn och strong och drack coca-cola och viskade seinfeld-repliker i örat på björn hela tiden. sedan gick jag hem. jag träffade min far. jag konstaterade att dif topploosat mot öis. satte mig vid datorn. skickade några sms från halebop. pratade med ingers och björn på msn. skrev ny skunkdagbok. det var roligt. nu har jag fortfarande ont i huvudet, lyssnar på travis, lägger patiens och skriver här. det är ganska tröttsamt. därför ska jag ganska snart sova. det funkar jättebra om man är trött. imorrn ska jag upp på noret och döda.

jag vet att jag inte är speciellt snygg. åtminstone har jag känsla av att jag kommer tro så för resten av livet. allt som pekar på motsatsen är bara falskt alarm. om personer säger nåt annat så ljuger de nog.....hm ja...eller vad vet jag?


jag tänker rätt mycket på dig

030531 - en braja är ingen attack


drar undan luggen för 14e gången under de senaste 5 minuterna


där sitter man och tänker djupa tankar..både obekväma och andra godare tankar...du tilltalar mig och jag tittar upp...och skämtar såklart


åtminstone en sak jag är bra pågrattis till studenten alla 3or jag kommer sakna en hel del utav er lycka till
jag tänker på dig, jag behöver dig, *****

jag är en feg jävel


030428 - Ground Control to Major Tom

I’m an anti-dentite


What’s the difference between a dentist and sadist?
Newer magazinesnu är jag en tand fattigare och två små ringar rikare


jag har ont i huvet
ont i munnen
ont i kroppen


jävla tandläkareyou know what they call someone who has failed medschool?
a dentist
jag vill att mitt hjärta ska sjunga eller gråta

kan Du fixa det?new york, NEEEEW YOORK
jag ska flytta dit nån gång, jag lovar.....och jag läääängtar


jag längtar också till fotbolls-VM 2006 i Tyskland


Ziggy really sang, screwed up eyes and screwed down hairdo

live and love and walk in shibbyness!

030424 - life on mars?titeln är givetvis stulen från David Bowievar på landstället över påskhelgen. här snackar vi vårtecken. på en och samma promenad så hörde/såg vi lärkorna och såg tussilago, blåsippor och vitsippor. apropå vår; vilket underbart väder det har varit dem senaste dagarna! mys


påsklov. visserligen underbart, men också den destruktiva livsföringens högborg....


jag har fortfarande inte klarat av att smälta dem topphemska dikter från snyggast.com som Anders tipsade om för några veckor sedan. det är såna grejer som får en att förakta människosläktet

jag läste förresten Gudfadern på två dagar under helgen.....jag ska bli Vito Corleone när jag blir stor....hoppas min betyg/högskoleprovsresultat räcker till för BliEnNewYorkMaffiaDon-linjen.....


”Han var en hederlig snut som bara tog allmänt accepterade mutor” Lysande!!


nu är det DU som går raka vägen och köper Blood On the Tracks med Bob Dylan
jag vill vara kär

030412 - men jag antar att hon menar hela livet

jag var på roadtrip tillsammans med mange, jenny och PK till gävle i onsdags. vi såg the second greatest one, lars winnerbäck, och dennes högkompetenta svar på springsteens the e-street band eller för all del dylans the band, hovet.

lars visade upp ett genomgående glatt humör och verkade överhuvudtaget vara i sitt livs form och till skillnad från mycket tidigare live-stoff jag hört med winnerbäck så låg rösten rätt vilket gjorde låtarna rättvisa. precis som jag har hört talas om att det alltid varit så var mellansnacket minimalt, men han lyckades ändock briljera med sin humor ett par gånger.

winnerbäck och hovet blandade friskt i låtvalet. de flesta låtarna på senaste plattan ”söndermarken” var med och precis som jag misstänkt så är det idel starka livelåtar på skivan och till exempel så var ”timglas”, som hyllats av många men jag själv ställt mig tveksam, fruktansvärt bra och för all del vacker.

förutom söndermarken-låtarna så framfördes många låtar från ”kom” och ”med solen i ögonen”, med publikfavoriter som ”tvivel”, ”solen i ögonen”, ”gråa dagar” och ”att fånga en fjäril”.
tyvärr spelades bara en låt från ”singel”. föga överraskande var det springsteen-på-svenska-låten ”elden”.

jag är mycket nöjd


jag hade egentligen tänkt göra en utförligare konsertrapport, men detta får duga

kom i min famn

030323 - dagen efter

fest igår. social klang-och-jubelföreställning, matriell misär.
är för tillfället frustrerad över att mina skor är borta, att folk som spiller inte torkar upp efter sig, att folk inte känner några motsättningar mot att komma objudna, att ett antal kortlekar är kladdiga etc. etc.

man får väl ändå se förbi dessa faktum då det var väldigt kul under tiden. de flesta andra verkade också ha roligt. såna här tillställningar är också bra för självförtroendet, det bryter upp tristessen för en stund, man märker att man faktiskt ha ganska många vänner, jag fick beröm för vårat hus, min musik och för själva festen. det är också alltid viktigt att känna sig omtyckt och behövd, vilket flera visade igår att jag är. tack
nu är vi båda där på ruta ett igen och jag vet inte vad som kommer hända. samma saker kommer säkerligen inte hända, men det känns som att möjligheten finns att återuppbygga något viktigare igen
live and love

030320 - tag min hand


ögon orkar inte se
öron orkar inte höra
ben orkar inte gå
hjärna orkar inte tänka
mun orkar inte prata
mage orkar inte äta
händer orkar inte skriva
oskar orkar inte älska


snurrarsnurrarsnurrarsnurrarsnurrardunkardunkar dunkardunkardunkardunkarBOMiniväggeniniväggenin iväggeniniväggen......längtarlängtarlängtarläng tarlängtar

längtar efter dig

men det är inte Dig jag pratar om, om du tror det
dom kallas visst för ingens hundar030312 - om tiden vill ifatt


you said: well, never mind, we are ugly but we have the music

förvirring

VEM är jag? vem ÄR jag? jag är han


alla måste titta på: deer hunter
alla måste lyssna på: skivan if you’re feeling sinister med belle & sebastian
ingen får titta på: camp molloy
alla måste upptäcka: bob dylan
alla måste skratta åt: per sinding-larsen ”...eller laga nån box som har pajat” ”och glöm inte att michael jackson är JÄTTEkonstig”
ingen får lyssna på: schlager-sm-låtarna
ingen får lyssna på: P4 radio dalarna
alla måste älska: johnny depp
alla måste hata: jan scherman
take me out tonight, FÖR FAN!!
ge dig till mig!walk in shibbyness

030316 - remember the trees, nick?

det förefaller mycket troligt att Deer Hunter är världens bästa film. aargh vilka fantastiska skådespelarinsatser. samspelet mellan Robert de Niro och Meryl Streep är så bra att....ja..jag finner inte ord


this is this!jag orkar inte tänka på dig

030217 - i min drömda sagovärld

jag drömde en underbar dröm i natt. den var förrädiskt verklig. allt var precis som på riktigt i början, sedan hände det underbara saker. jag hatar att vakna på morgonen och inse att allt bara var en dröm. det skulle ju faktiskt kunna hända. varför händer det inte?
jag drömde en dröm en gång
jag trodde att den var sann
sen väcktes jag ur min sömn
och drömmen försvann
svara mig du
var är den nu?
jag bara undrar
var är den nu?vad händer med mig? jag börjar faktiskt bli orolig. vem har lagt dem där blytyngderna i mina ben? vem har gett mig sömntabletter? vem stal min glädje?
take me out tonight
because I want to see people
and I want to see life


”det är så jag säger det” med Håkan H är en av dem, ursäkta uttrycket, finaste låtarna jag hörtwalk in shibbyness, if you dare

030216 - var är vi?

jag pallar inte
jag pallar fan inte


nån gång kommer ALLT spricka


jag kommer inte klara migallt är ett spel
alla håller uppe en fasad emot alla
än så länge går det bra
men om det spricker
går allt åt helvete
snälla
var där för mig
jag behöver dig
det är dags att komma nu!


jag vill!

030123 - hate to say I told you so


I want to getaway
I want to fly
away


hyfsad dag idag
hyfsat kul idrott, glädjebesked på geografin och Robert de Niro på historian. pyttipanna på lunchen, råkade ta svartpeppar istället för grillkrydda vilket gjorde det ganska starkt, men med ketchup på var det ändå klart ätbart. drack välsmakande cola med magnus och vi konstaterade att LIF slår SSK ikväll


vissa personer var väldans trevliga i skolan idag, andra vill jag helst trycka ner en truck i halsen på för tillfället. bäst att inte nämna några namn...

jag promenerade, ännu en gång, hem från skolan via bankomaten. på väg till bankomaten ”sprang jag in i” (givetvis inte, dåligt uttryck) martina och johanna som lökade ur från skoldagen men skulle simma. dem sa snälla saker (tror jag). jag var snäll tillbaka (tror jag). det var trevligt. vid bankomaten upptäckte jag att jag faktiskt har mer pengar än vad jag trodde. det var trevligt. jag köpte sportmagasinet. det var bra. det var trevligt. jag ska på hockey sen. det är trevligt. jag ska läsa geografi. det är inte trevligt. jag är förkyld. det är inte trevligt. jag är, för tiotusende dagen i rad, trött. det är inte trevligtdie
all right

walk in shibbyness!

030120 - Jävlar i min låda

En ganska märklig dag idag.
Måndagar är ju alltid måndagar, i synnerhet det här läsåret. Ryska, Franska, Geografi.... SMÄRTA! Men alla lektionerna var relativt behagliga idag, en glad överraskning.

En del av mina kära klasskompisar var lite väl heta och övertända idag, och var nästan lite jobbiga...men men...jag uppskattar er ändå...jag kan ta det..även det ni påstår är osant...som tur var är ju dessutom Johan mer mobbad...moahahaha *skrattar diaboliskt*

Mår lite märkligt idag...det känns som om något tynger mig..trots att helgen var jättebra, måndagen helt okej, vi har en ganska lugn vecka framför oss, Johanna som vanligt var kortare än mig och att kaffet smakade bra så är det nåt som gnager ändå

Det kallas tvivel
Det där som stör
Det kallas för en klump i magen
Och ett konstigt humör

Winnerbäck beskriver livet bra...och lyssna på låten Tvivel så får du en viss aning om mina känslor den senaste tiden.

Kanske är det Du som gnager sönder min hjärna...sluta med det! Fast det kanske mest är mitt ansvar...Vad vill du?


Ikväll är det Idrottsgalan och Handbolls-VM...det blir nog handbollen...om det nu blir TV överhuvudtaget.

Jag ska i alla fall drömma om DigWalk in shibbyness!

030114 - Kolla det är Felix!

Vi är en familj!

Ja, kanske...eftersom Lasse har en relation med Gunilla som....(bla bla bla)...som är din frus älskarinna!

Vilken soppa!

....den är så god och matig!

Ja, vad gott det luktar!

Och vilka grönsaker!

Kolla! Det är Felix!Tack för alla gratulationer idag. Jag känner mig rörd.
Som Magnus sa; det är inte alla som har en låtsasnamnsdag!Felix gör det goda godare!

030107 - Help!


En dag kommer min prestationsångest knäcka mig

021231 - Bokslut

Klockan klämtar snart för 2002, innan vi vet ordet av är det 2003

jag har detta år ilastat 18 nya CD-skivor, däribland mina 6 första Bob Dylan-skivor. Milstolpe. Ett bra musikår med andra ord.

Sverige gjorde succé i fotbolls-VM. Otroligt roligt och otroligt viktigt. Har i år också sett min första fotbollslandskamp på plats. Sverige-Ungern, en kul upplevelse trots 1-1. Kim Källström gjorde ett fantastiskt inhopp och han kan verkligen blir hur stor som helst! Med Kim och Ishizkai in i framtiden med svensk fotboll!

Svenska hockeylandslaget gladde ju inte i samma utsträckning. Otroligt snöplig och märklig sorti i OS. Vi var ju fantastiska i gruppspelet. utan proffsen har nu Tre Kronor devalverats mer än nånsin. Vilket sömnpiller med landslagshockey.

Positivt på hockeyfronten. Leksand gjorde en helt makalös säsong 2001/02 och tog sig utan problem tillbaka till elitserien. Och det ser och klart hyfsat ut i elitserien. Rock on Pajen så är du strax med i VM.

Jag läste klart Ringen-trilogin i somras. Mästerverk. Del 2 i filmserien gjorde ju inte heller mig besviken.

Jag har i år sett Deer Hunter för första gången och Amelie från Montmartre alldeles nyligen. Fantastiska filmer. Otroligt bra.

En mycket stark(?) kandidat till Världens Sämsta Låt: ”En lång väg tillsammans” med Tomas Ledin. HJÄLP!

Världens bästa låt är desto svårare att ens spekulera i men ”London Calling” med the Clash är makalös. Världens bästa filmlåt om inte annat. Höjer både Billy Eliot och senaste Bond-rullen ett par snäpp.

Apropå filmlåt. Hur kunde ”A Little Less Conversation” bara vara en B-sida? mysterium!

Gott Nytt År!

021110 - Baby, let me follow you down

Den här helgen har varit väldigt mystisk
Jag har varit helt ledig!
Superskönt
Jag har till och med städat mitt rum
Världsrekord!


Jag längtar
Jag längtar till julen
Jag längtar till sommaren
Jag längtar till födelsedagen
Jag längtar till studenten
Jag längtar till framtiden
Men framtiden är hela tiden
Man måste leva ut framtiden hela tiden
Det gör jag rätt så bra nu
Jag är nöjd

Men jag längtar
Jag längtar efter DIG!

020511 - Talking New York

Now, a very great man once said
That some people rob you with a fountain pen.
It didn’t take too long to find out
Just what he was talkin’ about.
A lot of people don’t have much food on their table,
But they got a lot of forks n’ knives,
And they gotta cut somethin’.

021016 - Runaway

ja nu var man där igen
tillbaks på ruta ett igen
inne i det där vacumet igen
eller?
nej, jag känner mig lyckligare än innan
mycket har hänt sen sist
jag är inte nöjd
men jag är nöjdare än då
jag gjorde nog rätt trots allt
även allt som gjorts bra kunde ha gjorts bättre


are you willing to risk it all
or is your love in vain?


tack för meddelandet
det värmde
jag uppskattar
din uppskattning
men
inte så mycket som du vill kanske


I used to care
but
things have changed


tack

till alla som har lust att ta åt sig

021010 - En clown i mina kläder

 
 
Jag tycker om dig, men jag tror inte att jag är kär dig
och jag har definitivt förstått att det aldrig kommer bli vi två

Varför nöjde jag mig inte så?
Det var ju DET jag menade

Måste jag vara så JÄVLA klumpig?

jag ville sticka dödsstöten i våran ”kärlekshistoria” men det blev ett blodbad istället, där jag stack ner allt det där runt omkring också

Det mesta var riktat mot mig själv men jag förstår det uteblivna blickmötet

Kanske hade jag rätt att bli sur, men det är så otroligt onödigt att skriva ner det
Speciellt sent på kvällen
Man hårddrar allting på kvällen
Och jag borde verkligen syna mig själv innan jag överhuvudtaget gör nånting

Man ska inte ge igen med samma mynt
Man ska definitivt inte ge igen med samma mynt fast flera gånger elakare

Jag förstår om du tycker illa om mig nu, JAG tycker illa om mig nu
Det är mitt fel
Jag gjorde en felsatsning
Jag förstod innerst inne att det inte var nån idé
Det finns en annan i dina tankar
Jag visste det
Men ändå gör jag såhär


”Det sägs att kärlek lovar vackert men håller tunnt - du kan kalla det förnuft men aldrig sunt”
Jo då, jag står för det fortfarande
Skulle jag inte göra det
Skulle allt vara slut


Snälla, hata mig inte
Jag vill inte bli hatad
Visst fan är jag egoistisk
Men jag vill inte bli hatadLivet är dans på rosor, men det är dans med svåra steg


jävligt svåra steg

020131 - nå?

När alla broar brända
När inte målen går att nå
När det fantastiska aldrig tycks hända
Vad ska man göra då

Åh, jag vill ju så gärna ha dej
Till dej kommer jag aldrig kunna säga nej
Du är ju en fantastisk tjej
Men varför vill du inte ha mej????