Del 10: Leksand-Bofors

Leksand-Bofors 6-0 (0-0, 4-0, 2-0)

Leksands mål:
1-0 Pelle Prestberg (Adam Rundkvist, Tomas Kollar), 2-0 Peter Nordström (Pelle Prestberg), 3-0 Pelle Prestberg (Marcus Weinstock, Kimmo Lotvonen), 4-0 Pelle Prestberg (Kimmo Lotvonen, Marcus Weinstock) 5-0 Eric Johansson (David Åslin), 6-0 Pelle Prestberg.


***


Förra gången som jag inte tittade åkte Leksand på den här bloggens historias första nollpoängare. Vi kan väl enas om att det gick bättre den här gången.

"Men", tänker ni, "såg han inte matchen? Blir det ingen matchrapport? Hur ska det gå? Det är ju inte som att det finns någon annanstans på internet där vi kan läsa om Leksands matcher. Vad är det här? Hur ska vi kunna gå vidare efter detta? Kommer vi att tappa intresset för hockey nu? Ja, intresset för att leva ett gott liv till och med?"

För det första: Tack för de fina orden. För det andra: Sansa er. Det är klart att det blir ett litet referat. Jag ska göra som vilken rutinerad lokaltidningsreporter som helst gör när denne rapporterar från de lägre serierna: Bygger rapporten på statistiken. Så här låter det:

"Leksand hade inga som helst problem att ta en sexig kanonseger mot Bofors. Beröm till Pelle Prestberg som stod för ett veritabelt mål-fyr-verkeri. Ja, en riktig fempoängare var han. Omnämnas bör också unge målvakten Joacim Eriksson som spikade igen buren. I övrigt stod hela laget för en gedigen kämpainsats. Hela Bofors kan bättre."

***

Några till stats.swehockey.se-baserade reflektioner:

1) Prestberg har efter den tidigare niomatchersmåltorkan nu gjort 11+4 på sex matcher. Håller ni med mig om jag säger att han verkar vara på rätt väg?
2) Leksand fortsatte både med att vinna sina matcher och samtidigt förlora skotten. Sjätte respektive sjunde matchen på raken. Det finns något underbart smart och cyniskt i detta (hoppas jag). Lars Lagerbäck sa ofta att i en taktiskt idealisk match för hans fotbollslandslag förlorade man bollinnehavet med 45% mot 55%. Förhoppningsvis är Leksand något liknande på spåren. Eller så är man på väg att bränna ut Eriksson i målet.
3) Tomas Kollar gjorde poäng för sjätte matchen i streck.
4) Trots att ett av Leksands problem i år stundtals har varit målskyttet har man nu gjort flest mål av alla lag i serien.
5) Kimmo Lotvonen gjorde två poäng. Det kan han behöva. Trots att han är en spelare som är bra även när han är dålig skulle det vara guld värt att ha honom i full form.


***


Om Eriksson blev knäckt av att missa JVM så dolde han det uppenbarligen väl. Fjärde nollan på sex matcher och tredje hemmanollan i rad. Vi får naturligtvis hoppas att han ändå inte tappar alltför mycket mod av det här. För let's not kid ourselves, möjligheten att få spela just JVM var det huvudsakliga skälet till att han faktiskt lämnade Brynäs.

Annars är den mest egoistiska delen av mig ganska lättad över att han inte blev uttagen. Bortsett från de faktiska matcher som spelarna missar under turneringen är de ofta fysiskt och psykiskt utmattade när de kommer tillbaka och det är heller inte ovanligt att övriga laget har spelat ihop sig under tiden och att det plötsligt inte finns någon plats kvar i laguppställningen.

Några exempel:

1) Jacob Markström repade sig inte riktigt på hela vårsäsongen efter förra vinterns VM.
2) När i förra inlägget nämnde Elias Granath hade deltagit i 2005 års turnering träffade jag honom några dagar senare strax innan en match. I civila kläder.
"Fan, ska du inte spela i dag?"
"Nääe, det är skönt att vila upp sig lite efter JVM."
Tyvärr visade det sig inte direkt bli den sista matchen som Elias, som hade varit ordinarie fram tills dess, fick se från läktaren under den säsongen.
3) Trots att Robert Nilsson innan VM 2004 kommit igång efter en tung säsongsstart och gjort poäng sex matcher i rad, hamnade han ändå på bänken när han kom tillbaka och fick snart nog och lämnade klubben.


Och om vi säger så här, är Jocke Eriksson så bra i ett eventuellt kval som han är nu är väldigt mycket vunnet.


Men Leksand fick ju också med en spelare i truppen. Mer om honom nästa gång.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0