Del 4: Malmö-Leksand

Malmö-Leksand 4-2 (1-0, 0-0, 3-2)

Leksands mål:
2-1 Martin Karlsson (Henrik Andersén, Martin Janolhs), 4-2 Markus Persson (Kimmo Lotvonen).


***


Jaha, här låter jag bli att titta på matchen och vips så blir det första förlusten under den här bloggens livstid. Eller så var det för att Jean-Luc Grand-Pierre saknades. Eller, högst eventuellt, så berodde det på något annat.

***

Då jag inte har sett några matchbilder ska jag inte dröja mig kvar alltför länge vid den här tillställningen. Men ett par reflektioner.

1) Martin Karlsson gjorde mål. Kul för honom. Kul för Leksand.
2) Han blev framspelad av Henrik Andersén och Martin Janolhs. Kul för dem. Kul för Leksand. Andersén har gått i Åslins och Janolhs imponerande fotspår och har övertygat när han har fått chansen.
3) Ska man nu nödvändigtvis förlora en hockeymatch är det tämligen förlåtligt att göra det på bortaplan inför 12 000 mot Malmö.
4) Likväl är det själva fan att det aldrig verkar kunna gå vägen där nere.
5) Har jag förstått rapporterna rätt inledde Leksand strålande och öste på med målchanser. Sedan trillade pucken in för Malmö i stället och efter det lyckades man inte att vända på steken igen. Det är en irriterande, mångårig tendens i laget att inte kunna råda bot på ett tidigt underläge. En enmålsledning är ju egentligen ingenting i hockey, det har jag om inte annat märkt alla de gånger som Leksand har tappat trots drömstarter.
6) Joacim Eriksson släppte tydligen ett par billiga mål. Inte riktigt vad jag främst hoppades på efter det tabbtifo som Timo Leinonen har bjudit på i de senaste matcherna. Men det tar Eriksson igen mot Löven. Och i Kvalserien.


***


Ja, det är visst, lågt räknat, hundra år sedan Leksand tog full pott borta mot Malmö. Generellt sett brukar Leksand inte vinna mot Malmö heller på hemmaplan så länge det inte rör sig om, för Leksand, obetydliga slutomgångar i kvalserien. Det ger den märkliga situationen att dessa två lag är varandras mardrömsmotståndare.

Leksand har inlett tre kvalserier borta mot Malmö och har på dessa matcher lyckats skrapa ihop noll poäng. Malmö har i sin tur avslutat sina tre senaste säsonger i Dalarna och har i dessa matcher tagit sammanlagt två poäng vilket har gjort att varje säsong har slutat med ett misslyckande.


Men jag flaggade redan i förra inlägget om att det finns en ännu värre satan för Leksands del. Let's take a trip down The Kvalserie Memory Lane.


Leksand har misslyckats i sex stycken kvalserier. Vid samtliga fall har det funnits en förlust som borrat sig lite extra djupt in. Helst ska de ske mot på pappret sämre lag. Resultatet ska gärna få en att förstå att det där med "en kalldusch" är en väldigt realistisk metafor. Ja, resultatet ska få en, mer exakt, att känna som att någon har tömt hink med vatten över ens huvud, och man får varken torka sig eller byta kläder. Och det viktigaste av allt är att det ska göra att elitseriechanserna har minskats åtminstone dubbelt så mycket som man tänkte att det ens var möjligt inför nedsläpp.

Så. Här har vi matcherna.


2001: Omgång 7: Linköping-Leksand 4-2
2004: Omgång 2: Leksand-Blivande jumbon Hammarby 0-5
2006: Omgång 2: Rögle-Leksand 4-0
(Efter en miserabel säsong inledde Leksand med en chockerande stabil 4-2-vinst mot Skellefteå. "Jisses, det här kanske kan lösa sig ändå." Det kunde det inte. I andra matchen drog Magnus Österby på sig en utvisning efter åtta sekunder och fyra sekunder senare gjorde Kenny Jönsson matchens första mål. Jag bodde i England då och hade ingen dator hemma, utan satt i stället ensam i en datasal på universitetet och lyssnade på matchen. Jag har bara en gång mått mer fysiskt illa av ett idrottsresultat.)
2007: Omgång 4: Björklöven-Leksand 2-0
2008: Omgång 7: Leksand-Rögle 4-8
(Det här var den gången som jag mådde värre.)
2009: Omgång 2: Rögle-Leksand 4-2 (Leksand fick för andra matchen i rad inte med sig några poäng trots ledning efter första perioden. Och så fick laget sin backbesättning halverad inför resten av serien.)


Noterar ni ett lag som återkommer ett par gånger på den där listan? Just precis. Rögle. De jävlarna. Nu håller vi alla våra elitserietummar för ängelholmarna, så att vi slipper förlora igen i vår.


Kommentarer
Postat av: Mange

Hmm. Jag blir lite orolig när Jocke gör en mycket svag insats. De första två målen ska han helt enkelt bara ta. Det är exakt lika dana också. Back uppe vid blålinjen ute vid sargen, skott lågt på plockhandssidan. Jocke flyttar hela tyngden utanför mål och behåller plocken kvar i buren - och missar. Riktigt dåligt. Timo kommer att få stå nästa, hoppas jag, och det är inte mer än rätt. Trots hans svagheter med returer så är han bättre än Jocke just nu.Kul när juniorer gör mål. Kedjan med Karlsson, Andersén och Janolhs var duktig framåt och skapade mycket när dom var inne och högg. Dessvärre var de lika dåliga bakåt, och lyckades nästan varje gång göra 2-minutersbyten som började positivt och slutade med Malmö-tryck i försvarszon... dessutom är dom inne på 1-3 målet. Ett mål där alla tre dessutom gåt bort sig på samma spelare. Såna där små misstag som man inte får göra.

2009-11-14 @ 08:52:34
URL: http://audereestfacere.blogg.se/
Postat av: Johan

Ja, fy satan. 4-8 mot Rögle vill man bara glömma. Rögle i våras är inte mycket bättre den heller.Nej, i vår ska det gå bättre!

Vilka tror du på i kvalserien från Elitserien?

2009-12-07 @ 23:14:58
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0