Del 7: Leksand-Almtuna

Leksand-Almtuna 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

Leksands mål:
1-0 Johan Hägglund (Thomas Rhodin, Kenny Källström), 2-0 Tomas Kollar (Peter Nordström, Patrik Carlsson).


***


Seger med 2-0. Första målet tidigt. Andra målet långt senare, just när ledningen började kännas en aning hotad. Halvdant passningsspel.

Vänta lite, varför spelade Leksand sin förra match en gång till?

***

Jag har tidigare hyllat Johan Hägglunds avslut och i dag, efter att Almtuna redan hade hunnit etablera ett visst tryck, var han lika iskall som vanligt när han gjorde det viktiga, tidiga målet.

***

Tredje raka nollan för Joacim Eriksson. Förvisso mot på pappret sämre lag, men faktum är att Leksand har förlorat skottstatistiken i samtliga tre. 106 skott har han räddat i rad, över 35 räddningar i snitt per match. Ett tecken på en imponerande uthållighet att inte en enda puck har letat sig in.

***

Jag vet att Niklas Andersson har gjort 22 poäng under en allsvensk säsong tidigare. Men kan han inte få visa upp någon form av offensiv duglighet även i år innan han får spela mer power play?

***

Jag vet inte jag. Hur trevligt det än är att hålla nollan ser spelet halvdant ut. Det var snäppet sämre mot Almtuna än mot Oskarshamn. Hög felprocent i passningsspelet och relativt få skapade målchanser. Hur mycket som sedan berodde på att det fanns en ledning att försvara, det är naturligtvis svårt att avgöra.


***


Det spelade som bekant två leksingar i Almtuna. Dels Fredrik Vestberg. Och dels min barndomsvän och, under vår uppväxt, så-gott-som-granne Julius Larsson. Han har aldrig spelat några tävlingsmatcher i Leksands A-lag, men medverkade ändå till mitt stora nöje på lagfotot för säsongen 2004/05.

Och detta leder oss in på nästa ämne. Spelarna som bara nästan har spelat för Leksand. Jag har tagit ut en femma:

Målvakt: Mike Ayers. Inte kunde väl en kille som inte hade fått förlängt med Sønderjyske och hade varit nära att gå till Fagersta peta Ed Belfour eller Eddie Läck? Nej, det kunde han inte och han spelade inte en enda seriematch för laget.

Back: Marek Zidlicky. Värvades till Leksand inför 2005/06, men så tog NHL-strejken slut och han dök aldrig upp i Dalarna. Sedan dess har han gjort ytterligare 176 poäng på 224 NHL-matcher.
Back: Miska Kangasniemi. Var klar men bröt kontraktet när Leksand åkte ur högsta serien 2004. Han gick till Malmö i stället. Varpå de åkte ur i nästföljande kval i utbyte mot Leksand som gick upp.

Forward: Jonathan Hobson. Var på try out i klubben under försäsongen 2001/02. Han gjorde bra ifrån sig och satte flera mål i träningsmatcherna. Men sedan bestämde sig Stefan Hellkvist för att flytta hem från Ryssland. Då fanns ingen plats för Hobson längre, så han gick till Halmstad. Där hann han spela 12 matcher innan han bröt armen och har inte spelat i Sverige sedan dess.
Forward: Jamie Johnson. Den storyn kan ni.
Forward: Ulf Dahlén. Var tre somrar i rad "högaktuell" för Leksand. Han valde NHL varje gång.


Nästa gång får ni läsa om spelarna som bara med nöd och näppe (max tio matcher) har spelat för Leksand.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0