Del 2: Brynäs-Leksand

Brynäs-Leksand 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)

Leksands mål: 2-1 Tomi Sallinen (Veli-Matti Savinainen, Toni Kähkönen).

***

Två mål på 120 minuter. Ett effektivt recept för att få inleda säsongen med två raka förluster.

Leksands försvarsspel ser ut att fortsätta ungefär likadant som förra säsongen. Tyvärr känns det också som förra säsongens offensiva uddlöshet har följt med. I år utan en förlösande Patrik Hersley. Tack och lov för våra finländare så att vi i alla fall får se några mål.

***

Det här med att släppa in nyckelmål i slutminuten är en tradition jag vill se ett omedelbart slut på. 1-2 för Färjestad med 57 sekunder kvar av matchen senast. 1-0 för Brynäs med 38 sekunder kvar av andra perioden i kväll. Snälla, sluta med detta illa kvickt.

***

Och nej, det känns inte riktigt rätt att Niclas Andersén först skadar Brian Connelly med en fullkomligt avsiktlig boarding och efter det får göra ett mål och två målpass.

***

Jacob Blomqvist spelar som bekant i Brynäs numera. Han var aktiv i dag och fick huvuddelen av Brynäs chanser i första perioden.

Eric Himelfarb har hamnat i ungefär samma roll som Blomqvist hade i Leksand förra säsongen. En rightare som flankerar Johan Ryno i förstakedjan och ofta befinner sig nära motståndarnas mål vilket leder till många möjligheter. Och precis som Blomqvist missar Himelfarb en hel del lägen genom att antingen slarva till det eller ta för lång tid på sig.

Ändå gjorde Blomqvist flest mål av Leksands anfallare förra säsongen. Förhoppningsvis är det ett bra tecken på vad vi kan förvänta oss av Himelfarb i år.

***

På tal om spelare som har flyttat mellan klubbarna har Robin Jacobsson inte fått någon superlovande start på säsongen.

***

Ryan Russell drog på sig fyra utvisningsminuter på hela förra säsongen. Den siffran har han redan hunnit tangera i höst. I kväll genom en onödig interference när Leksand var på väg att etablera sig i offensiv zon.

***

Att berömma Brynässpelare är ju inget jag vill göra i onödan men jösses vilken speed det finns i Bill Sweatt. Hans skridskoåkning får The Hives musik att låta som Leonard Cohens allra mest nedtonade ballader i jämförelse.

***

I nästa match väntar Djurgården. Jag tänker inte ens nämna den matchens betydelse. Jag nöjer mig med att konstatera att det är dags för Fabian Brunnström att göra mål och för Jack Connolly att visa vad han har att tillföra.