Del 61: Malmö-Leksand

Malmö-Leksand 6-3 (3-2, 1-1, 2-0)
 
Leksands mål: 1-1 Jon Knuts, 3-2 Tomi Sallinen (Toni Kähkönen, Johan Ryno), 4-3 Patrick Cehlin (David Åslin).
 
*** 
 
Jag orkar inte med så här usla försvarsinsatser just nu, Leksand.
 
 
Oskar Klingborn
 
***

Del 60: Leksand-Malmö

Leksand-Malmö 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)
 
Leksands mål: 1-0 Tomi Sallinen (Jens Bergenström, Brian Connelly), 2-1 Patrick Cehlin (Tomi Sallinen).
 
***
 
You can't always get what you want
But if you try sometimes
You just might find
You get what you need
 
- You Can't Always Get What You Want - The Rolling Stones
 
Nej, ingen kan påstå att vi har fått ut allt det vi har hoppats på av den här säsongen, och än är ingenting klart, men nu har i alla fall Leksand skaffat sig ett bra utgångsläge för att klara av det absolut viktigaste.
 
***
 
Den här segern var fantastisk bortom alla adjektiv jag har inom mig, men det var ett par vidriga dagar som ledde fram till den.
 
Hade det blivit förlust i kväll hade jag aldrig för mitt liv trott på en vändning. Denna insikt kombinerades med en oro för att energin inte riktigt skulle finnas för att studsa tillbaka från förlusten senast. Ibland är det bästa som finns att ha fel.
 
***
 
Vi var inne på det här med Patrick Cehlin redan vid förra segern. Då gjorde han ett 3-0-mål som visade sig vara ännu viktigare än det först kanske verkade. I kväll blev han matchhjälte när han cirkulerade in 2-1 i början av tredje perioden. 
 
***
 
Tomi Sallinen gör det ena målet och spelar fram till det andra. Är han påverkad av att eventuellt vara klar för Djurgården döljer han det väl.
 
***
 
Initiativ.
 
Det har varit ett nyckelord i den här serien.
 
Malmö har i sina hemmamatcher forcerat fram som ångvältar i förstaperioderna och direkt kopplat grepp. Första gången hann man bryta ner Leksand i en rejäl brygga innan de vitblå lyckades resa sig och vinna efter övertid. Senast defilerade Malmö hem en 3-1-seger.
 
I Leksand har Malmö i stället uppträtt desto mer passivt och gladeligen lämnat över taktpinnen till hemmalaget och gett Leksand chansen att ta hand om spelet.
 
I kväll var dock Malmö betydligt säkrare i egen zon och Leksand hade svårare att omvandla sitt övertag till klara målchanser, men tack och lov löste det sig ändå till slut.
 
***
 
Om Leksand hittar ett sätt att hantera Malmös hemmamobilsering kan den här säsongen ta slut på måndag. Nu håller vi tummarna för att det blir så och tar helg.
 
 
Oskar Klingborn
 
***

Del 59: Malmö-Leksand

Malmö-Leksand 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)
 
Leksands mål: 2-1 Jon Knuts (Simon Erlandsson, Joonas Rönnberg).
 
***
 
Den här matchen var i princip avgjord efter en minut.
 
Då kändes det å andra sidan som att den hade pågått sedan i lördags. Allt har ju sedan dess handlat om vilka skadade spelare som skulle hinna tillbaka.
 
Inte speciellt många visade sig svaret vara.
 
Så när Jens Jakobs efter prick en minut lättade in 1-0 bakom en kraftigt skymd Oscar Alsenfelt kändes det som att vi hade en lång kväll framför oss. Det blev inte bättre tio minuter senare när 2-0 kom bakom en precis lika skymd Alsenfelt.
 
***
 
Leksand lyckades sedan ändå att skapa lite spänning.
 
Precis som i sin förra hemmamatch gjorde Malmö en väldigt stark förstaperiod med en tuff forcering, men precis som då tappade man också nu farten och initiativet sedan. När Leksand till slut gjorde 2-1 sent i andra perioden var det välförtjänt och det gav tredjeperioden nerv.
 
Man gjorde också ett helt okej försök att nå kvittering och öste på med skotten, men de verkliga farligheterna var få.
 
Som farligast var det nästan i det utdragna anfallet med drygt fem minuter kvar när Daniel Josefsson och Linus Hultström turades om att missa mål med sina distansskott, men det anfallet slutade med en kontring och 3-1 i stället.
 
***
 
Så ja. Här står vi nu med en totalt vidöppen matchserie på menyn. Utrymmet för fler felskär är väldigt litet nu.
 
Och är det en sak vi vet säkert nu är det att veckans fredagsmys ställs in till förmån för fredagsskräck. Titta på egen risk.
 
 
Oskar Klingborn
 
***

RSS 2.0