Fredrik månglar dessutom gärna ut budskapet att det är han som är "hjärnan bland de två"

Gud, vad är det som är så bra med Scrubs att varje gång jag ser det så får jag lust att skriva precis det här inlägget?


PUSS!

/Lars Leese

 


Fotnoter about hard facts


Gud  -  "That schmuck! I want my monkey man!", som Bart Simpson brukar säga.

Scrubs  -  Detta ger oss faktiskt sjukt osökt chansen att sluta en del cirklar. I inlägg nummer två på denna blogg nämnde jag, bland väldigt mycket annat, att jag sett ett avsnitt där Doctor Kelso vill äta sin lunchmacka i fred. Detta avsnitt visades i går kväll på TV 6, vilket ger mig chansen till att i detta, det etthundraandra, inlägg återknyta till vad som hände för precis hundra inlägg sedan. Vi får väl se om jag kan tima de närmsta hundra inläggen lika bra.

Lars Leese  -  Tysklands Rami Shaaban, samt Peter Markstedts kamrat.

Kan du fatta att vi gick till final i VM med de spelarna?

Hej igen!

Ibland, om än mycket sällan, händer det att två ytterligheter möts och något fantastiskt skapas. Effekten blir ungefär som när två himlakroppar vart 944:e år lägger sig i linje och skapar en solförmörkelse. Det kan vara "mötet mellan brittisk skitnödighet och svensk sorglöshet" (vi sänder våra royalties till Filip, Fredrik, Susanne och Paul för den plankningen). Eller så kan det vara när Dokendosa varken jobbar eller sover.

Och att Dokendosa, som i går, varken jobbar eller sover eller ens är i Falun och gifter sig är så exklusivt att det, likt när Carsten Ramelow spritfestar, i sig numera är värt ett eget blogginlägg.

Vi gjorde två saker. Vi tittade på Leksands första isträning (vilket var kul, även om det aldrig är speciellt bekvämt att se Janne Huokko i underställ) och vi sparkade på en Paul Breitner-rekommenderad fotboll. Det Paul Breitner-rekommenderade fotbollssparkandets höjdpunkt var när Dokendosa återgav ett samtal från Offside:

- David Beckham borde satsa på en modellkarriär i stället för att spela fotboll.

- Vem gillar du då?

- Jag gillar den där långe tysken, Carsten Jancker.

- Vill du gifta dig med mig?


Väldigt roligt. Frågan är vem som är det ultimata namedroppet i en sådan situation för att man ska ge upp hela sitt nuvarande liv för ett omedelbart frieri? Lars-Erik Lord kanske.


PUSS!

/Michael Rensing

Fotnoter about hard facts


Filip  -  Heter Hammar i efternamn och kan nås på 070/791 24 55. 

Fredrik  -  Heter Wikingsson i efternamn och kan nås på 070/664 39 38.

Susanna  -  Heter numera Walrup i efternamn och kan nås i Saltsjö-Duvnäs.

Paul  -  Heter Weller i efternamn och fick en gång Andres Lokko att klippa sig som Lisbet Palme.

Dokendosa  -  Paul Dokendos brasilianska artistnamn.

Janne Huokko  - Huokko är Huokko. Vi får helt enkelt nöja oss med att konstatera det, my lawyers have advised me to say.

Paul Breitner  -  Barbarernas ledare, according to El País.

David Beckham  -  Gift med Nicole Kidman.

Carsten Jancker  -  Personifierar tysk landslagsfotboll runt 2000. Förvisso stor och stark, men likväl oteknisk, långsam och inte särskilt målfarlig. (Hommage à http://carstenjancker.blogg.se)

Lars-Erik Lord  -  Världens genom tiderna bäste hockeymålvakt.

# 100

Hej igen!

Syndafloden sköljde över Leksand i går. Jag överlevde. Så gjorde därmed även denna blogg.

Ett par dagar av ostadigt väder och åska hade redan kommit som förvarning. Redan i fredags var luften så obehaglig att jag faktiskt kunde se hur drösvis av flugliknande insekter steg upp från marken, eftersom de inte tyckte att det verkade helt soft där nere. (Hade jag varit mer naturvetenskapligt betingad hade jag förmodligen vetat dels vad insekterna hette, och dels vad det var för kemisk formel som åskvädret framkallade, och då hade jag antagligen kunnat dra en del poetiska och halsbrytande slutsatser av det hela, men så är inte fallet, så det är väl lika bra att jag inte försöker.)

Och i går brakade helvetet lös. Det kom ungefär 300 miljarder liter regn. Haglet dunkade mot fönsterrutorna. Åskan dundrade ungefär överallt, i synnerhet i alla de midsommarstänger som passande nog placeras ut ungefär fem stycken per kvadratkilometer över hela Leksand som världens mest utsatta åskledare (är det någonstans du inte ska stå när det åskar så är det under en midsommarstång, som sägnen säger). Allt detta samtidigt. Detta skapade ett oljud som hade fått Kitty Forman att utropa "It's the Russians!". Min katt tyckte detta var lagom skojfriskt och gick och gömde sig under en säng. (Själv hade jag också svårt att se det lustiga i situationen då jag var tvungen att gå utomhus för att slå av strömbrytaren till luftkonditioneringen. Vi kan nöja oss med att konstatera att jag blev blöt.)

Grannarna fick in en jäkla massa regn genom sina, i samtliga fall, nylagda tak. Källaren på min (förmodligen före detta) arbetsplats sägs ha stått i en halvmeters djup. Men vi klarade oss. Och så gjorde alltså även jag.

Jag antar att det var en sådan här prövning jag var tvungen att genomleva innan det jag kunde skriva detta, det hundrade blogginlägget. "Första Bossen", som vi säger i TV-spelsbranschen. Jo, det är faktiskt sant. Detta är inlägg nummer ett noll noll. Det är inte utan att man höjer lite på ögonbrynen.

Med friska krafter mot inlägg tvåhundra!


PUSS!

/Yogi Löw

Fotnoter about hard facts


Syndafloden  -  Ska inte blandas ihop med Syndafallet (vilket inföll i samma ögonblick som Eva och Adam hade tidernas första, och mest infamösa, fruktstund i en trädgård nära dig). Syndafloden var när Gud tyckte att både ett och annat hade gått, inte bara ett, utan flera steg för långt, och spolade så länge med sin vattenslang att nästan alla dog. De enda som klarade sig var Noa, dennes familj, samt "av alla rena fyrfotadjur sju par av varje art, hanar och honor, och av alla djur som inte var rena ett par av varje, hane och hona" (och inte två av varje av allihop, som jag trodde fram till för fem minuter sedan). Noa blev för övrigt 950 år gammal, vilket är betydligt mer än vad de flesta av oss kommer bli, och hade tre söner som i sinom tid blev de stamfäder varifrån alla folk på jorden härstammar (huruvida detta är vetenskapligt säkerställt är något oklart). Allt detta kan man lära sig genom susning.nu, eller, för all del, Bibeln.

300 miljarder  -  Hommage à Spermaharen.

Kitty Forman  -  Beskrev, för att fortsätta på det här inläggets bibelinslagna linje, en gång New York som "Sodom and Gomorra, with a subway". Sodom och Gomorra är två roliga städer som jag uppmanar alla att läsa på mer om.

Inlägg nummer hundra  -  Av dessa inlägg har jag plockat ut följande fem som kandidater till att vara det mest genomtänka, välformulerade och givande av dem alla (rösta på just din favorit i maanos gästbok på Lunarstorm):


Götene ligger inte utanför

Hej igen!

Linkan från Götene efterlyste sina egna memoarer på denna blogg. So here goes...


Hanna Lindqvist föddes januari 1985 i Götene. Hon levde ett tämligen torftigt liv ända tills hon vid 21 års ålder träffade Tug. Då såg det ut ungefär såhär:

Greenhouse

Maskerad

Födelsedagsfest

Sedan levde Hanna, något oväntat tillsammans med sin pojkvän Chris, lycklig i alla sina dagar.

PS. Personerna på bilderna har aldrig legat med varandra. De är bara duktiga skådespelare. DS.


PUSS!

/Ralph Siegler

Fotnoter about hard facts


Linkan från Götene  -  Heter faktiskt inte Bremberg i efternamn, vilket ju är skönt. Hon är däremot en fena på att tillverka innebandyblad.

Götene  -  Inte Sveriges tillväxtkommun 1998.

Tug  -  Brukar vara duktig på att få Linkan från Götene att säga "nej, nu räcker det, Oskar, sluta nu, annars blir jag arg!"

Tre foton på rad  -  Oops! Och stort tack till fotograf Anna Ibrahimovic Waldemarsson, tug.blogg.ses egen hovfotograf.

Chris  -  Släkt med den brasilianske landslagsbacken Cris.

Get in your car and move to the East Side!

Hej igen!


Mitt sommarjobb är i princip avslutat. Och fotbolls-VM är till ända. Nu börjar nästa fas av the Summer of Oskar. Efter att imorgon ha fikat all vett och sans ur Anita har jag tänkt genomföra följande saker innan någon form av civiliserat liv påbörjas igen framåt hösten:


1. Bli tjock.

2. Skriva åtminstone halva min debutroman.

3. Sparka Pro Evolution Soccer-versionen av Ji-Sung Park so hard in the ass that his nose will bleed. Då kanske han tänker sig för innan stänker in fem stycken långskott mot Nigeria nästa gång.

(Och så lite inom parentes.)

4.  Avveckla den här bloggen. (Det kommer jag såklart aldrig vara kapabel till, men det skulle vara behövligt om jag tänkt förverkliga punkt två på denna lista.)PUSS!

/Alexander Zickler

Fotnoter about hard facts


The Summer of Oskar  -  Hommage à, såklart, George Costanza. Ett av de stora målen med the Summer of George var att "read a book... from beginning to end... in that order!"

Anita  -  Dalarna's finest som får Johan Hedberg att hamna på andra plats på listan över Djuras gåvor till världen.

I will kick your ass so hard your nose will bleed!  -  Hommage à Red Forman.

Pro Evolution Soccer  -  Västvärldens svar på Jihad.

Ji Sung-Park  -  Eller om det nu är Park Ji-Sung det ska vara. Den verkliga förlagan får gärna ta inspiration från från spelversionen och därförledes börjar dunka in långskott mot Chelsea.

Cannavaro, Cannavaro, Cannavaro... Cannavaro som hoppar, Cannavaro som fläker sig, Cannvaro som gör allt för denna seger

Cannavaro


En uppföljning av det i förra inlägget nämnda SMS:et från min, fortfarande, halvitalienske och franskhatande vän Daniel kom mellan förlängningen och straffläggningen i gårdagens final:

"Jag hatar Italien, varför kan de bara inte förlora m 4-0?! Straffarna kommer innebära min död. Klarar inte mer!!"


Tack och lov gick det ju trots allt bra ändå. Och som jag unnar Fabio Cannavaro detta. Mon dieu (jag skriver på franska, så ironiskt), vilken männsika. Och fy satan en sådan match han gjorde igår.

Tack också till Zinedine Zidane, den, såklart, störste spelaren på den här sidan Maradona. Tack för allt. Att det med jämna mellanrum uppenbarligen brinner i huvudet på dig är visserligen svårförklarligt, men gör dig på de flesta sätt bara snäppet mer mänsklig, och därförledes än mer älskvärd.


Epilog: Jag har inte fått någon kontakt med Daniel efter guldet. Eventuellt ligger han medvetslös med hjärtstillestånd någonstans just nu.


PUSS!

/Gli Azzurri

Det är som om du sitter och spelar fint på din fiol och så plötsligt kommer en stor, stark tysk kontrabas och krossar dig

Hej igen!

Jag fick ett SMS från halvitalienske, franskhatande vän Daniel häromdagen:

"Kan ju bara säga att ångesten är total. Tänk om Italien går t final o stöter på Frankrike... Lika bra att ta en förlust i semin o slippa må dåligt för alltid."

Jag älskar fotbolls-VM.


PUSS!

/Jupp Derwall

Fotnoter about hard facts


Daniel  -  Denne briljante göteborgare.

Italien  -  Finns det någon som helst rättvisa i världen, så får jag och ungefär en handfull till över hela världen, och absolut inga andra, som vi vill. Då tar Italien hem VM. 1-0 i kväll. 1-0 i finalen. Mer troligt är att tyskarna tar hem kvällens match efter förlängning. Lukas Podolski får i sådana fall gärna göra Tysklands mål.

Frankrike  -  Kommer förmodligen vinna VM-guld. De eller Tyskland. Eller kanske Portugal.

Fotbolls-VM  -  Det här är en sådan fest, och det är vi som har festen.

RSS 2.0