The second annual Tugs mellandagsmania del 2

Hej igen!

För fjärde året i rad har jag bränt mig en skiva med 15 låtar som drabbat mig under året. Reglerna är inte alls speciellt svåra. Det handlar om max en låt per artist och låten ska med något sånär fog kunna hävdas ha kommit ut i år. Eftersom ni alla törstar efter bra blandskivor kommer här årets playlist. Mycket nöje.1.  Brand New Bass Guitar  -  Jamie T


Jag kan inte tänka mig något bättre sätt att inleda denna skiva på än med att en 20-åring från Wimbledon på dålig franska gastar "FUCKING CROISSANT!". Denna rasande trevliga Clash-hommage inleder nämligen också årets bästa album; Panic Prevention av debutanten Jamie T. Det finns knappt någon gräns för hur mycket jag tycker om den gode Jamie. Som en ung The Streets med vassare armbågar och mer punk i skivsamlingen. Det här spåret avslutas med Jamie konstaterar att "that's the crappiest version I've ever done of that in my life". Well, låt mig citera en amerikansk tänkare, "I don't believe you, you're a liar". Så, play it fuckin' loud!


Lyssna gärna också på: Brand New Cadillac  -  The Clash
2.  Delivery  -  Babyshambles


Med tanke på att det borde vara fysiskt omöjligt för Pete Doherty att fortfarande göra snygg, tight och ändå rufsig rockmusik förtjänar albumet Shotter's Nation ett musikaliskt bragdguld. Allra bäst fungerar det på den här Kinks-festen.


Lyssna gärna också på: All Day and All of the Night  -  The Kinks
3.  Champion  -  Kanye West


Äsch, varför slösa allas tid, låt oss i stället bara enas om att Kanye West är snorbra. Okej?


Lyssna gärna också på: So Why So Sad (Avalanches Remix)  -  Manic Street Preachers feat. The Avalanches
4.  Ingen Man  -  Kusowsky


Göteborgsbaserade popkvartetten Kusowsky kombinerar den spelglädje och genuina välvilja som präglade den våg av svenskspråkig indiepop som drog över landet kring senaste sekelskiftet med influenser från rockhistorien vilket bland annat tar sig uttryck i rent rolling stonska gitarriff. Resultatet blir en sprittande, sprudlande popmusik som får en att vilja, för att använda Dylan-termer, dance beneath the diamond sky with one hand waving free. Så snart sångaren och låtskrivaren Daniel Karlsson börjar ägna några minuter extra åt textförfattandet så finns det ingen gräns för hur bra detta kan bli.


Lyssna gärna också på: Det Är Nu Det Börjar  -  bob hund
5.  Fulla För Kärlekens Skull  -  Eldkvarn


"Vi har vingar av guld

Och vi ramlar omkull

Och vi är fulla

För kärlekens skull"


Lyssna gärna också på: Snön Faller och Vi Med Den  -  Ulf Lundell
6.  A Whale's Heart  -  The Concretes


I Filip och Fredriks sommarprat berättade de om hur de 1997 en gång såg Lou Reed i New York och hur de, när han till en budkille sade "I would like to FedEx this to The Chrysler Building", "imponerades av det urbana" i att han "gjorde ett verb av ordet FedEx". Med någon slags liknande känslor bemöter jag faktumet att Conretes i en textrad förvandlar det för filmfolk mardrömsframkallande uttrycket "straight-to-DVD hell" till poplyrik. Det ante mig att det krävdes ett popband med Andres Lokkos sambo på sång för att det skulle ske.


Lyssna gärna också på: Dry the Rain  -  Beta Band
7.  Paper Planes  -  M.I.A.


M.I.A. står, precis som Kanye West och Jamie T, för allt som gör att all sorts popmusik varmt borde välkomna hiphopens framfart. Samtidigt som den lyfter fram musikhistoriens verkliga pärlor ger den också den ofta alltför stela, trötta och vita rockmusiken en nödvändig make-over och målar den i glada, pockande färger. Kanye West påminde i Touch the Sky världen om Curtis Mayfields eviga briljans. I "Paper Planes" använder M.I.A. riffet till The Clashs "Straight to Hell" och lyfter fram de Clash-sidor som gör att de för all tänkbar framtid bör förhindras från att reduceras till after ski-musik. Om det inte skulle räcka låter hon dessutom i refrängen en barnkör ackompanjeras av en pistol och en kassaapparat.


Lyssna gärna också på: Highway 61 Revisited  -  Bob Dylan
8.  Something Special  -  The Tough Alliance


"You were something special, you were something real." Well, right back at ya, Tough Alliance.


Lyssna gärna också på: Beat Surrender  -  The Jam
9.  Vi Kommer Att Dö Samtidigt  -  Säkert!


Till Mange. Sommaren i Leksand går enligt traditionen främst ut på två saker: Dricka tjeckisk pilsner och spela "Pro Evolution Soccer" på Xbox. När jag i somras då och då kände ett visst dåligt samvete över att om och om igen, med hjälp av Cristiano Ronaldos briljans, göra slarvsylta av min kamrat Mange i match efter match lät jag honom fritt välja låt på podden. Denna låt var den han oftast brukade välja. Det gjorde han naturligtvis alldeles rätt i. (Epilog: Det gick bra för Mange i livet. Han lever numera i Sundsvall tillsammans med sin fru och med travkusken Åke Svanstedt.)


Lyssna gärna också på: Tomorrow is Today  -  Marit Bergman
10.  Run For Your Life  -  Jack Peñate


Rock. Kort och gott rock. Det är vad Jack Peñate sysslar med. Rock som är sympatisk och lättillgänglig men ändå rufsig i håret. Som en ung Ryan Adams, innan hans brist på förflutet hann i kapp honom. Jack Peñate är på inget vis någon som kommer återuppfinna hjulet, men han får mig att vilja brista ut i en John-Dorian-&-Chris-Turksk robototdans varje gång jag lyssnar på honom. Ibland behövs det inte så mycket mer än så.


Lyssna gärna också på: Back to the 101  -  Albert Hammond Jr.
11.  A Postcard to Nina  -  Jens Lekman


Jag skulle kunna skriva mycket om min oförblommerade och förbehållslösa kärlek till Jens Lekman, men det skulle bara ta fokus från den här låtens verkliga höjdpunkt, vilken är att höra Lekman försöka sjunga sitt eget namn på engelska.


Lyssna gärna också på: Blue Boy  -  Orange Juice
12.  Lose Myself  -  Lauryn Hill


Skulle Percy Nilegård vara marknadsförare av den här låten skulle han förmodligen beskriva det hela med orden "vi kallar det marketing by repeating the same words over and over again". När man lyssnat på den här dängan, som går att återfinna på soundtracket till "Surf's Up", har man framför sig ett långt, fullskaligt beroende av låtens snygga trummor och orden "I had to lose myself". Hjärntvättning i dess mest förtjusande form.


Lyssna gärna också på: It's All In My Mind  -  Teenage Fanclub
13.  Good Song  -  Salem Al Fakir


En typ av perfekt tight poplåt som det är onödigt att orda om eftersom den är så lätt att lyssna på.


Lyssna gärna också på den fullständigt fantastiska: I Was Made To Love Her  -  Stevie Wonder
14.  A Soldier's Tale  -  The Good, the Bad & the Queen


The Good, the Bad & the Queen är Blur-sångaren Damon Albarns senaste projekt. Precis som många betydligt visare män konstaterat innan mig har Albarn lyckats med det Suedes Brett Anderson så fatalt har misslyckats med: han har blivit äldre och han utnyttjar det. Hela albumet har ett sound som låter som en regntung engelsk himmel. Det är grått, tio plusgrader och snart så kommer det börja regna. Den här låten inleds med raden "Waking up feeling good", en rad som påminner en om Blurs hoppande, studsande 90-talshymn "Parklife", men de efterföljande raderna "Go to bed frequently lost in the wood/A soldier's tale of soul winning love/No drunken stuff spewing out of my mouth/All over, now out" visar att det måhända är samma människa, men aldrig samma person som har skrivit de två låtarna.


Lyssna gärna också på: Sorrow  -  David Bowie
15.  Boys and Girls in Love  -  The Rumble Strips

Sångaren Charlie Waller gastar som en stasad Kevin Rowland och även blåssektionen verkar hämtad från gamla Dexy's. Då är det tämligen lätt att ha överseende med att låttexterna främst verkar inspirerade av det Freddie Mercury krystade fram till Queens "Bicycle Race" (Exempel på det finns i "Alarm Clock" med raderna "My alarm clock he ain't working, but that don't really mind, 'cos he ain't no friend of mine, he kept waking me up, all the time, saying BEEP, BEEP, BEEP!" och "Motorcycle" med raderna "If only this bike was a motorcycle I wouldn't be moving so slow").


Lyssna gärna också på: Seven Days Too Long  -  Dexy's Midnight Runners

Så där. Nu är det bara att börja ladda och bränna. Jag har till och med ordnat spelordningen åt er. Gott nytt 2008!PUSS!

/Dariusz Wosz

Fotnoter about hard facts


Fjärde året i rad  -  Om ni inte orkar klicka på länken högst upp följer här de tre föregående årens listor:

2006:

1. The Quiz - Hello Saferide
2. Steady, As She Goes - The Raconteurs
3. Knock 'Em Out - Lily Allen
4. Once And Never Again - The Long Blondes
5. Augusti i Helvetet - Håkan Hellström
6. First Date - Danko Jones
7. In Transit - Albert Hammond Jr.
8. Yeah Yeah Yeah Song - The Flaming Lips
9. Thunder on the Mountain - Bob Dylan
10. On the Radio - The Concretes
11. You Only Call Me When You're Drunk - Ed Harcourt
12. Welcome Home, Luc Robitaille - Mando Diao
13. Handle With Care - Jenny Lewis
14. Alone Together - Marit Bergman
15. A Certain Romance - Arctic Monkeys


2005:

1. It's All In My Mind - Teenage Fanclub
2. They're Building Walls Around Us - Moneybrother
3. Black Cab - Jens Lekman
4. Palace & Main - Kent
5. Touch the Sky - Kanye West
6. First Day of My Life - Bright Eyes
7. Oh, My God - Kaiser Chiefs

8. Res Dig Upp Och Gå - Tomas Andersson Wij

9. Jag Har Aldrig Bott Vid En Landsväg - Sci-Fi Skåne

10. Forever For Her (Is Never For Me) - The White Stripes
11. Spit It Out - Brendan Benson
12. Hurricane Gilbert - Håkan Hellström
13. The Fallen - Franz Ferdinand
14. Tulips - Bloc Party
15. Don't Let the Devil Ruin It All - Timo Räisinen


2004:

1. Portland Oregon - Loretta Lynn feat. Jack White
2. First of the Gang To Die - Morrissey
3. Elegi - Lars Winnerbäck
4. Pretty Belinda - Fille & the Fittpippers
5. A Higher Power - Jens Lekman
6. God Knows - Mando Diao

7. Blues Från Sverige - Tomas Andersson Wij

8. Sail Beyond Doubt - Sugarplum Fairy
9. I Say No - Anna Ternheim
10. What Became of the Likely Lads - The Libertines
11. 40' - Franz Ferdinand
12. Loneliness - Ed Harcourt
13. Run Run Run - Phoenix
14. Dead-Quote Olympics - The Hives
15. I Miss You - Marit Bergman

The second annual Tugs mellandagsmania del 1

Hej igen!

Så var vi här igen. För ett år sedan lät det så här:

"Well, det är den tiden på året nu. Så här skrev jag för ett år sedan: 'Här följer nu ett utdrag från "a red devil"s (även känd som tug.blogg.se) skunkdagbok. Jag varnar redan nu för att det kommer namedroppas hysteriskt, men jag tänkte att med sann aftonbladet nöje-anda (där är det populärt att konstatera att korresoffan i New York är jävla mjuk samt att lo fi-Håkan, Marky Mark, Virren och Biffen/Bjurre har fiffiga smeknamn för varandra) exploatera internhumor på ett självgott sätt. Om du får mersmak så kan du ta en titt i dokendos (även känd som carstenjancker) skunkdagbok. Där står det också en del om Lunkan och Lillacissi.' Det är ungefär vad som gäller nu också. Byt bara ut årtalet mot något ni gillar och eventuellt också Lunkan och Lillacissi (deras roll är tämligen perifier på årets lista) and you will be just fine."

Vi säger så den här gången också.Tugs 2007:


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag har inte flyttat en enda gång.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag lovade att sluta driva med mina vänner men misslyckades när min vän Ross Geller började dejta en tjej från Fragglarna.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Absolut (hej Martina!).
4. Dog någon som stod dig nära? Alldeles för många.
5. Vilka länder besökte du? Frankrike och Syldavien.
6. Är det något du saknade år 2007 som du vill ha år 2008? Pajen.
7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid minnas, och varför? Fjärde augusti, jag träffade Joel Andersson då.
8. Vad var din största framgång i år? Jag fick Elly att byta från Arsenal till Manchester United.
9. Största misstaget? Att Fredrik Ljungberg gick till West Ham.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Jag fick magsår. Det var ganska trist.
11. Bästa köpet? Min Royal Tenenbaums-poster.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Min DVD-samling.
13. Undrade du något i år? Grovt bröd, vad fan är det?
14. Vilket var årets största u-landsproblem? Det stod ett lejon i köket.
15. Gjorde någonting dig riktigt glad? Min nya tandrad.
16. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2007?
"Kill 'em" - Elinor Holén.
17. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare, men jag hade varit ännu gladare utan Peter Hirsch.
18. Vad önskar du att du gjort mer? Spelat i fotbollslandslaget.
19. Vad önskar du att du gjort mindre? Skrivit c-uppsats.
20. Hur tillbringade du julen? Caught between the Moon and New York City.
22. Blev du kär i år? Absolut.
23. Hur många one night stands? Tolf.
24. Favoritprogram på TV? Skilda Världar-repriserna.
25. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Min punkterade cykel.
26. Bästa boken du läste i år? Bunny Suicides.
27. Största musikaliska upptäckten? Jamie T.
28. Något du önskade dig och fick? Zlatan kom tillbaka till landslaget.
29. Något du önskade dig men inte fick? Södertälje gick inte i konkurs.
30. Årets bästa film? This is England.
31. Vad gjorde du på din födelsedag? Mycket, bland annat drack jag sex muggar kaffe.
32. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Sunset Beach.
33. Hur skulle du beskriva din stil år 2007? Brideshead Revisited i ett lyckligt äktenskap med Jerry Seinfeld.
34. Vad fick dig att må bra? Mr Burns som blev lampooned by school children.
35. Vilken kändis var du mest sugen på? Annika Norlin.
36. Vilken politisk debatt engagerade dig mest? Leksands finländska variant av baltutlämningen.
37. Vem saknade du? Elitserien.
38. De bästa nya människorna du träffade? Davids dagmammas make som heter Deg.
39. En värdefull läxa du lärt dig i år? Att Patrik Wallenberg är så jävla stark.
40. Citera en sångtext som summerar ditt år:
"Think of it this way
You could either be successful or be us
With our winning smiles, and us
With our catchy tunes"
- Belle & Sebastian
41. Två som nästan heter lika men varit olika bra under året: Lee Goren och Herr Gårman.
42. Två som nästan heter lika och som båda är ganska obra: Herman Hultgren och Heman Hunters.

2007 bästa: Pontus Wernbloom.
2007 snyggaste: Mina I *adidasmärke* London-sneakers.
2007 fulaste: Tapirer.
2007 varmaste: Inte mitt studentrum i alla fall.
2007 kallaste: Johan Hägglunds avslut.
2007 bästa mat: Guldpytt på Kamratgården och Capri.
2007 smärta: Att Tobias Linderoth verkar missa EM.
2007 bästa dryck: 15-20 öl.
2007 resa: Parken Zoo, Eskilstuna.
2007 låt: "Perfect Breasts" med John Dorians favoriter The Naked Sweatdrips.
2007 film: Bestefar og Jeg.
2007 uttryck: "Riktigt bra!"
2007 utlänning: Ed Belfour.
2007 utmaning: De här frågorna! De har aldrig varit krångligare. Jag börjar bli gammal.
2007 besvikelse: Björn har inte längre ett lila kök.
2007 förändring: Hanna börjar snart blogga.
2007 drog: X-box och tjeckisk pilsner.
2007 kläder: Äppelknyckarbyxor.
2007 hangout: Sernanders väg 4, Capri, Café Linné, Barista, Engelska Parken, Sturegatan, Björkvägen 4:s gillestuga, O'Learys, Uppenbars granne och tåget.
2007 subkultur: Tennis.
2007 budget: En blandning mellan sött och salt.
2007 överraskning: Att Elly inledde ett sexuellt förhållande med ett inramat foto.
2007 djur: Rowdy.
2007 bråk: Allt med Daniel Widing.
2007 vapen: En jävla batong.
2007 konsert: Allt med The Worthless Peons.
2007 citat: "It gets crazy on the road and awfully lonely. That's why I love pornography." - Neil Diamond.
2007 saknad: För att citera dokendos inte så dagliga skunkdagbok: "000927 - Idag är det dessutom Internationella Mobba-Walle-dagen, det var ganska skoj, men det är tur för Walle att den tar slut idag." Ska inte den återkomma snart?
2007 person: C. Montgomery Burns.


/Mogens Videgaard Hansen Jensen Hansen

Vinnare av Græstuvan

Hej igen!

Det har blivit en vecka i barndomsnostalgins tecken. För några dagar sedan pratade jag och en vän som vi kan kalla Elinor (hon heter Elly egentligen) om namn från våra förflutna. Innan jag kunde säga "Oskar" kallade jag i stället mig själv för "Dotta" (vad annars?). Under en mörk period i Elinors liv brukade hon kallas för "Rumpa".

Nästa steg i min charlesingvarjönssonska återgång till barndom togs i går. Min mor och min far var quisliesqua nog mot mina syskon och sig själva att spela upp ett kasettband där den ende som klarade sig undan med hedern i behåll var jag. Det beror främst på att jag var två månader gammal när bandet spelades in. Det var en födelsedagspresent till min mormor. Medan övriga familjemedlemmar gjorde det (läs: pratade överhuvudtaget) som gör att man ofelbart vill att äta upp sitt eget huvud av ren skam när man hör det i efterhand, så gurglade jag mest lite förnöjt i bakgrunden. Ett av mina bästa publika framträdanden i karriären.

Två känslor bär jag med mig efter att ha hört bandet:


1. Att höra en 22 år yngre version av sin familj är så vackert att man skulle kunna gråta.

2. Ingen känsla är skönare än vetskapen om att man gjort sig själv rättvisa i det offentliga rummet.


PUSS!

/Bestefar

Fotnoter about hard facts


En mörk period i Elinors liv  -  Här chansar jag. Hon kunde förmodligen styra sin omvärld till sin belåtelse med de där stora, vackra ögonen redan då.

Rumpa  -  Elly kommer förmodligen hävda att det var "Tumpa" och inget annat. Hon ljuger.

Quisling  -  Hommage à Dan Bäckman och världens samtliga tyranner och sälslaktare.

Äta sitt eget huvud  -  "- A limousine that can fly... now I HAVE seen everything..." "- Really? Have you seen a man eat his own head?" "- No..." "Then you HAVEN'T seen everything.", som man säger i "Team America".

Are you suggesting we dance our troubles away?

Hej igen!

Sådant man vet:

  Man vet att man arbetar med en uppsats när man fastnar framför ett sju och en halv minut långt klipp med David Beckhams karriärs samtliga frisparksmål.

  Man vet att ens hjärna tycker att det är dags för jullov när all musik brutalare än, säg, Terry Jacks "Seasons in the Sun" eller Cat Stevens "Here Comes My Baby" plötsligt känns på tok för hårdhänt.


♦  Man vet att man tittat för mycket på Scrubs när man inte kan höra en person prata i hög tonart utan att se en naken Donald Faison framför sig.


PUSS!

/Thomas Reichenberger


Fotnoter about hard facts


David Beckham  -  "Every boy wants to be in his boots, every man wants to be in his missus", som en vis man i track suit en gång sade.

Cat Stevens  -  Rammade enligt uppgift fartyget Gordon Lightfoot.

Tok  -  Hommage à Norr Lindberg.

Scrubs  -  "I don't want to hear anything out of that man's mouth other than 'Oh no, I'm dying, there's a bright light, but wait a minute, this is wrong, I'm in hell! Hitler, Musollini... Captain Kangaroo? That's not right.'"

Why do you hate me, when I show you nothing but love?

Hej igen!

När jag i dag lämnade systemet med en flaska Rioja såg jag en reklamkampanj för Volvo: "En jul utan gran är som ett bilköp utan provkörning! Kom in till oss under perioden 7/12-17/12 så får du en julgran när du provkör en ny Volvo." Det tycker jag låter fasligt trevligt. Jag vill gärna ha en egen gran att umgås med tills det är dags att fira jul på hemmaplan. Min enda undran: Inte tusan behöver man väl ett körkort för att få provköra?


PUSS!

/Enrico Kern

Fotnoter about hard facts


Volvo  -  Den bästa arbetsplatsen om man inte får jobb på Varvet, Fäskekörka, Avenyn, Kamratgården eller Rambergsvallen.

Gran  -  Hommage à Ove Grahn och VM 1970.

Oh, en freudiansk felhällning

Hej igen!

Ojsan. Det här är en händelse som nästan ser ut som en tanke. Jag upptäckte precis att jag sju inlägg ner stavade "fraud" (det engelska ordet för "bluffmakare") "freud". Det är med stor stolthet som jag konstaterar att vi därmed här på tug.blogg.se har etablerat en helt ny, och betydligt mer bokstavlig, tolkning av uttrycket "freudiansk felsägning".


PUSS!

/Julian Schuster

Fotnoter about hard facts


Sju  -  Hommage à George Costanzas framtida barn, som han vill döpa till Seven. Georges bäste vän har förståelse för det hela: "Yeah, I guess I could see it. Seven. Seven periods of school, seven beatings a day. Roughly seven stitches a beating, and eventually seven years to life. Yeah, you're doing that child quite a service."

Fraud  -  Hommage à Keanu Reeves.

Freud  -  Samme vän angående samme Georges mentala tillstånd: "You know you really need some help. A regular psychiatrist couldn't even help you. You need to go to like Vienna or something. You know what I mean? You need to get involved at the University level. Like where Freud studied and have all those people looking at you and checking up on you. That's the kind of help you need. Not the once a week for eighty bucks. No. You need a team. A team of psychiatrists working round the clock thinking about you, having conferences, observing you, like the way they did with the Elephant Man. That's what I'm talking about because that's the only way you're going to get better."

I predicted global warming a long time ago, I could feel it getting hotter

Hej igen!

Witzbolden, fritidskiropraktorn och trebarnsfadern Jerry Seinfeld konstaterade en gång att det är omöjligt för en pappa att ha en acceptabel klädstil. Så fort man får barn freezeframas ens klädsmak vid det som är på modet vid tillfället för födseln.

En sorts helhetsversion av den freezeframeproblematiken verkar påfallande många av ens gamla vänner råka ut för. Ni vet, personer som man träffar ett par gånger om året och inte har umgåtts med regelbundet på fem-sex år. Varje gång man träffas känns det som att man pratar om exakt samma saker, upprepar samma skämt och diskuterar samma musik som man gjorde när man fortfarande var en del av varandras vardagsliv. Det brukar få mig att undra om min påverkan på människor är så stark, att när jag försvinner ur någons liv så tar jag med mig deras lust att fortsätta utvecklas. Det ger också en upplyftande känsla av att jag växt mer som människa än min omvärld. Det brukar kännas väldigt trevligt.

Sedan tänker jag ett steg till och då är det inte alls lika kul längre.

Eftersom dessa personer pratar om samma saker med mig varje gång så finns det onekligen en överhängande risk att de tror att jag stått still i mitt liv sedan sist. Eftersom det fanns en period på mellanstadiet då det hände att jag skrattade åt Adam Sandler hoppas jag verkligen att så inte är fallet.


PUSS!

/Nils Schmäler


Fotnoter about hard facts


Witzbold  -  Hommage à Düsseldorf.

Fritidskiropraktorn  -  Hommage à Jens Bergenström.

Jerry Seinfeld  -  Lackade ur på Larry King häromsistens.

En gång  -  Hommage à Martin Åslunds landslagskarriär.

Helhet  -  Hommage à the Eagle from North Lindburg.


People do, I don't

En gång gillade jag verkligen diskussionen kring begreppet 'politiskt korrekt', men sedan ett par år får jag väldigt ofta kväljningar när det förs på tal - eftersom det görs på ett så sanslöst reflexmässigt och platt sätt. Det finns, år 2007, inget som är mer politiskt korrekt än att kalla någon annan politiskt korrekt. Det är ett bergsäkert sätt att komma lite ovanpå, att få det att framstå som att man tänkt ett litet steg längre, att man är lite mer modern. En gång av tio finns det en poäng i det, nio gånger är det bara fjantig positionering.


  -  Sveriges bästa sportkrönikör Simon Bank, som nog skulle komma ganska bra överens med Nick Hornby.

RSS 2.0