Jag ser otroligt snabb ut på video

Hej igen!

Sveriges assisterande förbundskapten Roland Andersson:

"Vi ska ta en kontakt med Henrik Larsson också. Vi har absolut inte varit negativa till att ta kontakt. Det viktiga är att vi känner att de som är med i landslaget är besjälade av att spela för Sverige. Det är angeläget efter vad som hänt med Marcus Allbäck att vi hör med alla som kan tänkas vara intresserade."

Roland! Du har min mail här till höger, du kan ringa mig på 0707-69 64 14 också om du vill. Jag är intresserad! Jag har egna fotbollsskor och en bra högerfot. Du kan läsa om mitt förflutna här. Hör av dig när du vill, jag svarar!


PUSS!

/Daniel Klewer

Strap on a pair, Gordie, you're going in

Hej igen!

Men jösses. Leksand Superstars hemsida har intervjuat franske forwarden Pierre-Edouard Bellemare: "Det var en person som kom fram till mig när jag var ny här och sa att jag lika gärna kunde åka hem och att vi fransmän inte duger till någonting." Det är ju så att man vill dra en säck över huvudet för att någonsin ens ha vistats i Leksand. "If Adolf Hitler flew in today they'd send a limousine anyway" sjöng redan Joe Strummer med The Clash i ryggen. Det är uppenbarligen fortfarande lika sant som någonsin.


PUSS!

/Moritz Volz 

Fotnoter about hard facts


Pierre-Edouard Bellemare  -  The 28th president of the United Stats.

Leksand  -  Fortfarande Sveriges tillväxtkommun 1998.

Adolf Hitler  -  I don't find him all that bright.

Joe Strummer  -  Privatteatrarnas ende punkare.

The Clash  -  Hommage à Lunkans pappa.

I used to care, but things have changed

I could solve the world's problems... if I cared.


  -  Ricky Gervais

Is anyone here a marine biologist?

Hej igen!

Tja, vi kan väl lika gärna fortsätta på det inslagna "That Canadian Girl From Across the Hall Writes the Darndest Things"-temat från i morse. Vid lunchtid i dag satt följande lapp på min dörr: 

Oskar,

Have I told you lately that I think you are pretty much the coolest guy on the face of the planet?

With that said… may I borrow season 4 of Seinfeld?

WINK!!

Oh, also, remember how I said yesterday that it is impossible to watch more than 5 episodes without getting depressed? Well… I lied. I watched 8 yesterday… I need a friend.


♥! Kaylee
Är det dags för mig att fria?


För övrigt anser jag att Zlatan Ibrahimovic borde spela i landslaget.


PUSS!

/Victor Frankenstein

Fotnoter about hard facts


Canadian  -  "Should we blame the government? Or blame society? Or should we blame the images on TV? No, blame Canada! Blame Canada! It seems that everything's gone wrong since Canada came along. Blame Canada! Blame Canada! They're not even a real country anyway! Blame Canada! Blame Canada! With all their hockey hullabaloo. And that bitch Anne Murray too. Blame Canada!", som befolkningen i South Park en gång så vackert diktade.

The Darndest Things  -  Hommage à Bill Cosby, den förste vuxne mannen som regelbundet hade sneakers i tv.

Oskar  -  Hommage à jag.

Seinfeld  -  90-talets svar på Reba.

Kaylee  -  Sernanders Vägs Captain Canuck.

Zlatan Ibrahimovic  -  Ligger bakom de bevingade orden "Jag ska sätta på dig, Olof!".

Is this my house?

Hej igen!

Jag blev aningens varm i hjärtat i går. Kanadensiskan mittemot hade bakat Valentines Day-kakor till hela korridoren och skrivit personliga skäl till varför. Om mig stod följande:

Oskie: My "across-the-hall" soulmate. I like how you are able to take my jokes and send them right back to my face.Hihi, no problems. Det fortsätter jag med mer än gärna. All right, quick sarcasms, that's where I'm a viking!, som, som ni alla vet, Ralph Wiggum skulle ha uttryckt det.


För övrigt anser jag att Leksand ska förlänga kontraktet med Tomi Pettinen.


PUSS!

/Markus Schroth

Fotnoter about hard facts


Kanada  -  Har ingen fattigdom.

Oskie  -  Hommage à That Italian Guy Next Door.

Across-the-hall  -  Hommage à Feldman.

Soulmate  -  Hommage à Pam, who can bring home the bacon and fry it.

Ralph Wiggum  -  Super Nintendo Chalmers kompis.

Tomi Pettinen  -  Allt det Magnus Österby låtsas vilja vara.


Att läsa blev plötsligt någonting farligt, potentiellt samhällsomstörtande

Hej igen!

För att återknyta till vad jag och även Ametiste ägnar våra arbetsdagar åt så läste jag häromdagen en intressant artikel i SvD. Den handlar om hur man ser och har sett på läsning. Om det är bäst att läsa böcker på samma sätt som Don Quijote gör det eller om man ska göra det som Oliver Stone, för att hårdra det. Det tänker jag dock inte skriva om här, däremot fanns det en passage i texten som fick mig att öppna ögonen i ett betydligt vidare perspektiv, nämligen vilket ansvar jag har med den här bloggen. Jag citerar:

"När Goethe gav ut sin första roman oroade han sig för att någon läsare kanske skulle komma att identifiera sig alltför mycket med dess olycklige huvudperson, och liksom denne besluta sig för att ta sig av daga. Det visade sig vara en våldsam underdrift. När Den unge Werthers lidanden publicerades 1774 utbröt en veritabel självmords­epidemi. 'Wertherfebern' bedömdes vara ett så stort hot mot folkhälsan att myndigheterna i Leipzig förbjöd inte bara boken, utan också bärandet av gul rock, det klädesplagg som tusentals unga läsare i Werthers efterföljd tog på sig för att manifestera sina egna lidanden."

Borde jag arbeta för liknande juridiska begränsningar utifrån min blogg? "Använd inte rödvita sneakers eller Lee-jeans, annars slutar du också dina dagar bakom ett ironiskt småleende, med mer välfyllda bok-, DVD- och skivhyllor än bankkonton." Vem skulle riskera något så hemskt?


För övrigt anser jag att Zlatan Ibrahimovic ska få ha så många rödvita sneakers han vill så länge han bara spelar i fotbollslandslaget.


PUSS!

/Friedheim Funkel

Fotnoter about hard facts


Ametiste  -  00TALS stolthet.

Don Quijote  -  Det vore väl tjänstefel att, när man pratar om Don Quijote, inte nämna Sancho Panza, som Peter Bjursten skulle ha sagt.

Oliver Stone  -  That is one magic luggie.

Goethe  -  Beskrev en gång ett av sina verk som "ett jävla humant drama".

Leipzig  -  Hommage à Preussen, Ostpreussen och Österrike-Ungern.

Zlatan Ibrahimovic  -  Vill gå i Yksels fotspår.

Vi har erbjudit Andreas ett jävla bra hockeykontrakt

Hej igen!

Olof Mellberg har skaffat sig långt hår. Där ser man. Jag undrar om det är ett hån mot Fredrik Ljungbergs tunnhårighet. Där har de fem bloggarna som följer Egypten-Sverige på plats ytterligare en konfliktsyttring att gräva i. Kommer Laul sparka mig nu för att jag inte tipsade honom först?


För övrigt anser jag att Olof Mellbergs kompis borde spela i landslaget.


PUSS!

/Yves Eigenrauch

Fotnoter about hard facts


Olof Mellberg  -  Ligger bakom följande bevingade ord: "Jag spelade brännboll på gatan och det var lika allvarligt för mig som en Premier League-match är i dag. Jag kunde tackla folk som skulle ta lyra. Jag kunde inte skilja på lek och allvar. Vi kunde spela kort och det blev bråk direkt. Jag fattade ju att det var mitt fel eftersom det hände hela tiden. Det var tungt. Det kostade några vänner emellanåt. I en viktig fotbollsmatch får man vinna till varje pris men i ett vanligt parti kortspel med polarna kan man inte ta till alla medel. Det gjorde jag."

Fredrik Ljungberg  -  Kompis med "eeh... Rami Shaaban", trots dennes bristfälliga klädsel.

Egypten  -  "Fan, killar... Egypten, det ligger ju fan i Afrika...! Ja, på den här kartan i alla fall!" som det heter i Teater X-branschen.

Sverige  -  Monarki väster om Finland.

Laul  -  Är skyldig Simon Bank en miljon egyptiska pund. 

Bringing in the sheep

Hej igen!

Jag fick en kommentar. En lång sådan.

Postat av: Don PjoroTrots en medvetenhet om att detta inlägg kommer kännas lite malplacerat, och kanske till och med lite förvirrande, måste jag ändå ta chansen att diskutera en sak som hände mig under morgonens föreläsning (vid en institution mindre märkvärdig är Litt.vet. men betydligt mer förnäm än Nordiska språk.).


Efter denna första orientering - till mitt problem! Under en framställning om betydande organisationsteoretiker genom historien görs av läraren, som är föga strukturerad, en liknelse mellan det meningslösa SVT-programmet Playa del sol och den mer meriterade brittiska serien The office, med Rick Gervais som nån form av personifierad ondska. Det går till och med så långt att det hävdas att "Playa del sol är ett svenskt The office". Så därav min totala förvåning och uppgivenhet, får man (märk väl: ordvalet får istället för kan) verkligen jämföra The office med en svensk SKITserie?! I det fallet man inte får det, vilket jag anser redan borde vara vedertaget, vad måste (märk väl: ordvalet måste istället för kan) jag som student göra för att få denna lärare att stoppa sin vidriga propaganda, är våld befogat?


Vore väldigt tacksam för svar, särskilt då jag inte vet vem jag annars kan vända mig till, distriktsköterskan förstod inte alls och Jerry eller George får jag inte tag på.


Tack på förhand! Eder// Don Pjoro
SVAR: Käre Don Pjoro,

Tack för din fråga. Du har tvivelsutan en poäng i att det känns främmande att jämföra Playa del Sol med The Office. Några exempel på skillnader är att en serie är på svenska medan en är på engelska, en har obefintligt manus medan en har välgenomarbetat manus och en av serierna är tråkig medan den andra är rolig. Så jag skulle gärna vilja veta hur din lärare tänker. Din första åtgärd är att du borde fråga det. "Hur tänker du nu?" kan du säga.

Kanske är din lärare en Ricky Gervais in disguise som är mer ironisk än någonsin.

Om så inte är fallet finns följande förslag: 1. Arbeta aktivt för avskedning. 2. Kedja fast läraren vid ett element och tvinga honom titta på Everwood. 3. Vill du omvända läraren får du likt i A Clockwork Orange binda fast honom eller henne och spärra upp dennes ögonlock framför tre säsonger av Seinfeld. 4. Arkebusering. Det viktiga är att du gör det du gör av kärlek till det irakiska folket.

Men, och det här är det nog det viktigaste av allt, vem är du? Din kommentar var för rolig för att försvinna i anonymitetens träsk. Don Pjoro; tillkännage dig!

Din vän Oskar


För övrigt anser jag att Zlatan Ibrahimovic ska spela i landslaget.


PUSS!

/Jan-Ingwer Callsen-Bracker
Fotnoter about hard facts


Litt.vet.  -  "Åhå, kaxigt.." som Henning Lundin uttrycker det.

Nordiska språk  -  Det finns många olika nordiska språk. En del är svårare än andra.

Playa del Sol  -  Malou von Sivers favoritprogram.

The Office  -  "Live fast and die young? Die old! Live fast and die old is my device."

Ricky Gervais  -  Anser själv att han blev rolig när han insåg att han var tjock.

Jerry  -  The Bizarro Kevin.

George  -  The Bizarro Gene.

Tvingas titta på Everwood  -  Hommage à Scrubs och en synnerligen elak kidnappning. "He made me watch Everwood..."

Glitterstickan i vinterfickan

Hej igen!

Oh, the humanity. Jag älskar människor. I dagens Aftonbladet får man läsa den skakande historien om när Malin, 29, hamnade i ett bråk i sin tvättstuga:

"Malin, 29, berättar att hennes granne i hyreshuset på Östra Sorgenfri i Malmö ofta stal andras tvättider. Just den här morgonen var Malin lite sen ner i tvättstugan och när hon kom ner var torktumlaren full med grannens tvätt.
  - Jag visste direkt vem det var, jag kände igen hennes kläder. Så jag gick upp och ringde på hennes dörr och bad henne plocka ur sin tvätt. Då blev hon helt vansinnig och började skrika och gapa, berättar Malin. [---] 
     – Jag är glad att jag anmälde henne, för jag tycker att det är viktigt att visa att man faktiskt inte kan bete sig hur som helst, men vad händer när hon kommer tillbaka? säger Malin."

Ibland känns det som att hela världen överbelamrad av människor som bygger upp irriation mot absolut allting som finns och bara lever ut den vid tre olika tillfällen: 1. I bilen gentemot samtliga andra trafikanter, inför öronen på frugan. Det som är bra är att den man skäller på inte hör. 2. Framför TV:n gentemot valfri sportreporter (gärna Patrick Ekwall eller ännu hellre ALLA tjejer) inför öronen på icke-ifrågasättäande medlöpare. Det fina med det är att den man skäller på inte hör. 3. Och så då i tvättstugan. Och det är enda tillfället som den man skäller på hör vad man säger. Det ger en viktig terapeutisk effekt. Så vad vi behöver i världen är fler gemensamma tvättstugor. Då kan all sorts Anger Management-kurser läggas ned sen.


Fotnot: Namnet Malin är fingerat. Hon heter egentligen Malou von Sivers.


För övrigt anser jag att Leksand ska slå Björklöven i morgon.


PUSS!

/The new addition to the Guggenheim

Fotnoter about hard facts


Oh, the humanity  -  Hommage à Newman.

Aftonbladet  -  Du kan intervjua Aftonbladet istället, de vet allt om mig, som Zlatan Ibrahimovic brukar säga.

Malin  -  "Maaalin! Maaalin! Tjorven har trillat i sjön!"

Malmö  -  Hommage à Skåne.

Patrick Ekwall  -  "Tyckare" som man, tydligen, måste "hata eller älska". Han "lämnar ingen oberörd". Har jag läst.

Malou von Sivers  -  Satan i kontorsdräkt.

Jag är Zlatan. Vem fan är ni?

Hej igen!

Världens finaste föreslog att jag skulle skriva någonting om O'boy. Och varför inte?

När jag var liten var O'boy en av mina få unlimited luxury excesses som jag hade på dryckesfronten. Vi (jag och mina syskon) fick läsk till två middagar i veckan (fredag och lördag, en flaska per gång) och ett glas juice till frukosten varje morgon. Och kaffe om jag ville ha. Te tyckte jag inte om, alkohol fick jag av någon anledning inte dricka på den tiden och kaffe visste jag inte hur man gjorde. Så allt som oftast fick jag nöja mig med mjölk. Eller, som sagt, O'boy då.

En vis man sade en gång att det bästa med att vara vuxen är att man kan äta så många kakor man vill, när man vill. Att ibland brukar han till och med avsiktligt förstöra sin aptit med hjälp av kakor, trygg i förvissningen att han vet att ny aptit alltid kommer, och hans mamma kan inte göra något åt det. Själv har nu i min bokhylla en flaska vin, en halva gin och några deciliter whiskey. Under min säng har jag sju stycken öl och fem burkar coca-cola. På mitt skrivbord står min egen kaffeperkulator. I kylskåpet har jag två olika sorters juice. Allt det där dricker jag mer än jag borde av, mest hela tiden, och jag älskar det.

Att vara vuxen kan vara dåligt för tänderna, levern, hjärncellerna och plånboken. Men det är förbannat roligt också.

Och det är på det där sista jag tänker fortsätta fokusera. Jag tänker med peter forsbergsk envishet fortsätta hävda att glaset är till hälften fyllt tills någon bevisat motsatsen. Och när det eventuellt sker så vet ni att jag har nog med goda drycker att fylla upp glaset med igen.

Att vara vuxen är också wild.


För övrigt anser jag att Zlatan Ibrahimovic borde spela i landslaget. Och Sheffield United.


PUSS!

/Alexander Voigt

Fotnoter about hard facts


O'boy  -  På mitt gymnasium fanns det ett par killar och tjejer med halvdana frisyrer som gick under namnet O'boy-gänget. De har ingenting med det här att göra.

Kaffe  -  Har fått sitt namn från fenomenet kaffepaus.

En vis man  -  Denne vise man vet också att göra slut på ett förhållande är som att välta en läskmaskin. You gotta rock it back and forth a few times and THEN it goes over.

Kaka  -  Inget kaffe utan kaka, det vet både Estelle Costanza och jag.

Gin  -  "Då får man testa något annat då, bomber och granater, gin till exempel", som Kapten Haddock formulerade det.

Peter Forsberg  -  Har "en sargad kropp", vilket Mats Wennerholm brukar vara noga med att påpeka.

Halvfyllt glas  -  Hommage à Lunarstorm.

Zlatan Ibrahimovic  -  Är 192 centimeter lång, väger 93 kilo, och gillar att spela fotboll.

Sheffield United  -  Skulle Pontus Wernbloom vara ett fotbollslag skulle han vara Sheffield U.

Eventually someone is gonna miss me, Gary!

Hej igen!

En kamrat till mig tyckte under en MSN-konversation i går att jag borde använda det där ordet på k, som Glenn Hysén tyckte om att åka ur fotbolls-VM, på mina lektioner för att spice up min litteraturkurs. Jag använder dock det ordet tillräckligt i privata sammanhang, så det är lika bra att låta bli det i övrigt. För övrigt skulle det inte alls behövas.

På litteraturvetenskapliga institutionen händer det nämligen grejer. Så sent som i går fördes en lång diskussion om kokain, opium och morfin. Lite om vad av det som är bedövande (morfin) och vad som skärper sinnena (kola), om vad man röker, vad man sniffar och vad man kan injicera. Jag hoppades för en stund att detta skulle komma på en eventuell tenta. Narkotika, that's where I'm a viking, som Ralph Wiggum skulle sagt. En av de mest engagerade i diskussionen var för övrigt en av de sextio/sjuttioplussare som alltid dyker på sådana här typer av kurser. Det var på ett Filip&Fredrik-artat vis rätt kul att höra henne säga "jaha, kan man injicera kokain också? Det visste jag inte, jag trodde bara man drog in det genom näsan...".

Vid ett annat seminarium uttalade för övrigt en annan av de sextio/sjuttioplussare, som alltid dyker upp på sådana här typer av kurser, följande ord: "Butchflata, vad är det för något? Jag vet vad bitch är, är det något med det?"

I rest my case. Litteraturvetenskap är wild.


För övrigt anser jag att det borde sluta regna.


PUSS!

/Ich bin ein Springfielder

Fotnoter about hard facts


Glenn Hysén  -  Tror inte att det är någon risk att Alexander Östlund är övertänd, däremot tycker han att det är viktigt att Teddy Lucic och Olof Mellberg tar hand om Alexander Östlund så att han inte är övertänd.

Kokain  -  Hommage à Robbie Fowler.

Opium  -  Hommage à Blå Lotus.

Morfin  -  Sen började morfinet få verkan, och då blev det roligare, som Henrik Larsson en gång uttryckte det.

Ralph Wiggum  -  Världens tunnhårigaste åttaåring.

Highway 2004 Revisited

Hej igen!

En av sidorna med att med jämna mellanrum flytta tillbaka till ställen där man förut bott är att man måste vara beredd på att då och då resa tillbaka i tiden. I dag besökte jag år 2004.

Det var nämligen som så att jag sprang (faktiskt nästan bokstavligt talat) in i en av mina bästa klasskompisar från a-kursen i litteraturvetenskap, och det var första gången vi träffades sedan den kursen tog slut vintern 2004. Det var mycket bisarrt.


Det största problemet var att vi båda försökta överträffa varandra i vad det gällde att inte (i bästa fall) komma ihåg namnen på eller inte (i de värre fällen) komma ihåg existensen av våra gamla klasskamrater. Likt Dilberts struthårige chef såg vi på vår höjd konturerna av en människa eller eventuellt en katt.


När jag skulle påminna henne om de olika karaktärerna ville jag helst använda mig av beskrivningar som "han som aldrig använde hårgelé och alltid hade billiga t-shirts", "han som kände förlagan till Lars Winnerbäck-karaktären Fröken Svår" eller "han som ser ut som en blond version av Milhouse i Simpsons". Men jag misstänkte att det inte skulle få speciellt stor effekt.


Alla borde ha samma referensramar som jag. Annars kommer världen aldrig funka.För övrigt anser Magnus Waldemarsson att civil olydnad borde vara olagligt.PUSS!


/Klaus Daimler


Fotnoter about hard facts


2004  -  Ett år huvudsakligen känt för att det var då Tyskland nådde 0-0 mot Lettland i EM i fotboll.

Dilbert  -  Har hittat mer användning för ett pringlesrör än någon kunnat ana.

Den struthårige chefen  -  Hommage à Kattbert - ond personalchef och Maskbert - usel sportchef.

Lars Winnerbäck  -  Ingen har hanterat tunnhårighet sämre sedan Bobby Charltons dagar.

Milhouse  -  I can't believe a person with glasses so thick can be so stupid, som Bart Simpson skulle sagt.

Magnus Waldemarsson  -  Mariehems Maradona.

RSS 2.0