Well, he may have all the money in the world, but there's one thing he can't buy... a dinosaur!

26069-15


Fotnoter about hard facts


Bildbaserad blogg  -  Hommage à Eeagleee Holéns blogg.

Peanut  -  Hommage à Snobben.

Elephant  -  They're the largest landmammal on earth, but, as George says, they don't have to be.

Moon  -  Hommage à Keith.

Jag är ingen man kan lita på

Hej igen!

Vill man skaffa sig en respekterad röst som popkonnässör så måste man (förutom att lära sig stava till konnässör) ge ett intryck att det man fastslår som bra faktiskt objektivt, och bortom all förhandling, ÄR bra. Det är viktigt att utstråla en air av att man inte tar den lätta vägen ut och bara påverkas av om det framförs av personer man känner.


Jag vet inte om jag lyckades något vidare med det i lördags.


Större delen av dagen ägnade jag åt högljutt nynna på Kusowskys multivitaminpiller "Ingen Man". Detta västsveriges Plastic Bertrand råkar ha en basist som har sett mig onykter fler gånger än vad som kanske är brukligt.

På kvällen såg jag sedan Montezumas, ett band som undantagslöst består av personer som jag gått på samma gymnasium som. Följande mycket distanserande och kritiskt gransk- ande kommentar publicerade jag sedan vid det tillförlitliga klockslaget 02:58 samma natt på deras MySpace-sida: "Grymt gig på Baren i kväll, i sedvanlig ordning. Varje gång jag hör er knäcks jag av hur bra ni faktiskt är. I morgon, när jag nyktrat till, kommer jag förmodligen göra mitt bästa för att beställa en skiva av er."

Distanserat var ordet, sa Bull. Men har man haft en bra uppväxt så har man.


PUSS!

/Korbinian Holzer


Fotnoter about hard facts


Lära sig stava  -  Hommage à Fany.

Påverkas  -  Kusowskys basist (vagt medvetet) och Montezumas basist (fullständigt omedvetet) är för övrigt huvudansvariga till att jag en gång i tiden föll dit på Velvet Underground. Men mer om det en annan gång.

Kusowsky  -  "Ingen Man" finns för närvarande skandalöst nog inte utlagd på deras MySpace. Gå in här och skäll ut dem för det.

Plastic Bertrand  -  Vi får hoppas att Kusowsky också får göra soundtrack till en Asterix-film.

Kusowskys basist  -  Heter Anders och brukar drömma om att han ligger med djävulen.

Baren  -  Norsgatans svar på Lucky. 

Bull  -  Hommage à Super-Mac och Bullen.

The one who controls mail, controls... information!

Öppet brev till alla företag som erbjuder varor eller tjänster med åldersgräns:


Hej igen alla företag som erbjuder varor eller tjänster med åldersgräns!

Nu får det räcka! Jag har tröttnat på att behöva visa legitimation. Den här hetsjakten har pågått länge nog. Jag accepterar inte längre att ni kräver att få titta på mitt pass, där jag har en bild där jag ser ut att vara en korthårig elvaåring, för att sedan titta storögt på fotot och sedan med ett hånskrattande leende titta på mig. Nu får det vara bra. Därför gör jag nu det enda rimliga: Jag säger nej! Med stor emfas, på öppen gata, stämmer jag nu upp med James Brown när han sjunger "Say it now, say it loud, jag är trött på att visa leg, and I'm proud!"

För att undvika eventuella missförstånd passar jag nu på att klargöra några saker. Det här är en tämligen tyst aktion. Förutom att jag skriver detta öppna brev nu kommer den mestadels ha som effekt att jag tänker fortsätta att understryka mitt missnöje med att varje gång jag ombeds legitimera mig vänta i en halv, pressad sekund med att gå er halvfigurer till mötes. Jag kommer på inget vis sluta spela på tips, handla på Systembolaget eller gå ut på lokal (fullt så upprörd är jag inte). Men ni ska veta att jag är missnöjd.

Det här är måhända ett tämligen lågmält krig. Men även ett lågmält krig är ett krig, som Elly brukar säga. Fortsätt ni med era trakassarier, men för att citera vad min granne och nemesis Newman brukar säga till mig, "hear me, and here me well, the day will come, oh, yes, mark my words, your day of reckoning is coming, when an evil wind will blow through your little playworld, and wipe that smug smile off your face, and I will be there, in all my glory, watching, watching as it all comes crumbling down!"

Så. Jag säger nej.


PUSS!

/Toni Kroos


Fotnoter about hard facts


Nej  -  Hommage à Fisken "Nej, Oskar!" Olsson.

James Brown  -  Hommage à Sollentuna och Christer Pettersson.

Systembolaget  -  Svenskare än midsommar.

Missnöjd  -  Jag kommer dock inte gå lika långt som den amerikanske rapparen Dr. Wolfgang von Bushwickin the Barbarian Mother Funky Stay High Dollar Billstir, eller Bushwick Bill som hans vänner brukar säga, gjorde när han vill bevisa för sin flickvän att han var deppig. Han sköt sig i ögat.

Krig  -  You know, shooting people, bumb stuff, som Maverick brukar säga.

Elly  -  Nej, hon brukar inte säga så, men jag hoppas att det silent treatment hon utsatt mig för sedan jag missat fotnota henne i förra inlägget ska ta slut i och med detta.

Trakasserier  -  Lite som det Ralf Edström brukar utsätta Zlatan Ibrahimovic för.

Nemesis  -  Hommage à bebisen med ett ögonbryn som brukar ge Maggie Simpson The Evil Eye.

Newman  -  "Newman is my sworn enemy. And he lives down the hall from my home. My home, Elaine! Where I come to play with my toys."

Den 2 december satt August Strindberg i sin lägenhet och avskydde

Tug Wilson


Hej igen!

För att citera den amerikanske hellraisern Bob Dylans recitering av Bibeln:

"God said to Abraham: Du skall innan du påbörjar del fem av din blogg icke skriva ett enda inlägg på tjugo dagar.
Abe says: Man, you must be putting me on!
God say: No.
Abe say: What?
God say: You can do what you want, Abe, but the next time you see me coming, you better run!
Abe says: Where do you want this bloggsemestering done?
God says: Why would I care? Jag har fullt upp med att finslipa färgsättningen på Italiens landslagströjor."

Så, what could I do, what COULD I do? Gud har mer makt än Jultomten och Hey Baberiba-gänget put together, så det har bara varit att böja sig. Under min tjugo dygn långa, påtvingade bloggsabbat har jag bland annat velat skriva om följande:

*  Witzbolden Jerry Seinfeld konstaterade en gång att bland det värsta som kan hända för en kille är om bilen plötsligt pajar medan en tjej är med. Då förväntas man som kille nämligen veta vad man ska göra. I det läget återstår bara gå ur bilen, lyfta på motorhuven (det är om inte annat bra för att det skymmer en om damen är kvar i bilen) och hoppas på att man hittar en stor ON/OFF-knapp som står på OFF. Ungefär samma grej är det när kedjan på ens cykel plötsligt hoppar. Motsvarigheten till att lyfta på motorhuven är då att vända cykeln upp och ner (det har man ju sett folk göra!) och sedan pretty much close your eyes and make a move och hoppas på att cykeln rullar sedan. Och eventuellt be till Zlatan att man inte behöver skaka hand med någon den närmaste tiden.

*  Jag köpte ytterligare en skiva med Velvet Underground och slogs av att den här bloggen generellt sett innehåller alldeles för få oförblommerade och hållningslösa hyllningar till dessa fryntliga heroinmissbrukare. Så för att undvika möjliga missförstånd: Jag älskar Velvet Underground. Jag är inte främmande för att ligga med Velvet Underground, av ren tacksamhet.

*  Norr Lindbergs ungdomligaste 36-åring Elly drar fortfarande blickar till sig på studentbaler världen över. Om hon hade eskapader tillsammans med Finch på biljardbordet efteråt förtäljer inte historien.

*  Jag hade också tänkt göra något med det här Joe Labero-citatet: "Jag hade tänkt ha en liten geisha som gick in i en liten box, sen skulle jag genomborra henne (jo, han pratar faktiskt om att "genomborra en geisha", men det här citatet innehåller faktiskt så mycket mer än bara en Parlamentet-lustighet, Tugs anm.) med några svärd och när jag därefter öppnar boxen så ut kommer i stället en sumobrottare om 270 kilo. Fast jag fick inte tag på någon." Jag klarade det dock inte, jag kunde inte samla mig, det var för mycket på en gång. "Too. Many. Jokes. Must. Mock. Joey." som Chandler Bing brukar säga.PUSS!


/Tauer Pauer


Fotnoter about hard factsRecitering av Bibeln  -  "Yes, but doesn't the Bible also say 'Thou shalt not take... moochers into thy... hut'?" "Homer, where in the Bible does it say that?" "It's in there!"


Gud  -  That strange Portuguese guy that lives next-door to the incinerator.

Abe  -  Hommage à Abraham J. "What are you people doing in my room??" Simpson.

What could I do, what COULD I do?  -  Hommage à pojken med namnet Sue.

Witzbold  -  "Jerry Seinfeld ist ein witzbold!" som George Costanza brukar säga när han pratar tyska.

Joe Labero-citat: Bonusmaterial från samma intervju: "Att vara Joe Labero, det klarar ingen annan av. Att jag gör mina nummer på mitt personliga sätt. Picasso målade på sitt vis, Matisse på sitt, vem är bäst?" Du är trollkarl, Joe! Trollkarl!


RSS 2.0