Ingen vet om papegojan klarar natten

Hej igen!

Rockpoeten och kultgubben Jerry Seinfeld konstaterade en gång i tiden att när ens mjölkpaket börjar närma sig bäst före-datumet gör man desperat sitt bästa för att bli av med den vita drycken innan domedagen infallit. Man tvättar sitt ansikte i mjölk, man äter flingor tre gånger om dagen och man bjuder in katter från hela grannskapet. Mjölken blir helt enkelt inte speciellt inbjudande att dricka när den är utgången.

Om man, som jag, bedriver ett ensamhushåll så uppstår den typen av situation, ungefärligt räknat, varje gång man köper mjölk. Till exempel skedde det i måndags. En knapp timme innan jag skulle träffa min handledare för att prata om min c-uppsats hällde jag i mig åtta deciliter mjölk. Strax innan jag hade upptäckt den alarmerande bäst före-situationen hade jag druckit en och en halv liter vatten. Jag vet inte hur det är med er, men när jag har druckit för mycket mjölk eller vatten på en gång brukar jag kunna bli väldigt frusen, och därför eventuellt frostskaka lite. Nu gick det tack och lov aldrig så långt den här gången, men man kan bara tänka sig hur märkligt handledningsmötet skulle ha kunna bli:

"Men, Oskar, du skakar ju! Mår du dåligt?"

"Nej, nej. Jag har bara druckit för mycket."

"Oskar, vad har vi sagt om att vara full i skolan?"

"Nej, nej. Jag har druckit för mycket mjölk."

"Jaha, jag förstår. Mjölk är lite för starkt för dig? Så rejält av dig."

"Ehhm... Nej, jag bara skojar. Jag drog ett helrör innan jag kom in här, såklart... Ska du ha den där syltkakan?"


Det skulle jag verkligen inte ha mycket nytta av i mitt uppsatsarbete!


Faktum är dock att det inte är utan att man vill skaka lite av nervositet när man går på de där handledningarna. Ens handledare kan vilken stund som helst rasera hela ens litteraturvetenskapliga framtid genom att konstatera att ens arbete inte är tillräckligt bra för den här nivån, att toppen av ens förmåga inte räcker till. "Your actions were clumsy, and full of holes, almost like someone begging to be found out", som den mördade Scarlett Johanssons spöke säger till Jonathan Rhys Meyers i Match Point. Något sådant ägde emellertid inte rum. Min handledare verkade fullständigt nöjd. Min eventuella livslögn kan alltså pågå ett tag till.


PUSS!

/Björn van Pask

Fotnoter about hard facts


Rockpoeten  -  Hommage à Jay Goppingen.

Kultgubben  -  Hommage à Bosse Larsson.

Jerry Seinfeld  -  It is so sad, all his knowledge of high culture comes from Bugs Bunny cartoons, som Elaine Benes uttryckte det.

Syltkakan  -  Hommage à Olle Palmlöf.

Scarlett Johansson  -  Lyssnar inte på hiphop. I alla fall inte när hon är i Tokyo.

Björn van Pask  -  Hommage à Jesper Björnkjaer, Carsten Jancker, Björnadona, Dokendosa, Super-Paul, Jay Goppingen, Limas Bob Dylan och Jan van't Schip.

Absolut inte

Ah, this is the kind of morning that almost makes you feel good to be alive!


     -  George Costanza


I går var den så här. Sommarens första dag (som, som bekant, leder till det fenomen som odödliggjorts av Filip Hammar, men mer om det en annan gång). Det var, liksom i dag, ungefär en miljon grader varmt här i Uppsala, vilket såklart var väldigt trevligt. Att sommarens första dag infaller på första hela dagen med sommartid är ju naturligtvis helt rimligt, men det föreleder givetvis en fråga. Och här är frågan. Nu kommer den. Här så. Nu: Om det nu är så att det blir sommar så fort vi går över till sommartid, hade det då inte varit lika bra att gå över till sommartid lite tidigare? Då hade vi alla varit brunbrända vid det här laget. Och Fredrik Reinfeldt som lovade förbättringar!


PUSS!

/Uwe Bein

Fotnoter about hard facts


Absolut inte  -  Hommage à Zlatan "That gangly fellow we be bought the stories from" Ibrahimovic.

George Costanza  -  He's working on lowering the cholesterol level in whales... All that blabber - quite unhealthy. They're the largest mammals on earth, but, as George says, they don't have to be.

Sommaren  -  Alla vi längtar efter sommaren. Alla vi längtar efter sol igen. Det är coolt. Det är stabilt. Det förklarade redan Stureplans eget Rat Pack, Friends in Need.

Filip Hammar  -  Viker pappersplan bättre än någon annan Fredrik Wikingsson känner.

Uppsala  -  Något av en cykelstad.

Fredrik Reinfeldt  -  Har anlitat en utrikesminister som är "så jävla dålig". Man "tycker ju synd om killen".

Say a prayer for Surf Boy, wherever he is

Hej igen!

Hur vet man om någon har talang nog för att ha en framtid inom comedy? Man kan tycka att det är en väldigt komplex fråga som ingen kan svara på. I sådana fall tycker man fel. Det är faktiskt väldigt enkelt. På ett audio commentaries-spår på DVD-boxen med säsong två av Seinfeld berättar manusförfattaren Larry Charles följande: "I was very heavingly into these very bad science fiction movies at that time. I would literally stay up all night watching terrible science fiction."

Ser du något som helst märkligt eller motsägelsefullt i det här citatet så är det nog bäst att du fortsätter med dina ekonomistudier. Don't quit your day job. Men se den ljusa sidan av det, du har i alla fall möjligheten att få ett ordentligt familjeliv. Om du däremot fullständigt kan identifiera dig i Larry Charles ord så är du välkommen till oss på den andra sidan staketet.


PUSS!

/Alexander Zickler

Fotnoter about hard facts


Talang  -  Hommage à "Den Evige Talangen"; Gary Sundgren. 

Fel  -  Hommage à Mike Siklenka.

Audio commentaries  -  Om du är en av oss sammanlagt tolv som sitter och lyssnar på audio commentaries på Seinfeld-boxarna så har du förmodligen också rätt sinne för ett kaffemissbrukande sitcomjobb.

Seinfeld  -  Four idiots sitting around a table complaining about their dates.

Larry Charles  -  Har beskrivit sig själv som Seinfelds crews svar på George Harrison. Har sedan han skrev för Seinfeld regisserat i tur och ordning Larry David, Bob Dylan, Jeremy Piven och Borat. Det är det sannerligen inte alla som har.

Gruesome and low-tech... Kiss me, I love it!

Hej igen!

Ja. Som en bloggare med integritet är det här väl sådant man borde ducka för. Men tack och lov är det så att integritet played out years ago. Det är nämligen så att Djura's finest Anita har "utmanat" mig, och om jag någon gång ska få min hemliga förhoppning om att någon gång "få till det" med henne att gå i uppfyllelse så vore det direkt dumdristigt att tacka nej, dessutom var det en rätt så rolig uppgift.

And now for tonight's feature presentation, håll till godo:

Spelreglerna:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. När jag var tio var mitt favoritband, håll i er nu, East 17. Detta tar jag enbart upp för att visa hur mycket jag utvecklats som människa de senaste elva åren.

2. (Det finns nog inte en levande själ som jag inte har berättat det här för) Marie Sernholt har sovit på min axel.

3. Jag saknar sex tänder.

4. Under tre månaders tid gymmade jag en gång i veckan samtidigt som förre hockeyspelaren Hans Lodin och hade stora problem med att veta när jag borde börja heja på honom, eftersom jag inte visste hur många pass det rimligen kunde ta innan jag kunde ?känna igen? honom enbart som en gympartner och inte som en hockeyspelare.

5. Jag och min kamrat, läromästare, kapellmästare, levsledsagare och granne Björn hade tidigare i år långt gångna spekulationer om vilken skådespelare vi sett flest filmer med. Jag minns inte säkert vem som låg allra högst på min lista, men en av de absoluta topparna var Owen Wilson som jag sett i inget mindre än elva filmer (Bottle Rocket, The Cable Guy, Rushmore, Armageddon [*host host*], Meet the Parents, Zoolander, The Royal Tenenbaums, Meet the Fockers, The Life Aquatic With Steve Zissou, Starsky & Hutch och Wedding Crashers).

6. Däremot har jag varken sett Pearl Harbor, Titanic eller Thelma & Louise, och det är filmer som en hel del har tagit en titt på.


Och de som jag väljer att skicka vidare denna lilla sjävbekännelseutmaning till är:

Jonas Bråttom, Rockys fågelkompis Mange, The Artist Formerly Known as Fanny, Jenny Lewis-Daniels, Ellykanen och Hellykanen.


PUSS!

/Gustav Pouladi

Where's the beef?

Please, don't put your life in the hands
Of a rock'n'roll band
They'll throw it all awaySå sjöng Oasis på den tiden då de fortfarande gjorde musik som betydde något för någon. Om de med rock'n'roll band menade Leksands IF så hade de alldeles rätt.

I ett avsnitt av Simpsons bestämmer sig Lisa för att bli vegetarian medan Homer anordnar en grillfest i trädgården. Homers kronjuvel under grillfesten är en hel gris med ett äpple i munnen som ska grillas under grannskapets jubel. Lisa står dock inte ut med osmakligheterna och med hjälp av en åkgräsklippare skjutsar hon ut grillvagnen med grisen på nedför en lång backe och ut på stora vägen. Homer och Bart jagar panikartat efter. Vagnen med grisen åker genom en stor buske.

Homer: It's just a little dirty... It's still good... It's still good...!


Grisen flyger av vagnen och hamnar i ett strömmande vattendrag.

Homer: It's just a little slimey... It's stil good... It's still good...!


Grisen flyter in i en trång sluss, fastnar för ett ögonblick, och flyger sedan i en vid båge över hela staden.

Homer: It's just a little airborne... It's still good... It's still good...!


Bart (med bestämd, men medlidsam ton): It's gone, dad...


Homer (resignerat och erkännande): I know...Att följa den döda gris med ett äpple i munnen som är Leksand i årets kvalserie innebär att man genomgår alla de falska och naiva hopp följt av samma dystra sanningsinsikt som Homer gör när han ser sitt inälvsfyllda partys stolthet flyga bort i horisonten.

Tug: Om Lif vinner två raka är de med igen..! It's still good... It's still good...!


Någon annan: Det är kört...


Tug: I know...PUSS!

/Üter Zörker


Fotnoter about hard facts


Oasis  -  Har föranlett följande mycket roliga krönika av den eminente Håkan Thörn.

Leksands IF  -  A short, stocky bald guy with glasses who suddenly doesn't seem so funny anymore, inte helt olik George Costanza.

Avsnitt av Simpsons  -  I samma avsnitt frågar Homer ut Lisa angående hennes beslut att sluta äta kött: "-Wait, wait, Lisa, honey, are you saying you never gonna eat any animal again? What about bacon? -No. -Ham? -No. -Pork chops? -Dad, those are all from the same animal! -Yeah, right, Lisa, a wonderful, *maagical* animal.. he he he."

No, and I tell him that every day

If God showed up tomorrow and said, 'Do you want to be president?' 'No.' 'Do you want to be in politics?' 'No.' 'Do you want to be a lawyer?' 'No.' 'What do you want?' 'I want to be a rhythm guitar player.'


- Lou Reed


Det är lite sött sagt av den gode Lou. Själv tycker jag att Filip och Fredrik redaktör Micke verkar ha en bekväm tillvaro. Det kanske vore något.


Det som annars tar upp huvuddelen av min tid är att det är den här tiden på året igen. Och den här. Och den här. Men i år är jag egentligen inte alls lika arg. Jag räknar med att Mortal Green fixar biffen.


För övrigt anser Magnus Waldemarsson att inavel borde vara olagligt.


PUSS!

/Klaus Kinski

Fotnoter about hard facts


Gud  -  Lät ormen komma undan orimligt enkelt när han, efter att ormen fuckat upp det för hela mänskligheten, dömde honom till att resten av sitt liv kräla på magen. Det är inte mycket av ett straff för en orm. Det här vet både Ricky Gervais och jag.

President  -  "Mr President, your daughter is in the Chunnel."

Lawyer  -  "If there is one thing America needs, it's more lawyers", som Lionel Hutz en gång fastslog.

Lou Reed  -  Alla koreanska adoptivpärons favoritartist.

Filip  -  Tror att elfte september-dåden skedde 2004.

Fredrik  -  193 cm nervvrak som värvades till Vinnare 1997.

Mortal Green  -  Ger de andra rejält på skallen, och vänder hem med guldmedalj.

Magnus Waldemarsson  -  Mariehems Ola Ullsten.

I love you, ich liebe dich, Zlatan Ibrahimovic

Hej igen!

Zlatan läser blogg. Och han gillar sneakers.

Jag vill ju inte vara den som är den, men... men allt pekar på att det är detta: "För övrigt anser jag att Zlatan Ibrahimovic ska få ha så många rödvita sneakers han vill så länge han bara spelar i fotbollslandslaget." som ligger bakom det här:

"Efter samtal de senaste dagarna mellan Zlatan Ibrahimovic och Lars Lagerbäck är Interspelaren disponibel och välkommen i landslaget.
 

Förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson kommenterar:
- För att vara med i det svenska landslaget krävs det att man ska vara hundra procent motiverad och beredd att lägga den tid och engagemang som krävs.
- Efter resonemang med Zlatan är han nu disponibel för landslaget."

Men känn ingen tacksamhetsskuld för detta, det är något jag gör mer än gärna.

Nu är det bara att hoppas att den gode Zlatan också läst följande: "För övrigt anser jag att Zlatan Ibrahimovic borde spela i landslaget. Och Sheffield United." Rob Hulse kan behöva lite hjälp.


För övrigt anser jag att även Pontus Wernbloom borde spela i landslaget.


PUSS!

/Jan Tauer


RSS 2.0