Marry Jenny in the spring, buy a dog and call him Pete

Hej igen!

Jag fick ett SMS. Det var från en flicka som heter Jenny och vill vara anonym. Meddelandet löd som följer:

Oskar, lyssna på en låt 10 gånger för min skull: Jenny again - Tunng. Så underbar. Puss


Det är ju ett sådant namn man vill ha, ett sådant som det görs popsånger om. Min vän och tandemcykelpartner Elly har ju exempelivs fått ungefär hälften av rockhistoriens låtar tillägnade sig. Oskar är inte ett lika musikaliskt gångbart namn. Jag brukar snarare mestadels tillskrivas utstötta och djupt störda bokkaraktärer. I gycklaren John Ajvide Lindqvists Låt Den Rätte Komma In är Oskar en mobbad trettonåring med inkontinensproblem, som blir kär i en vampyr och i slutet av boken viker sitt liv åt att serva sin förälskelse med människoblod. För att ta ett annat exempel kan man i min gamle kurskamrat Johans b-uppsats om Günter Grass Bläcktrumman finna rader som dessa: "Ryan markerar Oskars påhittade sinnessjukdom", "självmotsägelsen lyser om Oskar" och så min favorit "Oskar är omoralisk utan dess like enligt vedertagen uppfattning av sedlighet".

Men skam den som ger sig. En sökning på allmusic.com visar att sju artister spelat in låtar med den koncisa titeln "Oskar"; Ahne, Cabazz, Gal, Gudibrallan, Morten Halle, Hi Red Center (från albumet med den Fujiya & Miyagi-kompatibla titeln "Architectural Failures") och Mosaic Sextet. Främst har jag dock två andra favoriter. Dels så handlar det om sången med den härligt mångtydiga titeln "Blow Oskar" från gruppen med det eleganta namnet Ass Ponys. Och allra mest förtjust är jag i att den skotske singer-songwritern Momus 2003 släppte ett helt album med titeln "Oskar Tennis Champion". Titellåten innehåller rader som "Uncle Oskar, an intensely idealistic tennis star goes to see a guru at an architecture seminar", "Oh Oskar tennis champion, we're sorry for your frau, now Moholy Nagy is your holy cow", "Oh Oskar Tennis Champion, it's all gone wrong, who knew you'd see Utopia but you'd be King Kong?" och "Ultra-modernism, it's a drag, when Jacques Tati and Buster Keaton write your gags". Albumet i övrigt innehåller sånger som "Spooky Kabuki", "Is It Beacause I'm a pirate?", "My Sperm is Not Your Enemy" (se där ja!), "A Little Schubert", "Electrosexual Sewing Machine" och så min bror Johans favorit "The Last Communist".PUSS!


/Alexander Sulzer


Fotnoter about hard facts


Jenny - Oslos Emmanuelle Béart.

Elly - The master of dudes.

Johan - Inte John Bouvin.

Ryan - Eventuellt Giggs.

It's all gone wrong - Hommage à Joaquin Gage.

Jacques Tati - Fransmannen som gav skåpdörrarihuvudet-humorn ett ansikte.

Pirate  -  Hommage à Jerry Seinfeld.

Why? I'll tell you why! Because I choose not to run!

Quentin Tarantino, två minuter efter att han noterat nytt världsrekord i antal druckna espresso på en halvtimme.

Jerome = Efva Attling?

Hej igen!

Hoho. Det verkar som att någon skulle må bra av att läsa det här med tanke på det här:


"Nej, Efva Attling, nu får du sluta


Skrivet av Alex Schulman 18 maj 2007, klockan 16:13
 

Efva Attlings nya smyckeskollektion går under namnet "Carpe Diem". När jag får nys om saken tänker jag att hon måste vara ironisk. Att döpa en kollektion till "Carpe Diem" måste var ett postmodernistiskt, post-schyffertskt sätt att visa att man har distans till sin samtid. Man kan inte använda ett så daterat uttryck som "carpe diem" på annat sätt.

Men så ser jag henne i Stinas talkshow, där hon utan att dra på munnen säger hon hur viktigt det är med att "fånga dagen". Hon förklarar hur mycket hon själv tänker på uttrycket "carpe diem" i sitt liv. Att ta tillvara på möjligheterna. Att våga TA STEGEN. Att inte fastna. Att leva ut. Och Stina nickar allvarligt och Efva nickar hon också och spänner blicken i fjärran och fortsätter med sitt prat.

Jag sitter på helspänn och väntar på att hon plötsligt ska plira med ögonen, säga "närå"  och sedan brista ut i ett gapskratt och göra hiigh five med hela studion.  Men hon gör inte det. Hon gör inte det!"


PUSS!

/Die BlutgrätscheFotnoter about hard facts


Efva Attling  -  När hon började dejta Eva Dahlgren spekulerades det i om huruvida de skulle umgås mycket med Mark och Jonas, en fråga som enligt exempelvis Filip och Fredrik vid närmare eftertanke ter sig obegripligt idiotisk.

Carpe Diem  -  Hommage à De Gamla Grekerna.

Stina  -  Hommage à Bo Lundgren.

Våga TA STEGEN  -  Men man får inte glömma att låta pucken göra jobbet (ingen kan åka snabbare än pucken!).

Don't you know who I think I am?

Hej igen!

När man på en solig fredagkväll i maj som mest festliga hållpunkt har att tvätta, det är då man vet att det där med c-uppsatser inte är så förbannat roligt alla gånger. Än är inte helvetet riktigt över, man kan nästan hävda att i morgon kommer bli den värsta dagen i mitt liv, men tämligen snart är ett par veckor av valborgs- och uppsatsdimma över, då kommer ni få se mer av mig igen.

Så länge får ni nöja er med att titta på när min vapendragare och lärljunge levererar denna slakt, kastrering och hederseliminerare.

PUSS!

/Sebastian Boenisch

Du kan kalla mig Amos

Hoppsan! Min uppsatshandledare bor på Musikalvägen. Det var roligt.

RSS 2.0