Holy inferiority complex, Batman, how low is my self-esteem if I'm the sidekick in my own fantasy?

Hej igen!

När jag i går frågade min örnkamrat Elly om tips om bloggämnen svarade hon "Bangs". Bangs McCoy är, för outbildade, sidekick till John Dorians alter ego Dr. Diagnosis. Jag misstänker att Elly inte verkligen trodde att jag skulle skriva om det. Att Elly bara försökte komma undan med ett svar, vilket-som-helst, bara för svarandets skull. Well, Elly har i sådana fall, för en gångs skull, fel.

För jag vill också ha en sidekick. Kalle har Hobbe, Johnny Carson hade Ed McMahon, Janitor i Legal Custodians har Ted, Patrik Andersson hade Jocke Björklund, Nixon hade Spiro Agnew, Micke Karlberg hade Jens Nielsen och, för att citera Chandler Bing, "Batman has Robin!". Och visst låter det väl trevligt?

Det ska erkännas att jag inte riktigt vet vad en bloggares sidekick egentligen kan tänkas göra. Ta hand om layouten? Massera mina tinningar? Bre mig en god macka på uppmaning? Ansvara för fotnoterna? Tänka ut lämpliga tyska namn till bylinen? Eller kanske starta en dotterblogg på samma domän? It all sounds good to me.

Så är du intresserad? Hör av dig. Blir du antagen får du låna vad du vill från min dvd-hylla.


PUSS!

/Hans-Jürgen Hellfritz


Fotnoter about hard facts


Elly och sidekick  -  Jag vet inte, kanske har jag redan en sidekick i Elly. En läsare och kamrat, vi kan kalla henne Fridah (hon heter nämligen så), tycker åtminstone att denne nämns så ofta här att hon blev förvånad över att The Eagle inte var med mig när jag och Fridah sprang in i varandra nyligen (hon var däremot, passande nog, med första gången vi träffades). Jag förklarade dock att Elly var ledig just den dagen.

Kalle och Hobbe  -  Undefeated champions i kalleboll.

Ed McMahon  -  "You are correct, sir!"

Legal Custodians  -  "I'm a lawyer, and I'm a janitor, together we adopted a cute little kid. We're legal custodians! Get it?"

Karlberg  -  Probably the best player in the world.

Jens Nielsen  -  Kan bli sådär härligt röd i ansiktet.

Chandler Bing  -  Har fått erfara att tjejer inte gillar när man förklarar varför ett skämt är roligt.

John Dorian, sidekicks och Batman & Robin  -  Hommage à:I can feel it like it's right... in my neck

Hej igen!

Jag skulle gissa på att de flesta har en egen speciell ställning som de intar när de vill somna. Min är att jag lägger mig på mage med armarna under kudden. Det är, som Magnus Hedman skulle sagt, "för mig", ett bra, effektivt sätt att få träffa John Blund lite kvickare.

Men det kan också komma med vissa problem. Om man inte rör på sig under natten somnar nämligen ens båda armar. Ja, "somnar" räcker egentligen inte. Armarna hamnar snarare i en koma som får Sunny von Bülow att verka alert i jämförelse.

Att vakna med två oregerliga klumpar till armar är å andra sidan inte all bad. Det får mig nämligen att tänka på scenen när Ace Ventura beskjuts med giftpilar och försöker fly samtidigt som kroppsdel efter kroppsdel bedövas, samt på den eleganta armföringen i mitten av Fatboy Slim-videon till Praise You. Det gör mig på bra humör.


Och det kan behövas något att tänka på och fnissa åt medan man försöker tömma armarna på den förbannade, stickande sockerdrickan.


PUSS!

/Gilbert Gress

Fotnoter about hard facts


Magnus Hedman  -  Sveriges Peter Hirsch.

John Blund  -  Har fått nästan lika många att somna som Staffan Hellstrand.

Sunny von Bülow  -  Hommage à Jerry Seinfeld; a man who respects a good coma.

Fatboy Slim-video  -  Hommage à Christopher Walkens version av dans dans dans.

Sömn och skratt  -  Ungefär som här.

But you only provide fantasy world corporate experience

Hej igen!

Jag kastade in jobbhandduken i går. Nu har jag semester.


Dagens schema:

11.00-13.05 Kaffe
13.05-13.20 Gå på banken, beställa lunch, ta ut pengar, köpa chips, hämta lunch
13.20-14.15 Rast för lunch
14.15-14.20 Skriva den här bloggen
14.20-15.00 Kaffe
15.00-21.15 Ledig
21.15-22.00 Springa
22.00-00.45 Äta chips


Jag gillar att ha semester. Trots all jäkt och stress.


PUSS!

/Holger Trimhold

Fotnoter about hard facts


Semester  -  Med tanke på veckor som denna kanske ni förstår att jag behöver vila upp mig då och då.

Jäkt och stress  -  Hommage à Skärgården:Dude, you're in the zone

Hej igen!

Jag jobbar under några veckor på Leksands svar på Springfield Retirement Castle. En av de roligaste och trevligaste sakerna med att jobba med de gamla människorna är när de på eget bevåg visar mig gamla foton eller berättar anekdoter ur sina liv.

Detta handlar inte så mycket om att bilderna nödvändigtvis är överdrivet snygga eller anekdoterna speciellt spännande, utan att det är ett tecken på att man gjort ett bra jobb. Att jobba med människor som på ett eller annat sätt, fysiskt eller psykiskt, blivit försvagade handlar mycket om att få dem att känna trygghet och att de trivs. Att då få ett bevis på att man vunnit deras sympati och förtroende känns ju såklart bra.

Dessutom, och här kommer vi till det inlägget egentligen handlar om eftersom det är det som är det viktigaste för såväl egocentrikern som filmnörden inom mig, känns det som att ha klarat av en initiationsrit och blivit insläppt i den innersta kretsen. Och alla som lite för många gånger sett Godfather-filmerna, Sopranos-avsnitten, Goodfellas eller för den delen Gossip Girl vet hur kittlande det är att ta kliv uppåt på hierarikiska stegar, hur omoraliska grunderna än må vara.

En sådan etiskt tveksam social framgång upplevde jag tidigare i somras på skivaffären Musikörat i Uppsala. Detta är en butik som gjort sig vida ökänd för att vara stadens mest otrevliga gentemot icke-invigda. Den som inte vunnit personalens sympatier får enbart med svårigheter svar på tilltal och vid kassan hänger lappar med citat från kunder som på ett eller annat sätt gjort bort sig och därmed hamnat på The Shit List. De har helt enkelt stoppat in High Fidelity-myten under armen och bara kutat, så långt och så fort de kunnat.

Jag har förvisso lyckats hålla mig på tämligen god fot i den där Lord of the Flies-tillvaron, främst för att jag ägnat min tid där huvudsakligen åt att köpa b-sidessamlingar med Clash, progressiv brittisk reggae från 60-talet, Dylan-bootlegs och annat elitistiskt universiellt kvalitetsstämplat godis. Likväl trodde jag inte mina öron en dag i juni. Butikens överhuvud stod i kassan och jag vet inte om det var för att han gillade min Velvet Underground-tröja eller för att han tyckte att jag såg bra ut i håret (jag hade nämlingen nyss varit och klippt mig), men när jag lade fram Neil Young-skivan jag skulle köpa började han högljutt och skrattandes gasta fram en Neil Young-anekdot:

Musikörat-mannen: FAN, HÖRDE DU ATT HAN SKA GÖRA OM ALLA SINA BILAR SÅ ATT DE BLIR MILJÖVÄNLIGA? HAHAHA! HAN HAR JU EN JÄVLA MASSA URGAMLA VETERANBILAR! FAN, FATTA DEN SOM MÅSTE ÅKA UT TILL HANS RANCH DÄRBORTA I LA HONDA I KALIFORNIEN OCH FIXA ALLA DE DÄR BILARNA! HAHAHAHAHAHA!


Tug (marigniellt intresserad av själva berättelsen, men gränslöst road av den oväntade situationen): Haha, ja.. Det är ju inte direkt något rutinuppdrag..


Musikörat
-mannen: NEJ, PRECIS! HAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Jag antar att jag räknas som en av dem nu. Hade det inte varit för att Musikörat-staben enkom består av burned out hippies med underkända frisyrer hade jag nog varit gränslöst stolt.


PUSS!

/Franz-Josef Hönig


Fotnoter about hard facts


Springfield Retirement Castle  -  Välkomnar besökare med skylten "Thank you for not bringing up the outside world".

Lord of the Flies-tillvaro  -  Hommage à Jerry Seinfelds beskrivning av skolans idrottslektioner.

High Fidelity-myten  -  Hommage à detta:


 


Neil Young  -  Hommage à The Last Waltz och världens mest kokainklumpsfyllda näsväggar.

No one who speaks German can be an evil man

Okej, nu rör vi oss väldigt nära Lasse Anrells mailbox igen, men jag såg precis rubriken "Nu åtalas tyskan" och trodde, för ett kort ögonblick, att det var det tyska språket som åsyftades.


Musse Pigg-dolmar med Janne Långben-sås

Jisses. Hugh Laurie, Uma, Musse Pigg – och Zlatan! Det kan knappt bli bättre. Det är bara Niklas Persson som saknas.

Fotnoter about hard facts


Hugh Laurie, Uma, Musse Pigg och Zlatan  -  Låter som första raden ur en rolig historia. Those guys should have their own sitcom, som John Dorian skulle sagt. Blotta tanken på att Laurie och Zlatan ens pratat med varandra är kittlande.

Uma  -  Hommage à Cosmo Kramer och Kenny Bania.

Musse Pigg  -  Alla som kan sin Papi Raul vet att Musse vida överträffar Mimmi.

Zlatan  -  För att citera nationalskalderna The Snook: "Han är snygg, han är cool, han är Mr Cool."

Niklas Persson  -  "Mmm... Pie..."

Örnnästet Revisited

Hej igen!

Tug.blogg.se sänder återigen live från centrala Falun och Elly the Eagle's näste. Förra gången var det förvisso från Sturegatan och den här gången från Åsgatan, men tomat som tomat, som man säger i Nordamerika.

Eftersom jag är en skötsam ung man är jag vaken sedan ett par timmar tillbaka och eftersom Örnen och hennes sidekick Bangs McCoy-Daniels är två mycket gamla människor blir de trötta av att dricka vin och kommer sova ett par timmar till. Då jag redan hunnit läsa ut lägenhetens Rocky-album kan ni kanske förstå att jag nu har lite tråkigt. Och då förstår både ni och jag vad det innebär. Det är naturligtvis dags att "märka" även den här lägenheten.

Som alla minns var det en bananattack som gjorde susen förra gången. Den här gången har jag tänkt utnyttja det faktum att taket här består av löstagbara plattor gjorda av, och här gissar jag, frigolit. Ja, det är sant. Löstagbara takplattor. Det kan såklart inte bli bättre. Jag tänker satsa på en fin blandning av oväsen och dålig lukt. Så det är bara att bege sig till närmsta väckarklocks- och kompostavfallsbutik och skrida till verket. Det blir bra det här.


Sedan får vi se om jag avrundar the Andra Mosebok way och släpper lös paddor, myggor, gräshoppor, pest och eldhagel eller nöjer mig med the janitorial way och smetar in hallonsylt i flickornas ansikten och släpper lös en hög med tvättbjörnar. Jag har inte riktigt bestämt mig.


PUSS!

/Sidney Sam

Fotnoter about hard facts


Elly the Eagle - Har haft den goda smaken att döpa en kattunge till Milou. I dag kommer jag få träffa den. Det ska bli väldigt trevligt.

Nordamerika - Världens nordligaste amerikanska världsdel.

Man - Andres Lokko efter att ha sett Sex and the City-filmen: "Nu, efter exakt två och en halv timme av metropolitiska drömmar vävda av Christian Dior, är jag så befriad från alla former av testosteron att jag borde väga upp det med tolv stora stark, skjuta ett rådjur i ansiktet och genomföra minst ett våldsamt samlag med Ulf Lundell."

Rocky - En av sakerna jag skrattade mest åt var när Rocky fick frågan om varför han har klockan på höger arm. Han svarar: "Det är högerhanden som gör allt jobb, varför ska vänsterhanden belönas med en fin klocka? Den ligger ju bara där!" Rocky blir sedan allt mer uppeldad ju mer han tänker på vänsterhandens uselhet och vrålar: "Den är bloody useless! Sjukt egentligen att den ska ha lika mycket blod som högern! Jag ska fan strypa blodtillförseln med ett snöre!"

Andra Mosebok - Hommage à världens viktigaste bok – jag talar förstås om Gröngölings-
handboken.

Så länge vi slipper spela i Venedig går det nog bra

Hej igen!

Fridah skrev häromdagen ett inlägg om vilka humoristiska störningar man kan tänkas lida av när man skrattar högt åt att någon i en amerikansk tv-serie ropar efter "MISS FOSTER! MISS FOSTER!".

Själv upplevde jag något liknande i morse när jag, i ett försök att låta bli att jobba, såg på tv-nyheterna. Det rapporterades om en omfattande brand där ett flertal hus "var övertända". Det fick mig inte att tänka på bränder. Det fick mig inte att tänka på människor som kan ha kommit till skada. Och det fick mig inte att tänka på vilken tur det var att det inte var jag som drabbats.

Nej, istället tänkte jag i allmänhet på uttrycket att idrottare "riskerar att bli övertända" och i synnerhet på ett skojigt Glenn Hysén-citat. Scenen är försnacket till en avgörande VM-kvalmatch mellan Kroatien-Sverige.


Kommentatorn Henrik Strömblad: Nå, Glenn, finns det någon risk att en så pass hetlevrad spelare som Alexander Östlund kan gå in och vara övertänd i en så här viktig match?


Glenn: Nej, övertänd kommer han inte att vara! Däremot är det viktigt att Mellberg och Lucic kommer ut och hjälper honom, så att Alexander inte blir övertänd.

PUSS!

/Klaus Fischer

Fotnoter about hard facts


Fridah  -  Goesisland Street's finest.

"MISS FOSTER! MISS FOSTER!"  -  Hommage à I.P. Freely och Homer Sexual.

Glenn Hysén  -  En silverräv i brun mockajacka.

Alexander Östlund  -  Svensk fotbolls Magnus Österby.

Olof Mellberg  -  Hommage à ett imponerande skägg.

Teddy Lucic  -  Villmanstrands svar på Sjunne Svensson.

It feels like a year since I kissed my baby goodbye

Conan O'Brien om att åka buss i New York:

  -  To go from north to south or the other way is okay, but to go cross-town.. You have to bring your shaving kit.. You write letters to your loved ones: "The fifth day of my journey.."

# 300

Hej igen!

Och så skriver vi trehundra. Tre noll noll. Trehundra inlägg på tug.blogg.se. Three hundred slow blogginlägg in a row, som Marit Bergman och Titiyo brukar sjunga.

Inlägg nummer hundra firades med en text om Syndafloden, tvåhundra med en intervju med
bloggens författare. Och hur trevligt det än är med bibelreferenser har vi återigen ringt upp bloggens skribent Oskar Klingborn:Hej igen Oskar, och grattis!

Hej igen Oskar, och tack så mycket. Det är sådana här blogginlägg man jobbar för under hela året och som gör försäsongsträningen uthärdlig.


Om du skulle vara tvungen att med hjälp av ett Lasse Berghagen-citat beskriva de senaste hundra inläggen, vilket skulle citatet då vara?

"Genom Mälarens kärlek till havet, en blandning av sött och salt."


I samband med förra jubileumet blev din tandrad fixad och din tandställning försvann. Du konstaterade att en epok, jämförbar med den tidige Springsteen "när han hade skägg", var över. Hur tycker du att det "skägglösa" bloggandet gått?

Helt okej. Inga jättehöga toppar kanske, men en hel del ganska fina inlägg och faktiskt väldigt få riktiga lågvattenmärken. Så, för att fortsätta använda skäggtermer, kanske lite mer renrakat slätstruket kanske.


Det tog dig nästan på dagen lika lång tid att skriva de här hundra inläggen som det tog att skriva de första hundra, medan det tog nästan halvår extra mellan inlägg hundra och tvåhundra. Ska vi tolka detta som att du är på G igen?

Förmodligen inte, men man kan ju alltid hoppas.


Några personliga höjdpunkter?

Kul att du frågar, Oskar. Jag tyckte det var trevligt att Jenny blev så glad över att vinna bildquizzet.


Några besvikelser?

Att Mange presterade så dåligt i samma tävling.


Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

Att Vilda Västern ska få självständighet.PUSS!

/Stephan Fürstner

Don't listen to me, I'm on mescaline, been spaced out all day

Hej igen!

Årets tennissäsong är äntligen igång. De två första matcherna på ATP-touren är avklarade. Efter att Magnus "Mats Wallander" Waldemarsson i en rostig premiär i tisdags alldeles för enkelt tilläts springa i väg till en 3-0-seger (6-2, 6-4, 4-0), visade jag, Oskar "Jevgenij Klingfelnikov" Klingborn, i torsdags var skåpet skulle stå genom en kontrollerad och på alla vis övertygande 3-0-kontring (7-6, 6-4, 6-4).

Men det är inte därför vi är här. Nej, huvudattraktionen med torsdagens defilering var inte att mitt Ivan Lendl-baslinjespel eller mina Goran Ivanisevic-servar satt där de skulle igen. Det var istället att Tasbäcks underspinnsmästare i ett avgörande skede av det som skulle bli det sista setet kopierade Baumer Tenenbaums slag sju sekunder in på det här klippet:
PUSS!

/Nicolas Kiefer

Fotnoter about hard facts


ATP-touren  -  Hommage à Ulf Hammarqvist, Erik Lärke och Max.

Wallander och Klingfelnikov  -  Nu väntar vi bara på att Tommy Arrihaas/Björn Borgias kliver in i spelet.

Visa var skåpet ska stå  -  Hommage à Leonard Cohen som enligt Glenn Killing är "en kanadensisk artist som verkligen vet var skåpet ska stå".

Men det är inte därför vi är här  -  Hommage à Chips Kiesby, Ove Markström och Apache Indian.

Baumer Tenenbaum  -  Dricker hela tiden Bloody Mary med peppar, vilket förklarar att han hela tiden bär omkring på en pepparströare i bröstfickan på kavajen.

RSS 2.0