The same thing I want from you today, I would want again tomorrow

Hej igen!

I helgen blev så Vanilla Sky slutligen borttradad. Jag undrade ju lite vilken Pacino-film det var som jag lovats i utbyte. "Kan det vara Scent of a Woman, Björn? Eller är det Sea of Love?", skrev jag. Svaret på frågan visade sig kort och gott vara "ja". Jag fick nämligen välja fritt mellan de två. Soup Nazi-referenserna vann över John Goodman och följdaktligen finns nu även Scent of a Woman på min dvd-hylla.

Såväl Björn som Vanilla Sky, med sitt hyllande av ett Bob Dylan-foto, för mig in på nästa ämne. Det påminner mig nämligen om tillfället när Björn och ett annat foto på Dylan gemensamt skrämde slag på mig.

Två av mina käraste ägodelar är, som många av er säkert redan vet, dels en Dylan-poster (som jag skriver om här) och dels min vän Björn. Och faktum är att dessa två ägodelar (jodå, jag anser det fair to say att jag äger Björn, åtminstone i tennis) liknar varandra ganska mycket. Se själva:
       
(Foto: Anita&Televinken)


Ja, det skulle faktiskt visa sig att de är mer lika varandra än jag först trodde. Jag vaknade en morgon med huvudet vänt mot väggen med postern – och när jag slog upp ögonen trodde jag för ett ögonblick att det var Björn som stod och tittade på mig medan jag sov! Jag reagerade, som det brukar heta på Goesisland Street, starkt. Jag vaknade, mer bokstavligt än vanligt, med ett ryck. Hur mycket jag än tycker om min vän finns det a time and a place för hans besök och detta var inte ett av dem.

Och vad lär vi oss då av detta? Ja, det är inte mycket. Möjligtvis att jag är rätt korkad. I alla fall när jag vaknar.


PUSS!

/Egidius Braun

Fotnoter about hard facts


Al Pacino  -  Hollywoods Gunnar Mosén.

Soup Nazi  -  "He's not a Nazi, he just happens to be a little eccentric, as most geniuses are", som Kramer brukar invända.

John Goodman  -  Hollywoods Leif G.W. Persson.

Bob Dylan  -  Den nye Maradona.

Tiden går så fort i ett land där inget händer

Hej igen!

Jag kom tillbaka till Sundsvall i går kväll. Efter nästan en vecka på resande fot var det påfallande hur otroligt lite som förändrats på denna tid.

Sundsvall är fortfarande en del av Norrland. Knoparmoj har inte hunnit slå ut svenskan som förstaspråk. Högertrafiken lever vidare. Och nej, det är inte bara elaka rykten, även denna vecka är det tydligen Newtons gravitationslag som gäller!

Visst. Jag kan förstå att det kan kännas skönt med ett viss mått av trygghet. Men jag hatar all denna bakåtsträvande skräck för förnyelse. Jag menar, kom igen, Det har ju för tusen hakar snart gått trehundra år sedan Newton dog. Men här får ingenting utvecklas. Allt ska bara vara lagom. Så typiskt svenskt.


PUSS!

/Gerd-Volker Schock

Fotnoter about hard facts


Knoparmoj  -  Hommage à Hoa-Hoa Dahlgren.

Newton  -  Simpsons har lärt oss att Newton upptäckte jordens dragningskraft när mobbare kastade äpplen på honom.

Så typiskt svenskt  -  Hommage à Jan Majlard.

You wanna borrow Golden Boy?

Hej igen!

I ett klassiskt avsnitt av Seinfeld berättar Jerry för Elaine om sin favorit-t-shirt. Det är en gul tröja som han haft i sex år och alltid använder först av alla efter varje tvätt. Jerry kallar den för Golden Boy.

Men, säger sedan Jerry med sorg i rösten, "look at the collar, see it's fraying. Golden Boy is slowly dying. Each wash brings him one step closer." I slutet av avsnittet berättar han så att Golden Boy slutligen inte klarat sig längre. Han presenterar då Golden Boys son Baby Blue.

Min egen Golden Boy är utan tvekan min The Clash-tröja. Den har hängt med mig länge, trogen som en labrador, men den har lidit ett bra tag nu. Dock är lättare missfärgningar och små hål i magtrakten inget oöverkomligt. Det kan man leva med. Men sedan kom hålen vid armhålorna – 
t-shirtarnas svar på vovvarnas tarmcancer.

Och nu har jag tagit det tuffa beslutet att låta min Golden Boy varva ner, vila sig och avsluta karriären på ett sätt inte helt olikt Dennis Bergkamp, som spenderade sina sista säsonger i Arsenal med glansfulla inhopp i 67:e minuten om matchbilden krävde det.


Därför känns det bra att veta att han används för mycket vackra och mycket välgörande ändamål.


PUSS!

/Hans-Jörg Criens

Fotnoter about hard facts


Golden Boy  -  Elaine föreslår för Jerry att det kan vara dags att låta Golden Boy få en vilsam tillvaro med försiktig handtvätt. Det vill inte Jerry veta av: "No! The reason he's iron man is because he goes out there and plays every game. Wash! Spin! Rinse! Spin! You take that away from him, you break his spirit!"

Baby Blue  -  Även jag måste naturligtvis utse en son. Jag återkommer när förhandlingarna är avslutade.

Gud mördad - en hel nation sörjer

GUD I HATATTACK MOT BLOGGSTJÄRNA

- en hel nation rasar

Guds trakasserier mot Oskar Klingborn fortsätter. Nu ersätts hans trasiga iPod med en rosa.
– Det känns förjävligt, hälsar tug.blogg.se-profilen i ett pressmeddelande.

Efter att Gud för två veckor sedan hade sönder Oskar Klingborns iPod lovades Klingborn ersättning. Nu kommer chockbeskedet. Den nya podden är rosa!

– Det finns inte så mycket mer att säga än att detta är en skymf, rosa är en tjejfärg, skriver bloggarens presstaleskvinna i ett brev till svensk massmedia.

När vi får tag på Klingborn är hans besvikelse påtaglig:

– Det känns bara så onödigt. Vem ska ta ansvar för det här?

Klingborn har även fått stöd från popstjärnan Martin "E-Type" Eriksson:

– Dom har knullat honom, sade han till publiken på en konsert i Vilda Västern sent på fredagskvällen.

Gud har inte gått att nås för en kommentar.

Fotnoter about hard facts


Gud  -  Hommage à The Big Guy Upstairs.

Oskar Klingborn  -  Sundsvalls Hans Lodin.

Bara så onödigt  -  Hommage à Musikmaskinen.

Vilda Västern  -  Hommage à salooner.

Hey, Ross, is Staten Island really an island?

Hej igen!

På City Gross i Falun säljs det, enligt en skylt i butiken, "backläsk".

Följande läsksorter erbjuds:

•  Loka Mineralvatten
•  Loka Citron Mineralvatten
•  Pripps Blå Lättöl
•  Spendrups Lättöl
•  Spendrups Bayersk Lättöl

Kanske var det bara jag som var kräsen på den tiden, men som barn hade jag nog blivit besviken väldigt många fredags- och lördagsmiddagar om mamma och pappa hade köpt alla läskebackar därifrån.


PUSS!

/Karl-Heinz Bührer


On my driver's license I look like Gary Busey

Jag såg en bild från min födelsedag i dag. Och en stilla undran föddes – när fasen började jag se ut som Jason Bateman?


    

Really? It's Wednesday here, what day is it there?

Hej igen!

Det är kanske inget som ni har tänkt på, men jag har lagt märke till en sak. All globalisering har gjort världen väldigt liten!

Jag åkte tåg från Sundsvall till Leksand i går. Och likheterna mellan ställena är slående! Det finns såväl ICA- som Hemköp-butiker att handla mat på. Människor pratar samma språk här som i Norrland. Alla personer, båda här och där, andas med hjälp av lungor, ingen använder gälar. Och, nu ska ni få höra, det finns samma tv-kanaler här som där – och programmen sänds till och med på samma tid!

Och det är naturligtvis bekvämt och smidigt att man kan känna igen sig, men jag tycker det är tråkigt att det som gör olika ställen unika försvunnit. Ingen får sticka ut ur mallen. Så typiskt svenskt.


PUSS!

/Jupp Kapellmann

Fotnoter about hard facts


ICA  -  Hommage à Kamratgården.

Norrland  -  Sveriges största stad.

Typiskt svenskt  -  Hommage à Mustafa Can.

This time tomorrow, where will we be?

Hej igen!

Snart ska jag åka tåg i, lågt räknat, hundra timmar. Därför ska ni kanske inte hoppas på speciellt mycket bloggande här i dag.

Detta känner jag naturligtvis dåligt samvete över. Något måste ni ju fylla er dag med. Därför har jag i ett unikt och exklusivt samarbete med rockgruppen The Kinks och min favoritregissör Wes Anderson gjort en liten iscensättning av hur mitt resande kommer se ut och låta. Håll till godo:


PUSS!

/Alistair Hennessey

Fotnoter about hard facts


Tåg - Hommage à Tomas Antonelius.

Wes Anderson - Hollywoods Badly Drawn Boy.

Fylla er dag - Om inte filmen räcker kan ni ju alltid lyssna på, och njuta av, det här:And he has this weird thing about pennies

Hej igen!

Förra veckan listade jag tre saker som skrämmer mig. Jag radade upp Sarah Palin, Steffo Törnquist och världens argaste Magnus Carlsson. Jag vet inte riktigt vad jag tänkte. För vi vet ju alla att det inte finns NÅGONTING som är obehagligare än det här barnet:


PUSS!

/Karsten Bäron

Fotnoter about hard facts


Barnet - Vid eventuella stämningshot från Treo-barnets föräldrar är det kanske bäst att påpeka att det bara är en skådespelare. Jag vet inte om han är lika skrämmande i verkligheten (även om det naturligtvis känns rimligt).

Obehagliga barn - Hommage à The Shining-tvillingarna (notera för övrigt gärna "The Shining-ungen"):Fantasy world corporate experience

Hej igen!

Under en lite för lång tid på gymnasiet ägnade jag alldeles för många timmar åt att spela Championship Manager. Jag har generellt sett inte varit den som fastnat i dataspel, jag har haft fullt upp med att ta hand om mitt internetberoende. Men FIFA-, NHL- och slutligen CM-spelen var länge de gyllene undantagen. Att bli världens bästa fotbollsmanager är inget man släpper hur som helst.

I takt med att nya uppdateringar av spelet kom ut fastnade jag, på grund av en dator från 1900-talet, emellertid vid 2001/02-versionen. Till slut hade jag hittat det ultimata spelsystemet och lärt mig exakt vilka spelare som kunde värvas billigt och utvecklas till stjärnor och när det blev mer regel än undantag att jag vann Champions League med allsvenska klubbar, ja, då kände jag till slut att jag nog "klarat av" spelet och efter ett par år stillades slutligen hungern en aning.

En stor del av lockelsen med spelet ligger ju i funderingen på hur mycket framgångar i det bevisar att man skulle vara en bra manager i verkligheten.

Och just detta är ett av skälen till att jag blev så glad av den alltid fantastiske Erik Nivas mastodontartikel om Football Manager (som det numera heter) i gårdagens Sportbladet:


"Polens före detta förbundskapten Jerzy Engel fick en gång frågan om hur man bäst tränade sig för att bli fotbollsmanager.

Hans svar var enkelt: spela datorspelet med samma namn.

Runt Football Manager har gränsen mellan verklighet och fiktion blivit allt grumligare.

När Peter Taylor hoppade in som engelsk förbundskapten 2001 tog han ut en bunt nya spelare till träningsmatchen mot Italien. Giovanni Trapattoni hade ingen koll på dem – så han grabbade sin laptop, öppnade sitt spel och studerade deras egenskaper på skärmen.

Efter att anfallaren Danny Webber lämnat Man United för Watford så kom han personligen upp till Football ­Manager-kontoret och klagade över att hans värden sänkts för mycket i spelet.

När gamle irländske landslagsmittfältaren Ray Houghton ­letade efter en ytterback i sitt nya jobb som scout, då ringde han upp Miles Jacobson.

– Ray presenterade ett uppdrag: 'Jag ­behöver en vänsterback. Han får inte kosta mycket pengar, men han måste vara stark och snabb och prata hygglig engelska'. Så jag gjorde några sökningar i vår databas med ytterligare några kriterier, och skickade sedan en lista med spelare. På grund av en sekretessklausul kan jag inte ­berätta för dig exakt vem spelaren var – men tre veckor senare såg vi en ny vänsterback från ett östeuropeiskt land göra debut för ett lag i någon av de två högsta engelska divisionerna. Det var en av de spelarna som vi ­rekommenderat, och han har gjort väldigt bra ifrån sig."


PUSS!

/Karim Matmour

Fotnoter about hard facts


Championship Manager-värvningar  -  Leksands sportchef Micke Lundström har värvat massvis av bra och lyckade spelare under sin tid på posten. Faktum kvarstår dock att det är ungefär 5% av de spelarna som man som utomstående lekman inte kände till sedan förut. Snarare än att scouta fram nya, okända spelare plockar han alltså in spelare som redan gjort sig ett namn. Det gör Lundström till en Championship Manager-manager.

1900-talet  -  Hommage à Me & My.

Erik Niva  -  Sportjournalistikens Fredrik Strage.

Väldigt bra  -  Hommage à F med H.

Jag ber Andra Avenyn dra åt helvete

Det händer i relationer att man har olika åsikter om saker. Då är det av stor vikt att man inte tappar fattningen, utan tar det som en man.

Jakob Öqvist och Josefin Crafoord stöter på min flickvän?

Enligt en känd svensk komiker och radioprofil går jag och min flickvän i giftastankar. Jag kan varken bekräfta eller dementera.

People LOVE interesting writing

Det är nog detta som kallas för goda vitsord:

Precis som den musik Tony Parsons skrev om fungerade hans texter som vitamininjektioner och ledde till en förstärkning av ens eget immunförsvar. Förändringen syntes kanske inte utanpå, men den kändes inuti. Jag fick motståndskraft. Jag fick kraft att gå mot strömmen och fick mod att börja skriva själv.

  -  Jan Gradvall

Lars Danielsson i vild attack mot hockeystjärna

Hej igen!

Jag hade ett blogginlägg planerat till i dag. Det skulle se ut ungefär som följer:

"Hej igen!

Vi fick träffa Lars Danielsson i går. Det var spännande. Jag hade förberett fem frågor som jag ville ställa:


1) Du, Lars.. Snubben trodde han var cool, för han hade en pistol. Hade han rätt?

2) Vart tog den där elden vägen?

3) Vilken färg har själen, älskling?

4) Ska man ha det tryggt med godis och dalamössa eller ska man stoppa stålar i pastorns bössa?

5) Jag hade en gång en båt med segel och ruff och köl, men det var för längesedan, så längesedan. Svara mig, du, var är den nu? Jag bara undrar, var är den nu?


Tyvärr hann jag inte ställa en enda av mina frågor. Det var trist.


PUSS!

/Westdeutschland"


Ni förstår säkert att om jag hade skrivit det där inlägget hade det, som så mycket annat på den här bloggen, bara varit hittepå och larv. Ja, inte att vi träffade Danielsson och att det var spännande, men att jag ville ställa de frågorna. Det vore ju superknasigt att ställa frågor hämtade från svenska poplåtar till en före detta statssekreterare!

Hur som helst behöver jag inte skriva det där inlägget för att ge evenemanget ett komiskt prisma. För det kom nämligen en nästan lika pajig fråga:

- "Hellre ökänd än okänd" är ett citat från Per Ledin, hockeyspelaren.. Vad säger du om det?


Det ska sägas att Danielsson hanterade frågan på ett bra sätt:

- Ja.. Till att börja med kan jag ju säga att jag inte tycker att Per Ledin är någon vidare hockeyspelare..


PUSS!

/Deutsche Demokratische Republik

Fotnoter about hard facts


Lars Danielsson - Lanserade även ordet "integritetstaliban" om K-G Bergström. Det var kul.

Snubben - Hommage à Botkyrkas Ali G.

Elden - Hommage à Linköpings Steve Earle.

Själsfärg - Hommage à Eskilstunas U2.

Godis och dalamössa - Hommage à 1967.

Segel och ruff och köl - Hommage à trubaduren i knivdramat.

Per Ledin, hockeyspelaren - Hommage à Martin Dahlin, fotbollsspelaren.

Do you curse where you come from?

Hej igen!

Jag har, som det heter på bloggsvenska, blivit utmanad. Utmaningar av det här slaget är ganska bra då det ger en chansen att skriva "egentligen brukar jag inte göra sådana här grejer, men... *valfri lam ursäkt*" samtidigt som man inte behöver komma på något eget ämne att blogga om. Den här gången hoppar jag dock över den charaden och går rakt på istället:


1. Tre namn du går under:
- Tug
- Felix
- Den smorde

2. Tre saker som skrämmer dig:
- Sarah Palin
- Steffo Törnquist
- Magnus Carlsson (världens argaste människa)

3. Tre saker du har på dig:
- Lekvänliga kläder
- Matsäck
- Ett glatt humör

4. Tre av dina favoritlåtar nu:
- "Tro och tvivel" - Håkan Hellström
- "Seven Days Too Long" - Dexys Midnight Runners
- "Anna" - Hello Saferide

 

5. Tre sanningar:
- Det finns inget svårare än att leda med 3-0 i ishockey.
- Man vinner inga matcher från utvisningsbåset.
- Man måste låta pucken göra jobbet (för det går inte att åka fortare än pucken)!

6. Tre hobbys:
- Att driva en blogg som ger intrycket att jag inte gör ett dyft nytta om dagarna.
- Svära över min trasiga iPod
- Dricka äppeljuice

7. Tre saker du vill ha:
- Frihet
- Jämlikhet
- Broderskap
(- Och min flickvän på närmare håll)

 

8. Tre Sex personer du utmanar :
- Jonas Bråttom
- Mange the Mungo
- Elly the Eagle
- Hille the Hillerious
- Långa farbrorn
- The Linkinator

 

 

PUSS!

 

/Ostfriesland


Fotnoter about hard facts


Lam ursäkt - Hommage à Janne Simons.

Den smorde - Hommage à Kristus.

Let's make this precious

Hej igen!

Stundtals är livet rätt så trevligt. Även när man lever på CSN i en genomgrå och tiogradig svensk, mellanstor stad.

Ett sådant tillfälle kan komma en ledig torsdagsförmiddag. När klockan är tjugo över nio och den smörbrynta frukostmackan med vitlökssalami är uppäten, när morgonespresson är uppdrucken och Dexys Midnight Runners-skivan (Too-Rye-Ay) i stereon är färdigspelad. Då när man känner att man kanske skämt bort sig tillräckligt. När ens pliktkänsla säger att det kanske är dags att duscha och göra lite nytta.

Då kan det vara rätt så trevligt att istället trycka i gång nästa Dexys-skiva (Searching for the Young Soul Rebels), krypa ner under täcket, skicka sms till sin flicka och sedan läsa slumpmässigt utvalda kapitel i Fever Pitch. Ja, det kan faktiskt vara alldeles utomordentligt trevligt.


PUSS!

/Josef Weikl

Fotnoter about hard facts


Smörbrynt frukostmacka med vitlökssalami - Hej hjärtinfarkt!

Fever Pitch - Ingen fotbolls- och/eller litteraturintresserad människa med självaktning har låtit bli att läsa den. Men jag ger ändå ett utdrag: "Jag bönade och bad och tjatade, och så småningom gav mamma vika och lät mig åka på bortamatcher. På den tiden jublade jag, nu är jag uppbragt. Vad i hela friden tänkte hon på? Läste hon inte i tidningarna, såg hon inte på teve? Hade hon aldrig hört talas om huliganer? Var hon verkligen ovetande om vad Football Specials, de ökända tåg som transporterade supportar kors och tvärs över landet, egentligen var? Jag kunde ha avlidit."

Utomordentligt trevligt - Ungefär som brorsans fina hyllning av gubbrock i går.

JD, is this "regular"? I asked for "diet"!

Hej igen!

Calle Schulman undrar i dag varför Coca Cola-automater skramlar så mycket. Min huvudsakliga undran angående läskautomater är istället varför man inte blir nedsprayad varje gång man öppnar burken. Jag menar, man hör ju hur burken kastas runt därinne och sedan landar med en duns. Det borde ju bli major soda incident som följd, men icke. Hur går det till?


PUSS!

/Frank Gerster

Fotnoter about hard facts


Calle Schulman - På tal om Schulmans har storebror Alex fått mig att skratta högt två dagar i rad nu.

Major soda incident - Hommage à Ross Gellers schampo.

Undvika läskplask - Kanske används John Dorian's Three Tap method:"Ja, jag är arg, men arg är ingenting om man ska jämföra med hur förbannad jag egentligen är"

Hej igen!

tal om förtjänstfullt rasande har fotbollstränaren och fritidskomikern José Mourinho retat upp Catanias ordförande Pietro Lo Monaco. Monaco är så upprörd att han nu kallar portugisen för "en storkäftad storkäft".

Av någon anledning påminner det mig om Andersingers klassisker "din jävla jävel".


PUSS!

/Norddeutsches Tiefland

Fotnoter about hard facts


Mourinho och Monaco - Mourinhos senaste kommentar i bråket är att den enda Monaco han känner till är formel 1-tävlingen Monaco Grand Prix. Those two should have their own sitcom.

Portugis  -  Hommage à Örnens pojke.

Andersingers  -  Den femte beatlen.

But we stayed on the floor, just to be safe

Hej igen!

Jag såg om delar av Vanilla Sky nyss. Det är en av de filmer som på ett ganska oförklarligt vis letat sig in i min dvd-samling. Men nu har jag lovat att trada (engelskt uttal!) bort den till mannen med Upplands mest imponerande Tom Cruise-samling i utbyte mot en Al Pacino-film som jag just nu inte minns vilken det är. (Kan det vara Scent of a Woman, Björn? Eller är det Sea of Love?) Som bekant är breaking up never easy, vilket var skälet till att jag tog en sista titt på den i dag.

Vanilla Sky är en film som är svår att förhålla sig till. Ska man skratta åt filmens ofta löjeväckande ambitioner ("vad är egentligen verklighet?" är kanske inte det nyaste filmkonceptet som skådats) eller ska man beundrande applådera storleken på ambitionerna och dessutom bära med sig filmens estetiska snygghet? Tja, en blandning, antar jag. Men framförallt tar jag med mig samma saker som efter alla Cameron Crowes filmer, att han, Almost Famous-mannen, är en älskvärd människa med älskvärd smak.

Och det som gör mig allra gladast i Vanilla Sky är dess återkommande hommager till The Freewheelin' Bob Dylan-framsidan, världens bästa skivomslag:

Det finns inget omslag som jag kan sjunka in så djupt i. Och jag kan inte tänka mig hur man bättre ska kunna fånga begreppet "kärlek" med en enda bild.


PUSS!

/Baden-Württemberg

Fotnoter about hard facts


(Engelskt uttal!) - Hommage à Peter Wallenberg.

Tom Cruise - Den siste mohikanen.

Scent of a Woman - Hommage à Soup Nazi.

Sea of Love - Hommage à John Goodman.

Almost Famous - Hommage à Johan Viking Liss.

Kärlek  -  Hommage à F med H.

Gud är inte så dålig ändå

Hej igen!

Det är i ärlighetens namn svårt att klaga på inledningen av den här veckan:


Måndag: Elitseriepremiär.

Tisdag: Champions League-premiär.

Onsdag: Hockeyallsvensk premiär.

Och allt detta på en tv mycket nära mig (en meter från min säng, närmare bestämt).


Gud, har du ett finger med i det här? Är det ett sätt att be om ursäkt? Tvivelsutan bra jobbat. Jag hatar dig naturligtvis fortfarande och kriget fortskrider alltjämt. Men jag noterar och uppskattar ansträningen. Det ska kanske kunna lösa sig det här.


PUSS!

/Fürstentum Erfurt

Fotnoter about hard facts


Elitserien  -  "De kallar det himlen, jag har aldrig (åtminstone inte på tre år) varit där", som Jonnas favoritartist Staffan Hellstrand brukar sjunga.

Champions League  -  Hommage à Stuart Baxter.

Hockeyallsvenskan  -  "Hockeyallsvenskan är ett jävla skit, men nu har vi baxat den ända hit", som Kjell-Olof Feldt brukar dikta.

I thought they wore gloves and helmets, like American Gladiators

Hej igen!

Det är inte så svårt att ta sig från min lägenhet intill Sundsvalls centrum. Man promenerar längs Storgatan i ungefär tio minuter, tills man slår pannan i en galleria. Då är man framme.

Vid sidan av denna väg finns en syrenberså och en medföljande gräsmatta. Det är väldigt vackert och ser ut som något där man kan se Virginia Woolf sitta och dricka svagdricka. Men en gång i veckan används ytan till något mörkt och våldsamt.

För två söndagar i rad har jag sett samma sak. En bunt människor, undantagslöst kvinnor i varierande åldrar, som trivsamt konverserar med varandra – samtidigt som sisådär 25 småhundar brottas med varandra!

Vad i hela friden är det som pågår? Är det en lydnadskurs är det den sämsta jävla lydnadskursen någonsin. Jag tror det här är betydligt allvarligare än så. Kanske en training camp för hundterrorister. Kanske ett stort dog fighting-spelsyndikat. De (till utseendet) söta små hundarna och de fryntliga damerna, de skulle fungera som den ultimata täckmanteln till det mesta.

Upprörande, naturligtvis, men kanske ett naturligt led i tiden, med den svenska viljan att efterlikna USA. Ska man tro Janitor i Scrubs är det ju nämligen redan en del av den amerikanska vardagen med arrangerade hundslagsmål. Så här beskriver han sin tilltänkta framtid med Elliot: "I'm talking the whole shebang; house in the suburbs, Volvo in the driveway, dog fighting ring in the basement."


PUSS!

/Stefan Mann

Fotnoter about hard facts


Sundsvall - Europas kuvöstätaste stad.

Virginia Woolf - Hommage à Edward Albee.

25 småhundar - Hommage à Mora IK.

USA - Hommage à Hugo Chávez.

Janitor - Lärde sig teckenspråk av en gorilla på ett zoo.

Jag får min flickvän att gråta

I stand by my statement: När det blåser i ett förhållande gäller det att visa att man vägrar ta skit.

She would have married a Kennedy

På tal om cravings. Nu finns det ytterligare ett skäl till att ystert och girigt längta efter 24 september:"Sågmusik kan vara nästa grej som jag plågar min omvärld med"

Cravings heter det väl på finsvenska?

Är självkännedom fortfarande farligt?

Hej igen!

Min sidekick och min glädje var i går semidiabolisk nog att länka till ett inlägg jag skrev för två och ett halvt år sedan. I inlägget listade jag de 26 hemsidor jag då dagligen besökte.

Det är en imponerande lista, där jag öppnar ramstarkt med – Lunarstorm. Av de 26 adresserna är det 9 hemidor som antingen inte ens finns längre eller där adresserna ändrats. Bland övriga 17 är det 8 stycken som jag på min höjd i nödfall fortfarande besöker. Med andra ord är det 9 av 26 adresser på listan som fortfarande är relevanta och aktuella.

Så. Om ni vill veta hur det inte är att surfa som jag kan ni lära er här.


PUSS!

/Pommern

Fotnoter about hard facts


26  -  Hommage à de tjugosex bockarna Bruse.

9  -  Hommage à de nio små negerpojkarna.

17  -  Hommage à the magnificent seventeen.

8  -  Hommage de åtta musketörerna.

Karnevalsdiktator

Hej igen!

Vildbasen och conquistadoren Hugo Chávez är lite sur på hur USA sköter sin diplomatiska konflikt med Bolivia:

- Ni kan dra åt helvete hundra gånger om, era jävla jänkare!


Se och lär, E-Type. Så där går det till när man rasar.

Det är en imponerande tirad av Chávez, för det är ju precis som Filip och Fredrik en gång skrev: "Vi är många som totalt tappar talförmågan när vi blir så här arga, om vi mot förmodan blir så här arga – vi stakar oss, mumlar kanske ofokuserat om att den vi bråkar med har för korta jeans." Chávez däremot sköter sig – inom sin referensram – enastående.


PUSS!

/Erich Honecker

Fotnoter about hard facts


Hugo Chávez - Är vad Cosmo Kramer skulle a mischievous, rambunctious kid.

Bolivia - Hommage à Marco Etcheverry och Luis Cristaldo som båda hann med att bli utvisade under de tre matcher Bolivia spelade i VM 1994.

Filip och Fredrik - Sveriges Lennon&McCartney.

Imponerande tirad - Annars kan man ju alltid göra som i Don Quijote och "i starkt trav trampa på alla hans revben från det första till det sista".

Standardskämt, del tolv

En tidig tug.blogg.se-profil bjöd återigen upp till dans i slutet av dagens massmedierättspass:

- När vi träffas igen nästa vecka ska vi titta på pornografi.

That's not Phoebe, it's Ursula

Det finns inget tristare och mer förutsägbart här i Sverige än att ägna sig åt republikanbashing, jag vet det. With that said känns det jobbigt som inbiten 30 Rock-man att den fantastiska Tina Fey är så lik den, enligt alla tecken, topp tunnor tokiga vicepresidentkandidaten Sarah Palin:


    

We learned more from a three-minute record, baby, than we ever learned in school

Hej igen!

Min flickvän, sidekick och livscoach listade nyss sin iPods "25 mest spelade". Jag gjorde likadant för ett par år sedan. Eftersom min älskade podd nu ligger i koma, utan några större förhoppningar att någonsin vakna igen, kan det väl vara en lämplig idé att som ett farväl dela med mig av den slutgiltiga listan. Så här är de, de 25 mest spelade spåren efter den sista nollställningen som skedde i våras:

 • "För en Lång, Lång Tid"  -  Håkan Hellström
 • "Backstreets"  -  Bruce Springsteen
 • "Seven Days Too Long"  -  Dexys Midnight Runners
 • "Tro och Tvivel"  -  Håkan Hellström
 • "Som Jag Vill"  -  Jakob Hellman
 • "Six Days on the Road"  -  The Flying Burrito Brothers
 • "Shane MacGowan"  -  Hästpojken
 • "Land of Hopes and Dreams"  -  Bruce Springsteen
 • "Back to the 101"  -  Albert Hammond, jr.
 • "You're Still Standing There"  -  Lucinda Williams & Steve Earle
 • "One More Cup of Coffee (Valley Below)"  -  Bob Dylan
 • "I Was Made to Love Her"  -  Stevie Wonder
 • "London Calling"  -  The Clash
 • "Kär i en Ängel"  -  Håkan Hellström
 • "So Used to Be Saved"  -  Joel Alme
 • "Fulla för Kärlekens Skull"  -  Eldkvarn
 • "Get Me Away from Here, I'm Dying"  -  Belle & Sebastian
 • "Jag Vet Inte Vem Jag Är, Men Jag Vet att Jag Är Din"  -  Håkan Hellström
 • "This Time Tomorrow"  -  The Kinks
 • "Return of the Grievous Angel"  -  Gram Parsons
 • "Vi Kommer Att Dö Samtidigt"  -  Säkert!
 • "My City of Ruins"  -  Bruce Springsteen
 • "White Winter Hymnal"  -  Fleet Foxes
 • "Born to Run"  -  Bruce Springsteen
 • "Here Comes the Sun"  -  The Beatles

Så där. Nu är det bara att ladda ner, lägga in och spela de här låtarna så många gånger att listan får leva kvar i hela världens poddar.


PUSS!

/Ingo Pohlmann

You're no baloney homo sapien

Hej igen!

I går gick det att läsa att allas våran E-Type rasade mot Max. Han var upprörd över att hamburgerkedjan använt hans låt i en reklamfilm och menade i artikeln att han "förlöjligades".

Hade detta varit en blogg med elak underton hade jag förmodligen kommenterat det hela med ett sarkastiskt "Ja, det vore ju trist om E-Types vackra rykte fläckades ner". Men Tug är snällare än så.

Å andra sidan behövs det ändå inte. Det är naturligtvis tillräckligt roligt att läsa hans uttalanden i artikeln:

"Jag har varit alldeles paralyserad två, tre veckor. Varenda gång reklamen dyker upp i tv sitter jag och tittar på den utan att andas. Jag framstår som om jag rappar om salsasås på min största låt och förlöjligas så att folk på skolorna tycker att jag är en sellout. Dom har knullat mig."

Och skulle det ändå inte räcka kan man alltid begrunda hans kommentar i dagens uppföljning:

"De erbjöd mig saft och bullar, men jag vill ha en ordentlig kärra stålar."


Är det detta som menas med det där "så där härligt osvenskt!" som ni korsriddare mot det "politiskt korrekta" brukar efterlysa?


PUSS!

/Olaf Renn

Fotnoter about hard facts


E-Type - Äh, han behöver ingen fotnot, ni fattar vad det handlar om ändå.

Max - Hommage à världens sämste tennisspelare.

Sellout  -  Hommage à Ben Elton.

What are the odds on being sick on a saturday, like a million to one?

En händelse som kan se ut som en tanke: När jag kom hem i dag visades ett Simpsons-avsnitt där såväl Comic Book Guy som The Watchmen figurerade.

"Bara några till"

Hej igen!

Nu är det ju flera dagar sedan jag skrev om serier senast, så det är dags igen. Fredrik Strage skrev nämligen för ett tag sedan om hur han önskar att folket i Hollywood ska resonera efter den senaste Batman-filmen The Dark Knight: "Okej, det går inte att göra bättre superhjältefilmer än så här. Nu hittar vi på något annat i stället. Vad sägs om att filma Chuck Palahniuks romaner Invisible Monsters och Survivor?"

Strage reserverar sig sedan dock en aning: "De enda seriehjältar som jag längtar efter att se på bio är The Preacher (en Texaspräst som blir besatt av en demon), The Dazzler (en discodrottning som slåss mot orättvisor) och Lord Fanny (den brasilianska, telekinesiska transan i gruppen The Invisibles). Och Alan Moores epos om The Watchmen, förstås."

För att sammanfatta: Strage vill alltså inte ha några fler superhjältefilmer, utan "bara" fyra stycken, varpå han räknar upp fyra serier som det i princip krävs att man är Comic Book Guy i Simpsons för att man ska känna till dem. Går det att göra något annat än att älska denna människa? Naturligtvis inte. SÅ ska en äkta nörd vara.


PUSS!

/Timo Boll

Fotnoter about hard facts


Fredrik Strage  -  Jan Gradvall: "Fredrik Strage, som också kommer från Hjulsbro, skickade för en tid sedan en länk till mig från en nyhetsartikel i Corren, Östgöta Correspondenten, med rubriken: 'Drive by-shooting i Hjulsbro'. Det var något oförlöst NWA-fan som kört förbi på en EPA-traktor och skjutit på någon med en paintballpistol."

Hollywood  -  Hommage à Skilda Världar-ensemblen.

Batman  -  "Yeah, I AM Batman!", som Cosmo Kramer skulle sagt.

Comic Book Guy  -  "The Internet King? I wonder if he could provide faster nudity..."

I once had a date with a girl who had this giant adam's apple

På herrtoaletten här i skolan finns en låda för förbrukade sanitetsbindor. Jag undrar om den används ofta.

The Pope and Raquel Welch

Hej igen!

Jag tittade lite på "Vakna med The Voice" i morse. I en textremsa i nederkanten av bild presenterades dagens fyra viktigaste födelsedagar:

•  Skådespelaren Hugh Grant
•  "Skådespelaren" Adam Sandler
•  Författarinnan Liza Marklund
•  ...och den förre hockeymålvakten Thomas Östlund!

Utan att vara elaka kan vi nog konstatera att en gammal Djurgårds- och AIK-målis , vars främsta bedrift är att under en säsong ha formerat elitseriehistoriens sämsta målvaktspar tillsammans med Sergej Naumov, inte är riktigt lika berömd som övriga tre på listan. Och utan att vara överdrivet konspiratoriska kan vi nog konstatera att det var en djurgårdare, eller möjligtvis gnagare, som valde ut listan.


PUSS!

/Siegfried Reich

Fotnoter about hard facts


Födelsedag i dag  -  Hommage à världens längste man.

Hugh Grant  -  Hommage à Jonas Sahlberg.

Liza Marklund  -  Hommage à Fridahs kompis.

You can't overdie, you can't overdry

Fråga 3: Hur död kan en iPod vara dagen efter att man mordhotat Gud?

Svar: Den kan vara jättedöd.

Fotnoter about hard facts


Fråga 3  -  Fråga 2.

Jättedöd  -  Jerry Seinfeld hävdar att man inte kan vara mer eller mindre död. Antingen är man död eller så är man det inte. Han har fel.

Jag ber Gud dra åt helvete

Hej igen!

Jaha du, Gud, det är dags igen? Du fick inte nog med däng förra gången? För ett år sedan hade du sönder min stereo. Då förklarade jag krig, vilket jag sakta men säkert vann och så var jag på fötter igen. Men det kunde du tydligen inte ta. Så nu har du dödat min iPod också. "God? He's the biggest bitch of them all!" säger The Mole i South Park-filmen. Jag börjar mer och mer förstå honom.

Lyssna nu, Gud. Jag har alltid tyckt att du verkar vara en hederns person innerst inne. Det där när du skapade världen var en betydligt mer imponerande och effektiv arbetsvecka än jag någonsin presterat. Jag har levt igenom mycket smärta i tron att du haft en plan. Men nu är det nog. Min iPod ger du fan i! Du har fram till midnatt på dig att mirakellaga den, annars kan jag inte ansvara för följderna. Jag vill fred, men räds inte krig.


Ja, så här arg är jag.


Eller som Johnny Cash en gång (nästan) sjöng:

Gud, you've been livin' hell to me
Gud, I hate every inch of you.
You've cut me and have scarred me through and through
And I'll walk out a wiser weaker man
Gud, what good do you think you do?
Do you think I'll be different when you're through?
You bent my heart and mind and you may my soul
Gud, may you rot and burn in hell
May your walls fall and may I live to tell
Gud, you've been livin' hell to me


PUSS!

/Süddeutsche Zeitung

Fotnoter about hard facts


Gud skapar världen  -  Mer om det här.

The Mole  -  "Freedom... It's like cow's urine poured down your throat. You wonder 'Do I want this? I'm thirsty... But it's urine'."

Johnny Cash  -  Bob Dylan: "Johnny was and is the North Star; you could guide your ship by him."

No, Marge, they weren't all happy days

Hej igen!

Jag drömde i natt. Ja då, jag vet, det har varit ett jävla tjat om drömmar på den här bloggen, men ta det lugnt, det kommer en poäng.

I drömmen skulle jag och, tror jag, Mange spela hockey på Åkerö Skolas uterink. Vi behövde emellertid en isskrapa innan vi kunde sätta igång. Jag råkade veta att en sådan skulle gå att finna hemma hos en av mina barndomskamrater.

Jag gick därför hem till denne kamrat, som jag inte umgåtts regelbundet med på sisådär tio år, och knackade på. Den enda som var hemma var hans mamma, som med svårigheter, precis som det förmodligen skulle vara i verkligheten, ens kom ihåg vad jag hette. Här följde ett extraordinärt onaturligt samtal där jag försökte få det att framstå som den självklaraste saken i världen att jag gick dit och avkrävde verktyg.

Någorlunda charmant som jag ändå är lyckades jag ändå låna skrapan. DÅ vaknade jag, utan att få ha tagit ett enda härligt skridskoskär.

Och här kommer då min undran. Då jag ändå härdat ut påknackningen och det forcerade samtalet, utan att få skörda frukterna, kan man då inte anse att jag skaffat mig rätten att, nästa gång jag vill låna något från denna familj, bara traska dit och ta för mig utan att fråga först?


PUSS!

/Alfred Hugenberg

Fotnoter about hard facts


Hockey  -  Nu får faktiskt säsonghelvetet ta och börja.

Åkerö Skola  -  Dalarnas Harvard.

Extraordinärt onaturligt  -  Hommage à Börje Ahlstedt.

Jag ber min flickvän dra åt helvete

Alla relationer går igenom dåliga faser. Då är det viktigt att visa att man inte tar någon skit.

Give me seven hundred Krusty Burgers

Hej igen!

Just det, det glömde jag nämna. Aftonbladet hade en artikel om mig i går. Kanske trist att nämnas i den typen av sammanhang, men vad fan, all publicitet är god publicitet heter det väl?

Artikeln i sin helhet:


"Oskars krav: 48 flaskor whiskey

SUNDSVALL. Ett blogginlägg, 48 flaskor whiskey tack!
Det kräver Oskar Klingborn.
Om han ens loggar in.


Arrangörerna av bloggfestivalen Bloggival i Sundsvall blev smått chockade när de fick se Oskar Klingborns kravlista.

I logen inför bloggningen har den 23-årige bloggaren begärt att de ska bunkra upp med 48 flaskor whiskey och två paket cigaretter.

Ställde in i Leksand

– Bloggare brukar begära mat och dryck innan de kommer. Men det här är löjliga mängder som han och hans sidekick omöjligen kan dricka under den korta vistelsen, säger en källa till The Sun.

Oskar Klingborn, känd från tug.blogg.se, ska blogga i kväll men frågan är om han dyker upp och i vilket skick. Senast förra fredagen ställde han in ett inlägg i Leksand i sista stund.

”Något vilt”

– Med Oskars historia kan det innebära att han inte loggar in eller att han skriver ett pinsamt inlägg. Risken finns att han planerar att göra något riktigt vilt, säger källan."

Artikeln finns också i tidningens webupplaga, i en lätt modifierad version.


PUSS!

/Heinz Traser

Fotnoter about hard facts


Aftonbladet  -  Sveriges Daily Planet.

Trist  -  Hommage à hur det kändes att Olof Mellberg skötte huvuddelen av spelupplägget och Daniel Majstorovic huvuddelen av avslutandet i gårdagens landskamp.

48 flaskor whiskey  -  Av någon anledning tänker jag på Kapten Haddock.

The Sun  -  Hommage à George Harrison.

I race motorcycles

Hej igen!

Jag tror att alla som någon gång varit barn, vilket nog gäller de flesta (utom möjligen hockeybacken Eric Desjardins), känner igen sig i att det bland ens klasskamrater fanns en speciell personlighetstyp. Jag talar naturligtvis om mytomanen.

Dels handlade det om personerna som satt inne med falsk "visste du att?"-fakta, i stil med "knyter man ihop sladdarna till två tv-apparater och stoppar i sladdarna i väggen så sprängs dem". (Okej, ett kanske inte fullt autentiskt exempel, men slutklämmen att "allting sprängs" är viktig i de här sammanhangen.)

Och dels handlade det om personerna som ljög om prylar de påstod sig äga, exempelvis den nyaste tv-spelskonsollen. Detta ledde i sin tur till att de även var tvungna att komma på eleganta lögner när de andra ville följa med hem och titta, som "eh.. nej, mamma har gett bort det". (Ett fullständigt autentiskt exempel. Av humanitära skäl håller jag inne med namn, men fråga Mange så kan han berätta.)

Jag kom att tänka på att detta när jag läste intervjun med Roland Andersson i dagens Sportbladet. Han får den en fråga angående att följa fotboll på tv:

"Hur många kanaler har du?

– Alla.

Alla?


– Jag har alla kanaler. Sedan har jag ett par tre videoapparater också."


Classic skolgårds-trash talk.


PUSS!

/Jens Todt

Fotnoter about hard facts


Allting sprängs  -  Hommage à Sten Frisk.

Mange  -  Hommage à Manges lille vän.

Trash talk  -  Hommage à när Göran Hermansson säger "Gå hem och lägg dig!" till Magnus Wernblom.

I'm feeling something else here, Jerry

Hej igen!

Men Gud, en sådan trevlig dag. Kanske det var det en sådan här dag George Costanza åsyftade när han sa "this is gonna be my time, time to taste the fruits and let the juices drip down my chin". CSN har nämligen lyckats med något de väldigt sällan lyckas med, att glädja mig.

I går: Tug lämnar in årets ansökan. Det brukar ta tio-femton dagar innan man får besked och kan lämna studieförsäkran.

I dag: Tug får ansökan godkänd och kan lämna studieförsäkran. "RIKTIGT BRA!", som det heter på ståplatsläktaren i Ejendals Arena.


Som jag ser det beror CSN:s mirakelinsats på ett av följande två skäl.

1) Jag behöver helt enkelt all hjälp jag kan få. Jag är nämligen inte speciellt intelligent. I går skulle jag exempelvis från skolan ringa och boka om en tandläkartid. Jag tänkte att det kanske skulle bli för mycket oväsen bland alla människor. Jag gick därför in i ett tomt trapphus och ringde. Ett trapphus där det, naturligtvis, ekade. Hade det varit en sketch med Conan O'Brien hade jag fått en röd stämpel med texten "ASS" i ansiktet.

2) CSN är tvungna att hålla sig väl med mig. Jag är trots allt deras bäste kund. Min skuld är så stor att om något skulle hända mig så att jag inte kan betala kommer de förmodligen gå i en omedelbar konkurs.


PUSS!

/Frank Neubarth

Fotnoter about hard facts


Gud  -  Hommage à Lucifer.

George Costanza  -  När han vid ett tillfälle befordras tas hans tidigare (heltids)jobb över av en praktikant som kommer in på måndagar efter skolan.

CSN  -  Eller Guld-Ivar Flinthjärta, som en närstående släkting till mig brukar säga.

Conan O'Brien  -  Världens längste människa.

ASS  -  Hommage à familjen Glennert.

Standardskämt kan även vara rejält skojiga

Skolans dataman om hur man tar reda på huruvida en datasal är bokad eller inte:

  -  Man kan ju titta in genom rutan, ser man då att det sitter tio-femton stycken med palestinasjal därinne, ja, då förstår man att bildjournalisterna har lektion.

Roosters don't lay eggs, they're boys

Hej igen!

Min korta, men glansfulla, period som Bart Simpson är över.

I ett avsnitt av Simpsons friges den diaboliske Sideshow Bob från fängelset och blir snart vald att efterträda Mayor Quimby som Springfields borgmästare. Bart Simpson hade vid ett flertal tillfällen sett till att Sideshow Bob fått leva på vatten och bröd, och hade därför sedan länge etablerat sig som den nye borgmästarens främste fiende. Bobs första åtgärd på posten blev därför att flytta Bart från årskurs fyra till förskolan.

Bart trivs dock som fisken i vattnet. Han klarar av att identifiera en triangel och får därför till sin stora förtjusning välja leksak först (valet faller på en Flintstones-telefon). När Sideshow Bob sedan avsätts blir Bart direkt besviken över detta eftersom han då inte fick höra slutet på boken som lästs på sagostunden den senaste tiden.

Jag genomgår för tillfället samma försmädelsefas. Jag skrev häromdagen om att återuppleva föreläsningar. När jag hängde här i Sveriges knutpunkt för tre år sedan tentade jag nämligen redan då av delar av den pågående kursen. Detta har, som ni nog kan gissa, gett mig möjligheten att Bart-excellera. Men nu är det slut med det.

Min programansvarige anade nämligen en viss redundans i mitt schema och gick i går genom med mig alla föreläsningar, uppgifter och tentor jag lika gärna kan strunta i. Det är såklart lite trist. Jag vill ju höra hur "Massmedier - En bok om press radio & TV. 8:e upplagan"-sagan slutar! Men det är eventuellt lite skönt att få sisådär ett dygn extra att lägga till "fötterna på skrivbordet"-kontot.


PUSS!

/Serdar Tasci

Fotnoter about hard facts


Sideshow Bob  -  Har på sitt bröst tatueringen "Die Bart Die", vilket, hävdar han för den jury som beviljar honom villkorlig frigivning, är tyska för "The Bart The".

Mayor Qumiby  -  Springfields Masken.

Bart Simpson och fiender  -  Har också Dr Demento som sin dödsfiende, vilket han själv kommenterar med orden "Oh, I'm only ten, and I've already got two mortal enemies".

Fisken i vattnet  -  Hommage à att vara fri som en fågel, slug som en räv, vara pigg som en råtta och att vara snabb som en Örn.

In your face, Kirsten Dunst

En del människor undrar varför de faller för den de faller för. Inte jag. Jag vet exakt varför jag fallit för den jag fallit för.

Redrum

Hej igen!

I går hade jag faktiskt på mig precis samma kläder som på den här bilden (det är jag till vänster, den till höger är bara en atrapp):


None


Jag ska nog börja ha det där som dagens outfit oftare. Jag tycker nämligen att det är roligt att se ut sådär.

Varför? För att jag ser ut som ungen i The Shining i de kläderna!


PUSS!

/Uwe Harttgen

Fotnoter about hard facts


Dagens outfit  -  Hommage à Axel Kjolman.

The Shining  -  Hommage à Ed McMahon och Johnny Carson.

My time machine worked, it's three years ago

Hej igen!

Jo, förresten. Jag kom på en till anledning till att återvända till gamla städer. Det ger mig en god ursäkt att länka till gamla inlägg.

För naturligtvis är det lika surrealistiskt i Sundsvall som i Brighton att se och göra grejer man aldrig trodde att man skulle uppleva igen. Och det är inte bara i England som lärare gillar att återanvända skämt. "Pelle sundberg!" var i identisk form på dagens kursintroduktion som på den för tre år sedan:


•  Lät sidekick-Uffe inleda föreläsningen medan han själv satt i publiken. CHECK.

•  Skämtade om sidekick-Uffes "yngre kvinna". CHECK.

•  Delade ut väskor till studenter som levererade bra svar. CHECK.

•  Berättade anekdoten om när han lurade Jan Guillou till skolan. CHECK.

•  Berättade att Jennifer Wegerup (och resten av mediesverige) gått på skolan. CHECK.

•  Berättade att Fredrik Wikingssons mamma ringt skolan, oroad över att han var så timid. CHECK.


Det är skönt att slippa bli förvånad.


PUSS!

/Willi Kiefer
Fotnoter about hard facts


"Pelle sundberg!"  -  Hommage à ett sms från Fredrik Wikingsson till Tug Wilson.

Jan Guillou  -  Mediekille.

Fredrik Wikingsson  -  Juniskärs Maradona.

Let's say it moved me... TO A BIGGER HOUSE

Att både ha kakan och äta den, del 4:

-  Vi har gått med på att sälja spelaren av humanitära skäl. Och för en rejäl summa pengar.


  -  Ramón Calderón angående Robinho

Howdy, neighbor, I'm Jonathan!

Hej igen!

Ja. Det här är ju lätt löjeväckande. Jag har återvänt. Igen.

Sedan jag tog studenten har jag flyttat inte mindre än sex gånger. Men enbart till tre olika städer. Uppsala. Brighton. Sundsvall. Brighton igen. Uppsala igen. Och nu är det Sundsvall igen.

Vad är det här? Har jag så svårt att bestämma mig? Har jag starkt flyktbehov blandat med bristande fantasi? Försöker jag bara få uppmärksamhet?

Länge undrade jag. Men så insåg jag hur det egentligen ligger till.

Jag har, som så många gånger förut, bevisat att det går alldeles utmärkt att både ha kakan och äta den. Miljöombyte och trygghet, allt i ett.


Ja, och så vill jag passa på att hälsa er välkomna till "Del 8 - Sundsvall".


PUSS!

/Erwin Kostedde

Fotnoter about hard facts


Brighton  -  Hommage à Fatboy Slim.

Sundsvall  -  Hommage à Fredrik Wikingsson och Åke Svanstedt.

And I remember every kiss

Hej igen!

September är här. Sommaren är slut. Så är även den här bloggens sjunde del. Och då är det naturligtvis dags att sammanfatta.

Min sidekick är min sidekick av en anledning. Hon står ständigt med uppkavlade ärmar, redo att göra the dirty work åt mig och den här bloggen. Den här gången har hon trollat fram ett formulär som jag skamlöst tänker stjäla.


Så sommarens:

...sommarpratare: Annika Norlin. Tveklöst.

...resa: Danmark. Tveklöst.

...köp: Jag köpte tre tennisbollar för tio kronor. Det kändes som en okej deal.

...godaste matupptäckt: Joey Tribbiani's two pizzas.

...utgång/fest: Jan Huokko.

...soundtrack: Allt med Rob Schneider.

...klädesplagg: Allt från Sommarland.

...frisyr: Jan Huokko.

...läslektyr: Fred Rimmy började blogga igen. Det var trevligt.

...konsert: Det vet ni redan.

...alkohol/dryck: 15-20 öl. Och äppeljuice.

...glass: Ja.


PUSS!

/Hennes Löhr

Fotnoter about hard facts


Jan Huokko  -  Hommage à Banérskolan.

Sommarland  -  Leksands Neverland.

RSS 2.0