Ryktet om Framtidens död är betydligt överdrivet

För snart ett år sedan höll jag ett minnestal över Framtiden. Där dödförklarade jag Framtiden som skulle ersättas av Framtiden 2.0. Allt detta minns ni, bien sûr. Men tji fick jag. Framtiden lever visst och har hälsan. Hur vet jag det? Den skrev nämligen en insändare till dagens tidning – och Framtiden gillar uppenbarligen bandyarenor:That's dynamiteKungen verkar knappt ens kunna lägga band på sin glädje.

Tack, Danne och Vicky

Fettisdagen 2009: Dagen vi lärde oss vad "konselj" betyder.

När duellen är över, del fem

Sådant man får lov att vänta med att berätta när man måste skriva en inlägg 500-intervju först 5:

När man för första gången låter redaktions mest ärrade räv korra en av sina texter så skäms man ganska mycket när den innehåller så många slarvfel att det ser ut som att en onykter fyraåring har skrivit den.

När duellen är över, del fyra

Sådant man får lov att vänta med att berätta när man måste skriva en inlägg 500-intervju först 4:

...men när sedan ens nyhetschef spontant berömmer ens krönika med orden "Skarp. Välformulerad och egen." antar jag att det kanske blev rätt bra ändå.

När duellen är över, del tre

Sådant man får lov att vänta med att berätta när man måste skriva en inlägg 500-intervju först 3:

Man kan småle hur länge man vill åt väldigt löjliga personer som yrar om att de Vägrar Kompromissa Med Sin Artistiska Integritet. Men så när man själv skriver en krönika till lördagstidningen om dels Stephanie Seys och dels detta, och sedan märker att någon svartsint själ redigerat bort den första meningen, ja, då sitter man likväl där och för ett ögonblick griper efter macheten.


När duellen är över, del två

Sådant man får lov att vänta med att berätta när man måste skriva en inlägg 500-intervju först 2:

Gereon får ursäkta, förra veckan intervjuade jag en belgiska som hette Stephanie Seys. Varför får inte jag, nästan, heta som en Velvet Underground-låt? (Ett kungarike och halva prinsessan till den som skakar fram en originalversion på YouTube.)


När duellen är över, del ett

Sådant man får lov att vänta med att berätta när man måste skriva en inlägg 500-intervju först:

På tal om detta och detta fixades dörrhandtaget dagen efter att jag skrivit om det. Den där berusande känslan av att vara Gud började fylla mig så smått. Sedan märkte jag i dag att handtaget fortfarande sitter löst och då blev det inte så mycket av det.

# 500

Jaha ja. Inlägg nummer femhundra. Ni vet vad det innebär. Vi har Oskar Klingborn på linjen.


Hej igen och grattis, Oskar! Femhundra inlägg, det är bra jobbat.

Ja.


Det måste väl kännas bra?

Ja.


Du var väldigt produktiv i höstas och skrev massor av omedelbart folkkära inlägg. Sedan tog du jullov och efter det har det varit lite segt. Färre och tråkigare inlägg. Fick uppehållet dig att tappa farten fullständigt?

Ja.


De senaste veckorna har det varit extremt tunt, mest korta inlägg som mest handlar om toaletter. Ska vi ta det som att du bloggar på arbetstid och sedan struntar i att tänka på det kvällstid?

Ja.


Kommer det, i sinom tid, att ändras?

Ja.


Det har inte ens varit några fotnoter about hard facts på sistone. Är det slut med dem för alltid?

NEJ, Oskar!


Så man kan säga att du samlar dina krafter för någonting stort? Att du slipar dina knivar? Att du kommer att få en ny vår? Lite som David Beckhams revival i Milan? Eller Elias Granath som plötsligt gör poäng i varje match han spelar?

Ja.


Men å andra sidan, man väntade hela säsongen på att Ric Jackman skulla komma i gång och i gammal fin form. Kommer du att få sparken av Micke Lundström på rent bloggmässiga grunder?

NEJ, Oskar!


När du säger nej, menar du då att du kommer få sparken på andra grunder?

NEJ, Oskar!


För att byta ämne, nog är det väl ett jävla bök med de här lite längre inläggen som måste publiceras vid ett visst tillfälle? När man skrivit 499 inlägg kan man inte skriva några småinlägg förrän den här intervjun är gjord och skriven. Är det därför det har varit tyst i några dagar?

Ja.


Ska vi tolka dina kortfattade svar som att du är ganska trött på de här intervjuerna och att du förmodligen kommer fira sexhundra på något annat sätt?

Ja.


Ska vi säga tack, hej och grattis igen då, Oskar?

Ja.

Stuck in the middle with pappershanddukar

Hej igen!

Okej. Först av allt måste jag erkänna att jag inte är fullt lika arbetseffektiv som när jag började här. Sedan ett par veckor tillbaka vet jag nu var toaletterna på redaktionen ligger.


Och toaletterna skrämmer verkligen slag på mig ibland.


Det finns nämligen två. Den ena är bra och trygg. Men när den är upptagen är det fara å färde, som man säger i Bengt Ryss-branschen. För den andra dörrens handtag sitter verkligen helt extremt löst. Det är en skräckorgie varje gång som jag tvingas att låsa in mig där.

Jag vill inte tänka tanken på att handtagshelvetet ska trilla av när jag försöker öppna dörren igen.

Det finns så otroligt många saker här i världen som jag skulle göra hellre än att fastna inne på en toalett.


PUSS!

/Phillip Litt

Jan Majlard stormar ut från presskonferensen

Hej igen!

Det är ju Pirate Bay-rättgång nu. Jag tänker fortfarande inte ge mig in i fildelningsdebatten, däremot påminner det mig om en av de roligare och mer tänkvärda vinklarna av frågan, levererad av Calle Schulman:


PUSS!

/Wayne Jarvis

Wolverines, let's roll

Någon i Söderhamn har lyckats tanka 5500 liter bensin utan att behöva betala. Polisen misstänker ett moppegäng

Like a teddybear on heroin

"Trots att det alltid finns brittisk music hall i botten låter det lika ofta som om Benny Hill, Pussycat Dolls och Rednex tävlar om vem som snabbast ska klä en julgran."

  -  Andres Lokko recenserar Lily Allen.

How ironic

Hej igen!

Först, en brief på vem Michael Phelps är: Michael Phelps är en simmare. En jättebra simmare. Han äter nio gigantiska mål mat om dagen, resten av tiden simtränar han (och jag tror inte att han väntar med att bada en timme efter att han ätit). Det har gett effekt. I somras vann han, ungefär, 1000 miljarder OS-guld. Gör man det blir man populär. A fine young American och sånt. Och man får väldigt lukurativa reklamavtal. Problemet var bara att han nyligen erkände att han rökt marijuana. Det är inte lika fine. Kellog's tyckte åtminstone definitivt inte det och de sa upp kontraktet med sin reklampelare.

I dag rapporterar Resumé (mediebranschens egen Se & Hör) att Kellog's kan komma att få detta upp i näsan. Att det har kommit protester. Att det hotats om bojkott. Och att "krishanteringen hos Kellogs var inte riktigt så genomtänkt som man först trodde".

Sedan konstateras det vart klagomålen kommit från. Marijuana Policy Project, en intresseorganisation som strider för legaliseringen av det där avslappnande gräset.

Resumé har nog rätt. Kellog's blev nog chockat. Inte skulle väl de kunna ana att de skulle huggas så svekfullt i ryggen av en organisation som strider för det preparat som man själva tar avstånd från.

Artikeln rapporterar också att "nu uppmanar MPP alla marijuanarökare i USA, vilket är rätt många, att bojkotta Kellog's".

Jag gillar tanken på att alla som röker gräs är en enhet med gemensam vilja. Att de går på möten tillsammans där man klubbar igenom bojkotter.


Är det likadant med porrkonsumenter?


PUSS!

/ICE

Some of us has to work

I dag har jag tamigsatan varit förbannat driftig och en gediget arbetande mönsteranställd. Jag tänkte mest säga det.

Nu behöver jag bara göra samma sak varje dag tills jag fyller 65.

Is my toaster oven on there?

Hej igen!

En av fördelarna med att flytta är att med lite tur begär bostadsbolaget ut en kreditupplyssning om en. Och i sådana fall får man en likadan själv.

Och så kan man titta där och pusta ut när man får det svart på vitt att man inte har några betalningsanmärkningar. Och att man fortfarande är ogift, hur onykter man än var den där natten i Vegas.

Dessa besked möttes jag av när jag kom hem från jobbet i fredags.

Och det var ju trevligt.

Men roligast av allt var att det var adresserat till "KARL 'OSKAR' KLINGBORN". Som om mitt riktiga förnamn egentligen bara är ett artistnamn som jag har tagit mig.

Klart jämförbart med den gamle bowlingvärldsmästaren Anders "Linus" Öhman.


PUSS!

/Larry Mittleman

You like cherry soda? We can be best friends!

Hej igen!

På redaktionen i går hade någon skrivit ut en lista på samtliga arbetstitlar som finns i Söderhamn. Det föranledde mig att börja dra samma seinfeldifierade skämt som i detta inlägg. En av arbetskamraterna genomskådade omedvetet mitt plagiat genom att skratta och sedan säga "Jag tror att Seinfeld skämtade lite om det där". Jag erkände mig skyldig. Varpå han spann vidare och började prata om baklängesavsnittet där man får se hur Jerry flyttar in elva år tidigare och bjuder Kramer på pizza.

Det var så det första Seinfeld-samtalet gick av stapeln.

Och det var så ännu en barriär blev bruten.


PUSS!

/Franklin Delano Bluth

That's what we were gonna name our robot

Jag intervjuade en äldre herre vid namn Gereon i dag. Ett imponerande namn. Det ska jag också heta en dag.

Once I didn't have dinner until like 9 pm

Sådant man vet: När en av rävarna på redaktionen berättar om när han gjorde ett reportage där han åkte u-båt under kalla kriget och ett tag "gick uppe på däck, som Sean Connery"... ja, då vet man att man är ganska färsk i gamet.

The Schrutes produce very thirsty babies

Hej igen!

Efter en och en halv arbetsdag på mitt nya jobb har jag ännu inte funnit skäl att ta reda på var toaletterna ligger. Jag känner mig mer arbetseffektiv än Dwight Schrute.


PUSS!

/Tony Wonder

Fotnoter about hard facts


Arbetseffektiv  -  Hommage à George Costanza.

Dwight Schrute  -  Hommage à Future Dwight.

Taking care of business

Det brukar ju talas om det där med vuxenpoäng. Jag brukar inte engagera mig i det. Men. Känn på den här:

Jag har ett eget kontor.

Nor do you wanna see I angry

Kalla mig gärna nostalgisk, men var det inte lite bättre bett i attackerna förr i tiden?RSS 2.0