This thing came off! This thing came off!

Hej igen!

Natten till i går kliade jag så mycket i mitt trötta öga att ett blodkärl sprack. Det gjorde mitt öga rött och delar av mitt ansikte kraftigt uppsvullet.

Jag såg deformerad ut. Tänk The Elephant Man. Eller ännu hellre Sunset Beach-Vanessas ansikte efter att Virginia hade injicerat henne med den där hudsjukdomen.

Det är ungefär så man vill se ut när man ska jobba för första gången på ett par veckor. Och då ett jobb som till stor del går ut på att träffa människor.

En frysförpackning under ögat och lite duschande hjälpte dock ganska bra. När jag väl kom till jobbet såg jag bara rejält rödgråten ut. På ett öga.


Men det må vara hänt.

Det riktigt oroande är vad som kan ha orsakat det. Kan det vara sant det där som mamma brukade hota med när jag var liten. Det jag bara trodde var tomt prat. Har det verkligen börjat hända nu? Att mina ögon blir fyrkantiga av allt tv-tittande?


PUSS!

/Red Ross

Julie's been working for the drug squad

Nej, jag har inte ens klickat och läst artikeln, men man blir inte mer rock'n'roll än så här:


"Sprallig" var ordet, sa Bull

Välkomna till VM i bild och rubrik, del två:Ett nederlag i det lilla

När man står vid kassan med enbart sedlar och inga småmynt i fickan, känner man sig då inte, för bara ett ögonblick, förbannat misslyckad när man ser att slutsumman landar på 100 kronor och 50 öre?

Easy Monica's Bakery

"The hardest part about being a clown, it seems to me, would be that you're constantly referred to as a clown. 'Who was that clown?', 'I'm not working with that clown, did you hire that clown?', 'The guy's a clown!'"

  -  Jerry Seinfeld


Witzbolden Jerry har tvivelsutan rätt. Och det finns fler branscher där ord, termer och titlar gör det lite svårt att ta det hela på allvar. Exempelvis när det handlar om pressmeddelanden:PUSS!

/Ola Benander

Fotnoter about hard facts


Clown  -  "That's it! You people have stood in my way long enough. I'm going to clown college!" som Homer Simpson brukar säga.

Witzbold  -  Hommage à tyska dubbningens underbara värld.

Vi driver med danskar

När Falu-Kuriren var nya på nätet fick man vänta ytterligare en dag från att artiklarna tryckts i tidningen innan de gick att läsa online. Ett underskattat system. Så här tillönskades Söderhamns befolkning en god morgon i går:Smells like kid spirit

Hej igen!

Det var för övrigt Gustav som jag var på väg till i förrgår. Glömda filmer eller inte, jag blir alltid härligt nostalgisk av att komma dit. Låt mig berätta varför.

På min familjs gamla sommarställe fanns det inget rinnande vatten i huset (det fanns en brunn på andra sidan vägen). Därför hade vi en slaskhink. Den stod alltid inne i ett skåp.

Som det luktade i det skåpet, så luktar det i Gustavs trapphus.


PUSS!

/Devon Banks

Fotnoter about hard facts


Gustav  -  Bollnäs Hugh Jackman.

Inget rinnande vatten  -  Hommage à Norr Lindberg.

I wanna change my clothes, my hair, my face

Hej igen!

När man har hunnit halvvägs på den femton minuter långa promenaden till en kamrat och då kommer på att man har glömt filmen som man ska titta på, vad ska man göra då?


1)
Fortsätta gå, utan att hämta filmen?

2) Vända tillbaka och hämta filmen?

3) Vända tillbaka och stanna där?

4) Äta upp sitt eget huvud?


I går valde jag alternativ 2, men jag hade helst valt nummer 4.


PUSS!

/William Stryker

Hallå där, finns det någon bandymålvakt som kan flyga planet?

Expressens expertisstall är inte att leka med.Shouldn't it be bad bye?

Ja, klockan börjar närma sig halv åtta här på kvällskvisten, så jag antar att det är dags att hälsa god morgon:Vem är Zlatans bröstkorg?

Hej igen!

Det var egentligen bara en sak jag tänkte säga: Zlatans bröstkorg är Zlatans bröstkorg.


PUSS!

/Zlatan Ibrahimovic

Fotnoter about hard facts


Zlatan  -  Zlatan är Zlatan.

Övertid är inte fekalierna

Okej, redigering i all ära. Glöm det jag skrev i går. Jag skulle vilja ta fredag nu.

Homer, these are ice-cream men

Hej igen!

Jag pratade i telefon med nyhetschefen i dag. Det utvecklade sig inte riktigt som ett typiskt chefssamtal. Två minuter ägnades åt att han berättade om "idioter" som inte förstod sarkasm i gomorror. Nästa fem till att diskutera, håll i er nu, Åke Lilljebjörn. Och resterande 25 sekunder handlade om jobb.

Han är onekligen rätt så härlig. Det är inte utan att man unnar honom de där 195 000 kronorna som han tjänar varje månad.

Och det är inte utan att ni kanske förstår varför jag trivs på den där arbetsplatsen. I morgon ska jag jobba där för första gången på tre veckor. Och det ska till och med bli roligt.


PUSS!

/Bob Einstein

Fotnoter about hard facts


Idioter  -  Hommage à Rättvik.

Nyhetschefen förtjänar sin lön  -  Just så sant som det var sagt.

När de skrev om mig i tidningen sa du som det var

Vad härlig han verkar, killen med de hela jeansen här. Någon som vet vem det är?

We're tired, lonely, and we're bloody

"Men glidtacklingarna är inget jag tränar på. Det klarar inte benen av.
Vad menar du?
Har du gjort fyra-fem glidtacklingar i en match så vet du. Det är varigt, blodigt, det ser för jävligt ut på höfterna och knäna. Min tjej är riktigt trött på mig. Hon får slänga och köpa nya lakan hela tiden. Det är ett helvete, såren läker ju aldrig."


  -  Mattias Lindström sjunger glidtacklingens lov i nya, lysande numret av Offside, som även bjuder på ett alldeles fantastiskt reportage om livet som bänknötare. Det repet finns att läsa här under rubriken Utanför.


Fotnoter about hard facts


Glidtacklingar  -  Hommage à Tug Wilson.

Ser för jävligt ut  -  Hommage à Andra avenyn.

"Nya, lysande numret av Offside"  -  Hommage à Mats Olsson.

RSS 2.0