Please Mr. Trafficman

Hej igen!

Det råder, som så ofta, Beatles-tider. Det märker man om inte annat om man kollar i SVT:s tablåer. I höst är det femtio år sedan debutsingeln "Love Me Do" släpptes. Det vet ni.

I ett tidigt avsnitt av Filip och Fredriks podcast berättade Fredrik Wikingsson en anekdot som jag, på de nästan två år som har gått sedan dess, inte har kunnat släppa.

1976, sex år efter att Beatles splittrades, erbjöd det New York-baserade humorprogrammet Saturday Night Live, på skämt, bandet tretusen dollar för att återförenas under avsnittets gång. Ironiskt skambud, skratt, alla var glada.

Det var bara det att på ett hotellrum i just New York satt Paul McCartney, tittade på programmet och slog en signal till John Lennon, som redan bodde i staden. "Ska vi åka dit och överraska dem?" "Ja, varför inte?"

De satte sig i varsin taxi på väg mot studion – men fastnade i bilköer och gav upp.

Minst ett par gånger i veckan, och absolut varje gång Beatles eller någon av deras medlemmar nämns, har jag tänkt på det där och retroaktivt grämt mig över att det som kunde ha blivit pophistoriens mest magnifika ögonblick gick om intet.

Bland det mest uttjatade, tråkiga och ointressanta som finns på twitter är tweets som rasar/ironiserar över SJ och dess förseningar. Alla borde i stället rikta sin ilska mot New Yorks biltrafik 1976.


PUSS!
 
/Komm gib mir deine Hand

Fotnoter about hard facts


Beatles  -  "...och sedan kom fyra långhåriga killar från Liverpool och vände upp och ner på allting" som Henrik Schyffert uttryckte det i sitt sommarprat – en av ironihistoriens viktigaste milstolpar.

Filip och Fredriks podcast  -  För allas trevnad skippar vi jämförelser med Beatles, men deras podcast kan vara den populärkulturella yttring som har kommit under de senaste fem åren som har gett mig allra, allra mest.

Allra, allra mest  -  Hommage à Tjet.

Samtidigt på Overlook Hotel

Hej igen!

Jag vet inte om jag är helt bekväm med att inleda två veckor som husvakt med att i princip bli insnöad.

Visst, jag tycker väldigt mycket om att TITTA PÅ "The Shining", men jag har inget större behov av att UPPLEVA den.

Where's Johnny?


PUSS!

/Dick Hallorann

Fotnoter about hard facts


"The Shining"  -  Här kan man återse min Shining-outfit.

Johnny  -  Hommage à Evas hjärtas låga.

Händerna på huvudet

Hej igen!

Min farfar, Ivan Klingborn, tillhör släktens mer mytomspunna figurer. Han var ett försörjningsgeni, en godhjärtad wheeler and dealer, en karaktär som om det vore film skulle ha spelats av Gene Hackman, som i dåtidens Stockholm avverkade ungefär lika många yrken som Zlatan har betat av proffsklubbar.

Eftersom han dog när jag var i Estelle Bernadotte-ålder lärde jag egentligen aldrig att känna honom.

Men en sak vet jag om honom. Han visste, uppenbarligen, hur man till perfektion slappnade av i en soffa:


Skorna på bordet, drycken mellan knäna och fingrarna i håret. Den som aldrig har närt en brännande längtan efter att sitta exakt så har aldrig levt. (Lägg även märke till hipsterskjortan.)

Your move, Al Bundy.


PUSS!

/K. L. Ingborn

Fotnoter about hard facts


Farfar och jag  -  Visst hann vi med att umgås en del. Notera gärna hur lagom nöjd min syster verkar vara med det och hur min bror tycks försöka anamma sinnesstämningen i den förra bilden:Gene Hackman  -  Buddy Russos kompis.

Zlatan  -  Den nye Niclas Kindvall.

Open-mindedness? That's not even a word

Hej igen!

Okej, så jag har alltså skrivit tolv inlägg sedan min bloggcomeback utan att en enda gång nämna följande ord: "Rättskaffens"

Det är under all kritik.


PUSS!

/Dennis Seidenberg

Fotnoter about hard facts


Inlägg  -  Hommage à Kristian Bergström.

Under all kritik  -  Hommage à Riverdance.

From now on I'm Cosmo

Hej igen!

Det finns mycket att säga om gårdagens fotboll, men eftersom det mesta av detta redan går att läsa i valfri twitter-/facebookfeed ska jag bara nöja med en liten detalj här.

Bland det bästa med riktigt stora svenska fotbollsframgångar är att läsa kvällstidningarnas sportbilagor dagen efter. (Ja, jag tror faktiskt till och med att sportbilagorna är satta på jorden just för att finnas dagen efter just dessa stora svenska fotbollsframgångar. Smaka på det hönan/ägget-kalaset ett tag.)

I alla fall.

Jag studsade till när jag läste Expressen och såg Zlatans autograf:Sju tankar om Zlatans autograf:

1) Skriver han inte sitt efternamn?

2) Skriver han i stället sitt förnamn två gånger?

3) Är det för att han fortfarande är i den fas som brukar infinna sig i trettonårsåldern där man testar olika autografer, och därför inte riktigt kan välja?

4) Eller är han proaktiv gentemot de autografsamlare som brukar texta under namnteckningen vems signering det är?

5) Innebär det i sådana fall att han även på vanliga blanketter på raden där det står "Namnförtydligande:" bara skriver förnamnet?

6) Några av de andra spelarna vars autografer var med i tidningen passade på att peta in små hälsningar där de tackade för stödet. Var Zlatans budskap till fansen kort och gott "Zlatan"? En lockande tanke.

7) (Det här har inte jättemycket med autografen att göra.) Hur går jag till väga för att bli kompis med Zlatan?


PUSS!

/Jogi Reschke

Fotnoter about hard facts


Hönan/ägget  -  Vad kom först; omeletten eller pamfletten?

Zlatan  -  der Große.

Yeah, that's the same as "it has something to with wind"

Hej igen!

Alla (Leif GW Persson troligtvis undantagen) har vi nog eviga frågor som vi går och grubblar på, utan att egentligen förvänta oss något svar.

Själv kan jag börja hyperventilera bara av att tänka på hur universum kan vara oändligt eller på hur, om Gud inte finns, det kan ha uppkommit en existens.

Men även om det faktiskt finns svar på det kan jag åtminstone trösta mig med att det finns väldigt få andra människor som sitter på dem.

Däremot finns det annan fråga, som det faktiskt måste finnas ett relativit enkelt svar på, som jag inte för ett ögonblick ens kan gissa mig till en lösning på:

Hur kan en dator, som har stått avstängd utan strömsladd och är nedkopplad från internet, veta hur mycket klockan är?


PUSS!

/Michael Skibbe

Fotnoter about hard facts


Leif GW Persson  -  Sveriges Sue Sylvester.

Gud  -  Jag förstår i och för sig inte  heller riktigt diskussionerna kring Guds existens. Jag har ju själv sett, pratat med och till och med vidrört Mattias Timander. Han finns. Jag lovar.

Hey, there's a NEW Mexico now

Hej igen!

Har ni tänkt på det här med Rumänien? Inte? Nej, som det brukar heta i Grotesco, det är det ingen som gör nuförtiden.

Något har gått rejält fel i det landets pr-arbete. Med tanke på att det har dubbelt så många invånare som Sverige och ligger relativt nära oss och ännu närmare populära turistländer är dess oförmåga att sätta avtryck obegripligt.

Och man kan ju inte anklaga de tre rumäner som faktiskt har gjort sig namn internationellt för att osa av gott omdöme direkt. En, Nicolae Ceaușescu, var en diktator med svårstavat efternamn och usel approval rate som blev skjuten i ansiktet, den andra, Dana Dragomir, en entertainer som förpestade oss med anskrämlig panflöjtsmusik och den tredje, Dracula, en fiktiv vampyr och vitlöksallergiker.

Och jo, jag vet, det har kommit en hel mängd fina fotbollsspelare från Rumänien. Men dessa spelare är utom tävlan. För arton år sedan slog en fårad mittback med ledsna ögon en straff i semaforhöjd och gjorde en tunnhårig man från Småland till svensk nationalhjälte. Ända sedan dess har rumänsk fotboll enbart blivit synonym med ett av dess landslags tyngsta förluster (fullversion här):Så det finns en del att bita i för den som känner sig kallad. Per Schlingmann blev väldigt framgångsrik i sitt arbete med Nya Moderaterna. Jag tycker att hans nästa projekt ska bli Nya Rumänien.


PUSS!

/Tibor Selymes

Fotnoter about hard facts


"Har ni tänkt på det här med Rumänien?"  -  Varför inleds inte fler ståupprutiner så?

Grotesco  -  Har lärt oss att en rörmokare inte behöver ett hallonkort:


Then I found out you had to put your hands into cows and stuff

Hej igen!

Yrke jag nyligen har sökt: Transkriberare. Känns inte det som någon som blir anlitad av Tintin?


PUSS!

/Mull Pascha

Fotnoter about hard facts


Tintin  -  Mediekille.

Tintin-jobb  -  Bra yrkestitlar från den kvicktänkte belgarens värld: Fakir, portvaktstant, radiotelegrafist, bankdirektör, hantlangare, slaktare, operasångerska, repetitör, maharadja, navigatör, påkläderska, general, glasmästare, emir, tjänare, knivkastare, betjänt, navigatör, styrman, medicinman, adjutant, schejk, vetenskapsman, markis, syldavisk flygminister, ung journalist.

RSS 2.0