När Tug hade skägg

Alla har vi (förutom möjligen hockeybacken Eric Desjardins) ett förflutet. Så även jag.

Det fanns en tid, för inte så länge sedan, då Magnus Kihlstedt fortfarande var reservmålvakt i fotbollslandslaget, då Phil Neville fortfarande satt på Manchester Uniteds bänk och då Studio Pop fortfarande sändes. Det var en tid då jag fortfarande lyssnade på Lars Winnerbäck och det var också en tid då det i svaga stunder kunde hända att jag skrattade åt Parlamentet.

Det var också en tid då samtliga människor i Sverige födda mellan 1983 och 1986 planerade sina liv efter internetcommunityn Lunarstorm (2000-talets Heta Linjen). 

På denna lilla subblogg har jag valt att publicera texter som ursprungligen fanns att läsa i min dagbok på Lunarstorm, en dagbok som kan ses som ett första stapplande steg mot det arbete som jag numera delar med mig av på
http://tug.blogg.se Det kan, om jämförelsen tillåts, ses som mitt svar på Bruce Springsteens tidiga skivor, "när han hade skägg".

En del texter är helt okej, några kan till och med förväxlas med någonting bra, medan det mesta i ärlighetens namn är rätt dåligt. Precis som min vän Marcus Hultin förmodligen hade gjort så skyller jag dock bort allting med orden "jag var ju så ung!". Allt, som inte fått mig att av en eller annan anledning skämmas så mycket att jag, likt George Costanza, försökt stoppa in mitt huvud i en påslagen varmluftsugn, har jag på ett generöst och självutlämnande sätt valt dela med mig av här.

Det allra äldsta inlägget är ganska precis fem år gammalt och från en tid när jag var 16 år gammal (vilket märks på kvaliteten), det nyaste inlägget skrevs för nästan exakt ett år sedan, med andra ord ungefär fyra år efter det första.

Det är hel del listor, många citeringar, en viss dos kärlek och dessutom en utförlig redogörelse för vad som faktiskt hände den tionde juli 2003.

Denna sida kommer inte uppdateras, det kommer däremot den här.


Håll till godo!

060213 - the proof that love's not only blind, but deaf

"However, things have never really changed since the first time we got drunk together; this has never become a conventional relationship. In fact, one could argue that this hasn't been a relationship at all: I can count the number of times we've slept together on one hand. She has never been my girlfriend, and I have never been her boyfriend. Everyone thinks we're a couple because we go to films together, and we have coffee every afternoon, and I once walked over to her apartment during a raging blizzard to help her hang a clock. I make no attempt to hide that I am in love with her, and I don't think there's anyone who knows either of us who isn't totally aware of that fact.
So - clearly - there are problems here."

- Chuck Klosterman, från "Killing Yourself to Live".

060205 - istället för erotik, förvirring

both listening to my ipod
with one headphone each
both eating a lollipop
shaped like a heart
a cute girl checks me out
I realize that she thinks I’m taken
well, I’m not

051201 - måla fan på era egna väggar

såg häromdagen svts "debatt" med den där killen från fyrans morgonsoffa som programledare. bland annat talades det om att åke green samma dag friats i högsta domstolen från anklagelser om hets mot folkgrepp. i panelen satt bland annat en representant från kristdemokraterna. på frågan vad hon själv tyckte om homosexualitet svarade hon att hon "inte tycker om den homosexuella livsstilen, den är inte naturlig". hur ofta har man inte hört det argumentet? men för tusan, vad betyder det egentligen? "inte naturligt"? det är verkligen ett typexempel på hur man rättfärdigar sin inskränkthet med ett argument som tillsynes "alla förstår" men som egentligen är fullständigt odefinerat. för vad menar man egentligen? tror man att htb-människor EGENTLIGEN tänder på och trivs med samma saker som man själv, men att de påstår något annat "bara för att sticka ut"? eller vill man att de ska trycka undan alla sina egentliga känslor? på vilket sätt är det "naturligt"? på vilket sätt följer det kärlekens budskap?

när jag tidigare i höstas intervjuade robert karlsson-svärd från rfsl stockholm så ställde jag frågan om vilken som är den vanligaste allvarliga fördomen som han brukar stöta på angående hbt(homo-, bi- och transsexuella)-personer. robert sade "när människor tänker på homosexualla så tänker de 'sovrum'" och jag tror att det är just det som får så många kristdemokrater att slå bak-ut. sexualitet är något ting man helst vill ska skötas om inom hemmets vägger eller, ännu bättre, förtryckas helt och hållet.

sitta gärna kvar i era mörkerrum, om det nu är vad ni föredrar, men tro inte att ni får min respekt eller min röst.

vad jag tycker om att åke green friats? tja, det får väl i alla fall den följden att jag, utan att riskera fängelse, kan fastslå att åke green är en stor cancersvulst på samhällskroppen.live and love!

/justin georcelin

051116 - sleepless in sundsvall


jag trampade på min stora, fina vita ballong igår. den gav upp med en smäll. en symbolik omöjlig att blunda för. jag gick ut i den mörka kvällen. trots att jag hade mössa, vantar och halsduk så frös jag så att jag skakade. en symbolik omöjlig att blunda för. jag kommer nog frysa en hel del framöver.orden "närgånget" och "intelligent" får mig att slå knytnäven i kudden av frustration. varför talar jag om "för din skull" när det är "för min skull" det handlar om? du får mig att frysa så att jag skakar, men nu är det någon annan du värmer.
"där går flickan jag inte var värd
och där går lyckan
som aldrig kunde bli
där går någon annan, istället för mig
där går någon annan bredvid

skjut ingen imorgon
du kan skjuta idag
kyss ingen imorgon
du kan kyssa idag"

- håkan hellström
/tamla motown

051107 - you can't win with a losing hand

"I hurt easy
I just don't show it
you can hurt someone
and not even know it
the next sixty seconds
could be like an eternity
gonna get low down
gonna fly high
all the truth in the world
adds up to one big lie
I'm in love with a woman
who don't even appeal to me
I'm locked in tight
I'm out of range
I used to care
but things have changed"

- bob dylan


"man kan inte hålla på och tjata om al green hela tiden. men det är förbannat svårt att låta bli" konstaterade lennart persson på feber.se en gång i tiden. det är ju såklart likadant med bob dylan. så jävla uttjatad och sönderpetad. hans musik har ju på ett helt ofrivilligt sätt blivit en symbol för "revolutionära" "rockers" som så fullständigt kört fast i sin musikkonsumtion (finns det en enda medarbetare på uncut eller mojo som äger en enda skiva med en artist under fyrtio? att deras största idol sjunger att "the times they are a-changin'" på en skiva som de alla äger, nej, det är inget som har bekommit dem). men, precis som lennart persson tycker om fallet al green, så är det sannerligen inte enkelt att låta bli att inta en what-would-bobby-dylan-do-pose för resten av livet när man hört att hans samlade utgivning från 60-talet, när man hört "blood on the tracks, när man hört "oh mercy".av okänd anledning har leksand inte heller idag värvat lars jonsson.the curse of sarcasm:

my sarcasm
is tearing my world apart
my sarcasm
is my guarantee
for not having to say anything
that I really mean

my sarcasm
has become a wall to the world
it makes me able
to speak to people for hours
without saying anything
about how I really feel

my sarcasm
is really more of cowardness
I know everything
about what my friends do
and how they feel
my friends know everything
that bart said to homer

my sarcasm
is what brings me up
and brings me down
I can make anyone laugh
but I cannot make anybody cry
I can make you smile
but I cannot make you care

my sarcasm
is stopping me
from getting close to you
would you please help me
and tear down my wall


live and love!

/dr filth

051105 - magi till vardag och fest

"she said let's put a plastic bag over our heads
and then kiss and stuff 'til we get dizzy and fall on the bed
we were in heaven for five or six minutes, then we passed out
and I was so in love I thought I knew what love was all about

in church on sunday making out in front of the preacher
you had a black shirt on with a big picture of nietzsche
when we had done our thing for a full christian hour
I had made up my mind that there must be a higher power"


så sjunger jens lekman. så skulle jag också vilja kunna sjunga.jag undrar om det inte kan vara dags att äta fem kilo lösgodis. bara för att se vad som händer.come as close as you want
I won't back away
come as close as you want
I will make you warm

come as close as you want
maybe just for today
come as close as you want
let me protect you from the storm

come as close as you want
I know the way
come as close as you want
reach the greatest life formlive and love!

/paul breitner

051030 - kakor så att det räcker åt alla

"when problems overwhelm us and sadness smothers us, where do we find the will and courage to continue? well, the answer may come in the caring voice of a friend, a chance encounter with a book or from a personal faith. for janet, help came from her faith, but it also came from a squirrel. shortly after her divorce, janet lost her father, then she lost her job, she had mounting money problems, but janet not only survived, she worked herself out of despondency and now she says life is good again.

how could this happen? she told me that late one autumn day, when she was at her lowest, she watched a squirrel storing up nuts for the winter. one at a time, he took them to the nest and she thought that "if that squirrel could take care of himself, with a harsh winter coming on, so can I!" "once I broke my problems into small pieces, I was able to carry them, one at a time. just like those acorns. one at a time.""
nåväl.she cannot be reached
I stretch and stretch and stretch my arm
but I cannot stop her teardrops from falling down

she's been crying for too long now
I want to hug her pain away
but I cannot stop her teardrops from falling down

she's not crying because of me
and when she stops crying
it problably won't be because of me
I cannot stop her teardrops from falling down

but I promise to keep stretching
even though that I know
my arm isn't long enough
I cannot stop her teardrops from falling down
she cannot be reached


live and love!

/GangstaMilou

051024 - vimmelkantigtoj oj. ja, se människor! idag har jag hört så mycket, från så många olika personer, om vad som kan hända när en pojke och en flicka tycker väldigt mycket om varandra, eller åtminstone låtsas att de tycker väldigt mycket om varandra, att jag blir halvt vimmelkantig. vågar man öppna ytterdörren längre?
eller för att citera varan-tvs briljanta version av stig "slas" claesson: "...idag spelar ungdomarna fotboll...hånglar...och går på tjurfäktning!"
jag har nog faktiskt mer i vimmelkantighet att trycka in i mitt huvud just nu än vad som är hälsosamt. ge mig en permission, är du snäll, gud.vimmelkantigt.live and love!


/vecchiarelli

051015 - resolution (resolution)vi ligger på den gröna soffan. ditt huvud vilar mot min bröstkorg och jag antar att du kan känna mina andetag. läpparna är fortfarande lite fuktiga. nick drake sjunger från högtalarna om vad tiden lärt honom. det känns som att jag snart kan somna, men jag har aldrig varit så vaken. jag är fylld av energi, men jag har aldrig varit så avslappnad. nu är det enda som finns. jag pillar litegrann på din rygg med mina fingrar. du tittar upp med glada ögon och leker lite med min lugg. du frågar varför jag ler och jag svarar att det vet du nog redan. du skrattar till och kniper dina ben runt mitt lår. du nyper mig retsamt i näsan. från högtalarna sjunger nick drake om en ros utan taggar. jag trycker din hand och önskar att det här ögonblicket aldrig tar slut.


051002 - so what the hell are we so scared of?

hejjj igennnn!två, för mig helt okända, bloggar som jag hört goda vitsord om:

http://tug.blogg.se

http://carstenjancker.blogg.se
andres lokko var på tv igår. han är bra. shirley clamp var också på tv igår. hon är sämre.


jag är i full färd med att läsa erlend loes "doppler". erlend loe är så sjukt bra att han egentligen borde utsättas för en så kallad pålning (tack, wiking). en älgkalv har en xentral roll i boken. ett rytmägg också.

för övrigt anser jag att karthago och patrik hucko bör förstöras


live unt love!


//wilson

050920 - röd dag

Skickat: Idag 00:24

Avsändare
GangstaTintin P20, från Leksand i Dalarnas län

chandler


många är vi som undrar över vad livet egentligen är för något. jag tror mig eventuellt vara något på spåren. jag misstänker att livet handlar om att inbilla varandra att vad vi en gör så kommer det bli jobbigare än det vi gjort tidigare. när man insett det bedrägliga i detta som har man, enligt mina ringa beräkningar, nåt en sorts själens rening. låt mig konkretisera. när man går på lågstadiet får man höra "vänta bara till mellanstadiet, då blir det tuffare". likväl ägnar man hela mellanstadiet åt att kasta sudd på varandra och lägga patiens på klassrummets dator. sedan får man höra "vänta bara till högstadiet. då blir det minsann till att ta i med hårdhandskarna!". den huvudsakliga skillnaden mellan mellanstadiet och högstadiet är att man på högstadiet nu även kan köpa godis på rasterna, vilket är bra eftersom man behöver ny energi efter allt suddkastande. när gymnasiet får man dock höra att leken är över. på gymnasiet accepteras inte vad som helst. sägs det. i verklighetens värld innebär det att man nu får fler sovmornar än tidigare. och dricka alkohol. den huvudsakliga motivationsfaktorn till att ändå anstränga sig en aning under åldern 16-18 är ju såklart att man måste vara förberedd för att klara av att studera på universitetsnivå. men, kära systrar och bröder, så här ligger det till. på universitetet börjar man per definition aldrig innan klockan 10 på morgonen. ens huvudsakliga concern är vilka skivor man ska lägga det fyrsiffriga belopp som man tjänar varje månad for doing nothing. så. lyssna inte på människorna. trots allt de säger, livet blir bara bättre och bättre. men...hm...å andra sidan brukar ju uppfattningen bland dessa människor vara att det är väldigt skönt och avslappnande att gå i pension...och om de har fel om allt annat så....jäklar...måste ringa pippi och se om hon har några krummelurpiller över!


häj bå

050920 - purple is a fruit

och så var det dags igen. ytterligare ett samarbete över lunardagboksgränserna har genomförts. vill du vad läsa vad jag har att säga så ska du titta in hos zheldon och läsa hennes dagbok "röd dag", är du däremot normalbegåvad och hellre vill läsa vad humlan anna har att säga så just stay tuned.

it's all yours, anna


"ikväll går oskars ersättare anna a.k.a. humlan a.k.a. zheldon under tema:musik.

musik mysik müsik

med musik går allting lättare. vilken jävla klyscha. vilken jävla sann klyscha. det är fult att svära. det är synd, som dr. alban skulle ha sagt. jag går dock emot dig ikväll, alban. musik måste beskrivas effektfullt. och för folk som en annan, med ett otroligt dåligt ordförråd, finns det inte speciellt många andra utvägar att ta till än ett och annat "inihelsike" och "jävlaranacka". effektfullt är vad det blir, sa bull. musik är effektfullt. effektfullt är musik.

det är ganska obegripligt faktiskt, hur man kan återvända till ett ögonblick med hjälp av en låt, en trudelutt, en melodi, en sång. det är läskigt hur man kan bli knäsvag av ett par toner som ju faktiskt spelades då du och din käresta för första gången laid eyes on each other. det är obehagligt och ruggigt hur en låt kan få din mage att göra vilda vurpor av obehagliga tankar, hur du kan sjunka ned i ett så fasansfullt djupt och mörkt hål av saknad efter det som var. det är konstigt, hur du kan associera både det ena och det andra med en speciell bit. det är faktiskt konstigt. lite jobbigt. kanske underbart. hänförande.

musik är nog mest hänförande. för mig är det hänförande. jag är glad att jag har minnen, både jobbiga och underbara, till musik. jag är glad att jag känner något, att jag reagerar. jag är glad att det finns låtar som är så vackra att det faktiskt värker i magen. att jag saknar, längtar. jag är ännu gladare över att det finns låtar som är så vackra att jag mår as. och saknar, längtar. för fanns inte de förbannade jävla fuckingjävlaskitlåtarna som jag aldrig mer kan lyssna på för att jag saknar d i g så mycket, så skulle inte heller minnena, känslorna, den underbara kärleksvärken i magen, ha varit lika starkt, nu nu nu nu nu.

musik är motsatser. hänförande motsatser.

godnatt."


tusen tack, a. där satt den!god jul

050919 - lou had surely met hernej, ingen artikel skriven idag. såklart. ingressen är dock klar. bara resten kvar. förresten så hade jag, som jag skrev igår, inte bara glömt ta med mina anteckningar, jag glömde även ta med mitt användarnamn och lösenord till min kukmail och därpå följande kukmailbox där det står var jag ska den så kallade kukartikeln. glenn hysén ringde och hälsade att det hela, och nu citerar, "är kuken". jag höll med honom. nåväl antar jag får ringa min vapendragare och våningsgranne ulf och be honom göra lite grävande journalistik på ämnet imorgon. åh, så onödigt det känns

det finns en gräns för hur mycket man kan reffa till l. winnerb. utan att fullständigt tappa all sin integritet, men i alla fall så skriver på sin hemsida såhär om en av sina låtar: "det gamla vanliga: jag kärar ner mig och hon flyttar utomlands innan jag ens hunnit berätta det. det händer mig hela tiden. dom säger att dom ska försöka hitta sig själva och allt det där och kommer alltid hem med en ny pojkvän". igenkänning anyone? kanske. ganska roligt kan man in any case tyckajag vet faktiskt inte när jag senast skrev i denna inte så dagliga dagbok två dagar i rad. kanske är det ett tecken på att jag har en artikel att skriva. kanske är det ett tecken på att min dvd står kvar i sundsvall
live and love!


//åke nordin


050918 - love in the middle of a fire fight

back with a vengeance från sundsvall i fredags. har sedan dess hunnit läsa en bertbok, se big fish, läsa en femtedel av det jag borde läst i boken "att skriva i tidning", dricka te, notera att jag glömde att ta med mig blocket med de anteckningar som jag behöver ha till den artikel jag ska skriva om göran persson idag, få mina gardiner uppsydda, få två nya kuddar, äta popcorn, prata i telefon och knyta en slips.

"at a christmas-party, I'd hold your hair when you vomit
I'd help you up to brush your teeth, and then I'd kiss your stomach
we lie still on your bed, the room is lit only by the tele
and it's a perfect night for feeling melancholy"

- jens lekmanidag? jag misstänker att jag kommer ägna mer tid åt att titta på fotboll än att skriva artikel om göran persson och göran högg (och lite om adolf hitler och nalle puh). eller så drömmer jag bara lite om tom och huck och floden, flotten, dagdriveri.såg som jag tidigare nämnt big fish igår. fin film. många sagan om ringen referenser tidigt i filmen, om man råkar vara konspiratoriskt lagd.
äh, what the hell, mera jens lekman!

"she said it was all make-belief
but I thought she said maple leaves
and when she talked about a fall
I thought she talked about a season
I never understood at all

I thought she said maple leaves
and when she talked about about the fall
I thought she talked about mark e smith
I never understood at all
I never understood at all"eller för att citera mats sundin: "jag är ingen person som går och tänker på saker"


häj bå

050906 - jag ville säga nåt till tröst


...men du skulle ha tagit det helt fel


för er som eventuellt skulle undra så trivs jag hittills helt okej här i sundsvall, trots att det finns ett och annat och annan att sakna här. skolan är hur som helst intressant. idag taldes det bland annat om fredrik wikingsson och båttutor på föreläsningen. se där!"idag bröt solen fram. efter veckor av regn kan jag byta mitt liv mot en enkel refräng av kärlek" - tomas andersson wij. ja, du, tomas. den som hade det så bra ändå. jag vill så gärna våga. våga ta ett steg till. men jag är rädd. rädd för att bryta isär det vi har. att allt vårat vackra vänder mig i ryggen om jag tittar för noga. att drömmen ska ta slut och jag vaknar. jag vet inte vad jag betyder för dig. jag vet inte vad du vill betyda för mig. men jag vet att du kan ta hand om mina händer. det här är kanske inte rätt forum att prata om det här, men det är inte alltid så lätt att se någon i ögonen och säga som det är. det är svårt när det är något elakt man vill säga. det är ännu svårare när det är något snällt. with your heart on your sleeve.

mina dagböcker måste bli roligare snart.live and love

//tom och huck

050830 - for the sake of the song

"just say yes" sjunger tim burgess. kanske det, tim, men jag vill nog lära känna dig lite bättre först. jag vill inte rusa in i något.

jag vet inte hur mycket du egentligen bryr dig
men jag vet å andra sidan heller inte om det spelar någon roll
för som det känns nu så har jag slutat bry mig
om svaret är ja eller nej
jag vet att det finns två andra som är viktigare för dig
men jag vet å andra sidan inte om det spelar någon roll
du betyder i alla fall mycket för mig
så fråga vad du vill för jag kommer inte säga nej
och jag bara hoppas att vi inte behöver skiljas
trots att vi åker åt olika håll
one can only hope


live and love!

/largeman


050821 - vi är värda så mycket mer

det är kvällar som denna som man på allvar börjar överväga att:

- aldrig mer bo i leksand
- bli nykterist
- bli alkoholist
- gå i celibat
- skaffa ett jobb
- kräva guds avsättning
- skaffa flickvän


jaja, mail från min syster och faktumet att patrik hucko tycks vara nye kjell samuelsson piggar i alla fall upp. och för eller senare kommer väl Du hem igen också, antar jag

live and love!


/ett tivoli

050814 - gästskribenten i kväll,

a.k.a. oskar a.k.a. alf a.k.a. alfie a.k.a. pruzelius a.k.a. perhammar, får denna gång en helt egen elektronisk dagbokssida. jag vet, att under tidigare samarbeten över "lunardagböckernas gränser" (som alfie så fint uttrycker det), så har även ägaren/ägarinnan till dagboken fått sin beskärda del av dagens nedpräntning. men i c k e ! jag ska alldeles strax sluta skriva. för alfie klarar det här alldeles själv. vill bara säga ett ord: synd. hihi,

varsågod, herr gäst:

"allt gott har något ont med sig och så vidare och så vidare. häromdagen gav den godhjärtade gudinnan anna min dagbok en rejäl boost genom ge mig lite av sin litterära färdighet i ett samarbete över lunardagboksgränserna. nu är det tydligen dags för mig att betala tillbaka lite av detta.

imorgon är det tänkt att jag ska fika med en av mina favoritpersoner. det ska bli lustfyllt och härligt. jag tycker om att fika. exempelvis är det ju väldigt gott att dricka kaffe, men inte nog med det, det finns massvis av degbaserade godbitar att tugga på medan man dricker den energigivande, koffeinfyllda drycken och det gör i sin tur fikastunden nästan dubbelt så njutningsfull. några exempel på bröd som passar bra till kaffe är kanelbullar, sju sorters småkakor, ostmackor, kladdkaka och jordgubbstårta. en gång åt jag faktiskt mandelkubb. det gick bra det med.
harald treutiger, killen som var programledare för fredagsunderhållningen "rena rama sanningen" under 1990-talet, sa under en radiointervju en gång en rolig sak. såhär sa han: "jag är skitsur". citatet blir mycket roligare satt i sitt sammanhang, men det (sammanhanget alltså) får ni ta reda på själva. dessutom är det ju ganska roligt så där också.ett annat roligt citat ska jag också bjuda på. denna gång bjuder jag dessutom på sammanhanget. det var allas vår doktor alban som en gång medverkade i enkäten "vi 5" (som man kan läsa på baksidan av aftonbladet). frågan löd "vad är synd?". tandläkarens svar? "det är när man vill att något ska hända och så händer det inte. då är det synd att det inte händer." frågor på det?


slutligen fick jag ett sms för ett par dagar sedan från en person. i meddelandet stod det "jag kommer inge längre. när idag blir igår, kommer du att minnas mig då?". om författaren till meddelandet läser detta, och det tror jag att hon gör, så skulle jag vilja hälsa att you can bet your sweet ass that I will!


nåväl. nu får det vara bra. och glöm nu för guds skull inte att man bara får ta TRE steg med bollen! mitt namn är bengt johansson och ni tittar på sveriges television! HEJ DÅ!"

050812 - don't let the devil ruin it all


denna sommar har både white stripes och lars winnerbäck gjort något som för oss simpla lekmän tycks mycket märkligt. de har i vardera fallet valt ut den absolut sämsta låten från deras nya alster som singel. ja, faktum är att det i båda fallen är de absolut sämsta låtarna som dessa artister satt sina namn under deras hela karriär. första singeln till white stripes makabert makalöst efterlängtade album "get behind me satan" var av någon gudsförgäten anledning "blue orchid", en låt som på sin höjd kan beskrivas som något som inte ens ac/dc skulle varit speciellt nöjda med. lars winnerbäck släppte innan sin sommarturné en ep där första spåret (som spelats varje gång jag slagit på radion den här sommaren) heter "stort liv" och den fick mig första gångerna jag hörde den undra vad i hela friden det var för raggarmusiker som skrivit den här låten. när jag sedan förstod vem denne "raggarmusiker" var så jag något i stil med "men kom igen!" vilket är ungefär är vad jag brukar säga när jag ser per lundell spela ishockey. det vore en sak om dessa artister helt enkelt hade gått och blivit dåliga, men det märkliga med det hela är att dessa två låtar på inget sätt är representabelt för hur resten av albumen låter. resten av "get behind me satan" må inte vara lika bra som "elephant", som mycket väl kan vara det bästa albumet som kommit från andra sidan atlanten på den här sidan av millenieskiftet, men är ett mycket trevligt album med en hel del spännande musikaliska idéer. resten av winnerbäcks ep "stort liv" tillhör kanske inte den rödhårige jeanstrooperns bästa, men exempelvis wiehe-covern "kom hem till mig" är mycket trevlig lyssning, och då är wiehe verkligen ingen artist som jag lyssnar på i onödan till vardags. nog för att det beundransvärt att inte sälja sig och bli för folklig, men visst är det ett litet märkligt sätt att marknadsföra sin musik på?
lite opium för lunarfolket:

seinfeld säsong fyra på dvd
no direction home - kommande scorsese-film om mister dylan
jack kerouac
filip unt fredrik
tug wilson - busterhjälte
till sist har jag det stora nöjet att publicera ett förträffligt alster av en gästskribent. det är allas vår humla, bumble bee, gudinna anna:

"med bara några dagar kvar av det som yngre kallar "sommarlovet" (jag är inte ung), så skiner solen. den stora solen. det är jobbigt att gå tillbaka till mörka skolan då. men vissa kommer att ta detta steg mot mörkret. stackars er. stackars, stackars, stackars små er. stackars oskar som ska bort från leksand, falukorvar och mörka skogar. stackars oskar som ska ännu längre bort än någonsin. stackars alla mina vänner som flyttar till, ja, överallt. bollnäs, spanien, göteborg, kalmar, kina. stackars er som ska bort från falurödfärg, ishockey och skvaller. s t a c k a r s !

för alla andra (och jag) som är kvar så tänkte jag göra en lista, en lista som handlar om saker som är bra. och så. med att vara hemma.

1. leksand
2. falukorv
3. mörka skogar
4. falurödfärg
5. ishockey
6. skvaller

eller inte. jag försöker igen.

1. oleksand
2. ofalukorv
3. omörka skogar
4. ofalurödfärg
5. oishockey
6. oskvaller
7. telefonen
8. internet
9. bilen
10. bussen
11. tåget
12. båten
13. flyget (ja, jag erkänner, det är ett bra transportmedel, det kan även en livrädd flyghatare erkänna för att behålla stoltheten. dessutom har jag fått veta, av en hemlig källa, att man tydligen måste flyga en gång varje dag i 8 300 år för att chansen ska vara en på trettio miljoner att störta. konstigt nog är jag ändå inte lugn som en filbunke.)
14 - 1000. övriga transportmedel (där även inräknat framtida tidsmaskiner och andra genidrag)

jag kommer att sakna er. nu ska jag äta glass."

tusen tack, anna! borde vi inte alla äta lite glass?

050729 - andres lokko

http://www.svd.se/dynamiskt/noje/did_10216649.asp

050725 - kräv din cred


för det kan ingen annan göra åt dig!mycket nu.

har jobbat klart för sommaren nu. min sista arbetsdag var visserligen för mer än en vecka sedan men jag var inne på jobbet idag och kastade in den berömda handduken. jag tömde mitt skåp och gick sedan upp till min chef och sa några väl valda ord ("tack för den här tiden! jag trivdes jättebra!"). jaja, man kan ju alltid hoppas att de råkade lägga till någon nolla när de betalade ut min lön.


inte nog med jag har semester. efter en helg med betoningen på tv-spel, alkohol och förlustelse (nåja) så har jag ägnat dagen åt kontrekt framtidsbeslutsfattande. det gick till så att jag surfade in mig på
http://www.antagning.sunet.se och bockade i en ruta som signalerade att min önskan är att tacka ja till min plats på mittunivsersitets journalistprogram i sundsvall. så nu kan jag med bestämdhet säga till den som frågar mig att jag ska flytta till leiffoppaforsberganhängarnas mecka för att så småningom förhoppningsvis bli kollega med olsson, palmlöf, niccokick_s kusin, kappelin, härenstam, tintin, lokko, raymond barone, bernstein, gradvall, woodward, wikingsson, nyström, s thompson, rubini, anders wahl och kompani. vi får väl se om jag blir en ledande stilist eller något annat eftersträvansvärt. om jag välter några diktaturer eller marianne records, månne. "we all want to change the world, but when you talk about destruction, don't you know that you can count me out? don't you know it's gonna be all right?" som john lennon en gång diktade.

när kommer det mer poesi då, anita?

vi kan lika gärna avsluta med lite revolutionslusta från 70-talets chicago:

"the revolution will not be brought to you by the
schaefer award theatre and will not star natalie
woods and steve McQueen or bullwinkle and julia.
the revolution will not give your mouth sex appeal.
the revolution will not get rid of the nubs.
the revolution will not make you look five pounds
thinner, because the revolution will not be televised, brother"
- gil scott-heron

live and love, all of you//greenspan

050707 - elegi för människan

nej. inte igen. nej!


för en månad sedan var jag i london. jag åkte buss. nu läser jag om hur terrorister har sprängt en rad kollektivtrafiksfordon i just london, huvudstaden i det land jag nyligen bodde i fyra och en halv månad. jag bryr mig inte det minsta om vad som var orsaken till dåden, vem som gjorde det eller vad som kommer hända. oavsett vilket blir jag illamående, rädd, ilsken, uppgiven och fylls av sorg över hur vi människor behandlar varandra.ge all er kärlek till alla som behöver den! det behövs mer än någonsin

050705 - ingenting känns längre särskilt anrikt


here you come again
looking better than a body has a right toVÅRA HÄNDER

det verkar som att du tar din hand ifrån mig
jag antar att det är det enda rätta
om det är det som känns bäst för dig
och jag förstår att det mesta vänder
men var ska jag göra av mina händer?

det fanns så mycket som jag var beredd att lova
nu finns det bara avstånd
nu vill bara ta mig till drömmarnas länder
men jag kan inte längre sova
för var ska jag göra av mina händer?

live and love, den som känner för det

//huck

050621 - she never lost her head...
...even when she was giving head


ibland kan det kännas lite dödfött att hålla på och lyssna på lou reeds texter, lou har ju knarkat så otroligt mycket mer än vad jag har (i synnerhet så har jag knarkat så otroligt mycket mindre än vad lou har). det huvudsakliga problemet är dock att låtarna är så överjäkligt bra, lou reed var nämligen en gång i tiden sångare i tidernas bästa rockband, velvet underground. velvet underground är huvudanledningen till all sorts drogromantik. världens ledare har nu upptäckt detta och det sägs att de planerar aktioner för att bränna alla deras skivor i en modernare version av de tidigare så populära bokbålen (se: kinesisk historia) (dock blir detta inte alls lika effektivt med cd-skivor, den där plasten brinner inte alls lika bra som pappersmassa, den smälter mest). så, innan världens ledare med team america i spetsen hunnit skrida till verket, ta så snart du kan chansen att köpa följande plattor så fort som du bara kan, medan du fortfarande har chansen (de säljs parodiskt billigt på cdon.com)!:

"velvet underground & nico"
"white light/white heat"
"velvet underground"
"loaded"
"VU"

och så lou reeds andra soloplatta från 1972; "transformer"

sådärja, då var jag klar med mitt musikmissonerande för den här gången. jag lyckas till och med klämma in lite krystade ironier angående bokbåler och dylikt. den här dagboken behåller minsann sin låga, men jämna, formkurva.

imorgon är det dags att stämpla in till jobbet igen. vad hände med de lediga onsdagarna som vi alltid hade i brighton. jag får nog kliva in till min chef imorgon och säga "marita! vi måste minsann göra lite förändringar i mitt schema! och varför inte höja min lön när vi ändå är i förbättrartagen?". men vad vet jag? man brukar ju säga att man inte ska klaga. man kan ju ha det betydligt värre (har jag hört). "jag är glad att jag finns till, det breddar upp min horisont!" som en vis man från skåne en gång sjöng.nej, det blir ingen poesi den här gången!


nu är det slut! nu får det räcka!

/klaus kinski

050617 - ibland är en dröm det finaste man har


jaha, minsann. här sitter man igen. har gått en introduktionsvecka på jobbet nu. det kändes lagom jobbigt. jag bävar för hur det ska bli när jag börjar på riktigt. eventuellt kommer jag dö. det vore ju misslyckat.

idag såg jag kort på mig själv från 2001. tänk så ung och naiv man var. pappa hävdade när vi tittade på korten att jag alltid varit fotogenique. jag förnekade.
jag läste nyss igenom en hemtenta jag skrev i julas. tänk så ung och naiv man var.


leksand känns bara mindre och mindre och mer och mer klaustrofobiskt för var dag som går;

"Du växte upp i det lilla landet
Du känner doften av skrapsår och grus
Av skogens nässlor och bäcken därigenom
mellan rader av symmetriska hyreshys

Där hade nån slagit i spadan och drömt en dröm
med det är ingenting som märks där idag
Där gror nu bara drömmen om en väg därifrån
Ett annat liv, ett annat jag

Den stan hade inga visioner
Inga öppna hav, ingen kust
Inga salta historier i väggarna
Inga svindlande höjder, ingen lust

Att komma hem är som att resa i tiden
Du känner samma känslor igen
Den där kvalmiga, väntande friden
och samma kärlek och vemod igen

Vart ska du gå, vad ska du göra med tiden
Men alla tusentals nätter och dar
Ska du schemalägga hela livet
eller ha din rastlösa frihet kvar

Jag bara undrar, jag bara tänker
Det finns en pusselbit som inte vill in
Här skiner solen och ljuset blänker
i alla fönster, i alla krypin"
- lars winnerbäck

djuralistan:

1. anita
2. kissekott
3. anitahed_16@hotmail.com


hoves strandpromenad fredagen 27/5 -05 (skriven på en buss på väg mot southwick):

karlavagnen rullar
och vi får följa med
vi behöver inte tänka
för karlavagnen kan sin led

karlavagnen får oss
att luta oss tillbaka
vi behöver bara hålla om varandra
för med karlavagnen kan vi sluta skaka

karlavagnens lanternor lyser
och vi kan äntligen se klart
trots att vi passerat midnatt
för karlavagnen vet var vi hamnar snart

karlavagnen rullar
och jag kan inte kontrollera mina händer
åh jösses, tack gode gud
för karlavagnen som oss mot himlen sänder
live and love!

/ nat chase

050609 - well, I might look like robert ford......but I feel just like jesse james!
efter att ha åkt till brighton för att få träffa lite göteborgare är jag nu tillbaka från microvågsugnens mecka till staden (nåja) utan trafik, sju kilo lättare och med en kraftigt utvecklad avsmak för bussåkande. jag packade mina väskor och satte mig på bussen mot luton airport glad över att få komma hem och, nog för att det också har varit skönt att komma hem, här hemma fylls jag mest av en märklig tomhet och rastlöshet. this is what salvation must be like after a while. allt är sig på sätt och viss sig så parodiskt likt här vilket gör att de saker som faktiskt förändrats de senaste fyra och en halv månaderna märkliga att ta in. ”tiden går så fort i ett land där inget händer. det blir så platt, det blir som förgjort. men oj, oj, oj
så mycket att göra!” som vi säger i bob hund-branschen. Now I just act like I don’t remember, Mary acts like she don’t care.
maybe you want to give me kisses sweet
but only for one night with no repeat
maybe you’d go away and never call
and a taste of honey is worse than none at all

oh little girl, in that case I don’t want no part
I do believe that that would only break my heart
oh, but if you feel like loving me
if you got the notion
I second that emotion

- smokey robinsonjag glömmer aldrig karlavagnen//brother bill

050402 - I'm afraid expulsion is the only answer


nu följer en grundkurs i allmän kriminologimacon dead är inte macon dead. macon dead är egentligen milkman. men också milkmans pappa är macon dead. milkmans mamma vill att milkman ska bli läkare, men milkman vet inte vilket patienter som vill bli behandlade av doktor dead.veckans powerplay: pauldokendo
veckans boxplay: leksands if
veckans sexsvekssammanbrott: lee-britt
veckans bantardrottning: linda r
veckans beckenbauer: platini
veckans pajen: niklas persson
veckans karl, i fängelset: martha
veckans bowling: biljard
veckans vax: pastrami
veckans korean: koreanen
veckans mest saknade: dokendo. kommentarer överflödiga
veckans crazy glue: guitar, som har många strängar på sin lyra
veckan mockfjärd: lewes
veckans flygande holländare: leif strömberg
veckans citat: ”let’s win the championship” - björn arrias


det här var mina krullar/dexter

050323 - may contain nutshi there!


vindarna viskar att det är dags för en biblioteksbjörnsdagbok igen, denna gång brighton style:

lika rätt som cissi är liten:

1. wes anderson - ”he’s a journalist so I assume he has checked his sources”
2. 5-1-2-2 - det världsrevolutionerande spelsystemet skakar pro evolution soccer-världen
3. hristo stoichkov - mannen, myten, kroppspråket
4. team america - ”unfortunately he had some blueberries in his back pockets”
5. genvägen (enköping)
6. andres lokko - ”skurt - tätt följt av dubbad film - är den främsta orsaken att jag aldrig ens har övervägt att skaffa barn”
7. bart simpson - ”I won’t denim new orleans”
8. simon bank - ”Celtic B-Juve A 0-1”
9. bob dylan - ”don’t let that scare you. it’s just halloween. I have my bob dylan mask on”
10. prosit - utklassar alltid monstret

lika fel som grav accent:

1. peter nordström - håll ner klubban
2. bandy-sm
3. sting
4. anita, som är oartig nog att inte respektera att jag sitter inne med sveriges sämsta msn och bara överger mig HELT utan anledning
5. pajen i tredjekedjan - dude! that is not okay!


lika oberäkneligt som öppettiderna i bamban:

1. kvalserien i ishockey - hjälp, hur ska detta sluta?
2. bottle rocket
3. vad ska koreanen hitta på härnäst?
citatet: ”let’s win the championship!” - francis bouillonMATT DAMON!

050215 - no, it's not FinlandEfter fem dagar av intensivt psykkrig och nervös väntan gick på tisdagen slutligen matchen alla väntat på av stapeln; derbyt, prestigematchen, klasskampen, religionskonflikten och kriget mellan två olika kulturer; Wales-Finland.

Stämningen på arenan, Vrigin Megastores, Brighton, Sussex, England, var minst sagt tät. Wales mittfältsstjärna Ryan Gills såg övertänd ut och var nära att bli utvisad redan tidigit i matchen. Det stenhårda närkampsspelet ledde till ett flertal gula kort åt båda håll och Finlands storstjärna Jari Litmanen drabbades av en elakartad vrickning i första halvlek och fick genomföra resten av matchen haltandes.

Finland hade övertag i bollinnehavet matchen igenom, men ett mittfältsspel som gick ALLDELES för långsamt och en skrämmande svag insats av Mikael Forssell på topp gjorde att det var Wales som skapade målchanserna. Ett konstant missriktat sikte hos britternas centertank, John Harston, ledde dock till att resultatet efter 90 minuter var 0-0.

I Silver Goal föll slutligen det oundvikliga avgörandet. Wales mittbacksklippa och lagkapten, Robert Pase, som under hela matchen på ett obarmhärtigt sätt utraderat Mikael Forssell, bröt in i straffområdet och slog in matchen enda mål.

Wales förbundskapten Oskar Klingborn var inte förvånad efter segern:
- Vi sa redan innan matchen att Finland anatagligen skulle vara i MYCKET dålig form.

Finlands förbundskapten och andlige ledare Björn Arrias kommentar till förlusten var kort och konsis:
- Fuck off, Denise! Fuck off!

/Per-Erik

Om

Min profilbild

tug