Del 9: Leksand-HV 71

Leksand-HV 71 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-1)
 
Leksands mål: 1-0 Toni Kähkönen, 2-1 Fabian Brunnström (Johan Ryno).
 
***
 
Två raka segrar? Nej, jag antar att det skulle vara för kul. Att vi behöver acklimatisera oss efter de sju raka nollorna för att inte få dykarsjuka.
 
En poäng fick tydligen räcka. Och det ska ju gudarna veta att vi inte har blivit bortskämda med heller.
 
***
 
Men det är bara att erkänna att jag upprepade gånger, långt in i matchen, trodde på full pott i kväll.
 
Inför matchen såg nämligen HV 71:s bortastatistik ut ungefär som Leksands totala statistik har gjort under hösten. På fyra matcher som gästande lag hade de noll poäng och två gjorda mål på kontot.
 
Därför, och med Leksands fina slutperiod mot Örebro i färskt i minnet, trodde jag både vid 1-0 och 2-1 att saken var på god väg att bli biff.
 
Tyvärr räckte inte försvarsspelet riktigt till i kväll. I stället klyddade man till det och fastnade onödigt länge i egen zon när man slarvade bort lägen att bryta och kontraslå. Och till slut trillade puckarna in.
 
***
 
Under en turbulent säsongsinledning är Toni Kähkönen en av de som mest konsekvent har presterat. I kväll fick han göra sitt första mål när han, som om det vore det mest naturliga i världen, medan många väntade på en passning sköt pucken direkt i mål och gjorde 1-0.
 
***
 
Två andra spelare med nollor i målprotokollet inför nedsläpp var Fabian Brunnström och Johan Ryno. Båda verkade sugna på att råda bot på det redan i första perioden.
 
Under första halvan av perioden var Ryno riktigt nära två gånger om och under andra halvan var Brunnström väldigt aktiv och dirigerade Leksands anfallsspel.
 
Det var som en föraning av vad som väntade i inledningen av den tredje perioden när Ryno med ypperligt förarbete gav Brunnström tom bur. 2-1.
 
***
 
Sak jag skulle vilja göra: Sätta mig ner med Kähkönen, Veli-Matti Savinainen och Bunnström.
 
Sak jag då skulle vilja säga: "Pojkar, det kan vara ganska svårt att se skillnad på nummer 85, 86 och 96. Hur löser vi det här?"
 
***
 
En poäng är i alla fall en poäng.
 
Den glädjen hade dock varit större om den inte skymts av hur fullständigt Leksand hann med att gå bort sig under de femton övertidssekunderna.
 
 
Oskar Klingborn
 
***

Kommentarer
Postat av: Svärmor

Det bästa med LIF-matcherna är definitivt dina klockrena analyser efteråt! Ännu bättre är de när du använder ord som klydda... 😝

2014-10-10 @ 00:23:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0