Leksands mål: 1-5 Johan Ryno (Linus Hultström, Mattias Ritola).

***

Det är nog inte så dumt med lite uppehåll.

***

Tidigare möten mellan lagen den här säsongen har präglats av matchstraff. I första perioden var det snarare högaktuella bedömningsnivåer som ställde till det. För båda parter.

Först slarvade Leksand bort ett tidigt powerplay när Tomi Sallinen, efter elva sekunder i numerärt överläge, väldigt onödigt drog på sig två minuter för delaying the game när pucken låstes fast vid sargen.

Sedan var det Växjö som fick bita i det sura äpplet när deras mål dömdes bort efter att en spelare hade korsat målgården och stört Oscar Alsenfelt precis före avslutet. Ibland verkar spelare ha svårt att lära sig av tidigare situationer.

Perioden var i stort väldigt uppdelad. Leksand inledde bäst och hade under första halvan spelet totalt och hade flera vassa farligheter. Sedan tog Växjö över fullständigt, något som underlättades av att både Linus Hultström och Jonas Frögren bjöd på hårresande felpassningar i egen zon, och det kändes knappast som någon chock att Växjö fick gå till paus med 0-1 på resultattavlan.

***

Det skulle visa sig att de där inledande minuterna av matchen var ungefär det roliga vi fick.

I andra perioden var det nämligen total överkörning som gällde. 7-18 i skott och 0-2 i mål hade kunnat vara ännu större siffror. Så snart 0-2 letade sig in bakom en skymd Alsenfelt kändes matchen död.

***

Leksand trivdes bra mot Växjö under hösten. Två av tre möten vann Leksand med klara siffror. Växjö har dock ett väldigt namnkunnigt lag och nu är deras form milsvida bättre.

Årets Leksand är förvisso inte chanslösa mot något lag i serien, men mot sådant här motstånd måste extremt mycket klaffa för att man på allvar ska kunna hota. Det krävs fokus i försvarsarbetet, en storspelande målvakt, disciplin nog att hålla sig borta från utvisningsbåset, sylvass skärpa när läge bjuds, psykologiska mål i rätt bur och en hälsosam dos tur.

I kväll fanns inget av det och då slutar det lätt så här.

***

Den här bloggen 9 oktober 2014:

"Sak jag skulle vilja göra: Sätta mig ner med Kähkönen, Veli-Matti Savinainen och Bunnström.

Sak jag då skulle vilja säga: 'Pojkar, det kan vara ganska svårt att se skillnad på nummer 85, 86 och 96. Hur löser vi det här?'"

Lösningen visade sig vara att både Veli-Matti Savinainen och Fabian Brunnström lämnade klubben. Något fullt så drastiskt hade jag kanske inte tänkt mig. Det känns dock fint att man verkar lyssna på mig.

***

Och nu, i skrivande stund, gör Brynäs 3-2 och 4-2 under matchens näst sista minut mot Frölunda. God natt.