050215 - no, it's not Finland

Efter fem dagar av intensivt psykkrig och nervös väntan gick på tisdagen slutligen matchen alla väntat på av stapeln; derbyt, prestigematchen, klasskampen, religionskonflikten och kriget mellan två olika kulturer; Wales-Finland.

Stämningen på arenan, Vrigin Megastores, Brighton, Sussex, England, var minst sagt tät. Wales mittfältsstjärna Ryan Gills såg övertänd ut och var nära att bli utvisad redan tidigit i matchen. Det stenhårda närkampsspelet ledde till ett flertal gula kort åt båda håll och Finlands storstjärna Jari Litmanen drabbades av en elakartad vrickning i första halvlek och fick genomföra resten av matchen haltandes.

Finland hade övertag i bollinnehavet matchen igenom, men ett mittfältsspel som gick ALLDELES för långsamt och en skrämmande svag insats av Mikael Forssell på topp gjorde att det var Wales som skapade målchanserna. Ett konstant missriktat sikte hos britternas centertank, John Harston, ledde dock till att resultatet efter 90 minuter var 0-0.

I Silver Goal föll slutligen det oundvikliga avgörandet. Wales mittbacksklippa och lagkapten, Robert Pase, som under hela matchen på ett obarmhärtigt sätt utraderat Mikael Forssell, bröt in i straffområdet och slog in matchen enda mål.

Wales förbundskapten Oskar Klingborn var inte förvånad efter segern:
- Vi sa redan innan matchen att Finland anatagligen skulle vara i MYCKET dålig form.

Finlands förbundskapten och andlige ledare Björn Arrias kommentar till förlusten var kort och konsis: