Leksands mål: 2-1 Linus Hultström (Mattias Ritola, Johan Ryno), 2-2 Johan Ryno.

Går det att på något vis inkassera bonuspoäng för starka upphämtningar?

***

Veli-Matti Savinainen lämnar Leksand.

Den vetskapen gav kvällens match en konstig känsla inledningsvis.

Speciellt när det bjöds på en så pass karaktärslös förstaperiod. Två lag som kände på varandra, som inte kopplade grepp, utan utbytte halvdana nästan-chanser med varandra.

I sinom tid började Linköping etablera tryck, vilket underlättades av Johan Rynos utvisning, men fick ingen utdelning.

***

Däremot tog det bara 32 sekunder för dem att göra mål i andra perioden.

Jag är så trött på de där ofokuserade målen som Leksand släpper in direkt efter pausvila eller direkt efter att själva ha gjort mål. Det är en ovana som måste gå att fila bort.

Och det blir inte lättare när Linus Hultström, precis som senast, åtta minuter senare styr in en puck i egen kasse.

***

Då är det inte så dumt att sitta inne med seriens bästa powerplay. Och Hultström är inte den som inte vill återupprätta sig själv.

En minut och 55 sekunder i numerärt överläge behövdes, sedan hittade Mattias Ritolas förträffliga passning fram till Hultströms blad i öppet läge. Ritolas sjunde assist på fem matcher.

1-2 och känning inför sista perioden.

***

Och ingen match är ju numera komplett förrän Ryno har gjort mål. I kväll dröjde det fyra minuter in i tredje perioden innan han nätade för sjätte matchen i rad. Hans 2-2-mål var en bra payback för det något slumpmässiga i Linköpings 2-0-mål. Ryno slängde in pucken från sargen och Toni Kähkönens skymning lurade målvakten.

***

Där och då var det en vidöppen tillställning och lagen bytte chanser med varandra och bland annat hade Ritola ett utmärkt läge att ge Leksand ledningen.

I stället var det Linköping som fick in 3-2. Efter det orkade inte Leksand mer och på slutet kom också 4-2 i tom bur. Backparet med Hultström och Kevin Kapstad var inne på samtliga mål i matchen, både framåt och bakåt.