Del 25: Leksand-Örebro

Leksand-Örebro 3-2 (3-1, 0-1, 0-0)
 
Leksands mål: 1-1 Johan Ryno (Mattias Ritola), 2-1 Tomi Sallinen, 3-1 Daniel Josefsson (Robin Gartner, Johan Ryno).
 
***
 
Jag har ett jobb som gör att jag måste gå upp ohemult tidigt på morgonen. Ibland har det sina fördelar.
 
I morse vaknade jag precis så att jag kunde slå på Viaplay och i direktsändning se förlängningen mellan Nashville och Edmonton.
 
Var Filip Forsberg på gång? Filip Forsberg var på gång!
 
Några minuter in i övertiden snodde han pucken i mittzon och startade ett anfall. Under anfallet hann han med att först ge en medspelare öppet skottläge i slottet och sedan själv pricka ramen, innan han med en enkel rörelse snurrade bort Taylor Hall och snärtade dit matchens enda mål.
 
Då anade jag att det här kunde bli en bra hockeydag.
 
***
 
Så blev det också.
 
Sedan omgång tre har Leksand parkerat sist i tabellen. Nu, 22 omgångar senare, har man äntligen tagit ett första steg och kravlat sig upp på elfte plats.
 
***
 
Det började ju annars inte så lovande.
 
Först visade sig Oscar Alsenfelt inte ens vara med i truppen. På väg till Finland av sociala skäl? Nej, han visade sig vara skadad.
 
Sedan hade matchen knappt hunnit börja förrän Örebro tog ledningen. Förra gången de gästade Leksand behövde de 21 sekunder för att spräcka Joakim Lundströms nolla. I kväll behövde de knappt tre minuter.
 
***
 
Men precis som då blev det betydligt roligare sedan och det gick dessutom undan.
 
Johan Ryno och Mattias Ritola gjorde gemensamt slag i saken för att snabbt få utökandet av mål- respektive assistsvit överstökat.
 
1-1.
 
Tomi Sallinen gjorde... ja, jag vet inte riktigt vad han gjorde...... och han skulle förmodligen inte kunna göra det igen om han försökte... men mål blev det i alla fall.
 
2-1.
 
Och Robin Gartner och Daniel Josefsson tackade för att de fick agera första backpar när den förre spelade fram den senare som smällde in pucken från blålinjen.
 
3-1 efter första perioden.
 
***
 
På detta följde en märklig andraperiod. Ett offensivt Örebro på jakt efter reducering mot ett aningen överrumplat Leksand gav en intensiv Örebropress. Just när Leksand sedan flyttade fram ett snäpp och ett par gånger hade bud på 4-1 samtidigt som perioden närmade sig slutet och verkade bli mållös trots allt hände plötsligt allt. Först kom 3-2 efter dels en misstänkt icing och dels en extremt lång spelsekvens utan avblåsning. Sedan hann pucken knappt släppas förrän vad som verkade vara 3-3 kom. Efter vad som kändes som en evighet ringde dock domarna på målet och dömde sedan bort det för spelare i målgården, helt korrekt.
 
***
 
Tredjeperioderna har många gånger varit ett sorgebarn under hösten. Även i kväll såg det så där ut i avslutningsakten. Lite slarvigt, lite nervöst, lite krångligt. Men den stora skillnaden är att tidigare har dessa tveksamma avslutningar slutat i åtskilliga förluster medan Leksand och Lundström i kväll ändå såg till att hålla tätt och bärga alla tre poängen.
 
***
 
Och vi ska nog vara glada av flera skäl för att det blir så. Jag måste erkänna att jag ser varje eventuell poäng i morgondagens match som en bonus. Det smärtar alltid att måla djävulen på sin fondvägg inför matcher mot Brynäs men kvaliteten brukar alltid bli väldigt lidande när det spelas match två dagar i följd.
 
 
Oskar Klingborn
 
***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0