Del 10: Växjö-Leksand

Växjö-Leksand 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

Leksands mål: -

***

Det var väl ganska precis så här man tänkte att det skulle bli? En motståndare som är ett snäpp bättre och en knapp men samtidigt klar förlust kändes som ett väldigt rimligt utfall redan före nedsläpp.

Att vi fick en förstaperiod med händelser som ingen kunde förutse visade sig inte göra någon skillnad.

***

Ja, första perioden bestod av sju minuter (för Leksands del ganska lovande) ishockey och en återstod av galenskap.

En korrekt sammanfattning av periodens händelser är, som Tomas Tranströmer en gång uttryckte det, "lika omöjlig som ritningen till en storm".

***

Leksand följer upp detta med en helt okej öppning av andra perioden men så fort Växjö, efter en fin omställning, hängde in 2-0 kände åtminstone jag att det här var över.

***

Slew-footing.

***

Leksand tuggade på även i tredje perioden och lät inte siffrorna rinna iväg utan gjorde i stället sitt bästa för att få till en reducering och lite spänning. Tyvärr fanns känslan av att vara ett nummer för litet kvar hela tiden.

***

***

Hur stort poängbehov det än råder är Växjö ett starkt lag som det sannerligen inte är någon skam att förlora mot. Med tanke på att skottstatistiken efter två perioder var 33-9 kan vi inte gärna spela orättvist-kortet heller.

Men det känns däremot förbannat retligt att det 1-0-mål som gav Växjö greppet kom till så satans billigt.

***

Slew-footing är, för att klargöra, alltså inte bara en matlagningsmetod som har blivit populär bland samhällets mer trendkänsliga utan också det som Jonas Frögren fick matchstraff för i första perioden.

Det fick jag lära mig i kväll. Vad får jag lära mig på torsdag mot Frölunda?