Del 13: HV 71-Leksand

HV 71-Leksand 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
 
Leksands mål: -
 
***
 
För bara några dagar sedan bärgades de första bortapoängen. Nu väntade ett besök hos laget med 18 hemmapoäng av 18 möjliga på kontot.
 
Vilka kallar man in då?
 
Lätt.
 
Joonas & Jonas - Leksands svar på Butch Cassidy & Sundance Kid.
 
Herrar Rönnberg och Frögren bildade första backpar. Ett 379 centimeter långt och 199 kilo tungt praktexemplar av arten skäggbuse.
 
Ett statement att ska ni slå oss får ni fan komma och ta oss först.
 
Rönnberg bjöd Andreas Jämtin på liveversionen av uttrycket "bröstvärmare". Frögren bollade med van hand undan samme Jämtin när denne försökte tuppa sig inför en tekning.
 
***
 
Leksand stod även i stort för en stark försvarsinsats, kanske säsongens bästa. Man inbillade sig inte att man skulle få låna dirigentpinnen speciellt mycket till en början utan stängde i stället igen portarna.
 
Tyvärr är ibland de lösaste skotten de som är svårast att försvara sig mot.
 
När Teemu Laine försökte sig på ett slagskott i powerplay i slutet av första perioden och missade större delen av pucken förvandlas den efterföljande fösaren till en förstklassig framspelning när Kevin Fiala kom sättandes runt kassen och petade in 1-0 för HV 71.
 
Och när slutet av matchen närmade sig punkterades den då Ted Brithéns styrlobb i en långsam, lååångsam båge gick över Oscar Alsenfelt och in till 2-0.
 
***
 
Hela första perioden och inledningen av andra var det HV som styrde spelet. Leksand var dock nära flera gånger att få utdelning när man väl gick till anfall. Oskar Lang gav Tomi Sallinen ett fint skottläge, Mattias Ritola ordnade fram en superchans för Toni Kähkönen och Linus Hultström hade flera fina initiativ.
 
***
 
När Leksand sedan mitt i andra perioden betade av ett tre mot fem-underläge var det som att allt trappades upp och man klev fram ett steg. Då började det kännas som att det här skulle kunna förvandlas till en riktigt kul kväll.
 
Amibitionerna var goda, anfallskombinationerna väloljade och målchanserna ganska många. Tyvärr måste man göra mål också när möjligheterna bjuds.
 
Och ingen kunde anklaga Fredrik Händemark för att ta en vältajmad 2+2 när han åkte ut för en klumpig hög klubba mitt i den sista perioden.
 
***
 
Trots att det alltid svider att bli nollad i såväl poäng- som målprotokollet kan jag inte vara speciellt missnöjd med det här. Jag tycker att Leksand gör en bra match utifrån förutsättningarna och stod för en av höstens mer helgjutna insatser.
 
 
Oskar Klingborn
 
***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0