Del 45: Leksand-Färjestad

Leksand-Färjestad 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)
 
Leksands mål: 1-1 Mattias Guter (Tomi Sallinen).
 
***
 
Feber för mig.
 
Välförtjänt förlust mot Färjestad och parodiskt dålig utdelning i powerplay för Leksand.
 
Ett Skellefteå som bjuder på poäng för Brynäs.
 
Utmärkta skäl för att hålla det här kort.
 
***
 
Johan Ryno ägnade uppehållet åt att skriva på ett femårskontrakt och redan i första perioden visade han varför vi är så många som är glada för det. Han var rejält på gång och skapade öppningar i offensiv zon. Det var han tyvärr mer eller mindre ensam om.
 
För nej, det var ingen bra inledande tjugo minuter Leksand bjöd på. Först ett snyggt, men lite billigt, 0-1-mål tidigt, sedan en orgie i misslyckade försök till anfallsuppbyggnad.
 
En av få saker man var bra på i perioden var att att skaffa sig numerära överlägen, men det var först i det tredje som utdelningen ens var nära.
 
***
 
Andra perioden var tudelad.
 
Första halvan präglades av dels fortsatta powerplayhaverier för Leksand och dels bråk. Sammanlagt 14 utvisningsminuter delades ut under periodens nio första minuter.
 
Andra halvan präglades av en salig blandning av chanser och mål.
 
Jens Bergenström startade ett anfall där Mattias Guter till slut kunde forcera in 1-1 från nära håll.
 
När perioden började närma sig slutet kom först David Åslin fri utan att lyckas få till något speciellt bra avslut, sedan dröjde det inte länge förrän Toni Rajala i stället snurrsköt in 1-2, två och en halv minut före paus.
 
Blytungt.
 
***
 
Leksand kunde inte resa sig från det, även om man försökte sig på en forcering i början av tredje perioden. Efter drygt halva perioden kom 1-3 och då hade domaren lika gärna kunnat blåsa av matchen.
 
***
 
Kanske beror det på min sjukdom, men jag får ont i både i hjärna och hjärta av att tänka på nästa match; Leksand möter Brynäs borta på torsdag. Leksand är en poäng före, men har sämre målskillnad, vilket gör att vinnaren, oavsett om det sker efter ordinarie tid eller inte, ligger över kvalstrecket efter matchen. Sedan är det bara nio omgångar kvar...
 
 
Oskar Klingborn
 
***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0