Del 49: Leksand-Örebro

Leksand-Örebro 3-5 (1-3, 1-1, 1-1)

Leksands mål: 1-3 Linus Hultström, 2-3 Johan Ryno (Tomi Sallinen, Linus Hultström), 3-4 Toni Kähkönen (Mattias Guter, Linus Hultström).

***

Sms till en vän i går: "Ja, det är väl fan att man ska behöva förvandlas till Johan Croneman och Sverker Olofssons gemensamma ilskna kärleksbarn varje gång man ska skriva om Leksand numera."

Sms till en annan vän, också i går: "Det ska bli spänande att se hur Leksand kommer att svika mig i morgon!"

***

Negativt? Well, det fanns visst en del fog för det.

Leksand har nu tangerat säsongens inledningssvit, sju raka matcher utan poäng. Och man gör det genom att förlora mot Örebro, laget som man tidigare har tagit full pott emot, laget som har använts som en lämplig slagpåse när dåliga trender har behövt brytas.

För att symboliken skulle kunna bli tydigare än så hade den behövt klampa in här i vår bostadsrätt utan att knacka först och sedan sätta sig i knät på mig och slicka mig i ansiktet.

När vi ändå höll på var det väl lika bra att Brynäs vann borta mot Luleå också, vilket ger fem poäng upp till kvalstrecket med sex omgångar kvar.

***

Hade jag inte varit negativ före hade jag nog ändå raskt blivit det när Leksand, inom ett spann av fyra och en halv minut, i första perioden lät Örebro göra 0-1, 0-2 och 0-3 – det ena billigare än det andra. Då kändes det inte som någon överdrivet stor tröst att Linus Hultström, ståendes på mittlinjen, tilläts flippa in 1-3 i periodens slutminut.

***

Men hoppet väcktes när Leksand fick powerplay direkt i den andra perioden och Johan Ryno efter snyggt spel smällde in 2-3.

Plötsligt var matchen vidöppen och Leksand fick ett utmärkt läge att också kvittera när Örebro några minuter senare drog på sig 2+2 i utvisningsbåset. Men nu funkade spelet i numerärt överläge inte alls lika bra, Örebro redde ut det och fick strax senare två raka, hårt dömda (vågar jag till och med skriva tveksamma?) trippingutvisningar med sig med en dryg minuts mellanrum och då satt snart 2-4 och så var entusiasmen betydligt lägre igen.

***

Att Toni Kähkönen, med nyförlängt kontrakt, gjorde 3-4 tre minuter in i sista perioden räckte inte då Leksand ägnade resten av den åt att svinga hål i luften varje gång det vankades kvitteringsläge.

Allra fumligast blev det under det avslutande försöket till forcering med tom bur och utifrån hur det såg ut under denna minut blev nog få förvånade att det i stället blev Örebro som fick utdelning med fyra sekunder kvar.