Del 51: Leksand-Skellefteå

Leksand-Skellefteå 2-6 (2-1, 0-2, 0-3)

Leksands mål: 1-0 Kevin Kapstad (Joonas Rönnberg), 2-0 Mattias Ritola (Tomi Sallinen).

***

Insikten har växt sig starkare och starkare för varje omgång på sistone.

Nu är det knappt ens värt att debattera längre.

Leksand KOMMER att få kvala.

Redan på fredag kan det även vara matematiskt klart.

***

Tidigare under säsongen har Leksand kämpat väl mot Skellefteå utan att riktigt komma åt dem. Skillnaden var att i kväll fick man ett tidigt grepp. Först 1-0 via Kevin Kapstads skott som ändrade riktning och ställde Erik Hanses och sedan 2-0 efter att Skellefteå gått bort sig och Tomi Sallinen kunnat frispela Mattias Ritola som säkert satte dit pucken.

Tyvärr avslutades perioden med att Janne Pesonens välriktade skott snöpligt hittade in vid Joakim Lundströms första stolpe. 2-1 i paus.

***

I andra perioden tog det roliga slut. 2-1 blev 2-3.

I ärlighetens namn speglade det matchbilden väl, men det fanns ändå skäl att känna sig snopen:

1) Det fanns bud på 3-1.

2) Domarteamet missade/släppte en solklar och ytterligare en misstänkt utvisning för sex spelare. Det hade kunna ge chans till återhämtning och nya chanser till utökning.

3) Sättet som Pesonens 2-2 hittade in var minst lika snöpligt som vid 2-1.

***

Leksand fick en öppning för kvittering med ett fyra minuter långt powerplay i skarven mellan andra och tredje perioden.

Utdelningen uteblev och när Mattias Guter ett par minuter senare stod och sov i egen zon och gav Nick Sörensen öppen gata fram till 2-4 var det bara att släcka och gå hem.