Del 39: Leksand-Modo

Leksand-Modo 4-3 (1-1, 3-0, 0-2)
 
Leksands mål: 1-0 Mattias Ritola (Johan Ryno, Linus Hultström), 2-1 Johan Ryno (Toni Kähkönen, Jens Bergenström), 3-1 Tobias Forsberg (Robin Gartner), 4-1 Johan Ryno (Fabian Brunnström, Martin Grönberg).
 
***
 
Tre poäng.
 
En utmärkt andraperiod.
 
Uppe på samma poäng som Brynäs.
 
Jo, det här blev en glädjens dag, trots en tredjeperiod som var på väg att rasera allt det ovanstående.
 
***
 
Det var i första periodens ändar det hände.
 
1-0 efter tretton sekunder.
 
1-1 med fyrtio sekunder kvar.
 
***
 
Mattias Ritolas ledningsmål efter ett snurravslut må ha varit väldigt vackert, men kanske kom det lite för snabbt. Det var nämligen en av få saker Leksand gjorde bra under matchens första tio minuter. För det som hände var att man såg lite för bekväma ut, bjöd in Modo i sin egen zon, drog på sig två utvisningar och släppte till och med inte ett mål, som dock (helt korrekt) dömdes bort.
 
Leksand tog sig sedan in i spelet igen, även om de två numerära överlägena inte såg något vidare ut, så när Modo väl fick in sin kvittering kändes det som att den kom från ingenstans.
 
***
 
Den eventuella oro som fanns då blev snabbt något annat i andra perioden.
 
Alldeles i inledningen såg det inte helt bra ut, men så fort som Johan Ryno hade måttat, siktat och prickat in 2-1 var skåpet placerat där det skulle stå.
 
3-1 kom när Tobias Forsberg, precis efter att Leksands tredje powerplay hade tagit slut, styrde in Robin Gartners skott.
 
Och när pausen närmade sig rakade Ryno in 4-1 med en backhand på returen på Fabian Brunnströms skott efter Martin Grönbergs fina framspelning.
 
***
 
Säga vad man vill om Donald Brashear (och det vill man). Men det är onekligen rätt kul att han – efter att i tidigare matcher ha gjort upp med figurer som Per Ledin och Ole-Kristian Tollefsen – i slutet av andra perioden plötsligt fick för sig att ge sig på Grönberg. Det verkade å andra sidan Jonas Frögren inte tycka.
 
***
 
Brashears eventuella plan verkade inte gå i lås. Grönberg gjorde sin bästa match i Leksands tröja.
 
***
 
Tredje perioden. Herregud. Jag vet inte vart jag hade tagit vägen om Leksand hade tappat bort det här.
 
Å andra sidan var det inte en leksing som stod för periodens sämsta och dummaste insats.
 
När Peter Öberg från avbytarbåset bråkade till sig en utvisning i uddamålsunderläge när Modo befann sig i slutskedet av ett långt tre mot fem-boxplay, ja, då är det så ogreppbart korkat att inte ens Leif GW Persson skulle kunna finna ord för att beskriva det.
 
***
 
Nu tar vi kväll och håller tummarna för att Ritola inte är allvarligt skadad.
 
 
Oskar Klingborn
 
***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0