Leksands mål: -

***

Bortamatch mot serieledarna. Då gäller det att roffa åt sig de skärvor man kan få.

Leksand har genomgående gjort okej matcher mot Skellefteå den här säsongen. Så fort västerbottningarna har hamnat i överläge har dock poängen känts långt borta.

Chansen ligger därför i att antingen helt enkelt hålla tätt eller slå tillbaka och kvittera fort som fasen när nollan spricker.

Leksand lyckades nästan med det i kväll.

Strax efter Skellefteås 1-0 i början av andra perioden fick debutanten Mattias Guter pucken i nät när han med en bromsrörelse stötte in den med skridskon. Domaren bedömde det som en spark och det som hade kunnat vara en effektiv comeback blev i stället tillfället när tåget gick för Leksand.

***

"Nästan" var även i stort som ett nyckelord för att beskriva Guters insats. Han fick nästan sitt mål godkänt, han lyckades nästan med sina dribblingar, han fick nästan fram sina passningar i avgörande lägen, han kom nästan till bra avslut när han fick pucken nära mål och han prickade nästan mål när han fick öppna skottlägen.

Nästan.

***

Första perioden var lovande. Skottstatistiken var förvisso 9-2, men det speglade inte riktigt matchbilden. Trots ett stolpskott och två powerplay för serieledarna kändes 0-0 logiskt i paus. Leksand blev inte lika tillbakatryckta som i tidigare matcher mellan lagen och hotade, faktiskt, dessutom helt okej framåt.

***

Leksand spenderade en del tid i anfallszon i andra och tredje perioden, men hade väldigt svårt att vaska fram farligheter och att träffa mål när skottlägen bjöds.

Då har man som bekant inte speciellt mycket att hämta i sådana här matcher.