Del 43: HV71-Leksand

HV71-Leksand 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)
 
Leksands mål: 0-1 Kevin Kapstad (Brian Connelly).
 
***
 
Status quo.
 
Nä, jag pratar inte om det ytterst mediokra brittiska rockbandet, utan tabelläget.
 
Leksand, Brynäs och Djurgården såg alla till att förlora, vilket gör att vi går ifrån kvällen med i princip samma förutsättningar som inför den. Den enda skillnaden är att Luleå såg till att distansera sig en aning från streckstriden.
 
***
 
Första perioden gav i princip allt det man kan hoppas på i en bortamatch mot seriens näst bästa hemmalag.
 
Leksand höll uppe spelet väl, blev inte speciellt hotade i egen zon och städade enkelt undan ett boxplay.
 
Detta tryfferades av att man utnyttjade sitt enda powerplay och en sovande målvakt när Kevin Kapstad, nära sargen och från näst intill död vinkel, två sekunder efter utvisningens slut, vallade in 0-1 via Erik Ersbergs benskydd. I och med målet fick dessutom Brian Connelly assistpoäng för tredje matchen i följd.
 
Då Luleå också tog ledningen borta mot Djurgården gick Leksand till pausvila som tabellnia.
 
***
 
Utvisningar fick en tung roll i andra perioden. And not in a good way.
 
Leksand inledde starkt och tryckte tillbaka ett HV71 som såg skakigt ut. Detta grepp tappades när man bjöd på ett svagt powerplay när man fick chansen i numerärt överläge efter sex minuter.
 
Det blev vändpunkten. HV tog över spelet, Leksand kändes plötsligt passiva i egen zon och när Daniel Josefsson åkte ut kom 1-1. Det blev inte roligare när Tobias Forsberg och Ryan Russell drog på sig varsin utvisning i samma sekvens, då kom nämligen 2-1 med två och en halv minut kvar av perioden.
 
***
 
Leksand gör ett ärligt försök i tredje perioden. Spelar optimistiskt och ser till att svärma en del krings HV:s mål i jakten på kvittering. Den riktiga udden för att skapa rejäla farligheter saknas dock och halvvägs in i perioden kommer i stället 3-1 som punkterar matchen.
 
***
 
Utan att glänsa vinner HV rättvist och det är väl bara att erkänna att det inte är någon stor sak att förlora en sådan här match. Det som kommer att reta mig är dock att Leksand tappade farten när man hade 0-1 och ett par hyfsade bud på 0-2. Där fanns möjligheten till ett helt annat resultat.
 
 
Oskar Klingborn
 
***

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0