Leksands mål: 2-1 Jon Knuts (Simon Erlandsson, Joonas Rönnberg).

***

Den här matchen var i princip avgjord efter en minut.

Då kändes det å andra sidan som att den hade pågått sedan i lördags. Allt har ju sedan dess handlat om vilka skadade spelare som skulle hinna tillbaka.

Inte speciellt många visade sig svaret vara.

Så när Jens Jakobs efter prick en minut lättade in 1-0 bakom en kraftigt skymd Oscar Alsenfelt kändes det som att vi hade en lång kväll framför oss. Det blev inte bättre tio minuter senare när 2-0 kom bakom en precis lika skymd Alsenfelt.

***

Leksand lyckades sedan ändå att skapa lite spänning.

Precis som i sin förra hemmamatch gjorde Malmö en väldigt stark förstaperiod med en tuff forcering, men precis som då tappade man också nu farten och initiativet sedan. När Leksand till slut gjorde 2-1 sent i andra perioden var det välförtjänt och det gav tredjeperioden nerv.

Man gjorde också ett helt okej försök att nå kvittering och öste på med skotten, men de verkliga farligheterna var få.

Som farligast var det nästan i det utdragna anfallet med drygt fem minuter kvar när Daniel Josefsson och Linus Hultström turades om att missa mål med sina distansskott, men det anfallet slutade med en kontring och 3-1 i stället.