Del 8: Örebro-Leksand

Örebro-Leksand 5-8 (3-3, 1-3, 1-2)

Leksands mål:
1-1 Tomas Kollar (Pelle Prestberg), 2-2 Eric Johansson (Peter Nordström, Thomas Rhodin), 3-3 Marcus Weinstock (Markus Persson), 3-4 Pelle Prestberg (Thomas Rhodin, Tomas Kollar), 3-5 Pelle Prestberg (Patrik Carlsson), 3-6 Eric Johansson (David Åslin, Peter Nordström), 5-7 Peter Nordström (Eric Johansson), 5-8 Andreas Martinsen (Marcus Weinstock).


***


Jaha, där sprack Joacim Erikssons nolla och det med besked. Det blir faktiskt ofta så i idrott, att när sviter spricker gör de så med en smäll. Så man ska nog vara tacksam att det skedde mot ett lag där man kan släppa fem och ändå vinna.

Att det blev målsnålt senast mot Almtuna var statistiskt logiskt. Efter den matchen var dessa de två lag som släppt in minst antal mål i hela serien. Trots just den statistiken var även målflödet mot Örebro också ganska rimligt. De har i stället släppt in flest mål. Och gjort näst flest (efter Växjö).

***

Några enskilda framgångar:

1) Peter Nordström gjorde nog sin bästa match för säsongen.
2) Eric Johansson gjorde 2+1. Välkommet efter en viss torka.
3) Patrik Carlssons framspelning till 5-3 höll rent av Mikael Karlberg-klass.
4) Tomas Kollar var magnifik.
5) Markus Persson också.

***

Jag tänker inte ägna den här bloggen åt att klaga på domare. Men insatsen i dag var verkligen inget vidare. Och eftersom Leksand vann hoppas jag att det inte är att vara dålig förlorare att konstatera att den uteblivna utvisningen innan Örebros 3-2 var direkt pinsam.

***

Örebro spelade tufft och många gånger smutsigt. I en match där mycket var halvdant av Leksand, var det positivt att de i stället för att trampa i sin traditionella fälla att tappa humöret och därmed matchen, i stället bara gav igen, på ett lagom smutsigt sätt. Leif Strömberg-effekt?

***

Leksand har inte gjort så här många mål i en enda match tidigare under säsongen.

***

Det här var Leksands fjärde raka trepoängare. Och samtidigt femte raka förlusten i skottstatistiken.


***


I förra inlägget utlovade jag en femma med spelare som enbart med nöd och näppe (max tio matcher) har spelat i Leksand. Well, here goes:

Målvakt: Manne Fredriksson. Han spelade sin första match för Leksand 1996. Sin senaste, och rimligtvis sista, 2008. 12 år. Och sammanlagt sex matcher.

Back: Patrik Hucko.
Det finns en del värvningar som är just så usla och passar så dåligt som man trodde på förhand. Carl-Johan GothDalarnas Tidningar fick någon form av kortslutning under försäsongen sommaren 2005 och liknade tjecken vid Kjell Samuelsson. Well, det märktes inte. Det blev sju elitseriematcher innan han dumpades av i den tjeckiska ligan. Säsongen därpå passade han på att förstöra knäet och säsongen för Karlberg med en ful, feg och sen tackling. Nej, jag saknar honom inte.
Back: Dan Johansson. När Arboga körde sin ekonomi i botten vårvintern 2005 tog Mikael Lundström chansen att bredda truppen med rutinerade Johansson. Det blev sju matcher (de flesta på bänken utan ett enda byte) och en plats som den mest lättglömda spelaren som har haft A-lagskontrakt med Leksand genom tiderna.

Forward: Jukka Tiilikainen. Under Anders ”Masken” Carlssons tid som sportchef blev det en stående tradition det här med spelare som lade av i förtid på grund av skador. Per Löfström, Christer Olsson, Tommy Westlund och Joonas Jääskeläinen, för att nämna några. För Tiilikainen hade det roliga inte ens hunnit börja innan det så gott som var över. Han fick en tackling mot huvudet av Marco Tuokko i Mora under försäsongen, spelade sedan fem elitseriematcher trots yrsel, innan han till slut gav upp karriären.
Forward: Andreas Johansson. Den storyn kan ni.
Forward: Tobias Kisum. Ja, egentligen tänkte jag hoppa över juniorer som har kommit upp och gjort enstaka matcher i A-laget. Men danske Kisum, som under sin tid på Leksands gymnasium gick under det fantasifyllda smeknamnet ”Dansken”, har en statistik som är svår att se förbi. Han spelade två matcher Leksand hösten 2004. På dessa matcher gjorde han två mål. Ett mål per match alltså. Upplys mig gärna, men jag vet ingen spelare som har ett så högt målsnitt i föreningens historia.


Kommentarer
Postat av: Mange

Ja, bra. Håller med på fyra av matchens fem spelare. Thomas Rhodin borde nog ha platsat där istället för Pajen. Jag satt och smågnällde på Markus mest hela matchen, tycker han har haft det lite tyngre på slutet.

2009-11-27 @ 22:49:45
URL: http://audereestfacere.blogg.se/
Postat av: Jesper

Var på plats i Örebro och även om jag hade lite whiskey i blodet under matchen, så är min bestående känsla att Bengt-Åke bör bereda plats i OS-truppen till David Åslin, som visserligen tar en onödig utvisning, men som sedan bjuder på mackor med både brie och salami på. Frågan till Strömberg är varför inte Åslin får spela PP? Han kan nita fast puckar i kortsargen, hittar passningsvägar in i slottet som ingen annan och är oerhört het.

2009-11-28 @ 12:34:05
URL: http://jesperism.blogspot.com
Postat av: Erik

DANSKEN!

2009-11-29 @ 12:03:58
URL: http://eriklarke.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0