Del 21: Leksand-Djurgården

Leksand-Djurgården 5-3 (1-0, 3-2, 1-1)

Leksands mål: 1-0 Jens Bergenström (Mattias Ritola, Tomi Sallinen), 2-0 Johan Ryno (Mattias Ritola, Jens Bergenström), 3-2 Fabian Brunnström (Daniel Josefsson), 4-2 Fabian Brunnström (Veli-Matti Savinainen, Jens Bergenström), 5-2 Joonas Rönnberg (David Åslin).

***

Två raka segrar.

***

Det är fortfarande en lång väg att vandra. Men det här börjar verkligen likna något. Det är skönt att sitta och se en match och känna att det man håller på är ett hockeylag, snarare än ett tjugotvåhövdat undantagstillstånd.

***

***

Det brukar heta att första målet öppnar upp en match. I kväll var det i stället det andra målet som sparkade upp dörren utan att knacka först.

För trots att matchen knappt hann börja innan 1-0 kom blev det inga fler fullträffar i första perioden fastän Leksand spelade utmärkt och vann skotten med 15-5.

När 2-0 kom däremot... Klockan stod då på 28:20. Mindre än fyra minuter senare stod det 3-2. Efter ytterligare drygt två minuter efter det var ställningen 4-2.

***

***

Det är verkligen aldrig kul att tappa en tvåmålsledning. Men OM man nu nödvändigtvis ska göra det får gärna Fabian Brunnström komma fri och göra 3-2 62 sekunder senare. Och jag protesterar inte om han sedan raskt ökar på till 4-2 också.

***

***

Jens Bergenström klev in och bildade kedja med Johan Ryno och Mattias Ritola.

Resultatet? Sex poäng. Ett mål och två målpass för Bergenström, ett mål av Ryno (tredje raka matchen som målskytt) och två målpass från Ritola.

Det borde inte komma som någon överraskning att det fungerar bra att tussa ihop Bergenström och Ryno. Säsongerna 2011/12 och 2012/13 var det mer regel än undantag att de spelade ihop, först med Mark Hurtubise och sedan med Jacob Blomqvist, och visade redan då prov på sin telepati. Första säsongen var man till och med målfarligare i numerärt underläge än många andra var i spel fem mot tre (det här är inte HELT fastslagen statistik).

***

***

Joonas Rönnberg.

***

***

Nu ska vi se. Tre poäng av Bergenström och två poäng av Ritola, Brunnström – och Michael Holmqvist. Okej, inte riktigt kanske. Men centern var ende djurgårdaren som blev utvisad under matchen. Två gånger fick han uppsöka botbänken. Båda gångerna gjorde Leksand mål.