Hjälp din granne att bära tungt

Hej igen!

Åh, jag kan inte låta bli att älska människor som är fullständigt medvetna om ryktena om sig själva och inte gör det minsta för att förändra dem. Det här är den första meningen, jag upprepar, den första meningen, i ormingeskalden Ulf Lundells roman Hjärtats ljus:

"Ni vet hur det kan vara i stan i slutet av januari när vintern aldrig vill bli till nånting annat än råkyla från Östersjön och slask på gatorna och trottoarerna fulla av gruvligen instängda ryggkrökare som muttrar sina besvärjelser ner i is och sand och salt och allt är så oerhört jävla grått och vitt och svart att självmordet viker runt hörnet som en kåt festivaldeltagare från Trinidad och allt är dimma och hangover och inte ens en ny stereo eller bil eller nån annan skit man kan hetsa upp sej över om man bara är betrodd nog att få det per avbet förtitvå månader, inte ens en sån själslig snaskebakelse kan nå fram till ens planeringsbord, inte ens det, inte ens planeringsbordet uppställt, allt nerlagt, ni vet hur det känns då, i stan, i slutet av den förbannade januari som inte har nånting annat att erbjuda än en ett par dagar kortare februari."

En mening. Hundrafemtiofyra ord. Åttahundrafemtiosex tecken. Det är en genomsnittlig b-uppsats i litteraturvetenskap. Ulf Lundell, där har vi en man som aldrig låtit sig kuvas av Microsoft Words gröna understrykningar. Eller av svensklärarinnor.


PUSS!

/Odd Nessnakometz





Fotnoter about hard facts


Ulf Lundell  -  Den Vita Viskningens ryttare.

Jävla  -  Hommage à Edvin Frylén

Kåt festivaldeltagare  -  Syftar eventuellt på Malou von Sivers.

Trinidad  -  Hommage à Tobago.

Kommentarer
Postat av: Julius Tonker

Aah, att fa höra av gamle Odd Nessnakometz sahär pa varkanten... Som en andra födelse pa min ära.

PS. Nessnakometz - det är ett armeniskt namn, det. DS

2007-04-12 @ 14:34:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0