He's always mad at the TV

Hej igen!

I dag har jag min enda lediga den här veckan. Jag ägnar den inte bara åt att sitta på balkongen i den 55-gradiga värmen och läsa Offsides reportage från 2001 om Zlatan och lyssna på Malin Åkermans Sommar-program (förlåt älskling). Jag har även varit och hämtat min nya mobiltelefon.


Saker som gör att telefonen får mig att känna mig obeskrivligt gammal.


1) Att modellen inte alls kan beskrivas som ny.

2) Att jag inte bryr mig om punkt ett.

3) Att jag, så här första dagen, har fullt upp med att lära mig de nya funktionerna och inställningarna. Varje gång jag skriver SMS känns det som att jag är en nanometer från att ringa upp, typ, Cain Dotson.


PUSS!

/Jamie Johnson
Fotnoter about hard facts


Ägna dagen åt  -  Naturligtvis tänker jag en hel del på Michael Jackson också. Det är, får jag anta, svårt för yngre generationer än min egen att förstå hur otroligt stor han var fram till mitten av 90-talet. Det var liksom omöjligt att inte ha relation till honom då, och då hade det ingenting med pedofili att göra. Jag lyssnade inte speciellt mycket på honom då, jag var helt enkelt inte speciellt intresserad av musik på den tiden. Jag hade däremot en rätt tung Jackson-period för snart fem år sedan, när jag flyttade till England första gången. De faller fort nu, musikgenierna. På mindre än en månad har Phil Spector dömts till nitton års fängelse för mord och Michael Jackson lämnat oss. Förmodligen den producent och den artist som betytt allra mest för dagens pop- och soulmusik. Vad kommer härnäst? Håll i hatten, Bob Dylan. Många vänder sig nu emot att så många, som så ofta när kända personer dör, hyllar Jackson. Jag ser det snarare som något väldigt fint, varmt och mänskligt. Som en respekt inför livet och döden. Viljan att minnas det goda och det bra och inte det andra. Vi hoppas nog alla att andra ska tänka så om oss när vi själva plockar ner skylten.

Verka gammal  -  Hommage à 30 Rock och Tracy Jordan. Liz, Pete och Toofer misstänker att Tracy (som egentligen är 39) är över 70 år gammal eftersom han inte kan rappa, har diabetes, att många av hans vänner är döda, att hans favoritprogram är NCIS, somnar i fåtöljer, inte kan hantera sin dator och alltid blir arg på tv:n.

Cain Dotson  -  Sportchef i GIF Sundsvall. Sådana nummer har man i telefonboken när man har pluggat på Mittuniversitetet. Det fotbollsledarnummer jag är mest stolt över att ha i den är dock förstås Lars Lagerbäcks mobil.

Prisa Gud, här kommer semesterersättningen

Vi kan väl i all enkelhet enas om att varje dag då man får fem tusen mer i lön än man trodde är en bra dag?

God morgon, indeed

Grattis Oskar! Du har just framställt dig som en idiot inför hela Söderhamns befolkning genom att kalla Expedition L för Expedition X.

God morgon.Style by Tug
Dagens dagens:


Jacka:
Varm.

Tröja: Tvärrandig.

Jeans: Behöver tvättas.

Skor: Röda.

Paraply: Ja.

Frisyr: Nej.

Min son får inte heta Zlatan

Jag och min kärlekshög F med h har de senaste dagarna diskuterat namn på vårt framtida barn. Vi har landat på Caligula. Funderingar?

No, frolf, golf with a frisbee

Säsongspremiär för tennis i onsdags. Karriärspremiär för golf i dag.

Har mina föräldrar närt en moderat vid sina barmar?


(Och just for the sake of discussion: Nej, det har de inte.)

"Han har spelat för mycket vänsterback, det är vad han har gjort"

"Det höjdes i går röster för att Åke Svanstedt skulle rekryteras till landslagsledningen."

  -  Mats Olsson. Han kan än.

Not that difficult

Fotboll i går. Och säga vad man vill om Kim Källströms passningsspel, Micke Nilssons rensningar och Henrik Larssons och Zlatans misslyckade avslut mot öppet mål.

De var i alla fall vassare än expertkommentatorn Bosse Petterssons analys när han förklarade Sveriges starka spel direkt efter paus med att de "tagit sig i kragen".

Jag ska tänka på det nästa gång du får stryk av Hey Baberiba-Peter

I går såg jag Peter Magnussons Blomstertid. Och det var väl helt okej. Men jag kan inte se honom utan att i stället fnissa åt det som kommer 8:00 in på det här klippet:Give this man a huge golden trophy


RSS 2.0