London - med utgångspunkt i Bayswater

Hejjj igennn!

Jag befinner mig i MKVs datasal och knappar in detta ringa inlägg på en god damn macintosh. Jag har ägnat en hel dag åt att övningsredigera artiklar. En av artiklarna hade samma rubrik som det här inlägget. Artikeln är ett turisttips för hur man hittar i London. Gissa om man blir sugen. Hur ska jag rimligtvis kunna säga nej till Brighton nu? Snart är jag nog för full och glad för en blues från Sundsvall.


PUSS!

/Mohammed Al-Fayed

Mufflonfåret

Mufflon

Mufflon är ett europeiskt vildfår som härstammar från Medelhavsöarna. Mufflon tillhör slidhornsdjuren, vilket gör att de, till skillnad från t.ex. älgen, aldrig tappar sina horn. För det mesta är det endast hannarna som har horn, men det kan även förekomma att honorna har horn, men då betydligt mindre. Mufflon är flocklevande djur som gärna föredrar brant och klippig terräng.
I Sverige förekommer mindre vilda bestånd i Sörmland och på Västkusten som är resultat av rymningar från vilthägn. Eftersom det inte är ett ursprungligt svenskt vilt så är det jakttid året runt, men jakten måste bedrivas med ett klass-1 vapen d.v.s. samma som vid älgjakt.

Australia?

God förmiddag!


Jag läste precis en artikel på falukuriren.se om Leksands IFs sportkommité. Trots den lagom adekvata och lagom relevanta passagen "Den sammanträder en gång i veckan, på olika ställen. - Vi har bland annat varit i ishallen och på Moskogen. Det spelar inte någon roll var vi är någonstans, vi tar inte så stor plats, säger ledamoten Cenneth Söderlund." som huvudsakligen lever på att det faktiskt är Cenneth (legendarisk körskollärare i Leksand, som jag, trots att jag aldrig pratat med honom, känner som min egen bror) som uttalar sig, så går det inte att frångå det fantastiska i uppgiften att "sitta och fila lite på nästa säsongs lag". Jag vet inte vad det är för pengar inblndat i det hela, men om jag så är tvungen att jobba gratis, så är jag högintresserad att fylla en plats i kommitén. Jag vet av hävd att även Linn Arrias lillebror skulle stoppa ned sitt huvud i soppan och blåsa för den möjligheten. Så länge får väl Anders "Maskbert" Carlsson (usel sportchef, som familjen Kosmala brukar säga) fortsätta ett be om tips från flera personer, typ Tommy Albelin.


Innan jag på fredag åker hem till Leksand måste jag skriva en artikel på 3000 tecken om RFSL Sundsvall. Det ska bli intressant att se hur jag nystar ut den uppgiften. Shout-outs och gigantisk cred dock till de representanter från RFSL jag ringde och störde igår kväll för deras hjälpsamhet, pratgladhet, ärlighet och serviceinriktning. Sundsvalls kommuns motsvarighet till Erik Edman. Utan dem så hade jag varit fullständigt rökt (tack, Marko Sandelin) och utan ens en teoretisk möjlighet att få ihop en artikel.


Nu ska jag slutföra en ingressövning, äta lite lunch, åka och handla och sedan bege till min skola. Det ska bli gott-kram (tack, Kungälv).PUSS!

/Giannini

Svar på tal

...och sådärja. Det kanske är någon, troligtvis Jens Orback, som läser den här bloggen.


PUSS!

/Daniel Kreutzer

Det är dags att sätta ner foten


Godmorgon!

Igår förlorade Leksand borta mot Mora med 0-2. Falu Kurirens rubrik angående Leksands tränare Per-Arne Alexandersson löd idag "Riskerar att få kicken". Nu får det fan vara bra! Snälla Leksand, gör absolut vad ni vill med Pirro. Sparka honom, adla honom, degradera honom till kaffekokare, ge honom ert fulla stöd och ett sjuårskontrakt, ge honom lite hasch, skapa landets första femtränarsystem, gör Pirro till VD, sälj Pirro till Sovjet, adoptera bort honom till Niklas Persson, be honom byta namn till Aksel Osmanovski, låt Pirro göra comeback som spelare eller vad tusan ni vill, jag bryr mig inte om vilket. Men. Ta. För. I. Helvete. Och. Bestäm. Er. Någon. Jävla. Gång. Jag hymlar inte med att en ny huvudtränare är en av flera förändringar jag vill se i Leksands IF, men jag anser att det är erat jobb som sakkunniga att veta bäst i sådana frågor. Men jag vet så mycket som att en situation om en tränare som fortfarande sitter kvar, men får nollprocentig uppbackning/information av sina chefer är det absolut sämsta sättet att komma ur den här situationen på.


PUSS!

/Erlend Isaksson

En stark protest till Sovjetunionen


Ny LIF-förlut idag. Mot Frölunda. Leksand verkade förvisso stå för en ganska så bra arbetsinsats, men lite jävla majonnäs blir man ju fan inte mätt på, som redan Alexander Mårstad fastslog, så en vinst mot Mora på måndag kan man väl minst sagt fastslå skulle sitta skönt. Eller i alla fall en poäng. Eller i alla fall inte en storförlust.


Såg en snutt av "Extras" (Ricky Gervais post-Office) nyss. Ben Stiller var med. Frustrerande roligt. Detta trots att rolighet och ironi inte alltid går hand-i-hand, som redan Alistair Davies fastslog.PUSS!

/Jörg Heinrich

Probably like "Smith" over there

Hey Bart-dude!


Idag har jag skrattat ett par gånger.

Skratt #1: Fikapaus under stilistikförläsningen. Ett samtal angående huruvida Michael Jordan under sitt break från basketen spelade i den högsta baseballligan eller inte (de som påstod att han inte gjorde det var de som verkade mest övertygade) renderade i att någon vid bordet frågade "vet ni vem som är tidernas bäste dubbel-idrottare?". Ludvika-Victors spontana svar löd "Dan Sahlin?" och det är sådant som åtminstone får mig att skratta tämligen högt.

Skratt #2: Harold Pinter tilldelas årets Nobelpris i litteratur. Pinter har bland annat skrivit dramat "The Betrayal" vilket i sin tur gett namn åt ett legendariskt Seinfeld-avsnitt (det där sista scenen visa först och så vidare) där det dessutom medverkar en karaktär som bytt namn från Peter till Pinter. Det år såna här referenshyllningar som åtminstone får mig att jubla tämligen högt. Jag har dock ännu inte läst/sett "The Betrayal" men det ska det väl gå att råda bot på.


PUSS!

/Peter Ranawat

Vilken prestation av Brolin...

Sverige blev ikväll klart för fotbolls-vm nästa år och det är väl det som kallas lyckan för hundar som oss. Det är bara att upprepa samma mantra som vid varje stort mästerskap: "Det här ska bli en sån fest, och det är vi som ska ha festen, det är jag helt övertygad om" som Tommy Svensson en gång så legendariskt uttryckte det.

Det här får väl anses vara en trolig vm-trupp:

Andreas Isaksson
Eddie Gustafsson
Daniel Widing

Erik Edman
Christoffer Andersson
Alexander Östlund
Mikael Nilsson
Olof Mellberg
Teddy Lucic
Michael Svensson
Petter Hansson

Tobias Linderoth
Daniel Andersson
Fredrik Ljungberg
Niclas Alexandersson
Christian Wilhelmsson
Mattias Jonson
Kim Källström
Anders Svensson

Zlatan Ibrahimovic
Henrik Larsson
Marcus Allbäck
Johan Elmander

Nu återstår det väl bara för Rolf Sonneklev att plocka fram sina läderhausen.


PUSS!

/Hans Dahl

Lindas nya mogna stil

Godafton...


Igår visade Kunskapskanalen första delen av "No Direction Home" (dokumentär om Bob Dylan av Martin Scorsese) och jag missade det givetvis. Det är i sådana lägen som Oskar för det första förstår varför folk blir mördare (förklaras på http://carstenjancker.blogg.se , gissningsvis "Femte inlägget") och för det andra ville sparka sin journalistutbildning väldigt hårt på smalbenet och ta cykeln (eller eventuellt tåget) raka vägen till barndomshemmet på Björkvägen 4 (där Kunskapskanalen erbjuds). Nåväl, jag får väl ge mig till tåls några veckor, I assume.


Läste idag klart Simon Banks "I huvudet på Zlatan Ibrahimovic". Mycket kul och bra, not surprisingly. Kanske inte någon av de mest världsomvälvande böckerna, men sanslöst läsvärd. Bank, Kappelin (den underbara gudinna) och Filiphammar kan inte bli fel. Och så Zlatan då såklart. "Zlatan är Zlatan", som Mindy Wall någon gång uttryckte det. Måste älskas. Fotbollens svar på Seinfeld-karaktären Kramer. Inte så mycket för att de båda är världens längsta människa (tack, Fille och Wiking) och underhåller publiken med en sanslös fysik, utan mer för att båda är så makalöst jävla unika och egna, men likväl känns så förbannat självklara när man ser dem. Att Zlatan dessutom är den kvalitetsmässigt bäste spelaren i Sveriges fotbollshistoria gör såklart inte saken sämre.


Angåene rubriken så vill jag inte avsluta denna blogganteckning i en alltför raljant och arrogant ton, men jag kan inte låta bli att fnissa åt denna artikel. Det skulle faktiskt vara intressant att se denna föreläsning. Jag undrar hur många "gräset är inte alltid grönare på den andra sidan"- och "bara för att man är kändis så blir man faktiskt inte lycklig"-klyschor det går att trycka in på 90 minuter, eller hur lång föreläsningen nu är.


PUSS!

/Jan Benda

NEJ! NEJ!

Nu har Leksand precis förlorat mot Timrå med 1-2. Nu saknas all sorts förmildring och försvar. Det är faktiskt läge att se över tränarfrågan. Så här kan det inte få fortsätta. Fullständigt bottenlöst. Hur mycket kräver HV 71 och Lars Jonsson för ett klubbyte?


PUSS!

/Travkusken Åke Svanstedt

"They are men with JOBS, Jerry!"

Idag var jag, som så ofta om helgerna, och tvättade. Inte så intressant, kan tyckas, och jag antar att det inte är det heller, men i alla fall, i våran tvättstuga behöver man inte stoppa i tvätt- och mjukmedel. Det är på något vis instoppat i maskinen redan. Varken jag eller Robert Aschberg förstår någonting, men kul är det.


Igår tog Leksand sin första poäng för säsongen. Nu vänder det. Imorgon går dem upp på slutspelsplats. Pajen och Mike Watt kommer göra mål har jag och Anita kommit överens om.


CM-update: Tottenham vann FA-cupen och nådde final i Champions League. Nu har man värvat Ronaldo. Manchester United är hotade i ligatoppen!


Olof Mellberg hade lite problem mot Kroatien igår. Någon kanske kan ge honom ett handtag? /Rolf


PUSS!

/Jan Srdinko

Nu får det fan vara bra

Hejsan. Nu är jag sjuk.

Igår skrev jag en tenta. Det gick ganska bra. Idag tar Leksand sina tre första poäng i elitserien och ikväll tar sig Sverige till fotbolls-VM. Och så leder Sheffield United med imponerande stor marginal The Championship. Tottenham är på CM framme i kvartsfinal i Champions League och i semifinal i FA-cupen. Idrottsligt så går det alltså bra för mig. Det tycker däremot inte Bengt-Åke Gustafsson att det gör för Färjestad BK. Färjestads tränares svar på den kritiken är att "han ska ge fan i hur vi spelar". Sådant finner jag lustigt.


PUSS!

/Steven Zissou

En onsdagskväll i oktober

Come gather round, friends!

Imorgon måste jag förmodligen ägna hela dagen åt tentaplugg. Det ska verkligen bli kuken, pardon my french. Men men jag måste väl göra rätt för det fyrasiffriga beloppet min arbetsgivare (CSN) ger mig för att inte enbart dricka läsk om dagarna.

Är inne på tredje säsongen med Tottenham på CM. Går lite knackigt i ligan, men är framme i andra gruppspelet i Champions League. Alexander Farnerud visar form. Det gör däremot inte Richard Wright. Den tattaren. Dyr van han också. Den tattaren.


Ja, just det! En "Pistvakt"-film kommer på bio i dagarna. Om EN ENDA person i hela Sverige lägger en enda krona för att se den filmen så tänker jag banne mig lämna landet i ren protest. England ligger bra till som tillflykt i sådana fall. Flytbilen är dumpad, stålarna är rena.


"Jo tack, säger jag. Det är bra. Jag bor ute i skogen tillsammans med en älg. Inte långt härifrån. Jag har ett tält.
Han ser på mig.
Får jag fråga varför du bor i skogen? säger han.
Jag tycker inte om folk, säger jag.
Han nickar.
Det är inte mycket att säga om, säger han och lägger ner penseln och räcker mig handen."

Så står det i "Doppler" av Erlend Loe som jag läser nu. Kul indeed. Not surprisingly.


PUSS!

/Max Power

En onsdag i oktober

Min rosa "Massmedier"-bok fortsätter att hålla lika låg allsvensk klass som att ersätta Greg Brown med Per Lundell i rollen som jättejobbare på blå. Att läsa den boken är på inget sätt hur jag vill spendera denna onsdag, dagen efter kanelbullens dag. Av okänd anledning gör jag det likväl.

Igår hade vi opponering på ett antal artiklar som vi skrev för ett par veckor sedan. Jag var den som oftast fick gruppen att skratta. Det tyckte jag kändes bra. Jag använde bland annat ordet "punchline" som (ja, faktiskt) punchline vid ett tillfälle, till publikens stora förtjusning. Godkänd blev jag också.

På tal om låg allsvensk klass så känns det alla tiders att Sveriges fotbollslandslag ("Tre Kronor" ni vet), med tre dagar kvar tills den match som kan ta oss till VM, har Zlatan Ibrahimovic, Fredrik Ljungberg, Henrik Larsson, Olof Mellberg, Kim Källström och Cosmo Arrias skadade. Och på tal om Zlatans skada så har ju nu till och med Marco Materazzi sagt att han borde blivit utvisad för tacklingen på Zlatan, så det kanske inte behövs ordas så mycket mer om det, men jag tycker likväl att det kanske tåls tänkas på för Espen Knutsen vad som är farligast av att ironiskt applådera åt domaren (som ger två matchers avstängning) eller att försöka mörda någon (som uppenbarligen ger gult kort).


På tal om låg allsvensk klass del II: Hur går det egentligen för Carstenjanckers hattricklag nuförtiden? Varför hör det aldrig av sig? Det var alldeles för länge sedan vi sågs.


Epilog
Det kom aldrig något Friends in Need-album.


PUSS!

/Mats Qviberg, finansmannen

Jag bjuder på godis

Idag har jag inte köpt Franz Ferdinands nya album "You Could Have It So Much Better" eller Simon Banks bok om Zlatan. Däremot ville jag det. Sundsvalls skiv- och bokhandlar vände dock sin ondskefulla sida till genom att skrika "NEJ! NEJ! Dem har vi inte!"och sparka mig på smalbenet. Jag fick ett blåmärke och gick därifrån. På vägen hem stannade jag på Ica och spontanhandlade grönsaker, frukt och godis. Jag kom fram fram till att det är det jag behöver. Frukt, grönt och socker. Mindre salt och flott. Jag åt precis en apelsin.Igår förlorade Leksand igen. Det var synd. Det förstod både dr Alban och jag. Men på torsdag är det Djurgården borta. Det kan inte ens LIF förlora. Det förstår både Henrik Nordfeldt och jag.
"Nya regler, nu är ordet ditt.
Och du vill hänga dem, ingen klandrar dig.
Men det gift som du lägger ut,
du sväljer det själv, och det dödar bara dig.

Jag ville säga nåt till tröst,
du skulle tagit det helt fel.

Så lätt bli del av allt det svarta här,
denna rundgång av hopplöshet.
Det är så riskfritt, det är så elegant,
att vara cynisk, att vara tungt blase´.

Jag ville säga nåt till tröst,
du skulle tagit det helt fel"

Fin text. Han är duktig, Andersson Wij. Eller vad säger du, Anna?PUSS!

/Doctor Geller

Var är doktorn? Alban!? Tomas! Björn och Mattias!

Ja hej.

Jag har ägnat en alldeles för stor del av denna helg åt att läsa boken "Massmedier - En bok om press radio & TV. 8:e upplagan" som är skriven av Stig Hadenius och Lennart Weibull och utgiven Albert Bonniers Förlag. Skälet till att jag lämnar så många specifika detlajer om boken är att den som eventuellt skulle träffa på någon som kan anses vara ansvarig för att denna infernaliskt tråkiga bok nått marknaden gärna får bjuda denna ansvarige på en så kallad pålning (vad en "pålning" innefattar förklaras av Fredrik Wikingsson i avsnitt fyra av TV-serien "100 höjdare!!! Sveriges roligaste ögonblick"). Boken är (vilket framgår i den föregående meningen, som för övrigt blev Ulf Lundell-lång) stocktråkig. Och då finns det ändå personer som Dilba. MEN! Även i den gråaste träskmarken av referenslitteratur dyker det upp små guldkorn av stor humor. Såhär står det på sidan 43: "Även i Sverige skulle en livlig tryckfrihetsdebatt föras. Det politiska klimatet med två starka riksdagspartier - hattarna och mössorna - och en svag kungamakt var gynnsamt för en livlig press". Att Sverige en gång i tiden styrdes av "hattarna och mössorna" är för de som känner Mats Hedberg förvisso inget nyhet, men det hindrar mig inte från att lockas till att fnissa lite varje gång jag påminns om det.


Den här veckan har det varit rena 100 höjdare!!!-manian på journalistutbildningen i Sundsvall. Det har talats om den första aktuellt-sändingen, Carl Bildt som talar om analsex, Göran Persson som är sjukt sugen på likörägg, Bo Ringholm, Bert Karlsson och invandringspolitik, Janne Josefsson, Eric Fichtelius, hur trist det var att Palme blev skjuten, Per Gahrton och Staffan Thorsell (a.k.a. Len Pearson). Och så nämnde Jay Klåparenmedenstorhaka Leno Dan Quayle häromdagen.


Nåväl. Mer bloggande senare under dagen kanske. Då ska vi tala ishockey. Eller Perhammar.


PUSS!

/Kim Sulocki och Philip Hammar

RSS 2.0