Dans, dans, dans

Hej igen!

Igår var det söndag och det var en söndag som var som söndagar brukar vara. Det var grått och regnigt in other terms. Av severala skäl (varav de flesta föll tillbaka på Zlatan Ibrahimovics morbida subwayfetisch) tvingades jag när jag åkte hem ta en buss som stannade vid Portslade Station (vilken ligger uppskattningsvis sju minuters promenad från mitt hem) istället för busshållsplatsen som annars är att föredra (som ligger, högt räknat, sju sekunders promenad från det ovannämnda hemmet). Om man nu nödvändigtvis ska använda gråa och regniga söndagskvällar till att promenera behöver man vidta uppmuntrande åtgärder. Jag vidtog inte mindre än två sådana. 1. Jag bar min tämligen nyinköpta hatt. 2. Jag lyssnade på ”Ramlar” på podden på halsbrytande och direkt dödsföraktande volym. Det funkade alldeles förtjusande väl.
 
Jag påmindes om varför jag alltid, och med så stor frenesi, kommer älska den låten. Jag påmindes om hur överjordiskt jävla bra hela ”Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg” är. Jag påmindes om varför Håkan Hellström för evigt har en egen liten vrå i mitt hjärta som han får inreda som han vill. Jag påmindes om hur Håkan Hellström var min inkörsport till ett av mitt livs största förälskelser, ett förhållande som aldrig någonsin kommer dö; det till popmusiken.
 
”Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg” fångar ju allting jag någonsin kommer älska med popmusik. Och hela skivan fångas i allra högst utsträckning i ”Ramlar”. Det är desperation, eufori, uppgivenhet, världens största livsgnista, ilska och en ren, oförfalskad glädje. Det är beviset för världens mest imponerande skivsamling; det är Jam, Smiths, Pet Sounds, Tamla Motown all over the place. Det är världens bästa röst. Det är världens största spelskicklighet. Allt nedtryckt till tre minuter och sexton sekunder popperfektion.
 
Inspirerad av just ”Ramlar” är ”Vart du vill så fort du kan (ja, vart du vill så fort du kan)” en av två konkurrerande arbetstitlar på ett litet romanprojekt jag befinner mig i planeringsstadiet av. (Den andra, av mig, föreslagna titeln är ”Jag är glad att jag finns till (det breddar upp min horisont)”. Vad tycker tug.blogg.ses läsare passar bäst? Hör av er till maano på Lunarstorm.)   
 
Du och jag, Håkan. För alltid. För evigt. Amen.
 
 
PUSS!
 
/Dietmar Hamann

Fotnoter about hard facts


Severala  -  Hommage à Sommarlov Med Björn.

Zlatan Ibrahimovic  -  På tal om Zlatan, och då inte den som bor i Portslade, utan den som bor i Turin, så undrar jag hur många gånger Mats Olsson egentligen kan skriva samma Zlatan-krönika.

Subway  -  Inte ens Kramer, som ju inte haft en decent sandwich for years, skulle bli besviken där.

Portslade Station  -  Inte alls långt från Lunkans gamla hem.

Min tämligen nyinköpta hatt  -  Jo, det är sant, jag har köpt en hatt. Ibland har jag den på mig.

Jam  -  Hommage à en glädjespridare från Saltsjö-Duvnäs.

Litet romanprojekt  -  Det är grejer på gång. Beware.

If it's not love, then it's the bomb that will bring us together

Hej igen!

 
Det är en trött söndag i de tomma och uppgivna blickarnas tecken. Solen skiner, men de engelska vårvindarna har nu blåst så länge och så intensivt att vintern rimligtvis borde befinna sig långt ner i seriesystemet vid det här laget. Vädergudarna verkar dock inte vilja ta några risker. Ska det vara vår så ska det vara rejält. Det som ska göras ska göras riktigt. Det som ska göras ska göras snarast.
 
Nåväl. Man kan ju såklart skylla sin dysterhet på vädret, bakfyllan, för många tentor eller SVTs telefonväxlar tills korna kommer hem, lägger sig och sover i sina kosänger, går upp, äter kofrukost och åker till kojobbet igen, men alla dessa faktorer är, som vi alla vet, sekundära fram till den 10 april. Allt faller naturligtvis tillbaka på kvalserien. Människor brukar tala om lumpen som en berikande merit. Borde inte faktumet att jag under mitt liv snart genomlidit sex kvalserier, varav fem under de senaste fem åren, falla in under något liknande? Kvalserien, eller, som jag brukar kalla det, helvetet, genomsyrar mina dagar från början till slut. Utan kvalserien kanske jag hade kunnat göra bra ifrån mig på riktigt på de två tentorna den här veckan. Utan kvalserien hade jag kanske inte uppträtt som Kalle Anka mot min sambo. Utan kvalserien hade jag kanske inte åkt hem tidigt igår. Utan kvalserien hade jag kanske besvarat de pussar jag fick. Vad som händer om Leksand förlorar mot Södertälje imorgon vill jag inte ens tänka på.
 
Något många inte vet är att det brittiska indierockbandet Bloc Party (som för övrigt jockade på The Arc här i Brighton igår, jag var i alla fall nästan på väg dit ett tag) skrivit en låt om kvalserien. Den heter ”Like Eating Glass”. Ett litet utdrag:
 
It’s so cold in this house
I can't eat, I can't sleep
I can't sleep, I can't dream
An aversion to light
Got a fear of the ocean
Like drinking poison, like eating glass
It's so cold in this house
 
 
 

PUSS!
 
/Klaus Allofs


Fotnoter about hard facts


Det som ska göras ska göras riktigt. Det som ska göras ska göras snarast.  -  Fastslog redan Cornelius.

SVTs telefonväxlar  -  Carola fuskade tydligen till sig vinsten i Melodifestivalen. Det är ju verkligen förjävligt. Tänk vad man ska behöva stå ut med.

Att referera till kor som kommer hem  -  Hommage à Feber.

10 april  -  Dagen som i folkmun är känd som "Dagen D". Leksand möter Bofors då.

Kalle Anka  -  Hommage à Kim Källström från Partille samt Andres Lokko.

Södertälje  -  "Or as I used to call them - cunts" som Ricky Gervais brukar säga.

"I can't eat, I can't sleep"  -  Jag räknar med att det är en hommage à The Contest.

Ängelholm ligger utanför

Så sitter man där igen. Stirrar instinktivt rakt ut i luften. Mössa på fast man är inomhus. Känner sig cheap and violated. Bilder av hur det skulle kunna vara blandas med verkligheten. Man vet att man borde åkt för längesedan. Man kastar ur sig haranger som man menar inget och allt av.

Om jag har kärleksproblem? Nej, det kallas visst kvalseriehockey.

Jag skulle behöva plöja åtminstone tre raka årgångar av Buster efter det här.


Men man får inte förbittras. Det kommer aldrig funka. Så det finns bara en sak att säga. Heja Leksand!PUSS!

/Vem som helst som inte heter Jarrod Skalde

Och vid nästa "Boom Fa De Ralla" tar ni fram kloroformen och går till verket

Hej igen!

Brittisk text-tv kunde igår kväll rapportera att Wayne Rooney har skrivit på ett kontrakt som ger honom fem miljoner pund för att skriva fem böcker på tolv år. Herregud. Vilken dröm. När får jag samma erbjudande? Om någon från publicistbranschen läser detta och tycker att jag tillhandahar en trevlig blogg och vill erbjuda mig en liknande deal; jag är intresserad! Jag kan till och med tänka mig halva summan. Ja, jag kan till och med tänka mig att nöja mig med fem miljoner kronor (jag förstår att ni ser det som att jag kanske är väl generös, men jag vill gärna undvika storhetsvansinne, Wayne Rooney är trots allt ganska känd). Hör av er!


För övrigt anser jag att Q och W borde tas bort från det svenska alfabetet.


PUSS!

/Otto Rehhagel

Fotnoter about hard facts


Brittisk text-tv  -  På BBCs texttv finner man sporten på sidan 300. På ITVs återfinns densamma på sidan 400.

Wayne Rooney  -  For a fat guy he's not very jolly. Däremot är han väldigt bra på fotboll. Väldigt, väldigt bra! Mycket bättre än jag, faktiskt. Om han är lika bra som Pontus Wernbloom är emellertid oklart.

Herregud  -  Honom messar man inte med.

Publicistbranschen  -  Kanske kan jag använda en bild med Jan Guillou bärandes på en skrivmaskin som omslag till en av böckerna.

En trevlig blogg  -  Eller åtminstone en morsom sådan.

Andra exempel på storhetsvansinne  -  Slå en golfboll över tre länder och därförledes hoppas på världsherravälde - i blå filtkavaj.

För övrigt  -  För övrigt anser Marko Rehmer (även känd som Carstenjancker) att Luke Perry borde bli Commander in Chief.

Q och W  -  Om inte dessa tas bort vill jag åtminstone att "man" istället lägger till Ü ("ett tyskt y!").

Det svenska alfabetet  -  Är för tillfället Aa Bb Cc Dd Ee Ff Gg Hh Ii Jj Kk Ll Mm Nn Oo Pp Qq Rr Ss Tt Uu Vv Ww Xx Yy Zz Åå Ää Öö, men alltså inte så länge till om jag får bestämma.

Han är kvick, han är snabb, han är rapp!

Ett litet MSN-utdrag som får gälla som ett litet, och bindande, bevis på att jag och Jerry Seinfeld inte blivit fullständigt missledda här i livet:

"Jerome säger:
på tal om ligga så hoppas jag att du inte anser det som förtal att jag skrev på bloggen att du vill sexa med bright eyes.

mano säger:
nejnej, gud nej.
jag och elly gillar din blogg, du är cool.

mano säger:
jag vill ju ligga med conor. mycket gärna

Jerome säger:
tack. jag gillar er också. ni är heta.

Jerome säger:
och säg för guds skull inte att ni INTE strip down to bra and panties for a tickle fight när vi killar inte är där. det skulle krossa min världsbild.

Jerome säger:
och min livsgnista

mano säger:
det är klart vi gör.

mano säger:
fasktiskt ganska ofta. och jag och elly har ibland moments när våra boobs snuddar varandra och vi riktigt ryser.
det är moments det.

Jerome säger:
excellent.

mano säger:
jag var seriös där faktiskt.

Jerome säger:
det är jag väl medveten om. såna saker skämtar man inte om.

mano säger:
nej, faktiskt inte."


PUSS!

/Tim Wiese

Fotnoter about hard facts


Jerome  -  Tug Wilson.

Mano  -  Jenny Guldfot. Bergsäng's finest.

Elly  -  Heter så egentligen.

PUSS!  -  Jag brukar avsluta mina inlägg så.

Det är ju inte ofta jägaren och offret möts

Hej igen!

 
Igår kom återigen ett av de där regelbundna tecknen på att jag håller på att förvandlas till Homer Simpson. ITV 1 visade igår ett halvtimme långt program om problemen som Coca-Cola, tydligen, har hamnat i. Det handlade om att folk bojkottade det bruna guldet bland annat på grund av att det är ohälsosamt, att företaget verkar ha en del skumma lik i garderoben, etc. etc. Oskars spontana reaktion: ”Cola... Cola!! Jag vill dricka Coca-Cola!!!”. Idag drack jag Coca-Cola.
 
On a totally non-related topic så kan man konstatera att återvinningskulturen i England inte riktigt är den samma som i Sverige. Det kan man ju tycka vad man vill om. I Sverige har situationen trots allt drivits in absurdum. Men när man i England finner en vattenkokare (!) i hushållssoporna så tycker åtminstone jag att det gått aningens för långt.
 
Nästa gång jag bloggar kommer jag kanske berätta varför Q och W borde tas bort från det svenska alfabetet.
 
 
PUSS!
 
/Thorsten Fink

Fotnoter about hard facts


Homer Simpson  -  I ett avsnitt av Simpsons vill Bart (straight guy) ge igen för två Första April-pranks som Homer (dåre) utsatt honom för (dessa pranks bestod i att Homer tejpade för Barts ögon medan han sov, samt att Homer lurade Bart att dricka ur ett mjölkpaket som stått lämnat "by the furnace for three weeks") genom att skaka om en öl väldigt mycket och få Homer att öppna den. Homer blir emellertid inte sugen på öl förrän han ser en varningsreklam med budskapet "beer causes brain damage".

ITV 1  -  Englands TV3.

Coca-Colas skumma lik i garderoben  -  Läs mer under plats 27 ("Sverige bojkottar Coca-Cola") i boken "100 Höjdare - Sveriges Roligaste Ögonblick".

Jag sa till Pontus, tror jag det var, i duschen efteråt

Okej. Sorry. Jag ber om ursäkt för det här till hela Norr Lindbergs samlade bloggjury. Det har blivit dags att ta på sig Erik Niva-peruken ännu en gång. Pojkporren kommer slå till igen, som Malin Roos kanske skulle ha sagt. Vid ett svagt tillfälle lovade jag att, eftersom Mange uppenbarligen vägrar göra det, ta ut en trolig engelsk VM-trupp “nästa gång jag bloggar”. Så jag ber ovilligt inställda att göra något annat än att läsa detta (ni kanske kan lyssna på Bright Eyes, eller tillbedja era Death Cab For Cutie-posters, eller varför inte strip down to bra and panties for a tickle fight, eller  vad ni nu brukar göra när jag inte tittar).

I alla fall.


Målvakter:

Paul Robinson, Tottenham
David James, Manchester City
Robert Green, Norwich

Backar:

Ashley Cole, Arsenal
Wayne Bridge, Chelsea/Fulham
Gary Neville, Manchester United
Jamie Carragher, Liverpool
Rio Ferdinand, Manchester United
John Terry, Chelsea
Ledley King, Tottenham
Jonathan Woodgate, Real Madrid
 
Mittfältare:
 
David Beckham, Real Madrid
Joe Cole, Chelsea
Frank Lampard, Chelsea
Steven Gerrard, Liverpool
Shaun Wright-Phillips, Chelsea
Michael Carrick, Tottenham
Jermaine Jenas, Tottenham
Phil Neville, Everton
 
Forwards:
 
Wayne Rooney, Manchester United
Michael Owen, Newcastle
Peter Crouch, Liverpool
Darren Bent, Charlton


PUSS!

/Harald Anton Schumacher

Fotnoter about hard factsNorr Lindbergs samlade bloggjury  -  Maano, ReallE och VeraWinkelvir.

Erik Niva  -  Simon Banks vän som svär så ofta.

Svagt tillfälle  -  Tillfället var faktiskt så pass svagt att jag strax efter tittade på, håll i er nu, "American Pie 3 - The Wedding". Stifler åt bajs. Pajen jublade.

Mange vägrar göra det  -  Vid det här tillfället är det kanske bäst att påpeka att Mange på inget sett blivit ombedd att ta ut Englands trupp. Jag och GangstaDokendo har dock tyckt att det varit på sin plats ett tag.

Bright Eyes  -  Det finns nätter då Bright Eyes lämnar djungeln och går på stadens gator som en vanlig man. Han kallar sig då Conor Oberst. Oskuldsfulla, rara och chosefria Jenny Guldfot vill gärna ligga med honom.

Death Cab For Cutie  -  Seth Cohen, från TV-serien Beverly Hills 90210, skulle gärna vilja sexa med detta band. En hel generation tjejer skulle gärna titta på.

Strip down to bra and panties for a tickle fight  -  Jerry Seinfeld har bilden klar för sig vad tjejer gör tillsammans när killarna är borta.

RSS 2.0