Don't feel like Satan, but I am to them

Hej igen!

Det känns som att varenda person som någonsin studerat någon gång har "skämtsamt reflekterat" över att absolut allt annat känns roligare att göra än den uppsats eller det tentaplugg man helst borde komma igång med. Allra helst ska detta avslutas med någon av punchlinerna "jag trodde aldrig att jag skulle tycka att det var så kul att frosta av frysen!" eller "...men mitt badrumsskåp har åtminstone aldrig varit så här välstädat!". Jag skulle eventuellt vända mig mot denna brist på originalitet om det inte varit för att det är så ofrånkomligt sant.

Men. Man kan faktiskt använda detta dilemma till sin arbetseffektivitets fördel. Detta handlar om just om det faktum att allt är roligare än uppsatsen man gör sitt bästa för att hata ihjäl. Det gör att även andra skoluppgifter känns som veritabla skrattfester att ta sig an. Och vips är snöbollen i rullning. Så doktrinen blir alltså att ju fler hotande deadlines man har, ju enklare är det att sätta igång. Sedan när det verkligen är dags att tugga i sig den urpsrungliga uppgiften kan man ju alltid fabricera en annan uppgift som man övertygar sig själv om är den saken man borde göra. Underskatta aldrig självbedrägeri.


PUSS!

/Uwe Gospodarek





Fotnoter about hard facts


Bristande originalitet  -  När det, som i sommar, är EM i fotboll på gång innebär det också startskottet för EM i originalitetsbrist. Nu kommer vi få läsa om "det nya, unga Tyskland", varför Spanien aldrig lyckas i de stora mästerskapen, det ironiska i att Sverige nyligen hade överflöd på bra mittbackar när det nu råder mittbacksbrist, "det cyniska Italien", debatten om vad som är "rolig fotboll", oroligheter i den holländska truppen, "det alltid svårspelade Kroatien", att vi inte får glömma att Grekland är regerande europamästare och så kommer Mats Olsson konstatera att olika spelsystem "bara är en lek med siffror". Tack och lov är England inte med, så vi slipper i alla fall höra om att de "alltid tror att de är världsmästare, trots att det är över 40 år sedan de senast vann något!" och så är inte Figo med för Portugal vilket gör att vi eventuellt inte kommer behöva höra något mer om att det är "Den Gyllene Generationens sista chans".

Hata ihjäl  -  I ett avsnitt av South Park lär sig Cartman om affirmation, vilket går ut på att vi utifrån våran egen tankekraft skapar vår verklighet. Cartman gillar detta och bland annat försöker han affirmera att Kyle får cancer i hjärnan.

Kommentarer
Postat av: Ferdinand Türres

Haha. Det lär inte ske, eftersom El Niño ser ut som ett litet barn i sin nuvarande frisyr. Inte som en man - som jag.

2008-05-24 @ 11:27:12
URL: http://audereestfacere.blogg.se/
Postat av: elly

oskar, din teori är ju helt och hållen felaktig! vilka är dina belägg för att man får saker gjorda om man har mycket att göra? och sen när har man "andra skoluppgifter" samtidigt som en uppsats?! inte mycket vetenskaplighet i det här inlägget inte...

2008-05-25 @ 20:01:19
Postat av: Elly Belly

Hörru Ellsy, annat skoljobb samtidigt som smärre uppsatser har man väl hela tiden?

2008-05-26 @ 08:14:08
URL: http://audereestfacere.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0