I think we should listen to Mr Snrub

Andres Lokko skriver i dag om hur brittisk media rapporterar om att en BBC-version av Wallander böckerna ska börja sändas:

"Det är verkligen en ynnest att ta del av alla intervjuer med Mankell i brittisk press, radio och tv.

Inte sedan Ace Of Bases storhetskvart har någon svensk lyckats ta så bredbent och självklar plats i brittiska medier och liksom betraktat sin framgång som någonting alldeles logiskt och väntat. Ena dagen sitter Mankell skönt avslappnad och småpratar med Kenneth Branagh och säger sanningar om konstens roll för sociala förändringar i en tv-kanal, nästa dag kan man känna genom pappret hur han lika ­bekvämt som yvigt gestikulerar sig genom en Sunday Times-intervju beskrivandes hur enormt radikal han är. Någon ansats till klädsamt falsk ödmjukhet finns inte på kartan.

Fast minst lika fascinerande är det att studera hur Branagh - som för rollen också anammat ett kroniskt folkölspömsigt ansiktsuttryck - klippt sig i en skalenlig kopia av Mankells karakteristiska frisyr.

Leksaksaffären Hamley's på Regent Street börjar sälja Mankell-peruker nu på måndag. The Independent har redan utsett Mankellperuken till årets julklapp för hela familjen."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0