I thought they wore gloves and helmets, like American Gladiators

Hej igen!

Det är inte så svårt att ta sig från min lägenhet intill Sundsvalls centrum. Man promenerar längs Storgatan i ungefär tio minuter, tills man slår pannan i en galleria. Då är man framme.

Vid sidan av denna väg finns en syrenberså och en medföljande gräsmatta. Det är väldigt vackert och ser ut som något där man kan se Virginia Woolf sitta och dricka svagdricka. Men en gång i veckan används ytan till något mörkt och våldsamt.

För två söndagar i rad har jag sett samma sak. En bunt människor, undantagslöst kvinnor i varierande åldrar, som trivsamt konverserar med varandra – samtidigt som sisådär 25 småhundar brottas med varandra!

Vad i hela friden är det som pågår? Är det en lydnadskurs är det den sämsta jävla lydnadskursen någonsin. Jag tror det här är betydligt allvarligare än så. Kanske en training camp för hundterrorister. Kanske ett stort dog fighting-spelsyndikat. De (till utseendet) söta små hundarna och de fryntliga damerna, de skulle fungera som den ultimata täckmanteln till det mesta.

Upprörande, naturligtvis, men kanske ett naturligt led i tiden, med den svenska viljan att efterlikna USA. Ska man tro Janitor i Scrubs är det ju nämligen redan en del av den amerikanska vardagen med arrangerade hundslagsmål. Så här beskriver han sin tilltänkta framtid med Elliot: "I'm talking the whole shebang; house in the suburbs, Volvo in the driveway, dog fighting ring in the basement."


PUSS!

/Stefan Mann





Fotnoter about hard facts


Sundsvall - Europas kuvöstätaste stad.

Virginia Woolf - Hommage à Edward Albee.

25 småhundar - Hommage à Mora IK.

USA - Hommage à Hugo Chávez.

Janitor - Lärde sig teckenspråk av en gorilla på ett zoo.

Kommentarer
Postat av: elly

"sämsta jävla..."! jag gillar hårda ord.

2008-09-15 @ 16:02:33
URL: http://helhet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0