Hey, there's a NEW Mexico now

Hej igen!

Har ni tänkt på det här med Rumänien? Inte? Nej, som det brukar heta i Grotesco, det är det ingen som gör nuförtiden.

Något har gått rejält fel i det landets pr-arbete. Med tanke på att det har dubbelt så många invånare som Sverige och ligger relativt nära oss och ännu närmare populära turistländer är dess oförmåga att sätta avtryck obegripligt.

Och man kan ju inte anklaga de tre rumäner som faktiskt har gjort sig namn internationellt för att osa av gott omdöme direkt. En, Nicolae Ceaușescu, var en diktator med svårstavat efternamn och usel approval rate som blev skjuten i ansiktet, den andra, Dana Dragomir, en entertainer som förpestade oss med anskrämlig panflöjtsmusik och den tredje, Dracula, en fiktiv vampyr och vitlöksallergiker.

Och jo, jag vet, det har kommit en hel mängd fina fotbollsspelare från Rumänien. Men dessa spelare är utom tävlan. För arton år sedan slog en fårad mittback med ledsna ögon en straff i semaforhöjd och gjorde en tunnhårig man från Småland till svensk nationalhjälte. Ända sedan dess har rumänsk fotboll enbart blivit synonym med ett av dess landslags tyngsta förluster (fullversion här):Så det finns en del att bita i för den som känner sig kallad. Per Schlingmann blev väldigt framgångsrik i sitt arbete med Nya Moderaterna. Jag tycker att hans nästa projekt ska bli Nya Rumänien.


PUSS!

/Tibor Selymes

Fotnoter about hard facts


"Har ni tänkt på det här med Rumänien?"  -  Varför inleds inte fler ståupprutiner så?

Grotesco  -  Har lärt oss att en rörmokare inte behöver ett hallonkort:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0